Sloboda Dita Tuzla
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: Sloboda Dita Tuzla
Umjesto 20. februara, polufinalni susreti Kupa BiH košarkaša igrat će se u petak, 19. februara, odlučeno je u KS BiH.
Tako će Sloboda prvog dana završnice odmjeriti snage sa domaćinom, Čapljinom Lastom, a prije tog susreta, odigrat će utakmicu košarkaši Bosne Asa BH Telekoma i Igokee.Finalna utakmica na rasporedu je u subotu, 20. februara.
U povodu nastupa na završnom turniru Kupa BiH, najavljena je konferencija za novinare u KK Sloboda, u srijedu, 17. februara, sa početkom u 9,30 sati.
Tako će Sloboda prvog dana završnice odmjeriti snage sa domaćinom, Čapljinom Lastom, a prije tog susreta, odigrat će utakmicu košarkaši Bosne Asa BH Telekoma i Igokee.Finalna utakmica na rasporedu je u subotu, 20. februara.
U povodu nastupa na završnom turniru Kupa BiH, najavljena je konferencija za novinare u KK Sloboda, u srijedu, 17. februara, sa početkom u 9,30 sati.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
- slani grad
- Kontakt:
na toj konferenciji ce nas vrli strucni stab rec po ko zna koji put da ce dat sve od sebe,da je velika stvar uc u polufinale ove miki maus lige...bla,bla,blaharry_90 je napisao/la:Umjesto 20. februara, polufinalni susreti Kupa BiH košarkaša igrat će se u petak, 19. februara, odlučeno je u KS BiH.
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987
- Omerbavarac
- Kontakt:
Uh kako bi bilo dobro dokopati se finala, a tamo ko zna.... Svasta moze da bude. Mozda cak i Igokea prodje Bosnu sto nije nerealno ocekivati. Nama bi finale itekako znacilo, da se proba doci do tog jednog trofeja nakon dugo godina.harry_90 je napisao/la:Umjesto 20. februara, polufinalni susreti Kupa BiH košarkaša igrat će se u petak, 19. februara, odlučeno je u KS BiH.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Košarkaši stručno vodstvo Slobode, otputovali su danas oko 14 sati u Čapljinu gdje će sutra i prekosuta sudjelovati na završnom turniru Kupa BiH, zajedno sa Bosnom Asa BH Telekomom, Igokeom i domaćom Čapljinom-Lastom.
Tuzlaci su jutros imali redovni trening, a trenirat će i večeras u Čapljini, kako bi još jednom “osjetili” dvoranu u kojoj imaju ambicije za plasman barem u finale.Sutra, u polufinalu, sastaju se Bosna Asa BH Telekom – Igokea (17,15), a u 20 sati igrat će Čapljina Lasta – Sloboda. Ovaj susret prenosit će TV Hayat.
Pobjednici će u subotu (20 sati) igrati za trofej Kupa BiH.
U taboru Slobode vlada dobro raspoloženje i svi se nadaju ulasku u finale, bez obzira što će Čapljina imati veliku podršku publike, posebno navijačke skupine “Patrioti”.
Za turnir vlada veliko zanimanje i, kako je javljeno iz HKK Čapljine Laste, akreditirano je pedesetak novinara i fotoreportera.

Tuzlaci su jutros imali redovni trening, a trenirat će i večeras u Čapljini, kako bi još jednom “osjetili” dvoranu u kojoj imaju ambicije za plasman barem u finale.Sutra, u polufinalu, sastaju se Bosna Asa BH Telekom – Igokea (17,15), a u 20 sati igrat će Čapljina Lasta – Sloboda. Ovaj susret prenosit će TV Hayat.
Pobjednici će u subotu (20 sati) igrati za trofej Kupa BiH.
U taboru Slobode vlada dobro raspoloženje i svi se nadaju ulasku u finale, bez obzira što će Čapljina imati veliku podršku publike, posebno navijačke skupine “Patrioti”.
Za turnir vlada veliko zanimanje i, kako je javljeno iz HKK Čapljine Laste, akreditirano je pedesetak novinara i fotoreportera.

Košarkaši Slobode večeras će preko Čapljine Laste pokušati ući u finale Kupa BiH. Na završnom turniru igraju još Bosna Asa BH Telekom i Igokea iz Aleksandrovca. Sva tri kluba su trenutno po rezultatima ispred Tuzlaka, ali tim Senada Muminovića kadar je sa svima nadigravati se i – pobijediti.
Večerašnju utakmicu iz Čapljine (20,00) prenosit će TV Hayat. BHT1 je odbila prijedlog da prenosi finale državnog kupa, što nije naišlo na pozitivne komentare košarkaškog puka u BiH.
Inače, Sloboda je jedan od najuspješnijih klubova kada je u pitanju Kup BiH.
Od 1994. godine, kada je još u ratu organizovana košarkaška liga BiH, pa sve do danas tuzlanski tim je osvojio šest trofeja Kupa.Godine 1994. Sloboda je osvojila duplu krunu, ali bez klubova iz Hercegovine i RS. Tada je u Kupu trijumf ostvaren protiv sarajevskog Ćeske i Zenice.
Iduće godine prvak je bila Zenica, Sloboda je bila druga, ali je trijumfovala u Kupu BiH.
Godine 1996. Sloboda je ponovno osvojila duplu krunu, a taj je uspjeh ponovila i naredne sezone.
Klubovi iz Hercegovine u prvenstvena takmičenja ulaze u sezoni 1997/98 i duplu krunu osvaja Široki Brijeg, a naredne godine, u konkurenciji sa Širokim, Bosnom i Brotnjom, u Tuzli, Kup BiH osvaja Sloboda.
Posljednji trofej tuzlanski tim osvaja 2001. godine u Sarajevu, kada su nadigrane ekipe Brotnja i Igokee. Od tada, Sloboda je skoro redovno sudionik završnih turnira, ali više nije osvojila niti jedan trofej, kao ni prvenstvo.
U posljednje četiri sezone, Sloboda je i u prvenstvu među četiri najbolje ekipe, ali sa ubjedljivo manjim budžetom od Bosne Asa BH Telekoma, Igokee i Širokog Eroneta.
Može li ova mlada i generacija pretežno sastavljena od domaćih igrača postići više, ući u finale ili, eventualno, osvojiti sedmi Kup, ostaje da se vidi tokom završnice u Čapljini.
Večerašnje utakmice sude – Bosna Asa BH Telekom (Ademir Zurapović, Petar Obradović i Bojan Jovanić), odnosno Čapljina Lasta – Sloboda (Medin Duškaj, Aco Okuka i Saša Babić).

Samo hrabro veceras
Večerašnju utakmicu iz Čapljine (20,00) prenosit će TV Hayat. BHT1 je odbila prijedlog da prenosi finale državnog kupa, što nije naišlo na pozitivne komentare košarkaškog puka u BiH.
Inače, Sloboda je jedan od najuspješnijih klubova kada je u pitanju Kup BiH.
Od 1994. godine, kada je još u ratu organizovana košarkaška liga BiH, pa sve do danas tuzlanski tim je osvojio šest trofeja Kupa.Godine 1994. Sloboda je osvojila duplu krunu, ali bez klubova iz Hercegovine i RS. Tada je u Kupu trijumf ostvaren protiv sarajevskog Ćeske i Zenice.
Iduće godine prvak je bila Zenica, Sloboda je bila druga, ali je trijumfovala u Kupu BiH.
Godine 1996. Sloboda je ponovno osvojila duplu krunu, a taj je uspjeh ponovila i naredne sezone.
Klubovi iz Hercegovine u prvenstvena takmičenja ulaze u sezoni 1997/98 i duplu krunu osvaja Široki Brijeg, a naredne godine, u konkurenciji sa Širokim, Bosnom i Brotnjom, u Tuzli, Kup BiH osvaja Sloboda.
Posljednji trofej tuzlanski tim osvaja 2001. godine u Sarajevu, kada su nadigrane ekipe Brotnja i Igokee. Od tada, Sloboda je skoro redovno sudionik završnih turnira, ali više nije osvojila niti jedan trofej, kao ni prvenstvo.
U posljednje četiri sezone, Sloboda je i u prvenstvu među četiri najbolje ekipe, ali sa ubjedljivo manjim budžetom od Bosne Asa BH Telekoma, Igokee i Širokog Eroneta.
Može li ova mlada i generacija pretežno sastavljena od domaćih igrača postići više, ući u finale ili, eventualno, osvojiti sedmi Kup, ostaje da se vidi tokom završnice u Čapljini.
Večerašnje utakmice sude – Bosna Asa BH Telekom (Ademir Zurapović, Petar Obradović i Bojan Jovanić), odnosno Čapljina Lasta – Sloboda (Medin Duškaj, Aco Okuka i Saša Babić).

Samo hrabro veceras
grrr Sasa Babić 

R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Nema sanse da mi ovo prodjemo,sudije ce biti na strani domacina,bice velik pritisak na njih,pa ne ocekujem prolaz u finale.
- slani grad
- Kontakt:
kakav crni prolazak....pa ovaj final 4 je plafon plafona ove ekipe...uzece nas ta capljina lagano....godinama se baca prasina u oci o nekom planskom radu,vracanju nekih dugova i dobroj ekipi...ko je imalo vrijedio pobjegao je glavom bez obzira od ovog sljama iz uprave...nas limit je medyu 6 ekipa ove smijesne lige...i tako cebit jos godinama...nazalost
Eto kome su dali zavrsnicu kupa BiH,seljacima koji isticu zastavu hrvatske,cigani jedni

- slani grad
- Kontakt:
kakav sportski ambijent u ledenoj dvorani u Capljiniharry_90 je napisao/la:Eto kome su dali zavrsnicu kupa BiH,seljacima koji isticu zastavu hrvatske,cigani jedni![]()

komentatori..prestrasno

Pobjedi Sloboda...svaka cast,mislim da su i sami sebe iznenadili
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- slani grad
- Kontakt:
trebala bi ipak capljina z finale...tolko se spremali,uzeli na sebe organizaciju pa koreo sa sve sahovnicom pa patriotske pjesme pa moja zemlja hrvatska...nek uloze veto na povredu vitalnih nacionalnih interesa
sto se nas tice...presmijesna je ono kosarka...bosna ce sa pola snage ovo uzet sutra u finalu

sto se nas tice...presmijesna je ono kosarka...bosna ce sa pola snage ovo uzet sutra u finalu
- Barney Stinson
- Kontakt:
sto to tebe bode u oci sahovnicaslani grad je napisao/la:trebala bi ipak capljina z finale...tolko se spremali,uzeli na sebe organizaciju pa koreo sa sve sahovnicom pa patriotske pjesme pa moja zemlja hrvatska...nek uloze veto na povredu vitalnih nacionalnih interesa![]()
![]()

inace cestitke na prolazu...
19 - ђ - 11
HKK Široki - Sportski ponos Hercegovine
@Barney
I mene bode u oči , zato je i stavljaju, međutim, ne obraćam toliku pozornost na neke stvare koji služe za "neke" stvari. Inače, kada će se nastaviti ona serija gdje glumi Barney
Čestitam Slobodi na pobijedi, bravo momci, u gostima, sigurno pred punim tribinima ste odnijeli pobijedu. Još jednom čestitam i sretno u finalu iako realno govoreći odnoso pisajući mislim da ne možete dobiti Bosnu.
I mene bode u oči , zato je i stavljaju, međutim, ne obraćam toliku pozornost na neke stvare koji služe za "neke" stvari. Inače, kada će se nastaviti ona serija gdje glumi Barney

Čestitam Slobodi na pobijedi, bravo momci, u gostima, sigurno pred punim tribinima ste odnijeli pobijedu. Još jednom čestitam i sretno u finalu iako realno govoreći odnoso pisajući mislim da ne možete dobiti Bosnu.
- slani grad
- Kontakt:
stasno me boli ta sahovnica...totalno sam iskopleksiran capljinom i tim strasnim navijacima..a i nekako mi bi zao onog muka i nevjerice u dvorani na kraju tekme...nadam se da ce i sutra u finalu da prirede neku koreografiju..Barney Stinson je napisao/la:sto to tebe bode u oci sahovnicaslani grad je napisao/la:trebala bi ipak capljina z finale...tolko se spremali,uzeli na sebe organizaciju pa koreo sa sve sahovnicom pa patriotske pjesme pa moja zemlja hrvatska...nek uloze veto na povredu vitalnih nacionalnih interesa![]()
![]()
sto se nas tice...presmijesna je ono kosarka...bosna ce sa pola snage ovo uzet sutra u finalu![]()
![]()
inace cestitke na prolazu...

kad je sutra to finale
- Barney Stinson
- Kontakt:
nemoj jadan ne valja se zivcirati
Neutral ne znam ti stvarno i ja cekam

Neutral ne znam ti stvarno i ja cekam

19 - ђ - 11
drago mi je da ste dobili capljinu, svaka cast! 

Cestitke Slobodi na zasluzenom prolazu u finale! sto se tice domacina Capljine,borili su se ljudi,ali ipak je pobjeda s pravom otisla tuzlacima! domacini i hrvatska zastava od 100 metara,pa stas,ljudi sebe smatraju vecim hrvatima nego one koji zive u Hrvatskoj,taj mentalni hercegovacki sklop ce samo njima ici na stetu,mada sam siguran da je publika u Capljini korektnija nego npr u Sirokom Brijegu,valjda zbog toga sto capljinci dolaze iz veceg grada ili sta vec..
Tuzlaci su dali 200% svojih mogucnosti i to se isplatilo,cestitke jos jednom!
hahahak_c je napisao/la:Cestitke Slobodi na zasluzenom prolazu u finale! sto se tice domacina Capljine,borili su se ljudi,ali ipak je pobjeda s pravom otisla tuzlacima! domacini i hrvatska zastava od 100 metara,pa stas,ljudi sebe smatraju vecim hrvatima nego one koji zive u Hrvatskoj,taj mentalni hercegovacki sklop ce samo njima ici na stetu,mada sam siguran da je publika u Capljini korektnija nego npr u Sirokom Brijegu,valjda zbog toga sto capljinci dolaze iz veceg grada ili sta vec..
sta to publika u sirokom radi sto drugdje ne rade, pa nije korektna?...
a vidim da nikad nisi bio ni u sirokom ni u capljini dok kazes da je capljina veca od sirokog, tu su negdje, malo siroki ima vise stanovnika...
Odlična utakmica a čika Vječeslav Tolj koji je pred kraj karijere igrao u Slobodi čitavo vrijeme Tuzla govori , onda onaj komentator drugi suta Peršić čovjek čitavu utakmicu šuta Tanasilović , svaka čast Adamoviću, sutra neka bude šta bude i ulaz u finale je velika stvar bravo momci ...
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
KK Sloboda Tuzla
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.