Grupa A (Brazil, Hrvatska, Meksiko, Kamerun)

Ostale reprezentacije i sve o igračima, selektorima i takmičenju na SP u Brazilu.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

Ko prolazi grupu?

1. Brazil
270
46%
2. Hrvatska
153
26%
3. Meksiko
121
21%
4. Kamerun
43
7%

Ukupno glasova: 587

FaraonTM
Kontakt:

Re: Grupa A (Brazil, Hrvatska, Meksiko, Kamerun)

Post Postao/la FaraonTM » 08 jun 2014, 19:42

krmpotich je napisao/la:
Elddar je napisao/la:Hrvati bi mogli dobro proći na ovom SP, ali iskreno, više bi mi bilo drago da se Kroasani obrukaju, čisto zbog prevelike arogancije i potcjenjivačkog stava prema nama.

:kafa:
Ko to nas potcjenjuje?? Hrvatska repka i mediji, sigurno-ne. Forumaši-da. Ta ista Hrvatska počesto je imala flopove u prvih 11 sto se igara tice u maticnim klubovima ali kada igraju za repku igraju ko osoljeni. To bi trebali prepisati od njih. Siguran sam da prolaze grupu, a posle ko zna...
Vala, ako ćeš iskreno od tri reprezentacije koje će se boriti za drugo mjesto (Mex, Cmr i Hrv) najviše me je u to uvjerio Kamerun. Znači gledao sam sve tri repke, minimalno po jednu prijateljsku. Mexica protiv nas, Hrv protiv Australije i Kamerun protiv Švaba. Kamerun je izgledao najbolje.

Mada na kraju to ne znači ništa, Talijani vazda podbace (ili prodaju :mrgreen: ) u prijateljskim a onda eksplodiraju na prvenstvu. Ali su veoma rijetki po tom pitanju.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 08 jun 2014, 19:58

Realno sve prave velike repke:Njemacka, Italija, Brazil.... u 99% slucajeva pripremne meceve igraju ko mudo. Logika cista, sakriva se taktika i prava snaga. Na prvenstvu se tek otkrivaju prave karte. Najbolji primjeri za to su prepredeni Italijani. Samo nas Safet obadva meca odigrao odlicno, cijela igra i postavka na izvol'te. Al jbg, to je neiskustvo.... Ubijedjen sam da Hrvati uzimaju Brazilu bod, ako ne i sva 3.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 08 jun 2014, 20:20

krmpotich je napisao/la:Realno sve prave velike repke:Njemacka, Italija, Brazil.... u 99% slucajeva pripremne meceve igraju ko mudo. Logika cista, sakriva se taktika i prava snaga. Na prvenstvu se tek otkrivaju prave karte. Najbolji primjeri za to su prepredeni Italijani. Samo nas Safet obadva meca odigrao odlicno, cijela igra i postavka na izvol'te. Al jbg, to je neiskustvo.... Ubijedjen sam da Hrvati uzimaju Brazilu bod, ako ne i sva 3.
Hmm ne znam baš da to radi neko osim Italije, jer rezultati ti sve govore. Sve velike repke su mahom pobijedili u prijateljskim(Francuska, Španija, Njemačka (osim Kameruna upravo), Engleska, Argentina..). Mada eto vidjet ćemo, lopta je okrugla, ja ne kažem da je Hrvatska bez šansi ali po onoj igri što sam ja vidio (a to nije samo u pripremnim nego već odavno) biće im vrlo teško.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 08 jun 2014, 22:34

krmpotich je napisao/la:Realno sve prave velike repke:Njemacka, Italija, Brazil.... u 99% slucajeva pripremne meceve igraju ko mudo. Logika cista, sakriva se taktika i prava snaga. Na prvenstvu se tek otkrivaju prave karte.
Bas to.Pripremne utakmica ne znace apsolutno nista u smislu kako ce se ta momcad predstaviti na turniru.A kad citam komentare po forumima ljudi su zbog te dvije utakmice stvarno uvjereni da cemo bit najgori ikad,maksimalno bod osvojit i slicno.Cak se i masovno klade na tako nesto.Pesimizam na vrhuncu,obasnila zujina reklama.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 08 jun 2014, 22:47

Koji pesimizam :kafa: ...

Koliko su nam bitne ove 2 prijateljske dovoljno govori podatak da nasa 2 najbolja igraca ni u jednom trenutku nisu bila zajedno na terenu. I zato ih ne treba shvacat ozbiljno. Kad bude najpotrebnije, tada ocekujem puno, a to je u cetvrtak.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 08 jun 2014, 23:20

Kovac uigrava taktiku izvodjenja himne. Da mu nije Sinisa Mihajlovic trenerski uzor? :D

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 09 jun 2014, 01:18

Ma on to uvjezbava da ne bi ovi krenuli vikat u pola himne: "ZA DOM" i eto onda belaja :lol:
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 09 jun 2014, 01:32

Lillard je napisao/la:@JoeCelt :P Neka da ne moras uvijek ti...
https://www.youtube.com/watch?v=n_0Yz0-nrSQ
Hvala :thumbup:
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 09 jun 2014, 12:40

To nije bilo uvjezbavanje vec obicna zayebancija jer je limeni orkestar svirao himnu na treningu... Pusite medijske gluposti, opet.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 09 jun 2014, 14:56

Lillard je napisao/la:Koji pesimizam :kafa: ...
Pesimizam uz dozu debilizma:
Kovačić, mladcu se zahvalit i pozvat ga za godinu dvije. Valjda će tad bit nešto bolji, jer ovo što pruža je slabo.
Ja evo stvarno ne znam zašto uvijek iznova čitam te forume pred prvenstvo.Sad je vrijeme kad se javlja hrpa onih koji pogledaju 5 utakmica godišnje i onda pametuju i šire debilizam okolo.I to je jedan od razloga zašto nema šanse da ikad više van odem pogledat neku utakmicu nego se lijepo začahurim sam u sobu i ajmo...ne želim nikog vidjet tih mjesec dana :kafa:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 09 jun 2014, 15:11

Ovisi koje forume citas :kafa: ...

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 09 jun 2014, 22:23

http://www.--- SPAM ---/sp2014/clanak/ovo-j ... 52406.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

:mrgreen:

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 09 jun 2014, 22:34

calcio je napisao/la:Kovac uigrava taktiku izvodjenja himne. Da mu nije Sinisa Mihajlovic trenerski uzor? :D
e svašta :mrgreen:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 10 jun 2014, 22:26

Analiza Meksika...

http://generalposlijebitke.blog*s*pot.com/2014/06/el-tricolor-kao-najveci-misterij.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 10 jun 2014, 22:46

Sjajna analiza ko i uvijek od generala. Kaze najlosija ekipa koje je dosad gledao, vidjet cemo.. ;)

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 10 jun 2014, 23:49

Ma Meksiko je los, Kamerun jos losiji. Ja vjerujem da ce hrvati zavrsiti mozda i na mjestu broj 1 u grupi. Cim se kamerunci prepiru i strajkuju oko premija, nema od njih nista.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 11 jun 2014, 13:19

Jeli poznato prvih 11 Hrvatske?

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 11 jun 2014, 14:39

Batko je napisao/la:Jeli poznato prvih 11 Hrvatske?
Vrlo vjerovatno:

Pletikosa

Srna Corluka Sifo Vrsaljko

Raketa Modric

Perisic Kovacic Olic

Jelavic

A to ti nije sigurno, dilema su Jelavic, Sifo i vezni red. Moguce da Vukojevic zauzme mjesto Rakitica, a Olic zapocne tada u spici. Isto tako, moguce da Lovren bude isrepd Sife.

Odgovori

Natrag na “Protivnici”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.