Grupa A (Brazil, Hrvatska, Meksiko, Kamerun)

Ostale reprezentacije i sve o igračima, selektorima i takmičenju na SP u Brazilu.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

Ko prolazi grupu?

1. Brazil
270
46%
2. Hrvatska
153
26%
3. Meksiko
121
21%
4. Kamerun
43
7%

Ukupno glasova: 587

BurningLegion
Kontakt:

Re: Grupa A (Brazil, Hrvatska, Meksiko, Kamerun)

Post Postao/la BurningLegion » 14 jun 2014, 14:50

Mateo Kovacic je po maltene svim svjetskim strucnjacima jedan od najvecih mladih potencijala (i kojeg usput receno prati najmanje 5 velikih klubova, a vec igra u jednom takvom), i ti na osnovu jedne njegove lose utakmice ili za vrijeme sikaniranja od strane Mazzaria u Interu koji je krajem sezone javno priznao svoju gresku i uvrstio Matea u prvih 11, pri cemu je isti zaigrao sjajno, zakljucujes da je momak prosjek?! Sa svojih 20 godina?!

Well fuck my life, sta se sve danas naziva nogometnim poznavateljima i komentatorima, ispada ne smijes odigrati losu utakmicu bez da se hejteri ne jave i pocnu ismijavati.
'ladno izvadi transfermarkt i izracuna nekakve brojke, a pojma nema kakav je imao status u Interu, niti je gledao, ubijedjen sam, pet njegovih partija prije ove protiv Brazila gdje je jednostavno bio malo preimpresioniran i previse odsjecen, ali greska je vise bila tu Kovaceva jer Mateo nije trebao poceti utakmicu, niti se Rakitic trebao zrtvovati u defanzivnoj ulozi nego ici na Mateovu poziciju, ubaciti jednog pravog DM-a, a Mateo da udje kasnije i pokaze svoj raskos talenta.

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Pricaj mi jos molim te o tome koliko je ogranicen sa svojih 20 godina na temelju jedne pregledane utakmice. :facepalm:

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 14 jun 2014, 15:07

Ja sam rekao da odigrao lose i to stoji, nije nista pokazao. Sada mozemo od njega praviti Pjanica do mile volje, ali statistika ne laze.

1800 minuta na terenu u sezoni 2013/2014, 4 asistencije, 0 golova. Sta sada da kazem? Da padnem sa stolice?
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 14 jun 2014, 15:09

Kovačić je čisti prosjek što je pokazala i prethodna sezona.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 14 jun 2014, 15:14

BurningLegion je napisao/la::facepalm:
Pjanic u sezoni 13/14, 6 golova, 6 asistencija.
Kovacic u sezoni 13/14, 0 golova, 4 asistencije.

Jos Pjanic ima one klocine oko sebe sto prazan gol ne znaju pogoditi.

Pa ne znam kako bi ste vi nazvali Pjanica onda da igra za Hrvatsku reprezentaciju, kada od ovog dijeteta pravite vanzemaljca. Talenat je on i nista vise.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 14 jun 2014, 15:18

DonCorleone je napisao/la:
BurningLegion je napisao/la::facepalm:

Pa ne znam kako bi ste vi nazvali Pjanica onda da igra za Hrvatsku reprezentaciju, kada od ovog dijeteta pravite vanzemaljca. Talenat je on i nista vise.
Ko bola' spominje Pjanica ovdje? Samo ti.

Samo ti kazemo da na temelju jedne utakmice i statistike ne mozes ocijenjivat igraca, pogotovo tako mladog. Evo Modric isto tako nema puno asista i golova pa je opet jedan od najboljih veznjaka svijeta. Nije sve u statistici. Imao je Mateo dosta problema u Interu.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 14 jun 2014, 15:21

Jest' a Kovacic igra sa sve igracinama oko sebe. Da ne spominjemo ocajnu sistemsku igru u Interu Waltera "igram na bod" Mazzarija, gde se on gusi, kao i cinjenicu da je odigrao 1000 minuta manje nego Pjanic.

Decko je vanserijski potencijal na ovim prostorima, i ako se bude radilo sa njim, bice veliki igrac.
Ako je nekome merilo jedna jedina utakmica da je Kovacic prosek, onda bi trebalo zanemariti fudbal.

Marcus
Kontakt:

Post Postao/la Marcus » 14 jun 2014, 15:23

Trenutno je Mateo samo talent koji više od pola sezone nije mogao doći do izražaja zbog trenerskog maga Mazzarija. Ja ću mu suditi tek kada odigra poštenu cijelu sezonu u Interu, svi znate kako je frustrirajuće kada trener zakida dobrog igrača i neda mu igrat, sjetite se šta je Mancini radio Džeki u Cityu.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 14 jun 2014, 15:26

Ja sam rekao da je trenunto prosjecan igrac i da je talenat i da je odigrao zadnju utakmicu protiv Brazila lose. Nigdje ne pise da je prosjek radi utakmice protiv Brazila.

Eto statistika mu je (ispod)prosjecna iz sezone 13/14. Jesam ja kriv za to?
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 14 jun 2014, 15:27, ukupno mijenjano 1 put.

Dennis
Kontakt:

Grupa A (Brazil, Hrvatska, Meksiko, Kamerun)

Post Postao/la Dennis » 14 jun 2014, 15:26

Kovacic ima dva problema:
1. Igra u interu
2. Predobar je decko, bojažljiv

Ljudi vole kad je neko dobrica, al prgavci kao mandzukic i halilovic bolje prolaze u nogometu

Edit: a statistika je sezonu prije pokazivala da je daleko najbolji dribler u europi. Toliko o statistici

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 14 jun 2014, 15:31

Dennis je napisao/la:
Edit: a statistika je sezonu prije pokazivala da je daleko najbolji dribler u europi. Toliko o statistici
Mislis dok je igrao za Dinamo?

Dennis
Kontakt:

Post Postao/la Dennis » 14 jun 2014, 15:33

Dennis je napisao/la:
Mislis dok je igrao za Dinamo?
za inter.

Al to sam reko da pokazem kolko je statistika nebitna

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 14 jun 2014, 15:36

A kakva je to statistika najbolji dribler, prvi put cujem, koji se tu parametar uzima, duel igra mozda? I to jos najbolji dribler u Europi? Bolji od Messija, Ronaldo mu kopacke cisti?

Dennis
Kontakt:

Post Postao/la Dennis » 14 jun 2014, 15:40

DonCorleone je napisao/la:A kakva je to statistika najbolji dribler, prvi put cujem, koji se tu paramtear uzima, duel igra mozda? I to jos najbolji dribler u Europi? Bolji od Messija, Ronaldo mu kopacke cisti?
Ribery je jedini imo vise driblinga po tekmi ali manji postotak uspjesnih.

Reko sam - nebitno, al da me ne **** tu - podatak je sa whoscoreda pa trazi ako te kopka

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 14 jun 2014, 15:44

Kovacic ima caroban prvi korak.Igrac koji ima potencijal da postane jedan od najboljih veznih igraca ;)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 14 jun 2014, 15:47

slika
slika
slika
To je ta statistika bila.Ali nebitno je to.Izjavit da je Kovacic prosječan igrač i onda vadit statistiku golova i asistencija kao dokaz je malo žalosno.Tko ga je pratio od dolaska u Inter zna kako stvari stoje.

Protiv Brazila je odigrao loše i to smo napisali ovdje više puta.Ali isto tako nije tu sve do njega bilo nego do Kovačevog krivog postavljanja veze protiv Brazila.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 14 jun 2014, 15:50

Dennis je napisao/la: Reko sam - nebitno, al da me ne **** tu - podatak je sa whoscoreda pa trazi ako te kopka
Bolje da mu se statistika ne gleda, jer je medju najlosijim ocijenjenim igracima Intera. Prosjek prvih II Intera ove godine je 7.2, on ima 6.8, dakle ispod prosjeka za ovu godinu. Devet igraca Interovih prvih II je bolje ocijenjeno od Kovacica.

Dennis
Kontakt:

Post Postao/la Dennis » 14 jun 2014, 15:52

Dennis je napisao/la: Reko sam - nebitno, al da me ne **** tu - podatak je sa whoscoreda pa trazi ako te kopka
Bolje da mu se statistika ne gleda, jer je medju najlosijim ocijenjenim igracima Intera. Prosjek prvih II Intera ove godine je 7.2, on ima 6.8, dakle ispod prosjeka za ovu godinu. Devet igraca Interovih prvih II je bolje ocijenjeno od Kovacica.
Pola svojih nastupa je starto, pola uso s klupe. Ako udjes s klupe uvijek imas ispod 7 ocjenu. Imas dolje i razgraniceno ocjene.

**** portal, najbolji za statistiku, ali ima mana kao i statistika opcenito

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 14 jun 2014, 15:54

SiamoNoi je napisao/la: To je ta statistika bila.Ali nebitno je to.Izjavit da je Kovacic prosječan igrač i onda vadit statistiku golova i asistencija kao dokaz je malo žalosno.
A sta da vadim za igraca koji igra direktno iza spica bogati? Eto vi vadite statistiku da je medju najboljim driblerima a ja ne smijem napisati da su mu gol/asistencije statisticki ispodprosjecne.

Ponavljam, talenat i nista vise. Nedao Bog da je Bosanac, igrao bi u Rusiji :mrgreen: .

stolica
Kontakt:

Post Postao/la stolica » 14 jun 2014, 15:55

Je li moguće da neko govori o tome da je Mateo prosječan igrač???
Pa momak ima takvu lahkoću pri kretanju, takav osjećaj za prostor i sposobnost da promijeni dinamiku čitave igre da ga to definitivno svrstava u red najvećih svjetskih potencijala.
Ako smo već kod Miralema, on je već formiran igrač- i to po svemu pokazanom do sada prosječan igrač. Mateo, ako već sada nije korisniji igrač od njega, po svom potencijalu ima šansu da ga ostavi za čitavu klasu. ;)
Pustio je dva mora da se dodiruju, između njih je pregrada i oni se ne miješaju –
pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!

Sve što je na Zemlji prolazno je, ostaje samo Gospodar tvoj, Veličanstveni i Plemeniti

Odgovori

Natrag na “Protivnici”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.