Japanac sudi otvaranje.SiamoNoi je napisao/la:Mislim da se jos ne zna ni za otvaranje,a kamoli za vasu utakmicu.Batko je napisao/la:Vrlo bitan podatak!
Ko je sudija?
Sent from my Home using fingers
15.06.2014. BIH - ARGENTINA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci
Re: 15.06.2014. BIH - ARGENTINA
-
- Kontakt:
ovu utakmicu mi necemo izgubiti, ja mislim da ce biti utakmica poput one u parizu, i da ce na kraju zavrsiti 1-1 ili 2-2.....mislim da cemo pruziti jako dobru igru i iznenaditi sve, al onda kao i uvijek, igra i fizicka spremnost od 60te minute nam pada....ne brinite momci, BOSNA PROLAZI OVU GRUPU!!!! ZIVI BILI PA VIDJELI!!!! ULOZITE SLOBODNO SVO IMANJE!!!!!
Sea u napad da razgrce odbranu a krci put a Dzeko iza njega ulazi sa loptom u gol.
1946
Ja ocekujem nekog sudiju iz Azije, mozda i Afrike ili Sjev Amerike......
Iz Evrope nece biti ili Juz Amerike...
Inace, uvijek su svjetska prvenstva obilovala losim sudjenjima, zbog loseg kvaliteta sudija.....Sudili su razni afrikanci, kinezi, kostarikanci itd koji veze s mozgom nemaju...
Iz Evrope nece biti ili Juz Amerike...
Inace, uvijek su svjetska prvenstva obilovala losim sudjenjima, zbog loseg kvaliteta sudija.....Sudili su razni afrikanci, kinezi, kostarikanci itd koji veze s mozgom nemaju...
iako imaju yebeno dobar napad, na papiru vjerovatno najbolji, nasi momci itekako imaju sanse.
nas adut je njihova slaba odbrana.
u redu, kada bismo gledali po imenima, i u odbrani su jaci od nas. problem je sto u modernom fudbalu ekipe brane sa 8-9 igraca, argentina ne.
koliko god imali yebenu navalu, cinjenica je da su mesi, aguero, higuain i donekle di maria operisani od defanzivnih zadataka.
tu je nasa sansa. protiv nas ce se braniti sa 5-6 igraca.
vjerujem da ce nasi imati lijep broj sansi.
da sam ja selektor
, uzelo bi se u obzir to sto nam skripi u zadnjoj liniji zbog nedovoljno spremnog bicakcica, pa bi se ta linija pojacala sa jos jednim igracem.
---bicakcic-----seo-----spaha-----
mujdza--------besic--------------lulic
hajrovic--------pjana-------salihovic
---------------------dzeko--------------------
sad, posto ja hvala Bogu nisam selektor, na papetu je da razbija glavu i posalje najbolje sto trenutno ima.
ako nista, vjerujem da ce oni koje izabere ostaviti srce na terenu.
nas adut je njihova slaba odbrana.
u redu, kada bismo gledali po imenima, i u odbrani su jaci od nas. problem je sto u modernom fudbalu ekipe brane sa 8-9 igraca, argentina ne.
koliko god imali yebenu navalu, cinjenica je da su mesi, aguero, higuain i donekle di maria operisani od defanzivnih zadataka.
tu je nasa sansa. protiv nas ce se braniti sa 5-6 igraca.
vjerujem da ce nasi imati lijep broj sansi.
da sam ja selektor

---bicakcic-----seo-----spaha-----
mujdza--------besic--------------lulic
hajrovic--------pjana-------salihovic
---------------------dzeko--------------------
sad, posto ja hvala Bogu nisam selektor, na papetu je da razbija glavu i posalje najbolje sto trenutno ima.
ako nista, vjerujem da ce oni koje izabere ostaviti srce na terenu.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
Ja već nekoliko noći sanjam ovu tekmu... i uvijek povedemo, šušnemo im ga prvi...
Već me nervoza trese...
Već me nervoza trese...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
-
- Kontakt:
Ja sam isto sanjao, Pjanke iz voleja za 2-2 u 84oj 

Ronaldo - Isco - Bale
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
-
- Kontakt:
ramiral je napisao/la:Ja već nekoliko noći sanjam ovu tekmu... i uvijek povedemo, šušnemo im ga prvi...
Već me nervoza trese...
tako ce i biti abd, samo na kraju ce biti 1-1 ili 2-2

Sto se tice sudije ne znams ta da kazem, ako bude neki africki anonimus on ce nacvlacit Argentinu, ovo bi bilo najbolje bilo da sudi neki mudonja i da dopusti malo ostriju igru tj da Seo i Besic mogu tuc Argentice a da ne idu zuti odma
- DonCorleone
- Kontakt:
Mi njih mozemo pobijediti u nedelju kao sto mozemo izgubiti
. Fudbal je takav da kakvu god formaciju i koje god igrace izvedes, ne mozes racunati da ces uspjeti u svojoj namjeri, jer imaju korneri, slobodni udarci itd.
Nema logike da se oni za nas mijenjaju formacije i taktiku a da Pjanic u 20toj minuti zabije iz slobodnog udarca. Dakle, oni ce igrati u svojem najjacem sastavu ne obazirajuci se na nas, kao sto cemo mi izaci u nasem najjacem sastavu. Oni koji budu imali vise rupa i budu ostavljali vise slobodnog prostora, ti ce biti donji. Protiv ARG je Aguero u prvoj utakmici imao pri prijemu lopte u radiusu od 2-3 metara slobodan prostor, tako sigurno necemo izvuci povoljan rezultat.
Dvije stvari su bitne, najbitnije.
1. Mentalni sklop igraca pred utakmicu, koliko vjeruju u dobar rezultat i da li ce igrati na alibi akcije, ili ce zaista napadati da Argentinu sruse.
2. Kako ce se nas vezni red nositi sa permanentnim presingom, tu najvise mislim na Misimovica i Pjanica. Ako njih zaustave, mi smo pukli.

Nema logike da se oni za nas mijenjaju formacije i taktiku a da Pjanic u 20toj minuti zabije iz slobodnog udarca. Dakle, oni ce igrati u svojem najjacem sastavu ne obazirajuci se na nas, kao sto cemo mi izaci u nasem najjacem sastavu. Oni koji budu imali vise rupa i budu ostavljali vise slobodnog prostora, ti ce biti donji. Protiv ARG je Aguero u prvoj utakmici imao pri prijemu lopte u radiusu od 2-3 metara slobodan prostor, tako sigurno necemo izvuci povoljan rezultat.
Dvije stvari su bitne, najbitnije.
1. Mentalni sklop igraca pred utakmicu, koliko vjeruju u dobar rezultat i da li ce igrati na alibi akcije, ili ce zaista napadati da Argentinu sruse.
2. Kako ce se nas vezni red nositi sa permanentnim presingom, tu najvise mislim na Misimovica i Pjanica. Ako njih zaustave, mi smo pukli.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Eki, ja kont'o i mi i oni planiramo drugu ekipu izvesti na teren.DonCorleone je napisao/la:
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA
- DonCorleone
- Kontakt:
Eh vidis da si pogresno razmisljao.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Mi u ovoj formaciji koju sada koristimo imamo nazalost vrlo malo slobodnjaka iz dobrih pozicija a imamo mozda najbolje izvodjace na svijetu i to nam je zasigurno jako oruzje....
Protiv Obale i Meksika nismo imali takvih prilika a moralo ih je biti minimum 3-4.....Sta je problem?
Pa mislim da je najveci problem Miske, ti slobodnjaci bi se trebali roditi u zoni u kojoj Miske najvise ima loptu....On nazalost nema brzinu niti snagu da vara protivnike tako da oni ne prave prekrsaje na njemu, vec ili mu odzumu cistu loptu ili Miske vec progra loptu dalje....
Protiv Obale i Meksika nismo imali takvih prilika a moralo ih je biti minimum 3-4.....Sta je problem?
Pa mislim da je najveci problem Miske, ti slobodnjaci bi se trebali roditi u zoni u kojoj Miske najvise ima loptu....On nazalost nema brzinu niti snagu da vara protivnike tako da oni ne prave prekrsaje na njemu, vec ili mu odzumu cistu loptu ili Miske vec progra loptu dalje....
Dobro zapažanjeBatko je napisao/la:Mi u ovoj formaciji koju sada koristimo imamo nazalost vrlo malo slobodnjaka iz dobrih pozicija a imamo mozda najbolje izvodjace na svijetu i to nam je zasigurno jako oruzje....

Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- DonCorleone
- Kontakt:
U Misketovoj nista se nije desavalo u ove dvije utakmice, sada je veliko pitanje hoce li se desiti velika renesansa protiv ARG ili su utakmice protiv slonova i Meksika bile uvertira u Misketovu snagu protiv Argentine.Batko je napisao/la:Mi u ovoj formaciji koju sada koristimo imamo nazalost vrlo malo slobodnjaka iz dobrih pozicija a imamo mozda najbolje izvodjace na svijetu i to nam je zasigurno jako oruzje....
Za slobodnjaka ti treba prekrsaj

Tako je.... 3-4 prekrsaja u zoni 20tak metara mogu rijesiti utakmicu......Miske nije opasan u toj zoni i ne vjerujem da ce izboriti ijedan prekrsaj.. Recimo Pjanic bi daleko vise tu napravio ali onda treba igrac pored Besica, to vec ispade druga tema....DonCorleone je napisao/la:U Misketovoj nista se nije desavalo u ove dvije utakmice, sada je veliko pitanje hoce li se desiti velika renesansa protiv ARG ili su utakmice protiv slonova i Meksika bile uvertira u Misketovu snagu protiv Argentine.Batko je napisao/la:Mi u ovoj formaciji koju sada koristimo imamo nazalost vrlo malo slobodnjaka iz dobrih pozicija a imamo mozda najbolje izvodjace na svijetu i to nam je zasigurno jako oruzje....
Za slobodnjaka ti treba prekrsaj.
No poenta je da Argentinu mozemo dobiti kontra napadima ili prekidima......Prekide trenutno nikako nemamo..
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Ja polazem nade i u Pjanin suhi list s 30 metera 

UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
ili neki Sejin projektilNeretvanskaPastrmka je napisao/la:Ja polazem nade i u Pjanin suhi list s 30 metera

15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
-
- Kontakt:
koje rezonovanje
zelis prekrsaj ravno od gola na nekih 20-ak metara i posto tu po grafickom prikazu stoji Miske, on je taj koji ga treba izboriti
prije ce biti da ovdje neko ne smeka Misimovica
dakle nama zaista trebaju prekrsaji na njihovoj trecini igralista i tu lezi nasa sansa da nesto napravimo, nebitno dali ravno ili sa strane, tri-cetiri takve sanse mi pretvaramo u gol, nema price, a ako cemo gledati ko ih treba izboriti onda je tu prvenstveno Dzeko koji je nasa najveca zvijezda i igrac kojeg svaki sudija zna, samim time ce ga i stiti, drugi razlog je bas to sto on i primi loptu tu negdje na 25-30 m od gola i zagradi se, neka pet puta padne, na ime ce dobit dva faula. naravno tu ce vaznu ulogu odigrati i krila, Izet i Lula moraju imati prodora po strani, samim time i veliku sansu da izbore pokoji faul. e sad je pitanje jel to nasa taktika, dali to Pape trazi od njih, po meni bi to morao potencirati
sinoc gledam neku emisiju i sad ima hebet gostiju, prica oko SP i repke i Papeta...i Muzurovic fino kaze kako u ovakvim tekmama i treba neko kao Miske, jer ce Argentina napadat i cijela ce im ekipa stajati u dvadeset metara, tu je velika guzva i tesko je nesto uraditi na trku, tako da je krucijalno imati nekog ko moze u metar se okrenuti i bez gledanja naci Dzeku, i oni kazu da Miske moze malo pruziti u defanzivi ali da jednostavno nekad se mora ici na rizik i zrtvovati jednog u defanzivi da bi pokusao nesto napraviti u ofanzivi...posto smo mi ekipa koja tezi igri za gol vise, ovakvi potezi su neminovni.

zelis prekrsaj ravno od gola na nekih 20-ak metara i posto tu po grafickom prikazu stoji Miske, on je taj koji ga treba izboriti

dakle nama zaista trebaju prekrsaji na njihovoj trecini igralista i tu lezi nasa sansa da nesto napravimo, nebitno dali ravno ili sa strane, tri-cetiri takve sanse mi pretvaramo u gol, nema price, a ako cemo gledati ko ih treba izboriti onda je tu prvenstveno Dzeko koji je nasa najveca zvijezda i igrac kojeg svaki sudija zna, samim time ce ga i stiti, drugi razlog je bas to sto on i primi loptu tu negdje na 25-30 m od gola i zagradi se, neka pet puta padne, na ime ce dobit dva faula. naravno tu ce vaznu ulogu odigrati i krila, Izet i Lula moraju imati prodora po strani, samim time i veliku sansu da izbore pokoji faul. e sad je pitanje jel to nasa taktika, dali to Pape trazi od njih, po meni bi to morao potencirati
sinoc gledam neku emisiju i sad ima hebet gostiju, prica oko SP i repke i Papeta...i Muzurovic fino kaze kako u ovakvim tekmama i treba neko kao Miske, jer ce Argentina napadat i cijela ce im ekipa stajati u dvadeset metara, tu je velika guzva i tesko je nesto uraditi na trku, tako da je krucijalno imati nekog ko moze u metar se okrenuti i bez gledanja naci Dzeku, i oni kazu da Miske moze malo pruziti u defanzivi ali da jednostavno nekad se mora ici na rizik i zrtvovati jednog u defanzivi da bi pokusao nesto napraviti u ofanzivi...posto smo mi ekipa koja tezi igri za gol vise, ovakvi potezi su neminovni.
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Kaunas je napisao/la:ili neki Sejin projektilNeretvanskaPastrmka je napisao/la:Ja polazem nade i u Pjanin suhi list s 30 metera

UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.