Bravo Mrkva!
Konačno se malo ozbiljnije radi,bez zalijetanja i nekih pompoznih najava.
U miru,lagano.
Velagić: Odlazak Okića nije poremetio planove, na pomolu dolazak Vladavića
Mostar -- Ljetna pauza i Mundijal nisu u potpunosti skrenuli pažnju sa domaćeg fudbala. U taboru "Rođenih", sada već kao po tradiciji, najaktuelniji je prelazni rok. Najpozvaniji da govori o fudbalskoj križaljci je sportski direktor Admir Velagić. Na početku razgovora za zvaničnu internet-stranicu FK Velež prvo pitanje se nametnulo samo po sebi. Prvi strijelac ekipe Šefko Okić potpisao je za Sarajevo.
"Da, pročitao sam tu vijest i razgovarao sam sa Okićem. Prije svega, mi njemu želimo puno sreće u nastavku karijere i žao nam je što napušta naše redove. Mi smo imali već napravljen dogovor sa njim, gdje smo pristali na sve njegove finansijske uslove još prije 20-tak dana i ostala je opcija da se sačeka da li će Okić napraviti transfer u inostranstvo. Tako je i on tražio, a s obzirom na to da je to bio jedan od njegovih uslova, morali smo pristati na to. U međuvremenu je potpisao za Sarajevo. Opet kažem, žao nam je zbog toga, ali Šefki Okiću želimo sreću u nastavku karijere. Mi ovim stavljamo, kako se to kaže, tačku na 'i' po pitanju Okića", ističe Velagić.
Transfer Okića, nije posebno poremetio planove "Rođenih". Kao i do sada radi se u 'tišini'.
"To je naše prvo i osnovno pravilo. Tako smo radili i u januarskom prelaznom roku. Jednostavno ne želimo se licitirati imenima preko medija. To uostalom, može dovesti i do raznih tipova koji samo čekaju takve situacije da 'pokvare transfer', ali isto tako i neprofesionalno je iznositi u javnost špekulacije. U prošlosti smo imali dosta nezgodnih iskustava upravo zbog ovoga i jednostavno od januara smo zauzeli ovakav kurs. Kada nešto bude konkretno to ćemo odmah i objaviti".[/b]
Ipak, jedno od najspominjanih imena je Admir Vladavić.
"Pa dobro, Vladavić i po imenu, ali i po činjenici da je naše dijete interesantan je i mostarskoj javnosti".
Realno, koliko je 'blizu' Veleža ?
"Kada je u pitanju odnos Velež – Vladavić tu je možemo reći jako blizu, jer nema nekih velikih nesuglasica oko detalja ugovora. Međutim, Vladavić ima, da tako kažem, stari problem sa Olimpicom, gdje taj klub ima određena finansijska potraživanja prema njemu. Velež će se potruditi da pomogne da se oni prevaziđu, ali opet kažem, to je jedina tzv. smetnja trenutno".
Vladavić nije jedino ime koje bi moglo pojačati 'Rođene'.
"Naravno da nije. Mi smo prije svega u saradnji sa stručnim štabom još na kraju sezone definisali šta tražimo. U tom pravcu smo se i usmjerili. Mi smo itekako zanimljiv klub na tržištu. Vjerujte da je dosta imena u opticaju. Preciznije da kažem, obavljeni su razgovori sa njima, ali ne želimo žuriti. Ovo je tržište kao i svako drugo i tako se treba postaviti. U narednim danima, kako se primicala 'prozivka' i tu će se konkretizirati imena".
Kako ste već istakli, nećemo iznositi imena, ali možemo li biti konkretniji sa pozicijima ?
"Pa tražimo po jednog kvalitetnog i iskusnog igrača u svakoj liniji. Osim toga, i ove godine ćemo potražiti mlađe i neafirmisane igrače, pošto su nam iskustva iz svakog prelaznog roka pokazala da upravo među njima pokaže se jedan veoma kvalitetan igrač".
Danas se pojavila vijest da se Jovan Blagojević razbolio, te da će odustvovati 2-3 mjeseca.
"Da, tako je, on mi se javio telefonom. Nezgodna je bolest, koja nije rijetka pojava kod sportista i zahtjeva samo mirovanje i odmor. Ljekarski pregled će tačno reći koliko je potrebno mirovanje, ono može biti i kraće od onog što je u prvi mah rečeno. Jovan Blagojević je naš igrač i Velež kao klub apsolutno stoji na raspolaganju njemu. Uprava je već napravila prve korake, kako bi se i u Mostaru ili Sarajevu napravili ljekarski pregledi, ukoliko naravno bude trebalo. Svaki naš igrač, kao što je to bilo i nedavno u slučaju Matijasa Pejića koji je imao tu nesreću da se njegovo rodno mjesto suoči sa katastrofalnim poplava, zna da je Klub uz njega".
'Rođeni' sa pripremama kreću sredinom mjeseca?
"Između 15. i 18. juna je 'prozivka'. Nakon toga ćemo raditi u Mostaru. Prvo će se izvršiti ljekarski pregledi, a zatim će se trenirati. Planirano je da u Mostaru odigramo tri utakmice do polaska u Austriju. Jedna je 27. juna sa Željezničarom u Međugorju. Nakon toga 9. jula idemo u Austriju, gdje su predviđene četiri utakmice, od čega tri će biti sa prvoligaškim ekipama. Po povratku u Mostar očekuje nas još jedna utakmica, koja bi bila i 'generalka'".
(StarMo)
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!