15.06.2014. BIH - ARGENTINA

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

BiH - Argentina

Pobjeda
90
40%
Neriješeno
78
35%
Poraz
58
26%

Ukupno glasova: 226

SiamoNoi
Kontakt:

Re: 15.06.2014. BIH - ARGENTINA

Post Postao/la SiamoNoi » 10 jun 2014, 12:47

Consigliere je napisao/la:Da, cuvao se! Iako je na prvu izgledalo da ima nevjerovatan pad forme, tek je kasnije postalo jasno da lik zeli samo da odradi utakmicu i da ga slucajno ko ne udari po nogama. U zavrsnici sezone je trcao 5 kilometara za 90 minuta, samo 2 manje od golmana! Igrac koji zeli da vrati formu ce pokusati trkom da nadomjesti nedostatke na terenu, a Messi je radio suprotno jer nije zelio neku glupu povredu. Ovo prvenstvo je njegovo tamicenje.
O ovom i ja već neko vrijeme razmišljam.Fali mu veliki rezultat sa Argentinom i mislim da je odlučio sve karte bacit na SP.Hoće li mu uspijeti ili ne doseći ono najbolje izdanje ne znam,ali nadam se da hoće pošto mi je Argentina jedan od favorita,a bez njega neće moći predaleko.

I kako se bliži SP proučio sam malo i reprezentaciju BiH i evo mojeg idealnog sastava (u trenutnoj situaciji i da je imalo realan) :P
Begović-Salihović,Kolašinac,Spahić,Mujdza-Bešić,Medunjanin-Lulić,Pjanić,Hajrović-Dzeko
Možda je malo tanko ovo sa Salihovićem na beku,ali posto Bicakcic izgleda neće biti spreman (pa Kolašinac mora na stopera) ne vidim tko bi drugi tu mogao ići.Lulić možda,ali mislim da nije baš realno da ga Sušić tu postavi.
Isto tako Medunjanin uz Bešića nije najsretnije rješenje,ali jbg kad sam morao Salihovića na beka stavit :mrgreen: Može Pjanić tu odigrat,ali ne sviđa mi se onda Misimović u prvoj.

Simpatična reprezentacija,nakon što prođe prvo kolo navijam za vas :mrgreen:

EDO299
Kontakt:

Post Postao/la EDO299 » 10 jun 2014, 12:55

Bez Misketa na Argentinu ne ide nikako, bez doktora nema operacije ;)

Begovic, Mujdza, Spahic, Kolasinac, Salihovic, Pjanic, Besic, Hajrovic, Misimovic, Lulic, Dzeko.

prvih 11 - 200% ! Zeljno iscekujemo nedjelju, ostavite srce na terenu momci, nista vise. BIH DO GROBA ! :bih: :bih: :bih:
At the end of the storm there's a golden sky..

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 10 jun 2014, 13:23

Povlačiti ćete vi vaše riječi o Misketu itekako. On itekako ima još magije u nogama, ovo mu je sigurno jedino SP i ja mislim da će on obilježiti igru naše reprezentacije. Bez njega to sve djeluje konfuzno.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 10 jun 2014, 13:34

Consigliere je napisao/la:
Ma, kakav Aguero nasljednik Maradone?! :rol:
Di Marie se bojim zbog fenomenalne sezone iza njega i predobre forme. Uglavnom, bice yebeno...
Nisi ni svjestan koliko je Aguero kvalitetan napadac. Uvjerit ces se u to jako brzo. Dali je on nasljednik Maradone ili nije to je najmanje bitno. Spanija, Brazil i Njemacka bi dali guzove da imaju upola takvog napadaca kao sto je Aguero. Di Maria ce naravno biti jako opasan. Ali ne toliko kao Aguero. Ovaj drugi bi trebao da bude po svemu mnogo opasniji. Covjek kada je zdrav je skoro pa nezaustavljiv.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 10 jun 2014, 13:50

Miske je kreativni mozak ove repke.. Naravno, postoji opcija, Medo-Besic pozadi, ispred Pjana, ali to ostaviti za naredni period.
- Ed Woodward for Prime Minister !

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 10 jun 2014, 14:30

Nasa najslabija tacka je odbrana a njihov najjaci adut je napad. Kako se to slaze jedno sa drugim vidjecemo u nedelju :lol: .
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 10 jun 2014, 14:41

DonCorleone je napisao/la:Nasa najslabija tacka je odbrana a njihov najjaci adut je napad. Kako se to slaze jedno sa drugim vidjecemo u nedelju :lol: .
I obratno je isto tako... :lol:

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 10 jun 2014, 14:41

DonCorleone je napisao/la:Nasa najslabija tacka je odbrana a njihov najjaci adut je napad. Kako se to slaze jedno sa drugim vidjecemo u nedelju :lol: .
Isto tako kod nas je najjači napad, jest da igramo sa 1 napadačem, al ćemo ga svakom uvaliti. Po meni i nije nešto ova Argentinska odbrana, ali eto ostaje da vidimo za par dana.

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 10 jun 2014, 14:44

GG 3+ :mrgreen:

Sad mi sinu da mi igramo prvu tekmu na marakani :roll: , brazil otvara tamo na nekom stadionu

Debi na svjetskom u Brazilu na Marakani protiv Argentine. Allahumesali :mrgreen:
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 10 jun 2014, 14:48

Odbrana moze biti beton, ako veza i krila ne odrade defanzivni posao. Mislim da odbrana i nije neka slaba tacka, ako se igralo timski u oba pravca. Naravno da na papiru uvjek postoji ta slabija karika, ali moze se desiti suprotno.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 10 jun 2014, 14:51

Ne mogu zamisliti igru bez Misketa, ali evo jedne formacije gdje nam argentinci tesko da bi mogli dati i 1 gol...a to je formacija Rome, bar zadnjih 7 igraca, gdje bi pjanic igrao istu ulogu kao i u romi, besic poziciju danielea, a lulic na mjestu strootmana, zbog njegove trke i pozrtvovanosti...visca bi pomagao salihovicu u odbrani, po potrebi lulic, na drugoj strani izo mujdzi, po potrebi pjanic, a kroz sredinu ne bi pomakli argentinci, jer prvo valja probiti bedem od 3 igraca u vezi, a vracanjem ize i visce bi to bilo 5, pa tek onda 4 igraca u zadnjoj liniji...
ovo bi sigurno bila dobitna formacija, bar ja tako mislim...jer zaista mislim da bi argentinci tesko dosli do gola...a mi bismo bili brzi u transformaciji prema naprijed, jer imamo brze igrace za to.

Dobitna formacija:

..................................beg.......................................

mujdza...............spaha.............kolasinac............salihovic

...........pjanic........besic(de rossi)......lulic(stootman)..........

Hajrovic.............................................................Visca
................................Dzeko......................................

u svakom slucaju, izgubiti necemo :D

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 10 jun 2014, 14:57

hurem je napisao/la:Ne mogu zamisliti igru bez Misketa, ali evo jedne formacije gdje nam argentinci tesko da bi mogli dati i 1 gol...a to je formacija Rome, bar zadnjih 7 igraca, gdje bi pjanic igrao istu ulogu kao i u romi, besic poziciju danielea, a lulic na mjestu strootmana, zbog njegove trke i pozrtvovanosti...visca bi pomagao salihovicu u odbrani, po potrebi lulic, na drugoj strani izo mujdzi, po potrebi pjanic, a kroz sredinu ne bi pomakli argentinci, jer prvo valja probiti bedem od 3 igraca u vezi, a vracanjem ize i visce bi to bilo 5, pa tek onda 4 igraca u zadnjoj liniji...
ovo bi sigurno bila dobitna formacija, bar ja tako mislim...jer zaista mislim da bi argentinci tesko dosli do gola...a mi bismo bili brzi u transformaciji prema naprijed, jer imamo brze igrace za to.

Dobitna formacija:

mujdza...............spaha.............kolasinac............salihovic

Hajrovic.............................................................Visca

u svakom slucaju, izgubiti necemo :D
Bogami dobro ovo izgleda. Jos da imamo stopera na raspolaganju kako bi to tek izgledalo.

mujdza...............xxxx.............spaha............kolasinac.....

Hajrovic.........................................................Salihovic
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 10 jun 2014, 15:10

Sta da ti kazem. Fali nam jedan kvalitetan stoper nenormalno u trenutnoj situaciji zbog ozljeda. A falio bi nam svakako ali sada bas ono fali. Ja da mogu pozvao bi 22 igraca. Samo da imam jos jednog stopera. Ali hajde ti to pojedincima objasni. Koji ne zele da vide ocigledno. :crazy: :crazy:
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 10 jun 2014, 15:17, ukupno mijenjano 1 put.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 10 jun 2014, 15:14

Batko je napisao/la:
I obratno je isto tako... :lol:
:lol: :lol:
Samo sto je njihov napad duplo opasniji od nasega. A odbrana ako ne jaca onda sigurno sira u izboru podjednakih igraca. Posebno kada znamo da ce se njihovoj odbrani prikljucivati jedan Mascherano iz Barcelona. A mi imamo iako odlicnog ipak neiskusnog Besica. Jedan Demichelis koji je njima cetvrti stoper. Kod nas bi igrao ispred naseg drugog stopera Bicakcica. I to kad bi Bicakcic bio 100% fit.

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 10 jun 2014, 15:37

meni vala ne bi igrao :mrgreen:
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 10 jun 2014, 15:48

OnlyUnited je napisao/la:Miske je kreativni mozak ove repke.. Naravno, postoji opcija, Medo-Besic pozadi, ispred Pjana, ali to ostaviti za naredni period.
Ne, to je Pjanic i tako je vec duze vrijeme.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 10 jun 2014, 15:52

sad kad nas safft iznenadi i krene u formaciji sa dva napadaca i parolom 'ajmo im yebat majku' :mrgreen:
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 10 jun 2014, 15:55

NoName je napisao/la:Povlačiti ćete vi vaše riječi o Misketu itekako. On itekako ima još magije u nogama, ovo mu je sigurno jedino SP i ja mislim da će on obilježiti igru naše reprezentacije. Bez njega to sve djeluje konfuzno.
čekamo Misketov "blitzkrieg" :D
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 10 jun 2014, 16:00

Cartman je napisao/la:
OnlyUnited je napisao/la:Miske je kreativni mozak ove repke.. Naravno, postoji opcija, Medo-Besic pozadi, ispred Pjana, ali to ostaviti za naredni period.
Ne, to je Pjanic i tako je vec duze vrijeme.
Ce da bude...

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 10 jun 2014, 16:03

Sve se zvijezde moraju poklopiti ovdje da ostane nerjeseno.

Zaključano

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.