Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

chelsea358
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la chelsea358 » 08 jun 2014, 22:08

samo_lijevo je napisao/la:Massi je vakat u penziju da ide.
Jednostavno nakon uloge u Ferariju on nema zelje,samo odradjuje utrke.
Bas suprotno,Massa je izgorio u želji,onaj incident je nastao iz Massinog ocaja znao je ako ne obiđe Pereza odmah da mu ode Vettel ,ode postolje. :mrgreen:

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 08 jun 2014, 22:10

Jedno pitanje, nisam pratio formulu unazad par godina ali moze li mi neko objasniti sta se desilo sa formulom? tj. onom formulom kad pobjedjuju najbrzi a ne oni koji najvise ustede goriva, guma, kocnica? Koji je racku ovo? Alosno i Raikonen na 10 i 14 mjestu? Pa ovo nema smisla, da neki Perez bude najbrzi ili da Massa koji je klinac od vozaca onako nonsalantno obice Alonsa? Ma ni u ludilu! Ovo nisu utrke ovo je cirkus kao i eurovizija :?
I zasto niko ne brani svoje pozicije prilikom obilazenja? Jel to doneseno pravilo da ne smijes zatvorit vozaca koji te obilazi? :mrgreen:
Ovo najbolje da ukinu vozace pa iz bokseva neka na daljinski upravljaju jer se samo radi o tome ko ima brzi bolid, vozacka sposobnost je skoro nebitna...
010 ISN'T JUST A CODE

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 08 jun 2014, 22:12

chelsea358 je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la:Massi je vakat u penziju da ide.
Jednostavno nakon uloge u Ferariju on nema zelje,samo odradjuje utrke.
Bas suprotno,Massa je izgorio u želji,onaj incident je nastao iz Massinog ocaja znao je ako ne obiđe Pereza odmah da mu ode Vettel ,ode postolje. :mrgreen:
nema veze moja konstatacija sa incidentom,ja vise ciljam na par prilika da se uzme Vettel,ali Massa hladno odustane.
Nekako mi nema zestine da se upusti u duel. :think:
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

SvenZ
Kontakt:

Post Postao/la SvenZ » 08 jun 2014, 22:24

RK Gradacac je napisao/la:Jedno pitanje, nisam pratio formulu unazad par godina ali moze li mi neko objasniti sta se desilo sa formulom? tj. onom formulom kad pobjedjuju najbrzi a ne oni koji najvise ustede goriva, guma, kocnica? Koji je racku ovo? Alosno i Raikonen na 10 i 14 mjestu? Pa ovo nema smisla, da neki Perez bude najbrzi ili da Massa koji je klinac od vozaca onako nonsalantno obice Alonsa? Ma ni u ludilu! Ovo nisu utrke ovo je cirkus kao i eurovizija :?
I zasto niko ne brani svoje pozicije prilikom obilazenja? Jel to doneseno pravilo da ne smijes zatvorit vozaca koji te obilazi? :mrgreen:
Ovo najbolje da ukinu vozace pa iz bokseva neka na daljinski upravljaju jer se samo radi o tome ko ima brzi bolid, vozacka sposobnost je skoro nebitna...
Nije vise fol samo biti najbrzi, fol je koristiti kurce palce tipa kers(il kako ga sad zovu mgu il nesto slicno) DRS, bitna je i strategija a za razliku od prijasnjih godina, puno vise do izrazaja dolazi research and development i tu je na timu da napravi sto bolji bolid. A pravilo kaze da vozac ne smije istovremeno zatvarati obije strane staze, da nebi dolazilo do sudara, pa haj sad ti pogadjaj s koje ce strane neko prestizat.
U sustini formula je formula, bio sam pesimistican prije ove sezone al sad kad je Ricciardo pobijedio nikad mi draze nije bilo gledat

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 08 jun 2014, 22:53

SvenZ je napisao/la:
RK Gradacac je napisao/la:Jedno pitanje, nisam pratio formulu unazad par godina ali moze li mi neko objasniti sta se desilo sa formulom? tj. onom formulom kad pobjedjuju najbrzi a ne oni koji najvise ustede goriva, guma, kocnica? Koji je racku ovo? Alosno i Raikonen na 10 i 14 mjestu? Pa ovo nema smisla, da neki Perez bude najbrzi ili da Massa koji je klinac od vozaca onako nonsalantno obice Alonsa? Ma ni u ludilu! Ovo nisu utrke ovo je cirkus kao i eurovizija :?
Nije vise fol samo biti najbrzi, fol je koristiti kurce palce tipa kers(il kako ga sad zovu mgu il nesto slicno) DRS, bitna je i strategija a za razliku od prijasnjih godina, puno vise do izrazaja dolazi research and development i tu je na timu da napravi sto bolji bolid. A pravilo kaze da vozac ne smije istovremeno zatvarati obije strane staze, da nebi dolazilo do sudara, pa haj sad ti pogadjaj s koje ce strane neko prestizat.
U sustini formula je formula, bio sam pesimistican prije ove sezone al sad kad je Ricciardo pobijedio nikad mi draze nije bilo gledat
I onda ti otkaze nesto od te silne tehnike i automatski si dvije sekunde sporiji. Pa gdje je zestina, borba na stazi, kao nekad Alonso, Sumaher, Hamilton, Kubica, Montoya? Nema toga vise, ovo sad pobjedjuju oni koji imaju najrazvijeniji bolid i onda ga stedi cijelu utrku. Definitivno nisam nista propustio i nazalost prestajem definitivno ovo pratiti, nekad pored fudbala moj najdrazi sport. Sada je obicni cirkus, da ne kazem neku ruzniju rijec :x
010 ISN'T JUST A CODE

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 08 jun 2014, 22:57

Neki dan gledao dokumentarac Senna..ovo sad je smijesno ..vec par godina ne pratim Formulu 1.

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 09 jun 2014, 00:00

naravno da je ovo sada smijurija..ale eto ja opet pratim jer jednostavno volim automobilizam.Ono što mi je upalo u oči je današnja vožnja Masse..i konstantno dokazuje da je k a r i n a od vozača.Prilikom greške čini mi se Vettela gdje samo malo treba pritisnuti,gdje ga je već obišao..on automatski u prvoj milisekundi odustaje od borbe i onda na kraju pravi onaj cirkus...

chelsea358
Kontakt:

Post Postao/la chelsea358 » 09 jun 2014, 08:08

Force Indijin vozač Sergio Perez dobio je kaznu od 5 mjesta na gridu za iduću utrku na Red Bull Ringu nakon što je proglašen krivim za sudar s Felipeom Massom u zadnjim krugovima utrke, a što ih je na kraju koštalo četvrtog i petog mjesta. Suci utrke obrazložili su da je Perez mijenjao trkaću liniju što je uzrokovalo sudar pri velikoj brzini.

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 09 jun 2014, 09:54

chelsea358 je napisao/la:Force Indijin vozač Sergio Perez dobio je kaznu od 5 mjesta na gridu za iduću utrku na Red Bull Ringu nakon što je proglašen krivim za sudar s Felipeom Massom u zadnjim krugovima utrke, a što ih je na kraju koštalo četvrtog i petog mjesta. Suci utrke obrazložili su da je Perez mijenjao trkaću liniju što je uzrokovalo sudar pri velikoj brzini.
Haha to ti ja pricam, glupa pravila. Ne smijes ni zatvorit vozaca koji te obilazi inace si kaznjen. Kakav je ovo debilan sport posto. :? Umjesto da kazne Masu oni kaznjaju Pereza...
010 ISN'T JUST A CODE

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 09 jun 2014, 16:48

chelsea358 je napisao/la:Force Indijin vozač Sergio Perez dobio je kaznu od 5 mjesta na gridu za iduću utrku na Red Bull Ringu nakon što je proglašen krivim za sudar s Felipeom Massom u zadnjim krugovima utrke, a što ih je na kraju koštalo četvrtog i petog mjesta. Suci utrke obrazložili su da je Perez mijenjao trkaću liniju što je uzrokovalo sudar pri velikoj brzini.
:crazy:

Nema nade za F1.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 09 jun 2014, 16:56

cuj Perez kriv :lol:
od najbrzeg i najzanimljivijeg cirkusa na svijetu F1 preraste u to da je danas samo cirkus i nista vise od toga
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 09 jun 2014, 17:01

Pravilo bi trebalo bit da se ne smije sjec staza a ovamo radi sta hoces.Valjda nisi budala da izbacis covjeka.

chelsea358
Kontakt:

Post Postao/la chelsea358 » 09 jun 2014, 17:30

slika

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 09 jun 2014, 22:37

chelsea girl, ne pravdaj ovo svega ti. jel automobilizam ili nije? ocito da nije vise :cry:
010 ISN'T JUST A CODE

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 09 jun 2014, 22:40

Sta sad.Covjek se ne smije ni branit od pokusaja preticanja.Na sta je ovo spalo :facepalm:

chelsea358
Kontakt:

Post Postao/la chelsea358 » 09 jun 2014, 23:18

RK Gradacac je napisao/la:chelsea girl, ne pravdaj ovo svega ti. jel automobilizam ili nije? ocito da nije vise :cry:
Kriv je i Perez,kriv je i Massa.

chelsea358
Kontakt:

Post Postao/la chelsea358 » 21 jun 2014, 15:09

Massi PP,Bottas drugi,Rosberg treci,kiks Hamiltona. :opaopa: :opaopa: :D

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 21 jun 2014, 15:36

chelsea358 je napisao/la:Massi PP,Bottas drugi,Rosberg treci,kiks Hamiltona. :opaopa: :opaopa: :D
A proslu utrku ga neki slali u peMziju.... :urnebes:
Sreca pa je Ojler mlad umro...

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 21 jun 2014, 16:07

Kratka staza i najmanja greska te kosta dobrog vremena.Nista cudno sto se Hamilton nije snasao :D

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 22 jun 2014, 02:22

MrWhite je napisao/la:
chelsea358 je napisao/la:Massi PP,Bottas drugi,Rosberg treci,kiks Hamiltona. :opaopa: :opaopa: :D
A proslu utrku ga neki slali u peMziju.... :urnebes:
doista relevantna staza,uz to kvalifikacije.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.