Pazi Magicni sledece sezone ako Milan, otkupi Ramia, mogli bi imati drugu odbranu lige( Ako Roma proda Benatiu) a i ako ne proda opet tu su negdje.MaGiCa je napisao/la:Upravo je problem u tome shto ne mogu.Rosicky je napisao/la: Ovi igrači upravo i jesu škart u ovom slučaju PSG-a...Menez i ima šanse da napravi nešto u karijeri,da progira..ali očekivat da će igrači kao Alex,Rami,Mexes i Zapata nosit odbranu,teško.Mogu je nosit u ovakvoj konkurenciji lige,al u globalnom pogledu nogometa to su sve prosječni igrači kakvi ne doliče veličini kluba kao što je Milan.![]()
Juventus i Roma imaju najbolje odbrane u ligi, pa su zato i bili #1 i #2. Milan ima tek 7-8. odbranu (mozhda i loshiju) i zato se cele sezone i borio za EL.![]()
Prosechnost Milana se ogleda u tome da niti jedno kljuchno mesto u timu nije resheno unazad 3-4 sezone: niti su doveli golmana WC klase, niti stopera, niti zadnjeg veznog, niti playmakera, niti napadacha - a to je kichma svake ekipe, ta vertikala. A kada su u timu imali T.Silvu i Ibrahimovica (dakle: dvojicu od petorice trazhenih) - ili se titula osvajala ili se borilo do aprila-maja za nju.
Sada Milanu treba jos jedan dobar playmeker i LB ( play tipa Pastore a LB tipa Santon ili Gabriel Silva) i sto bi bilo dovoljno da se naredne racunajuci da igraju samo na jednom frontu( od januara dva Coppa Italije) sezone bore za CL, a mozda cak i Scudetto.
@Rope ja sam davno, (ako hoces trazi moje starije postove), predlagao da se De Sciglio isproba na stoperu.