RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

NeverGiveUp
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la NeverGiveUp » 12 jun 2014, 01:13

MostaracVelezovac je napisao/la: Sve se to slazem osim to "jedino" - jer drugo prihvatljivo rjesenje je prodat djubre negdje za dobre pare pa nek bude tudji problem a da mi izvucemo iz njega neku korist i od tih para dovedemo nekog ko nam treba.

Naravno da sam i to podrazumijevao, ali ako nema ponuda, a ovaj hoće usred sezone da ide i raskida ugovor, e u tom slučaju "marš na tribinu hajvanu".
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 12 jun 2014, 01:15

NeverGiveUp je napisao/la:Ja drugačije ne znam osim realno, Velež je svakom pravom Mostarcu u srcu pa tako i meni, ali to nije razlog da se pravim mahnit i ono što smatram lošim podvlačim pod tepih jer se radi o klubu za koji navijam.

Ako je istina da Letić želi (silom) otići bez da marka u klub dođe, onda ga treba poslati na tribinu pa makar bio Paolo Maldini. To je jedino ispravno rješenje svake ozbiljne uprave.
Moram ti cestitati na realnosti gdje kazes"ako je istina"i nakon toga pljujes po upravi.Ipak cu sacekati iskusnije forumase moje rodjene,da cujem njihovo misljenje o tebi,ipak nisam siguran s kim diskutujemjer me nisi demantovao
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 12 jun 2014, 01:17

"rodjenisa", pa nisam ja ovdje registrovan kako bi tebi ili nekome drugom dokazivao svoju ljubav prema Rođenim, forum nije mjesto gdje se to radi.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 12 jun 2014, 01:19

NeverGiveUp je napisao/la:Letić je i one jedne sezone također kenjao i tražio da što prije ide iz Veleža.
Međutim ne krivim ja tu toliko igrače koliko nesposobnost uprave da se na adekvatan način ponaša prema igračima koji ne respektuju dovoljno dres koji nose.
Vječito ti problemi sa ugovorima, a zašto ? Konstantno se sa našim SPOSOBNIM Mrkvom usmeno dogovaraju i izrađuju ga, a u svemu tome ispašta VELEŽ!

Kada se počne na vrijeme pregovarati sa igračima kojima ističe ugovor, a ne pet do 12, i iste slati na tribinu ukoliko ne žele da produže ugovor nego čekaju prvu priliku da idu za 100 kermi više, onda ćemo možda već ličiti na jako ozbiljan klub, a do tada, ovo je za mene čisti amaterizam.
Pa buraz uzo si bas pogresan primjer da pokazes igraca koji je izigrao upravu.

Bas je Letic bio taj ko je pokusao da izigra Mrkvu, pa mu ovaj objasnio neke stvari, da bi na kraju Letic morao produzit ugovor s Velezom. Ako se sjecas Letic je prosle ili pretprosle godine pokusao da dogovori transfer i kad su ovi pogledali njegov ugovor s Velezom rekli mu "vrati se ti sine kuci". I onda ovaj pokenjan doso nazad u klub i nakon razgovora s Mrkvom morao "produziti vjernost" za jos jednu godinu. Glupan nije ni procitao sta je potpisao.

Tako da Letic je bas primjer igraca koji nije Mrkvu izradio. Ali to opet ne brise cinjenicu da je pokusao. Bolji primjer igraca koji je izigrao Mrkvu (a i samog sebe) je Brkovic.

A s druge strane, ono sto ti kazes da trebamo godinu ranije produzavat ugovore - slazem se 100%. Ali ipak moras imat u vidu da ima smisla i to sto je uprava posljednjih godina izbjegavala preduge ugovore jer je Velez bio u stalnom usponu. Igraci koji su nam "valjali" prije 3 godine nam danas ne valjaju - trebaju drugi. I ako imas predug ugovor a igrac ti ne treba - ode na glavu i nemas para da dovedes pojacanje koje valja. Vezanje na dug period ima i svoju losu stranu.
Zadnja izmjena: MostaracVelezovac, dana/u 12 jun 2014, 01:21, ukupno mijenjano 1 put.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

hercegovac236
Kontakt:

Post Postao/la hercegovac236 » 12 jun 2014, 01:19

Ne shvatam da se pojedinci služe veoma teškim riječima da opišu Letića, a još se uvijek i ne zna šta je istina, a šta samo forumski rumor.
Svako ima pravo da radi šta hoće, ali moje mišljenje je da ne bi trebali koristiti vrijedljive atribute, pa čak da je i sve ovo istina, a posebno ne kada još uvijek nema nikakve potvrde od svega ovoga iz nekog pouzdanog izvora.

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 12 jun 2014, 01:23

NeverGiveUp je napisao/la:"rodjenisa", pa nisam ja ovdje registrovan kako bi tebi ili nekome drugom dokazivao svoju ljubav prema Rođenim, forum nije mjesto gdje se to radi.
Pa brate mili daj bola jednu samo jednu pozitivnu o Velezu,novi sam na forumu,kontam nakav hajduk sljego,pa covjece nije Letic otiso,pogotovo nece dzaba,pa ako smo ikad od rata bili ozbiljni sad smo,nevidim gdje je problem,dolaze bolji dani a ti sve crno vidis i jos mi kazes da si realan

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 12 jun 2014, 01:23

hercegovac236 je napisao/la:Ne shvatam da se pojedinci služe veoma teškim riječima da opišu Letića, a još se uvijek i ne zna šta je istina, a šta samo forumski rumor.
Svako ima pravo da radi šta hoće, ali moje mišljenje je da ne bi trebali koristiti vrijedljive atribute, pa čak da je i sve ovo istina, a posebno ne kada još uvijek nema nikakve potvrde od svega ovoga iz nekog pouzdanog izvora.
Totalno fer i korektno od tebe s jedne strane.
Ali de mi reci molim te kako to da prosle sezone opet bio problem s Leticem. Opet se nije javljao na telefon skoro 20 dana. Opet natezanje da ode (dok je vezan ugovorom) i opet plasiranje informacija ko fol Velez duguje ovo ili ono, stvaranje pritiska da se on pusti... Naravno sve to dolazi direktno iz usta njegovog menadzera.

E sad opet ove godine ista stvar.

Hajde recimo da je ono ranije bila slucajnost. Pa je li i ovo sad slucajnost? Koliko slucajnosti ima?
Sumnjam da se ovo ne desava bez njegovog aminovanja.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 12 jun 2014, 01:25

NeverGiveUp je napisao/la:
MostaracVelezovac je napisao/la: Sve se to slazem osim to "jedino" - jer drugo prihvatljivo rjesenje je prodat djubre negdje za dobre pare pa nek bude tudji problem a da mi izvucemo iz njega neku korist i od tih para dovedemo nekog ko nam treba.

Naravno da sam i to podrazumijevao, ali ako nema ponuda, a ovaj hoće usred sezone da ide i raskida ugovor, e u tom slučaju "marš na tribinu hajvanu".
A to da.
Ako nema ponuda - na tribinu. Naravno. Pogotovo sad kad imamo dobra 2 igraca koji mogu igrati tu poziciju.

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 12 jun 2014, 01:27

MostaracVelezovac je napisao/la:
NeverGiveUp je napisao/la:Letić je i one jedne sezone također kenjao i tražio da što prije ide iz Veleža.
Međutim ne krivim ja tu toliko igrače koliko nesposobnost uprave da se na adekvatan način ponaša prema igračima koji ne respektuju dovoljno dres koji nose.
Vječito ti problemi sa ugovorima, a zašto ? Konstantno se sa našim SPOSOBNIM Mrkvom usmeno dogovaraju i izrađuju ga, a u svemu tome ispašta VELEŽ!

Kada se počne na vrijeme pregovarati sa igračima kojima ističe ugovor, a ne pet do 12, i iste slati na tribinu ukoliko ne žele da produže ugovor nego čekaju prvu priliku da idu za 100 kermi više, onda ćemo možda već ličiti na jako ozbiljan klub, a do tada, ovo je za mene čisti amaterizam.
Pa buraz uzo si bas pogresan primjer da pokazes igraca koji je izigrao upravu.

Bas je Letic bio taj ko je pokusao da izigra Mrkvu, pa mu ovaj objasnio neke stvari, da bi na kraju Letic morao produzit ugovor s Velezom. Ako se sjecas Letic je prosle ili pretprosle godine pokusao da dogovori transfer i kad su ovi pogledali njegov ugovor s Velezom rekli mu "vrati se ti sine kuci". I onda ovaj pokenjan doso nazad u klub i nakon razgovora s Mrkvom morao "produziti vjernost" za jos jednu godinu. Glupan nije ni procitao sta je potpisao.

Tako da Letic je bas primjer igraca koji nije Mrkvu izradio. Ali to opet ne brise cinjenicu da je pokusao.
A ono sto ti kazes da trebamo godinu ranije produzavat ugovore - slazem se 100%. Ali s druge strane i razumijem upravu sto to izbjegava ovih godina jer je Velez bio u usponu. Igraci koji su nam "valjali" prije 3 godine nam danas ne valjaju. Vezanje na dug period ima i svoju losu stranu.

To ne osporava činjenicu da se Mrkva već nekolicinu puta naivno kao neki totalni amater oslanjao na ta usmena dogovaranja što je meni nevjerovatna blasfemija!

Vezivanjem igrača na duži period od godinu dana potvrđuješ da na istog računaš i smatraš kvalitetnim.
U tome ne može biti ništa loše jer smo već u nekoliko navrata pogodili sa pojačanjima iako se radilo o totalnim anonimusima, ali ispalo je da su se pravo dobro uklopili ovdje međutim pohlepa za 100 kermi više im je donijela to da im sada karijera stangira.

rodjenisa

Realno i nikako drugačije. Svakako da tu ima i pozitivnih stvari, ali ovo su neke jako bitne stvari na kojima uprava mora poraditi i ne vidim problem da se ukaže na ono što je loše a da si i dalje navijač svog kluba.
Po tvojoj priči ispada da su pravi navijači samo oni koji vide sve pozitivno a to je daleko od istine.

hercegovac

Zar ne znaš za slučaj Letić od ranije i njegov odnos prema klubu ?

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 12 jun 2014, 01:44

NeverGiveUp ako je neki igrac pohlepan nemoze mu se to zabraniti takav k.... napravio i jbg,ali moze ga se sprijeciti da ode dzaba i to je i odradjeno tako,Letic je pod ugovorom i neide nigdje ili ide al za lovu.I molim te hajde mi reci kako trebamo bojkotovat klub jer je Letic pohlepan,a uprava mu neda papire

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 12 jun 2014, 01:46

rodjenisa je napisao/la:NeverGiveUp ako je neki igrac pohlepan nemoze mu se to zabraniti takav k.... napravio i jbg,ali moze ga se sprijeciti da ode dzaba i to je i odradjeno tako,Letic je pod ugovorom i neide nigdje ili ide al za lovu.I molim te hajde mi reci kako trebamo bojkotovat klub jer je Letic pohlepan,a uprava mu neda papire

Ako je istina o Letiću da želi raskid ugovora, onda ga lijepo poslati na dedarsku a Pejić u početnih 11,
s tim da bi onda doveo još jednog igrača kao zamjenu za tu poziciju.

hercegovac236
Kontakt:

Post Postao/la hercegovac236 » 12 jun 2014, 01:49

Letićevo ponašanje ne znači da se mi trebamo spuštati na njegov nivo. Tako je bar moje mišljenje.

Spuštanjem na njegov nivo i nazivanjem ga svakakvih imena samo mu daju pravdanje za njegove postupke.

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 12 jun 2014, 01:51

hercegovac236 je napisao/la:Letićevo ponašanje ne znači da se mi trebamo spuštati na njegov nivo. Tako je bar moje mišljenje.

Spuštanjem na njegov nivo i nazivanjem ga svakakvih imena samo mu daju pravdanje za njegove postupke.

Ja sam tu nebitan, neće se njegovo ponašanje poboljšati ili pogoršati ovisno o mojem mišljenju o njemu.
Uprava treba tu da reaguje ozbiljno i da se prema svakom igraču, nebitno o kome se radilo ponaša kao što dolikuje jednom Velikom klubu kao što je naš Velež!

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 12 jun 2014, 01:52

Ako je istina o Letiću da želi raskid ugovora, onda ga lijepo poslati na dedarsku a Pejić u početnih 11,
s tim da bi onda doveo još jednog igrača kao zamjenu za tu poziciju.[/quote]
Ako je istina i ja bi ga nabio,al vec su ga jednom poslali na hladjene,al si valjda upoznat da je doso mali Dusan Hodjic iz MVO upravo na njegovu poziciju,a tu je i nas Peja

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 12 jun 2014, 01:54

Čuo sam to za Hodžića i super ako je istina, ali to nam isto daje do znanja da je i ova farsa oko Letića istina, inače ne vidim razlog za toliko gomilanje igrača iste pozicije.

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 12 jun 2014, 01:57

NeverGiveUp je napisao/la:Čuo sam to za Hodžića i super ako je istina, ali to nam isto daje do znanja da je i ova farsa oko Letića istina, inače ne vidim razlog za toliko gomilanje igrača iste pozicije.
Pa ja mislim da ga se zele rjesiti,zato smo doveli zamjenu,al je bitno da onaj ko ga dovede mora nama platiti obestecenje i to je to.Valja se rjesiti takvih jer ocito kvare raspolozenje i klubu i navijacima

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 12 jun 2014, 02:00

Normalna stvar!

Ne dopuštati pojedincima da kvare ono što izgleda jako lijepo za sada.
Također ne ponavljati slučaj (Brković, Bandović, itd, itd)...

Nadam se da ćemo se pojačati i na mjestu direktora sa nekim iskusnim liscem koji će ,za nadati se, raditi samo i isključivo za interes Veleža.

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 12 jun 2014, 02:05

Tome se mozemo samo nadati i normalno je da trebamo teziti boljem,al dok se to nedesi i dok stvari idu dobro i ovaj direktor ima moju podrsku,ipak po svemu vidjenom zadnju polusezonu stvari se krecu nabolje i mi moramo podrzati taj rad

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 12 jun 2014, 02:08

Ima tu dosta zaslužnih za ovo do sada osim Mrkve.

Pregovaranje sa igračima i oslanjanje na usmene dogovore nije način.
Niko sretniji od mene ako je i sam uvidio gdje griješi pa da raja ne mora da strepi a on ostane na svojoj poziciji.

Eagles_OldSchool
Kontakt:

Post Postao/la Eagles_OldSchool » 12 jun 2014, 07:34

rodjenisa je napisao/la:
NeverGiveUp je napisao/la:Čuo sam to za Hodžića i super ako je istina, ali to nam isto daje do znanja da je i ova farsa oko Letića istina, inače ne vidim razlog za toliko gomilanje igrača iste pozicije.
Pa ja mislim da ga se zele rjesiti,zato smo doveli zamjenu,al je bitno da onaj ko ga dovede mora nama platiti obestecenje i to je to.Valja se rjesiti takvih jer ocito kvare raspolozenje i klubu i navijacima
Ovaj Hodzic moze da igra na vise pozicija, a dobra stvar je da imamo i malo jacu klupu koja ce moci napraiti razliku u momentu kad neide jer do sada klupa nam je bila uvijek slaba ....
Anti Nakarada

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.