BlueSharks je napisao/la:
Ja imam sasvim suprotno mišljenje od tebe. Kao prvo Mamić bi sigurno volio da počne ta regionalna liga, jer bi zgrtao još više love, nego što sad zgrče. Misliš da Mamiću odgovara to što nemaju konkurencije u HNL, ne odgovara mu sigurno. Sad im Maksimir zjapi prazan, po nekoliko stotina navijača, izuzev Hajduka, a u toj eventualnoj RL možeš pretpostaviti da bi bio haman uvijek pun, znači dodatna lova od ulaznica, zanimanje bi bilo duplo veće, što donosi još veće i bolje sponzore, tv prava bi bila skuplja, vrlo vjerovatno bi prvak išao i direktno u LP, a Dinamo bi bez problema i dalje kupio bisere po Hrvatskoj, BiH i regionu. E sad što Mamić odjednom promjeni mišljenje i neće RL, a do juče je bio glavni zagovarač je možda razumljivo. BBB se protive tome, a Mamić nije lud da opet ide kontra njih, jer i tako su neprijateljski raspoloženi po njemu, mogao bi čak i stolicu izgubiti.
A što se Želje tiče, mislim da nama to neodgovara. Ti kažeš sad nam idu najbolji igrači, a ko tad neće. Hoće, budi siguran sve i jedan koji se svidi Din, Haj, Par, CZ će odlepršati sa Grbavice, a mi ćemo se boriti za opstanak i još ćemo se nogom udarati u guzicu, ako ostanemo u lizi. Mi smo ga p..... ako se formira ta liga, a veliki biznismen Žujo nek preuzme Olimpik zajedno sa Gracičem, pa nek tamo zagovara i zarđuje. Nek ne dira Želju opržiće se

samo ću reći da je dinamo zaradio 100m eura za 2 sezone od transfera (modrić, da silva, čorluka, vukojević, kranjčar...). pitaj jednog pravog prosječnog bbb-a šta misli o mamiću. svaki će reći da je kriminalac i da ga ne interesuje dinamo već isključivo vlastiti interes. složit ćeš se sa mnom da je mamić bogat i da mu ne trebaju pare i da mu je u interesu ostavio bi momčad dinama jedno 2 sezone i sigurno je da bi napokon dočekali to proljeće u europi. zamisli samo da svi ovi gore igrači igraju u dinamu dan danas pa komotno bi mogli i u ligu prvaka u grupnu fazu po mome mišljenju. a i sam mamić ne zna je li za ili protiv osnivanja ove lige. dok su imali pripreme u turskoj u jednoj je izjavi rekao kako je on za osnivanje te ex yu lige a sad mijenja mišljenje. dinamovci jesu protiv ove nove lige i moguće je da im zato i mamić ide niz dlaku ali daleko od toga da ga oni mogu smjeniti. da mogu on bi davno morao napustiti dinamo.
kada je Željo u pitanju ja sam ipak mišljenja da bi ova liga bila korisna. ali veliko je pitanje bi li se uopšte Željo našao u njoj? bez jakih sponzora nema ni jake uprave a bgm ni kvalitetne ekipe. normalno je da će svaki igrač koji se pokaže tražiti da zaradi gdje koru hljeba jer se od ljubavi i patriotizma ne živi. vjerujem da bi početak bio vrlo bolan a i sponzorski bi ugovori trebali biti mnogo unosniji s obzirom na jaču ligu i sam si to spomenuo u mamićevom primjeru. čisto sumnjam da bi bilo gore nego što je sada i da gledamo u leđa nekakvim širokim brijegovima i leotarima. usput sorry na polu off topicu.