Đoković će izvršiti samoubistvo kad pogleda kako je odigrao posljednja dva seta. Kraj drugog da mu nekako zanemarimo... Ni nalik na Novaka koji je rasuo Rafaela u Rimu, te Tsongu i Raonića na RG-u.

Da je nastavio igrati igru iz 1. seta, ubijeđen sam da ne bi pao bez ispaljenog metka u nastavku.
Užasan footwork i katastrofalno čitanje Nadalove igre su glavni uzroci današnjeg poraza. Bilo je tu još faktora, kao veoma loš BH, kojim je izbacivao loptice iz čistih situacija u out, neočekivane greške na mreži, slanje loptica na Rafin reket isto iz čistih situacija i svakako mentalne blokade. Međutim, to nije nikakvo opravdanje za igrača njegovog kalibra. Za kompletiranje Grand Slam titula, morat će sačekati konačan pad
Kralja šljake ili novog Soderlinga, iako sam doskora bio siguran da je on jedini koji može skinuti najveći skalp na turniru.
Špancu po ko zna koji put moramo odati priznanje za zasluženo osvojenu titulu. Vanserijski vladar šljake, nema se šta drugo reći. Ubjedljivo najspremniji sportista koji je kročio na teniske terene. Stalno se očekuje njegov fizički pad, ali on i s 28 godina ima bolje kretanje od svih igrača na touru, što je fascinantan podatak. Danas nije igrao ništa posebno, rekao bih slično kao protiv RF-a na Australian Openu. Većim dijelom meča je pogađao winnere iz teških situacija (standardno za njega), stizao sve moguće loptice, ali moje mišljenje je da je protiv Murrayja bio daleko efektniji.
Sada nas čeka Wimbledon, tj. prvo idu Queens i Halle kao uvertira za ono što nas čeka u All England Clubu. Prvi turnir počinje već sutra, očekuju nas direktni prenosi na ES-u, dok je Rogerova omiljena destinacija u Njemačkoj na rasporedu također od 9-15. juna. Tačno me zanima koliko Big Four + Wawrinka mogu na ovogodišnjem Wimbyju, pogotovo najveća nepoznanica u vidu Rafaela Nadala. Osjećaj mi govori da bi ove godine mogao daleko dogurati i na travi. Btw, moram reći da sam poželio englesku publiku i zelenilo na TV ekranu. Bez sumnje najugodnija moguća atmosfera od svih GS-ova. Dobro će mi doći da se odmorim od bučnih Francuza.