RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la MostaracVelezovac » 10 jun 2014, 18:17

Kadet91 je napisao/la:
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Nije mi Radovanovic neka opcija za napadaca. Ne uklapa se konstitucijom u brzu igru koju smo igrali. Vise bi volio nekog prgavca,lisicu prosjecne visine da je brza i da ima osjecaj za prostor. Mada ako i ovaj dodje opet Feji vjerujem. Ima on neku racunicu
Ma dovesti obadvojicu, i Radovanovica i Obradovica, da naprave redaljku nad susjedima. Evo vidim Radovan im ga je vec zabijao. ;)

Forza Velez!
Dodje li nam Radovanovic, treba napravit komsinicama transparent:
"Glumice .ebo vas Radovan!"

MM
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 10 jun 2014, 18:18

palac gore za upravu :thumbup:

dovode se mladi igrači, potencijalni U-21 reprezentativci, koji će kod nas još više napredovati, barem se tako nadam. Uprava radi u miru, bez dizanja tenzija. ;)

Letića tušnuti negdje za dobru rapu, te nastaviti s punjenjem klupske kase.

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 10 jun 2014, 18:19

MostaracVelezovac je napisao/la:
Kadet91 je napisao/la:
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Nije mi Radovanovic neka opcija za napadaca. Ne uklapa se konstitucijom u brzu igru koju smo igrali. Vise bi volio nekog prgavca,lisicu prosjecne visine da je brza i da ima osjecaj za prostor. Mada ako i ovaj dodje opet Feji vjerujem. Ima on neku racunicu
Ma dovesti obadvojicu, i Radovanovica i Obradovica, da naprave redaljku nad susjedima. Evo vidim Radovan im ga je vec zabijao. ;)

Forza Velez!
Dodje li nam Radovanovic, treba napravit komsinicama transparent:
"Glumice .ebo vas Radovan!"

MM
Haha ja se taman toga sjetio sada.

Glumice *Ebo vas Radovan! Haha

Forza Velez!

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 10 jun 2014, 18:39

Mislim ono...skup velikana.
Tu su Sarajevo,Željo,Borac,Sloboda i jedini predstavnik Hercegovine,logično Velež.
Valjalo bi da nas ima još iz Hercegovine,ali ljudi za druge ne znaju kuknjava

:njanjanja: :tokralju:

Uskoro: Zvezda - Vardar, Partizan - Velež

Autor: Nikola Janković

Idejni tvorac Savo Milošević, uz podršku mnogih fudbalskih asova iz regiona, organizovao je turnir u Bijeljini, koji bi mogao da ima lepu budućnost.

Savo Milošević, Husref Musemić, Turnir prijateljstva, BijeljinaFoto: Turnir prijateljstva Nešto nalik ligi bivše SFR Jugoslavije, uz gostovanje italijanskog Milana, biće održano na terenima u Bijeljini i okolini, od 16. do 21. juna.
Ideju našeg slavnog fudbalera Sava Miloševića podržali su apsolutno svi kojima se obratio, tako da će u živopisnom etno selu Stanišić u isto vreme boraviti mladi fudbaleri Crvene zvezde, Partizana, zagrebačkog Dinama, Vojvodine, Rijeke, Željezničara, Sarajeva, Veleža, Vardara...

Ceo događaj pojačaće slavni Milan.

Dve utakmice dnevno biće direktno prenošene na programima TV Arena sport i već sada je poznato da će prvog dana turnira (16. juna) svoj debi pred tako velikim auditorijumom imati dečaci Zvezde i Rijeke, odnosno Partizana i Veleža.

Drugog dana na TV ekranima će biti ekipe Dinama i banjalučkog Borca, odnosno Milana i Sarajeva itd.

Obezbeđeni su takođe prenosi trećeg kola, polufinala i finala.

Treba istaći da ove godine učestvuju momci rođeni 2000. godine i kasnije, dakle četrnaestogodišnjaci, a da je ideja da u budućnosti dolaze sve starije i starije generacije, pa jednog dana - ko zna...

Jedan od promotera, TV voditelj Igor Miklja, ispričao je zanimljivu anegdotu u etno selu Stanišić.

"Kada sam rekao mom kolegi Ivanu Ivanoviću za ovaj projekat i pitao ga da li bi gledao utakmice uživo, rekao mi je 'Gledao bih Zvezda - Dinamo i da igraju bebe'".

Time je Miklja simbolično istakao značaj takmičenja, koji je nazvan "Turnirom prijateljstva" i za koji su svi govornici, a pre svih Milošević, istakli da ima pre svega zadatak da zbliži mlade fudbalere, klubove, fudbalske saveze...

Ako se pogleda lista učesnika, jasno je da se radi o "ekipi" koja je činila okosnicu nekadašnje Prve jugoslovenske lige.

GRUPA A (Bijeljina): Crvena zvezda, Rijeka, Željezničar, Vardar.

GRUPA B (Johovac): Partizan, Osijek, Velež, Olimpija.

GRUPA C (Stanišić): Dinamo, Vojvodina, Borac Banjaluka, Budućnost.

GRUPA D (Janja): Milan, Sarajevo, Sloboda Tuzla, OFK Beograd.

Sistem takmičenja je takav da Zvezda i Partizan ne mogu da se sastanu pre finala, ali su mogući parovi Zvezda - Dinamo, Partizan - Milan i slično, pošto se ukrštaju grupe A-C i B-D.

Finale turnira je 21. juna uz direktan prenos sa stadiona u Bijeljini, a uz prisustvo, kako nam rekoše, bar 20-30 vrhunskih asova sa prostora bivše "Juge". To su: Dejan Savićević, Davor Šuker, Ivan Gudelj, Husref Musemić... možda i Nemanja Vidić.

Svi koji su pred novinarima govorili o turniru istakli su ulogu Borisa Stanišića, vlasnika istoimenog etno sela, koji ne samo da je otvorio vrata hotela za sve učesnike i goste, već je u rekordnom roku oživeo potpuno uništen teren, koji je, kao i selo, bio poplavljen 12 dana.
Zadnja izmjena: tepsija, dana/u 10 jun 2014, 18:42, ukupno mijenjano 1 put.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

tepsija
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 10 jun 2014, 18:41

U ponedjeljak dakle na Areni,Partizan-Velež na Areni uživo...mislim ono... :opaopa:
Vječno u našim srcima.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 10 jun 2014, 18:53

tepsija je napisao/la:U ponedjeljak dakle na Areni,Partizan-Velež na Areni uživo...mislim ono... :opaopa:
a glavni sudija je Trajče Mađoski iz Prilepa, pomoćnici: Beriša Šinasi iz Prištine i Nikola Roganović iz Niša. Delegat: Adem Fazlagić iz Sarajeva. :lol:

tepsija
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 10 jun 2014, 18:56

Stara garda,nešto što nikada ne umire.
Malaga ili Anzhi mogu plesati jednu ili par godina...Ferencvaros,Dynamo Dresden,HSV...uvijek će biti sinonimi i giganti,bez obzira kako i u kojem rangu igrali.
Ah,ta povijest :D
Vječno u našim srcima.

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 10 jun 2014, 19:28

AlemC85 je napisao/la:
tepsija je napisao/la:U ponedjeljak dakle na Areni,Partizan-Velež na Areni uživo...mislim ono... :opaopa:
a glavni sudija je Trajče Mađoski iz Prilepa, pomoćnici: Beriša Šinasi iz Prištine i Nikola Roganović iz Niša. Delegat: Adem Fazlagić iz Sarajeva. :lol:
Kako se zvao onaj poznati sudija bivse Ex Yu lige iz Kavadaraca? Zaboravio sam mu ime. :)

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 10 jun 2014, 21:25

Avantiiiiii..

Kad pocinju sa treninzima, koji vrag i odmaraju, sta cemo mi pacenici na ovom celopeku raditi..
Support Velez, It's logical! ★

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 10 jun 2014, 21:40

tepsija je napisao/la:Stara garda,nešto što nikada ne umire.
Malaga ili Anzhi mogu plesati jednu ili par godina...Ferencvaros,Dynamo Dresden,HSV...uvijek će biti sinonimi i giganti,bez obzira kako i u kojem rangu igrali.
Ma neka tepsija nemoj srat :lol: :lol: :lol: dobro za ove neke se jos nezna pa je to razlog zasto nisu pozvani ali zato je tu kupres 2014 sa vinogradarom pomorcem i roniocem :rol: :rol: :urnebes:

FORZA VELEZ
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 10 jun 2014, 23:07

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
Ma neka tepsija nemoj srat :lol: :lol: :lol: dobro za ove neke se jos nezna pa je to razlog zasto nisu pozvani ali zato je tu kupres 2014 sa vinogradarom pomorcem i roniocem :rol: :rol: :urnebes:

FORZA VELEZ
nemojte ih spominjati na našem PDF-u, jer odmah navale kao muhe na lijepak. :roll:

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 10 jun 2014, 23:10

Mont0 je napisao/la:Avantiiiiii..

Kad pocinju sa treninzima, koji vrag i odmaraju, sta cemo mi pacenici na ovom celopeku raditi..
polako brato,samo sto nisu.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 10 jun 2014, 23:15

AlemC85 je napisao/la:
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:

FORZA VELEZ

nemojte ih spominjati na našem PDF-u, jer odmah navale kao muhe na lijepak. :roll:
Ma niko ih ne spominje. Sami se prepoznaju :urnebes:
MontO kupi brato mlat i u ribu. Kesa pive joja i lagano
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 10 jun 2014, 23:57

Dobra stvar ovaj turnir velikana,da se ove mladje generacije bar na ovaj nacin upoznaju koliko je ta liga bila mocna,i koliko si jak morao biti da opstajes ili se izboris za evropske utakmice.A mi smi ih iz BIH najvise imali.Mozda samo treba razmislit da povedemo par djecaka iz ovih malih klubava nase regije,kao znak dobre volje,da djeca malo osjete kako je biti u drustvu takvih klubova.
Sretno nasim najmladjim rodjenima :bih:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 jun 2014, 00:01

Lijepe vijesti. Prvo potpis mladog Hodžića, pa onda i ovaj turnir. :thumbup:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 11 jun 2014, 00:08

rodjenisa je napisao/la:Dobra stvar ovaj turnir velikana,da se ove mladje generacije bar na ovaj nacin upoznaju koliko je ta liga bila mocna,i koliko si jak morao biti da opstajes ili se izboris za evropske utakmice.A mi smi ih iz BIH najvise imali.Mozda samo treba razmislit da povedemo par djecaka iz ovih malih klubava nase regije,kao znak dobre volje,da djeca malo osjete kako je biti u drustvu takvih klubova.
Sretno nasim najmladjim rodjenima :bih:
Brato u potpunosti se slazem. Nisu dijeca kriva sto treniraju u nepoznatom klubu :njanjanja: FORZA
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

shearer
Kontakt:

Post Postao/la shearer » 11 jun 2014, 12:03

Evo na temi Sarajeva govore da je Velež dužan Letiću neke pare, te da će on to halalit ako mu daju čiste papire da ode u Sarajevo :roll:
Zna li neko ima li istine u ovome, još govore da su svim igračima dužni ?

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 jun 2014, 12:09

S obzirom na to da se o tome baljezga na forumu između internetskih anonimusa, te iz razloga da svaki od njih može da napiše šta hoće vjerujem da su takve informacije 100 % pouzdane.

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 11 jun 2014, 12:13

Nas u povjerenju boli racku jel kome šta dođete...nego, vaši bivši puleni o tome pričaju. Pa vi sad vidite ??

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 jun 2014, 12:15

Nemam ja šta gledat'. Gleda onaj ko je plaćen da o vašim špekulacijama vodi računa. Stani, jel postoji uopšte neko Upravi ko je plaćen da riješava imaginarne probleme? To je vječito pitanje...

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.