15.06.2014. BIH - ARGENTINA

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

BiH - Argentina

Pobjeda
90
40%
Neriješeno
78
35%
Poraz
58
26%

Ukupno glasova: 226

Kaunas
Kontakt:

Re: 15.06.2014. BIH - ARGENTINA

Post Postao/la Kaunas » 10 jun 2014, 18:47

Dado je napisao/la: Cak i da je Bico najspremniji on je prespor za Argentince. Radije se kockati sa Ogijem.

Pjana i Besic bi zapravo trebali odigrati najvazniju ulogu ovdje prije nego ista i dodje do zadnje linije. To znaci da Miske pocinje 95%, cisto i zato sto Pape ne zna zapoceti utakmicu bez njega. Zavisno od rezultata i postavke Argentine mozda urotirati na DM Salihovica i gurnuti Pjanica naprijed umjesto Misketa (kad ovom dusa izadje na nos oko 60. minute).
moze i da Pjanic ide na Salihovicevo mjesto, Miske na Pjanicevo, a Salihovic na klupu
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 10 jun 2014, 19:04

Ja ne mogu da vjerujem ocima sta neki od vas pisu :lol: Govorite slaba odbrana Argentinaca, dobro istina je da puno odskacu od napada u kvaliteti, ali njihova odbrana igra u Citiju, Napoliju itd itd, da su losi kako kazete ne bi igrali redovno u klubovima svojim i bili pozvani na SP.Onda podcjenjujete Messija, opasniji ovaj, opasniji onaj.Daj Boze da ne bude tako, ali cete se vec uvjeriti u prvoj tekmi sta slijedi, a to je njegovo prvenstvo kako rece kolega prije.Covjek je doslovno setao ovu sezonu i zabio 43 gola iz 40 utakmica, npr napadaci iz nasih liga ne dadnu toliko golova za 3 sezone nekada.Vrlo je vjerovatno da covjek uopste nije ispao iz forme nego jednostavno je igrao sa 40 % mozda i manje i nije zelio riskirati ozljedu, kada skontate ko sve propusta SP tipa Falcao,Reus,Ribery pa i Ronaldo cak je upitan, onda ga morate i razumijeti jer ovo je njemu zadnja sansa za osvoji Mundijal i siguran sam da ce igrat kao nikad u zivotu.Takav igrac kao on ne mora ni da igra a povuci ce setajuci na sebe 2-3 igraca i pravi se visak, kako ne kontate :mrgreen:
27.10.2020

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 10 jun 2014, 19:07

Mislim da bi Sušić trebao biti u dilemi za 3 igrača:
Mujdža - koji je još uvijek nespreman za 90min visokog tempa
Bičakčić - koji nije odigrao mjesec ipo meč do sinoć
Misimović - koji ne može odgovoriti visokom tempu igre više o 55min

Mišljenja sam da bi trebalo startati ovako:

--------------------------Begovic--------------------------
Mujdža---------Vranješ---------Spahić-------Kolašinac
------------------Bešić-----------Salihović---------------
----Hajrović------------Pjanić---------------Lulić-------
--------------------------Džeko----------------------------

U 60min napraviti izmjenu Mujdža - Misimović i transformisati postavu:

Vranješ---------Spahić--------Kolašinac-------Salihović
------------------Pjanić----------Bešić--------------------
----Hajrović-----------Misimović------------Lulić-------

Gdje bi Vranješ prešao na beka, translatorno se pomjerili Spahić i Kolašinac, a iz veze Salihović na beka, Pjanić nazad i Misimović na svoju poziciju. Po toj formaciji 30min bi Miske mogao izvući totalni maksimum....

Onda nekad zadnjih 15min ako nam bude trebalo da čuvamo nerješeno, uvesti Medunjanina umjesto Salihovića i spustiti Lulića na beka, tipa:

Vranješ---------Spahić--------Kolašinac-----------Lulić
------------------Bešić----------Medunjanin-------------
----Hajrović-----------Pjanić-------Misimović---------

A ako bi morali zaganjati rezultat, da pokušamo izjedančiti zadnjih 10min - ukloniti Bešića i ubaciti Ibiševića i pokušati dijamant postavom 4-4-2 doći do izjednačenja!

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 10 jun 2014, 19:12

Bilo koja postava sa Ognjenom u prvih 11 je smijesna..Sta vam je ljudi ? igramo protiv ebene Argentine koja ima Di Mariu,Messi-a,Aguera,vi stvarno mislite da Ognjen moze igrati protiv njih ? Ako ne moze Bicakcic,stavit Kolasinca brata,salihovica lijevo i vozdra

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 10 jun 2014, 19:13

leorey je napisao/la:Ja ne mogu da vjerujem ocima sta neki od vas pisu :lol: Govorite slaba odbrana Argentinaca, dobro istina je da puno odskacu od napada u kvaliteti, ali njihova odbrana igra u Citiju, Napoliju itd itd, da su losi kako kazete ne bi igrali redovno u klubovima svojim i bili pozvani na SP.Onda podcjenjujete Messija, opasniji ovaj, opasniji onaj.Daj Boze da ne bude tako, ali cete se vec uvjeriti u prvoj tekmi sta slijedi, a to je njegovo prvenstvo kako rece kolega prije.Covjek je doslovno setao ovu sezonu i zabio 43 gola iz 40 utakmica, npr napadaci iz nasih liga ne dadnu toliko golova za 3 sezone nekada.Vrlo je vjerovatno da covjek uopste nije ispao iz forme nego jednostavno je igrao sa 40 % mozda i manje i nije zelio riskirati ozljedu, kada skontate ko sve propusta SP tipa Falcao,Reus,Ribery pa i Ronaldo cak je upitan, onda ga morate i razumijeti jer ovo je njemu zadnja sansa za osvoji Mundijal i siguran sam da ce igrat kao nikad u zivotu.Takav igrac kao on ne mora ni da igra a povuci ce setajuci na sebe 2-3 igraca i pravi se visak, kako ne kontate :mrgreen:
Pa de onda javi u FIFU da dadnu trofej Argentini, Messi najbolji strijelac i nek' se i ne održava prvenstvo. Ti Argentinci čim im dođe iole jača repka ispadaju sa ovog prvenstva ;)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 10 jun 2014, 19:14

FaraonTM je napisao/la:
leorey je napisao/la:Ja ne mogu da vjerujem ocima sta neki od vas pisu :lol: Govorite slaba odbrana Argentinaca, dobro istina je da puno odskacu od napada u kvaliteti, ali njihova odbrana igra u Citiju, Napoliju itd itd, da su losi kako kazete ne bi igrali redovno u klubovima svojim i bili pozvani na SP.Onda podcjenjujete Messija, opasniji ovaj, opasniji onaj.Daj Boze da ne bude tako, ali cete se vec uvjeriti u prvoj tekmi sta slijedi, a to je njegovo prvenstvo kako rece kolega prije.Covjek je doslovno setao ovu sezonu i zabio 43 gola iz 40 utakmica, npr napadaci iz nasih liga ne dadnu toliko golova za 3 sezone nekada.Vrlo je vjerovatno da covjek uopste nije ispao iz forme nego jednostavno je igrao sa 40 % mozda i manje i nije zelio riskirati ozljedu, kada skontate ko sve propusta SP tipa Falcao,Reus,Ribery pa i Ronaldo cak je upitan, onda ga morate i razumijeti jer ovo je njemu zadnja sansa za osvoji Mundijal i siguran sam da ce igrat kao nikad u zivotu.Takav igrac kao on ne mora ni da igra a povuci ce setajuci na sebe 2-3 igraca i pravi se visak, kako ne kontate :mrgreen:
Pa de onda javi u FIFU da dadnu trofej Argentini, Messi najbolji strijelac i nek' se i ne održava prvenstvo. Ti Argentinci čim im dođe iole jača repka ispadaju sa ovog prvenstva ;)
Ne trebam ja javljat, oni to svojim igrama mogu zasluziti, a pod dva ja nigdje nisam rekao da CE Argentina osvojiti prvenstvo.
27.10.2020

ackeey
Kontakt:

Re: Odg: 15.06.2014. BIH - ARGENTINA

Post Postao/la ackeey » 10 jun 2014, 19:19

Ne treba dizati euforiju, oni su bolji od nas i to je to. Međutim, kako si ti to napisao, mi ne trebamo uopce izlaziti na teren. Smijesno ti je ovo za mesija, eto on se od septembra cuva za prvenstvo. Teorija zavjere, ili necija glupost?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 10 jun 2014, 19:20

Nasi zadnji igraci nece moci zaustaviti Argentinin napad ali mozemo sredinu,da ih drzimo daleko od gola,koliko god to mozemo...bez dva CDM ja nebi pocinjao utakmicu...i to prava dva trkaca,za mene su to Besic i Salihovic...ispred njih Pjanic...ja drugu soluciju da ih zaustavimo na sredini ne vidim.. :hmmmmm:
Ako im dozvolimo da igraju na nasih 20-25 metara..donji smo..

Ako kojim slucajem Seo ode u sredinu(to mi se ne svidja ni malo) onda bi Lulu na beka a na njegovo mjesto Viscu.. :hmmmmm:
Do duse,nisam bas dobro upoznat sa Viscinim radiusom kretanja..moze li on ispratiti jaki tempo gore/dolje???
Malo gdje ga se moze gledati,osim u repki a nisam ga bas ni vidio da igra nesto pretjerano...
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 10 jun 2014, 19:23

Za prolazak grupe :

--------------------------Begović--------------------------
Mujdža---------Kolašinac-------Bičakčić-------Salihović
------------------Bešić-----------Medunjanin---------------
1974---1975---1976---2001---2013---2020

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 10 jun 2014, 19:24

Saurman je napisao/la:Za prolazak grupe :

pa ti si idol ove napacane nacije :D :D
da mi je mozak od takvih ko ti par sati samo da se odmorim

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 10 jun 2014, 19:28

Sarma bi bez kapitena otvorio :opaopa: :opaopa:
27.10.2020

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 10 jun 2014, 19:30

leorey je napisao/la:

Sarma bi bez kapitena otvorio :opaopa: :opaopa:
Naravno jer ako želimo prolaz u drugu fazu ne možemo krenuti sa kikserom u ekipi.

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 10 jun 2014, 19:33

Mujdza-Bicakcic-Spahic-Kolasinac
Besic-Pjanic
Izet-Misimovic-Lulic
Dzeko

A cuj Vranjes :lol: :lol: :lol: :lol: pa sta su mu djeca sinoc radila, ne zelim ni zamislit sta ce tek Argentinci...
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 10 jun 2014, 19:36

Vranješ neka bude zadovljan što sjedi i na klupi jer po kvaliteti nije trebao uopšte biti u Brazilu ali,..Postaviti Spahića i Vranješa zajedno protiv Argentine je recept za katastrofu.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 10 jun 2014, 19:37

Nema šanse da Argentina osvoji prvenstvo,nemaju oni tu hemiju u timu,Aguero je veoma sebičan,Di maria je veoma sebičan,znamo da za Messia Xavi i Iniesta rade poso,a stvarno je nenormalno čuvati se cijelu sezonu i u prijateljskim i u klubu za SP i utakmicu sa Bosnom.Daleko od tog da smo mi favoriti,samo komentarišem Argentinu i mislim da će izgubit od prve jače ekipe,poput Njemačke,Italije i sl.
Mi šanse imamo protiv Argentine,ne puno ali recimo Iran nema apsolutno nikakve šanse po meni,treba im se desit da Argentinci fulaju sve živo,jer i najbolji bunker protiv ovog napada će bit podobro probijen.
Mislim da se postave Bičakčić-Kolašinac i Kolašinac-Sejo ne razlikuju puno,jer bi Kolašinac popunjavao tu rupu kad Salihović ispadne,a ako bude on na beku ne bi ih ni bilo :cool:
Nema ovdje puno filozofije,glavno je samo možel Bičakčić izdržat tempo bar do 60e min.(a to,htjeli neki priznat ili ne,selektor najbolje zna),tad ga nije problem zamijenit,zarotirat i ubacit Salihovića na beka.
Tako da će u svakom slučaju igrati najbolja postava.
Vranješ po meni nije u opcijama,jednostavno ne djeluje toliko siguran,često mu se znaju desit kiks utakmice,gdje se sastavit ne može cijelu utakmicu,a to bi nas koštalo 3-4 gola protiv Argentine,tako da se nadam da on neće biti starter.
Nad tobom sunce najljepše sja

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 10 jun 2014, 19:38

Ne znam cemu ovoliko pljuvanje Vranjesa. Koje to imamo bolje rjesenje od njega za desnu stranu kad nema Mujdze? I ja sam misljenja da Vranjes nije nikakav extra igrac, previse kiksa, ali u momentu nemamo boljeg.

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 10 jun 2014, 19:40

ključ je fizikalijama dobiti sredinu terena. Ko dobija sredinu terena dobio je utakmicu :!:
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 10 jun 2014, 19:40

Zna li neko ko nam sudi tekmu protiv Argentinaca?
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 10 jun 2014, 19:41

Goalgetter je napisao/la:Ne znam cemu ovoliko pljuvanje Vranjesa. Koje to imamo bolje rjesenje od njega za desnu stranu kad nema Mujdze? I ja sam misljenja da Vranjes nije nikakav extra igrac, previse kiksa, ali u momentu nemamo boljeg.
+1

Daleko od toga da treba igrati u prvoj postavi ali da treba biti među 23 to sigurno. Jer on je to zaslužio svojom srčanošću i borbom na terenu.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 10 jun 2014, 19:44

nedim93 je napisao/la:ključ je fizikalijama dobiti sredinu terena. Ko dobija sredinu terena dobio je utakmicu :!:
I smanjiti kikseve odbrane na minimum.

Zaključano

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.