Federer se sa Nadalom poigrao u Madridu, a ne u Rimu. A to sve nakon onog polufinala od 4 sata izmedju Nadala i Djokovica.DukeOfWellington je napisao/la: Tad je bio povrijeđen, Federer se ranije poigrao sa njim u Rimu čini mi se, nema sumnje da bi ga dobio i tada da je ovaj došao do finala. A nije mogao doći jer je bio povrijeđen.
Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
zasluzeno, nadal je jednostavno najbolji igrac na sljaci ikad i kada je u formi vjerovatno ga je nemoguce pobjediti..
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Rafa mog'o si i francuski naučiti, jer ti je ionako RG drugi dom 
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Tek je i engleski naučio.rio_Ferdy88 je napisao/la:Rafa mog'o si i francuski naučiti, jer ti je ionako RG drugi dom
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ja mislim da je nakon pobjede protiv Murraya pričao Francuskirio_Ferdy88 je napisao/la:Rafa mog'o si i Francuski naučiti, jer ti je ionako RG drugi dom
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Zato sto je pravi Murray na travi bolji od Djokovica, a na tvrdoj su tu negdje... Pa sto ne bi izgubio onda?darker10 je napisao/la:Haj to.Meni samo nije jasno kako je uspio izgubit 2 finala od Murraya.Raul_64 je napisao/la:Nije Rafa nesto posebno odigrao , Novak od sredine drugog seta je bio uzasan.
6/13 u finalima
Djokovic krivi publiku koja je u navijala za njeg u zadnjem setu
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Zato sto je uspio spusit od Murraya u finalu US Opena u 5 setova,a ovaj prije toga nije mogo seta uzet u finalu GS.Jos ga Murray podero 6-2 u petom setu.Nije to nista strasno.Izgubio je jedno koje nije trebao kao recimo Federer USO 2009.Edin TM87 je napisao/la:Zato sto je pravi Murray na travi bolji od Djokovica, a na tvrdoj su tu negdje... Pa sto ne bi izgubio onda?darker10 je napisao/la:Haj to.Meni samo nije jasno kako je uspio izgubit 2 finala od Murraya.Raul_64 je napisao/la:Nije Rafa nesto posebno odigrao , Novak od sredine drugog seta je bio uzasan.
6/13 u finalima
Djokovic krivi publiku koja je u navijala za njeg u zadnjem setu
Zadnja izmjena: darker10, dana/u 08 jun 2014, 19:08, ukupno mijenjano 1 put.
Uobichajeno. Ne vidim neko extra izdanje Nadala, mislim da je pobedio manje losh, a ne bolji igrach danas.Virtu4l je napisao/la: Komentar na Rafin forhend i kretanje (ovo posebno)?
Mech je bio genarlno vishe losh no dobar, ali zanimljivost i drama mu daju na efektu.
U prvom setu bolji Djokovic, u drugom Nadal, onda se Djokovic iskljuchio na 15ak minuta, shto je dovoljno za vetar u ledja Nadalu i 2-1. Onaj pravi vetar je pocheo da pirka i tada se Djokovic vratio, ali kad radi tolike gluposti + retern mu shteka kao da je preko puta Raonic = nishta bolje nije ni moglo da se desi.
Ovaj war of attrition je dobio Nadal i izgleda da se opet u prednosti kada mech ide na bo5, shto znachi da Djokovic jedino mozhe da se uzda u dalji pad Nadala ili neki efekat Soderling, jer on RG uzet nece drugachije.
Steta za Novaka sto u naponu snage nije uzeo vise GS-ova,mislim da mu je ova godina kraj vrhunca karijere i da nece biti dobar vise kao sto je sad.
SLOBODA NAVIJAČIMA
Ne znam, odavno nisam vidio da se Rafa ovako dobro kreće, u najbitnijim momentima je redovno bio korak ispred Novaka.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
BigBigBang
- Kontakt:
Rafael Nadal je dokazao da je najveci svih vremena, Federer je jedan ulicar i mali mis pored njega. Svaka cast Djokovicu jedini on je uspio da parira Nadalu uvjeren sam da ce jednom i on kompletirati Grand Slam.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
Bice pre da krivi pojednice koji su mu zvizhdali na MP, kad je ispustio servis.Edin TM87 je napisao/la: Djokovic krivi publiku koja je u navijala za njeg u zadnjem setu
A u taj mech je ushao igrajuci 3 seta dan pre toga zbog uragana, dok je Murray ishao na kupke i odmarao.darker10 je napisao/la:Zato sto je uspio spusit od Murraya u finalu US Opena u 5 setova,a ovaj prije toga nije mogo seta uzet u finalu GS.Jos ga Murray podero 6-2 u petom setu.
Stvarno bi fora bila da je moguce vezati 8 setova u 30ak sati, protiv 2 top5 igracha.
Pretjera ga ti.BigBigBang je napisao/la:Rafael Nadal je dokazao da je najveci svih vremena, Federer je jedan ulicar i mali mis pored njega. Svaka cast Djokovicu jedini on je uspio da parira Nadalu uvjeren sam da ce jednom i on kompletirati Grand Slam.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
@MaGiCa ja i zaboravio 
Dok nađem šta prikladno
@Duke ne znam šta je bio, ali vjerujem ti da jest.
Federer i Nadal sljedeće sedmice igraju Halle. možda je vrijeme da ga Federer pobjedi više
Dok nađem šta prikladno
@Duke ne znam šta je bio, ali vjerujem ti da jest.
Federer i Nadal sljedeće sedmice igraju Halle. možda je vrijeme da ga Federer pobjedi više
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Cuj Nadal pobjeze iz Queensa
Nema sanse da ce doci do tog duela, ispast ce Nadal rano... 
Roger Federer the greatest of all time!
Ma Nadal se povlaci iz Hallea 100%.Federer ce to zijanit protiv nekog drugog.Unofficialpage je napisao/la:@MaGiCa ja i zaboravio
Dok nađem šta prikladno
@Duke ne znam šta je bio, ali vjerujem ti da jest.![]()
Kad se prica o Nadalu,definitivno treba razdvojiti RG od ostatka turnira na sljaci.Njegovi dueli sa Novakom na ovom turniru i u Rimu,Madridu,Monte Carlo-u su totalna suprotnost.
Poslije prvog seta i nisam bas vjerovao da ce Nadal okrenuti s obzirom da Novak nije setao Rafu kao inace kad osvaja setove,tako da sam vjerovao da ce Nole biti jos bolji u nastavku.Ipak,desilo se bas suprotno jer Nadal je usao u teren i poceo diktirati igru poslije cega je Novak poprilicno pao psihicki.Cini mi se da poslije 2-0 u trecem setu Novak i nije vjerovao da moze uzeti ovaj mec,bez obzira sto se borio do kraja.
Ne znam sta je s ledjima ali vrijeme je i da se prodje drugo kolo na Wimbledonu
P.S. Ipak uze Rafa jos jedan GS kuknjava
Poslije prvog seta i nisam bas vjerovao da ce Nadal okrenuti s obzirom da Novak nije setao Rafu kao inace kad osvaja setove,tako da sam vjerovao da ce Nole biti jos bolji u nastavku.Ipak,desilo se bas suprotno jer Nadal je usao u teren i poceo diktirati igru poslije cega je Novak poprilicno pao psihicki.Cini mi se da poslije 2-0 u trecem setu Novak i nije vjerovao da moze uzeti ovaj mec,bez obzira sto se borio do kraja.
Ne znam sta je s ledjima ali vrijeme je i da se prodje drugo kolo na Wimbledonu
P.S. Ipak uze Rafa jos jedan GS kuknjava
Đoković će izvršiti samoubistvo kad pogleda kako je odigrao posljednja dva seta. Kraj drugog da mu nekako zanemarimo... Ni nalik na Novaka koji je rasuo Rafaela u Rimu, te Tsongu i Raonića na RG-u.
Da je nastavio igrati igru iz 1. seta, ubijeđen sam da ne bi pao bez ispaljenog metka u nastavku.
Užasan footwork i katastrofalno čitanje Nadalove igre su glavni uzroci današnjeg poraza. Bilo je tu još faktora, kao veoma loš BH, kojim je izbacivao loptice iz čistih situacija u out, neočekivane greške na mreži, slanje loptica na Rafin reket isto iz čistih situacija i svakako mentalne blokade. Međutim, to nije nikakvo opravdanje za igrača njegovog kalibra. Za kompletiranje Grand Slam titula, morat će sačekati konačan pad Kralja šljake ili novog Soderlinga, iako sam doskora bio siguran da je on jedini koji može skinuti najveći skalp na turniru.
Špancu po ko zna koji put moramo odati priznanje za zasluženo osvojenu titulu. Vanserijski vladar šljake, nema se šta drugo reći. Ubjedljivo najspremniji sportista koji je kročio na teniske terene. Stalno se očekuje njegov fizički pad, ali on i s 28 godina ima bolje kretanje od svih igrača na touru, što je fascinantan podatak. Danas nije igrao ništa posebno, rekao bih slično kao protiv RF-a na Australian Openu. Većim dijelom meča je pogađao winnere iz teških situacija (standardno za njega), stizao sve moguće loptice, ali moje mišljenje je da je protiv Murrayja bio daleko efektniji.
Sada nas čeka Wimbledon, tj. prvo idu Queens i Halle kao uvertira za ono što nas čeka u All England Clubu. Prvi turnir počinje već sutra, očekuju nas direktni prenosi na ES-u, dok je Rogerova omiljena destinacija u Njemačkoj na rasporedu također od 9-15. juna. Tačno me zanima koliko Big Four + Wawrinka mogu na ovogodišnjem Wimbyju, pogotovo najveća nepoznanica u vidu Rafaela Nadala. Osjećaj mi govori da bi ove godine mogao daleko dogurati i na travi. Btw, moram reći da sam poželio englesku publiku i zelenilo na TV ekranu. Bez sumnje najugodnija moguća atmosfera od svih GS-ova. Dobro će mi doći da se odmorim od bučnih Francuza.
Užasan footwork i katastrofalno čitanje Nadalove igre su glavni uzroci današnjeg poraza. Bilo je tu još faktora, kao veoma loš BH, kojim je izbacivao loptice iz čistih situacija u out, neočekivane greške na mreži, slanje loptica na Rafin reket isto iz čistih situacija i svakako mentalne blokade. Međutim, to nije nikakvo opravdanje za igrača njegovog kalibra. Za kompletiranje Grand Slam titula, morat će sačekati konačan pad Kralja šljake ili novog Soderlinga, iako sam doskora bio siguran da je on jedini koji može skinuti najveći skalp na turniru.
Špancu po ko zna koji put moramo odati priznanje za zasluženo osvojenu titulu. Vanserijski vladar šljake, nema se šta drugo reći. Ubjedljivo najspremniji sportista koji je kročio na teniske terene. Stalno se očekuje njegov fizički pad, ali on i s 28 godina ima bolje kretanje od svih igrača na touru, što je fascinantan podatak. Danas nije igrao ništa posebno, rekao bih slično kao protiv RF-a na Australian Openu. Većim dijelom meča je pogađao winnere iz teških situacija (standardno za njega), stizao sve moguće loptice, ali moje mišljenje je da je protiv Murrayja bio daleko efektniji.
Sada nas čeka Wimbledon, tj. prvo idu Queens i Halle kao uvertira za ono što nas čeka u All England Clubu. Prvi turnir počinje već sutra, očekuju nas direktni prenosi na ES-u, dok je Rogerova omiljena destinacija u Njemačkoj na rasporedu također od 9-15. juna. Tačno me zanima koliko Big Four + Wawrinka mogu na ovogodišnjem Wimbyju, pogotovo najveća nepoznanica u vidu Rafaela Nadala. Osjećaj mi govori da bi ove godine mogao daleko dogurati i na travi. Btw, moram reći da sam poželio englesku publiku i zelenilo na TV ekranu. Bez sumnje najugodnija moguća atmosfera od svih GS-ova. Dobro će mi doći da se odmorim od bučnih Francuza.
Je li ikada izgubio a da je bio zdrav?Nole: "U poslednjih 4-5 dana mi se nešto dešavalo sa zdravljem, to je bilo prisutno i protiv Gulbisa. Povraćao sam ne jednom već više puta."
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
- BeyKopites
- Kontakt:
Đoković jednostvno nije mogao istrpiti pritisak kompletiranja GS i čim je Nadal počeo da balansira stanje na terenu (sredina i kraj drugog seta) Novak je postajao sve nervozniji a Nadal sve jači i stabilniji.Što se Đoković više trudio, samo je udarao u zid.Nadal odigrao veoma dobar meč, neću reći odličan jer toliko dobro nije ni morao igrati da bi pobijedio Đokovića u 3 i 4 setu.
Iako sam navijao za Đokovića, NADAL JE ZASLUŽENO DOBIO!
Iako sam navijao za Đokovića, NADAL JE ZASLUŽENO DOBIO!
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-
-CaptainFantastic08-
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.