Ne stigoh jučer da napišem, uglavnom pošto sam silom prilika posljednju utakmicu baraža sa Mađarima propustio radi ekskurzije obećao sam sebi da ću svaku narednu da ispratim. Tako da sam jučer bio u Skenderiji i zajedno sa BHF i rajom navijao i ispratio naše momke do pobjede kakva god da je, naša je i bitna protiv Islanda. Danas slušam neke ljude kao zar Island ima rukometaše, zar znaju igrati toliko o medijskom praćenju repke od strane printanih medija, portala i ostalih kvazi novinara. Kad igraju fudbalski Zmajevi o Luksemburgu se piše 7 dana, zanimanje, bračni status i radno mjesto svakog igrača te male države. Haman što mediji ne napišu koliko svaki igrač Luksemburga sarme i japraka godišnje pojede i čija žena bolje hurmašice pravi.

Nažalost ovaj put smo svi zakazali, od navijača, medija pa do samog Saveza. Niko me ne može ubijediti da bi samo na osnovu FB najave utakmice kao događanja došlo hiljadu do dvije duša više. Ja iskreno nisam vidio da je bila napravljena FB najava, to je besplatno i maksimalno 5 minuta posla za ljude iz Saveza. Marketing i najava meča također, nigdje plakata po gradu sve su to sitnice koje bi sigurno dale veći doprinos posjeti u dvorani. Mediji ko mediji poslije poplava okrenuli se Brazilu i SP tako da su na naše rukometne Zmajeve zaboravili čast izuzecima tipa Sportsport.ba koji su se opet pokazali kao profesionalci, nije što je njhov forum, ali je tako. Npr. klix je u posljednjih 7 dana objavio samo jedan članak o baražu, a hvale se da su najbolji.

Uglavnom neka nam ova tekma bude pouka za ubuduće svima i dobra opomena. Iako sam iz Sarajeva lično ne volim da se odlučujuće utakmice u svim sportovima igraju u našem glavnom gradu svidjelo se to nekome ili ne, ali je tako. Vazda zakažemo i previše smo postali šminkerska publika, a ne ona koja će da bodri i nosi naše navijače do pobjede. Da nam sinoć nije bilo BHF bojim se da bi Island ispratili sa deset razlike minusa.
Ne znam čemu svađanja i prepucavanja, iako se slažem da je Sarajevo zakazalo koliko znam i u Zenici na Bilinom Polju dođe raja iz čitave BiH valjda tako treba da bude i u Sarajevu.
Manite se prepucavanja, svi mi imamo jedan cilj a to je
Bosna i Hercegovina.
Što se tiče same utakmice tvrdo i guravo do samog kraja. Prce nam je jučer bio zlatna koka.

U revanšu se bojim da će na njemu flastera igrati i teško da će moći da ponovi jučerašnju predstavu. Sad se treba dobro odmoriti, spremiti i u revanšu da damo sve od sebe kako je suđeno tako će biti.
Volim te Bosno i Hercegovino!