Reprezentacija Italije
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
-
- Kontakt:
Re: Reprezentacija Italije
Najbitnije je da se pobijedilo na startu, mislim da je Prandelli skontao neke stvari i da će odbrana izgledati drukčije i bolje protiv Kosta Rike.
Mislim da Motta treba biti starter, ono što su on i Pirlo radili posljednjih 20 minuta je zadivljujuće. Sljedeće tekme će biti lakše jer nema više ove amazonske klime.
Mislim da Motta treba biti starter, ono što su on i Pirlo radili posljednjih 20 minuta je zadivljujuće. Sljedeće tekme će biti lakše jer nema više ove amazonske klime.
-
- Kontakt:
Idemo dalje, nakon malih Engleza, rutinski sa 25 posto snage 

Grbavica naš je Hram!!!
- IlCapitano
- Kontakt:
Fratelli d'Italia.
Marchisio igrač utakmice, nema šta nije radio na terenu. Rekao sam da je on pored Pirla i De Rossija siguran u veznom, takav igrač je potreban svakoj ekipi. Još da Motta nije bio onako sebičan, mogao je i riješiti utakmicu definitivno.
Balotelli me isto oduševio. Čovjek kad je fokusiran isključivo na utakmicu, nepobjediv je. I mislim da je Prandelli bezveze potrošio izmjenu na njega kad je u odbrani puhalo jako puno sa Palettom i Pirlom. Svaka mu čast za napadački dio, ali je u odbrani prepreka koliko i obična stolica. Kad se čuva rezultat protiv ovakvih ekipa sa brzim i prodornim igračima, on nema mjesta u zadnjih 15-20 minuta.
Idemo dalje, sa pobjedom protiv Kostarike prolaz je zagarantovan.
I da:

Marchisio igrač utakmice, nema šta nije radio na terenu. Rekao sam da je on pored Pirla i De Rossija siguran u veznom, takav igrač je potreban svakoj ekipi. Još da Motta nije bio onako sebičan, mogao je i riješiti utakmicu definitivno.
Balotelli me isto oduševio. Čovjek kad je fokusiran isključivo na utakmicu, nepobjediv je. I mislim da je Prandelli bezveze potrošio izmjenu na njega kad je u odbrani puhalo jako puno sa Palettom i Pirlom. Svaka mu čast za napadački dio, ali je u odbrani prepreka koliko i obična stolica. Kad se čuva rezultat protiv ovakvih ekipa sa brzim i prodornim igračima, on nema mjesta u zadnjih 15-20 minuta.
Idemo dalje, sa pobjedom protiv Kostarike prolaz je zagarantovan.

I da:
MaGiCa je napisao/la:Opasno se preshao Prandelli shto nije poveo Ogbonnu ili Maggija. Jeste da su imali loshe sezone, ali sigurno se ne bi ovako usrali poput Darmiana i Palette, a pritom bi i Djordje Kasapini mogao da igra na shtoperu.

★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
- Sarajevo1946
- Kontakt:
Dobra Italija. Znalci u sredini kakve malo ko ima i njihov mentalitet su presudili. Odbrana je problem, spora, bez pravog lijevog beka i ne znam kako se to može riješiti. Zadovoljan sam viđenim, ali odbrana se mora nekako improvizovati i poboljšati za napad na titulu.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
koji cirkus boze, sad dobit 1-0 Kostariku i u drugom krugu si kao prvi na tabeli ko sto gledam
i opet ce se prekriti slabosti lige...nego potencirao sam fizicku spremu kao najvece ogranicenje Italije (prije ovog sra.nja sa odbranom) , ali veceras su fizicki odgovorili na pravi nacin i rijesili to ogranicenje samim tim i tekmu.
sad su potrebne neke korekcije prije svega Verati-neki ofanzivac i te defanzivne zakrpe+ i dalje ako ekipa izdrzi fizicki moglo bi opet nesto bit od njih..kako i na koji nacin to samo oni znaju

i opet ce se prekriti slabosti lige...nego potencirao sam fizicku spremu kao najvece ogranicenje Italije (prije ovog sra.nja sa odbranom) , ali veceras su fizicki odgovorili na pravi nacin i rijesili to ogranicenje samim tim i tekmu.
sad su potrebne neke korekcije prije svega Verati-neki ofanzivac i te defanzivne zakrpe+ i dalje ako ekipa izdrzi fizicki moglo bi opet nesto bit od njih..kako i na koji nacin to samo oni znaju

crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Italy completed 92.2% of passes vs England. Highest pass % by any team in a World Cup game since 1966.
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli
Italy completed 92.2% of passes vs England. Highest pass % by any team in a World Cup game since 1966.
PIRLO
PIRLO

★ 32 SCUDETTI ★
Da, da, od prve minute se vidjela strasna fluidnost, do tada nevidjena od Italije, bar ne od Eura.Andrej je napisao/la:Italy completed 92.2% of passes vs England. Highest pass % by any team in a World Cup game since 1966.
Eksperiment gdje Verratti preuzima obaveze u organizaciji i oslobadja Pirla nekih obaveza nazad je bio uspjesan. Da ne govorim i ceste rotacije tu gdje se i DDR ukljucivao. Pun pogodak je bila sredina vcrs.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
- IlCapitano
- Kontakt:
Ma ovo je dobitni sastav, samo Palettu izbaciti i to je to.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
#Pirlo #Mozzart #parametrozero #35

"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli
- 10DelPiero
- Kontakt:
Chiellini na beku je zlocin, kako prema samom Chielliniju tako i prema fudbalu, on je bek ko i ja kosarskaski centar
Darmian me iznenadio pozitivno, al opet Italija ima sporu odbranu da bi mogla sta vise napravit na ovom prvenstvu.

Darmian me iznenadio pozitivno, al opet Italija ima sporu odbranu da bi mogla sta vise napravit na ovom prvenstvu.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter
"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"
LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017
104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter
"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"
LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017
- IlPrincipe
- Kontakt:
Prandelli: "Buffon will be ready for the next match, and we hope that De Sciglio also will be ready soon."
Balotelli MOTM

Balotelli MOTM

Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !
Azzurri još jednom pokazali zašto ih se ne smije podcjenjivati na velikim takmičenjima, ma u kakvom sastavu i formi nastupali. Jednostavno, jedna od rijetkih selekcija koja je u stanju najviše napraviti kada se od nje najmanje očekuje.
Paletta po mom mišljenju nije kalibar za prvu postavu, ali tu je svakako bio silom prilika. Kada se De Sciglio oporavi, on će na LB, a Chiellini tamo gdje mu je i mjesto - na štopera. Sirigu odlično odradio posao i dokazao da je dostojna zamjena za Buffona. Darmian orao teren po desnoj strani, stvarno sam ugodno iznenađen. Izdvojio bih još sjajnog Andreu Pirla. Kad god pomisliš da ne može bolje, Arhitekt se potrudi da te demantuje fantastičnog partijom.
Čestitke naravno Marchisiju i Balotelliju na golovima.
Ostatak ekipe (Candreva, De Rossi, Barzagli...) također zadovoljio, iako i dalje ne vidim Italiju kao favorita za osvajanje. Mada, opet kažem, Prandellija i društvo nije pametno otpisati.
Paletta po mom mišljenju nije kalibar za prvu postavu, ali tu je svakako bio silom prilika. Kada se De Sciglio oporavi, on će na LB, a Chiellini tamo gdje mu je i mjesto - na štopera. Sirigu odlično odradio posao i dokazao da je dostojna zamjena za Buffona. Darmian orao teren po desnoj strani, stvarno sam ugodno iznenađen. Izdvojio bih još sjajnog Andreu Pirla. Kad god pomisliš da ne može bolje, Arhitekt se potrudi da te demantuje fantastičnog partijom.

- Fantasista
- Kontakt:
Paleta definitivno zalutao u repku, Chielini i Barza moraju biti stoperski tandem jer je igranjem Chielinia lijevo Italija osakaćena. Verati nije ništa pokazao, izgorio kao i Kova protiv Brazila.

- korisnikforuma
- Kontakt:
Nemoj bolan Verrattija sa Kovom uspoređivat, razlika je ogromna. Verratti je cijelo vrijeme igrao iz prve, pokrivao prostor i otkrivao se da Pirlo ima s kim odigrat dupli pas, uostalom odigrao je 61 pas u 57 minuta. Kova je bio pogubljen protiv Brazila, velika je to razlika.
Paletta definitivno nije uigran sa ostatkom obrane, Bonucci koliko god je loš zna točno kako dišu Barzagli i Chiellini i teško da može biti lošiji od Palette, tj. vjerojatno bi odigrao odlično, kao i obično na velikim utakmicama, na euru 2012. je bio najbolji stoper Italije...
Paletta definitivno nije uigran sa ostatkom obrane, Bonucci koliko god je loš zna točno kako dišu Barzagli i Chiellini i teško da može biti lošiji od Palette, tj. vjerojatno bi odigrao odlično, kao i obično na velikim utakmicama, na euru 2012. je bio najbolji stoper Italije...
Pa zar im Prandelli nije zabranio korištenje društvenih mreža?Andrej je napisao/la:...

Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Slažem se sa ovim što je @korisnik napisao.Fantasista je napisao/la:Paleta definitivno zalutao u repku, Chielini i Barza moraju biti stoperski tandem jer je igranjem Chielinia lijevo Italija osakaćena. Verati nije ništa pokazao, izgorio kao i Kova protiv Brazila.
Inače dosta čitam da raja nije zadovoljna Marcovom partijom, a nema razloga. Prandelli je želio da skine teret s Pirla, a jedini igrač na svijetu koji je to sposoban je on, endemska vrsta igrača. nakon Pirla i Xavia samo je Marco ostao.

░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
-
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.