AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

meho-medo
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la meho-medo » 06 jun 2014, 19:50

MaGiCa je napisao/la:
Rosicky je napisao/la: Ovi igrači upravo i jesu škart u ovom slučaju PSG-a...Menez i ima šanse da napravi nešto u karijeri,da progira..ali očekivat da će igrači kao Alex,Rami,Mexes i Zapata nosit odbranu,teško.Mogu je nosit u ovakvoj konkurenciji lige,al u globalnom pogledu nogometa to su sve prosječni igrači kakvi ne doliče veličini kluba kao što je Milan.
Upravo je problem u tome shto ne mogu. ;)
Juventus i Roma imaju najbolje odbrane u ligi, pa su zato i bili #1 i #2. Milan ima tek 7-8. odbranu (mozhda i loshiju) i zato se cele sezone i borio za EL. :P

Prosechnost Milana se ogleda u tome da niti jedno kljuchno mesto u timu nije resheno unazad 3-4 sezone: niti su doveli golmana WC klase, niti stopera, niti zadnjeg veznog, niti playmakera, niti napadacha - a to je kichma svake ekipe, ta vertikala. A kada su u timu imali T.Silvu i Ibrahimovica (dakle: dvojicu od petorice trazhenih) - ili se titula osvajala ili se borilo do aprila-maja za nju. ;)
Pazi Magicni sledece sezone ako Milan, otkupi Ramia, mogli bi imati drugu odbranu lige( Ako Roma proda Benatiu) a i ako ne proda opet tu su negdje.

Sada Milanu treba jos jedan dobar playmeker i LB ( play tipa Pastore a LB tipa Santon ili Gabriel Silva) i sto bi bilo dovoljno da se naredne racunajuci da igraju samo na jednom frontu( od januara dva Coppa Italije) sezone bore za CL, a mozda cak i Scudetto.

@Rope ja sam davno, (ako hoces trazi moje starije postove), predlagao da se De Sciglio isproba na stoperu.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 06 jun 2014, 20:20

https://pbs.twimg.com/media/BpNx64TIQAErWu7.jpg:large

Naletio sam na jednom mjestu da je ovo gostujući dres za narednu sezonu.. zna li neko više o ovome, jel' ovo fakat istina ili neka zayebancija.. i šta ustvari predstavlja ovaj grb? :wtf:
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 06 jun 2014, 20:33

Ma kakvi, ide bijeli dres ali sa grbom Milana ;)

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 06 jun 2014, 20:51

kako se Berla fino nasra svega i umota go'vno u celofan, i to onaj šareni. :mrgreen:
Očekivao sam priču kako žele vratiti Milan na vrh i pojačati ekipu kvalitetnim igračima, ali ništa haman od toga. Izgleda da će se sve karte baciti na ove mlade, pa šta bude. Ali dobro, cijenim iskrenost, bar se ne laže kao prethodnih godina. ;)

Ako je tako, onda dovodi Perina i Santona kako znaš i umiješ. :bih:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 06 jun 2014, 21:03

A Alex je u cvijetu mladosti :grin:
Da se razumijemo, 31 god nije puno ali nemoj prosipat suplju pricu

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 06 jun 2014, 21:11

Ma dobro, to uopšte nisu neke velike godine, ove 2 godine ugovora će zasigurno moći odraditi na vrhunskom nivou. Koliko se ja sjećam, i Stam je došao u tridesetim... :mrgreen:

Ma nigdje ja ovdje plana ne vidim, dovedi par polovnjaka, baci djecu da se igraju i to je to. Ne kažem da je to loše, ali mi smeta što se ide linijom manjeg otpora i što će se dovoditi ti mladi talijani isključivo zbog toga što su POVOLJNI, a ne zbog toga što želi napraviti jak i mlad Milan. To je samo izgovor.

FORZA MILAN !

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 06 jun 2014, 23:13

Pacifico odlazi iz Milana a Gori ostaje ..

Galli: "Mastour će iduće sezone trenirati sa prvim timom, već radi trening program po načinu na koji treninra prvi tim pa da bude spreman."

Silvestre pred potpisom za Palermo.
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 06 jun 2014, 23:19

@killer će popizditi kad čuje za Pacifika :rol:

FORZA MILAN !

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 06 jun 2014, 23:24

rope11 je napisao/la:@killer će popizditi kad čuje za Pacifika :rol:
i ja sam vjeruj .. :facepalm:

Vidi sad ovo :facepalm: :facepalm:

Sky: Inzaghi and Ancelotti have spoken about Casemiro. However, Inzaghi isn't convinced as he sees the player as a De Jong replica.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 06 jun 2014, 23:48

meho-medo je napisao/la: Pazi Magicni sledece sezone ako Milan, otkupi Ramia, mogli bi imati drugu odbranu lige( Ako Roma proda Benatiu) a i ako ne proda opet tu su negdje.

Sada Milanu treba jos jedan dobar playmeker i LB ( play tipa Pastore a LB tipa Santon ili Gabriel Silva) i sto bi bilo dovoljno da se naredne racunajuci da igraju samo na jednom frontu( od januara dva Coppa Italije) sezone bore za CL, a mozda cak i Scudetto.
Ako kojim sluchajem skinesh te ruzhichaste naochari, videcesh da Milan nema niti golmana, niti stopera, niti playmakera koji su WC, a da ne govorimo da su De Jong ili Balotelli upitni da li pripadaju toj klasi ili ne - jedan zbog limita i godina, drugi zbog glave. ;)

A tek onda nastupaju problemi, jer chak i da je kichma tima sastavljena od igracha WC klase - opet je zeznuto "nakalemiti" dobar supporting cast i dati 1 shirinu ekipi, kad su ti bekovi Abate, Constant ili MDS, krila Saponara, Niang ili Taraabt, napadachi Robinho, Matri ili Pazzini...

Pred Milanom je ozbiljna konstrukcija tima, kojoj bi trebalo da prethodi 1 dekonstrukcija postojece grupe - a ne ulepshavanje i slichne kozmetichke intervencije. U suprotnom: opet ce ostati bez LS i opet ce nazadovati.

Nadam se da razumesh poentu. ;)

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 07 jun 2014, 00:14

slika
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 07 jun 2014, 10:16

Honda zabio 2 gola u pobjedi Japana protiv Zambije 3:2

Milan have reached an agreement with Sampdoria for the other 50% of Poli: €2.5m + Salamon. [GdS]

Sky: Inzaghi and Ancelotti have spoken about Casemiro. However, Inzaghi isn't convinced as he sees the player as a De Jong replica.

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 07 jun 2014, 11:29

MaGiCa je napisao/la:
meho-medo je napisao/la: Pazi Magicni sledece sezone ako Milan, otkupi Ramia, mogli bi imati drugu odbranu lige( Ako Roma proda Benatiu) a i ako ne proda opet tu su negdje.

Ako kojim sluchajem skinesh te ruzhichaste naochari, videcesh da Milan nema niti golmana, niti stopera, niti playmakera koji su WC, a da ne govorimo da su De Jong ili Balotelli upitni da li pripadaju toj klasi ili ne - jedan zbog limita i godina, drugi zbog glave. ;)

A tek onda nastupaju problemi, jer chak i da je kichma tima sastavljena od igracha WC klase - opet je zeznuto "nakalemiti" dobar supporting cast i dati 1 shirinu ekipi, kad su ti bekovi Abate, Constant ili MDS, krila Saponara, Niang ili Taraabt, napadachi Robinho, Matri ili Pazzini...

Pred Milanom je ozbiljna konstrukcija tima, kojoj bi trebalo da prethodi 1 dekonstrukcija postojece grupe - a ne ulepshavanje i slichne kozmetichke intervencije. U suprotnom: opet ce ostati bez LS i opet ce nazadovati.

Nadam se da razumesh poentu. ;)
Razumijem sta hoces reci, ali mi kao navijaci Milana vidimo da Berla nece vise da ulaze i Milan kao sto je nekad, i onda nam ostaje samo da budemo zadovoljni ovim pojacanjima i nadamo se da ce to biti dovoljno.

A sto se tice dekonstrukcije postojece grupe to je jako tesko uraditi za jedan transfer rok, jer vecina igraca ima ugovore koje ne zasluzuje i nigdje drugdje ih ne bi dobili, i zasto bi onda oni isli iz Milana?
Bolje cekat da ugovor istekne i onda vidjet sta dalje, logino zar ne, bar vjerujem da bi i ja i ti slicno razmisljali da se nalazimo na njihovim pozicijama.

A onda je i tesko praviti novu konstrukciju, kada imas veliki broj nepotrebnih fudbalera u prvom timu.

Sto se tice tvog prvog dijela posta gdje si spominjao WC golmana, tu se slazem Abbiati jeste solidan golman ali nije WC, dalje za stopere se slazem da nisu WC, ali za ovakvu ligu sasvim ok, jer ko su to WC stoperi u Ligi?
Benatija, Barzagli(je vec u godinama) i Chiellini. Znaci u citavoj ligi samo su dva WC stopera Benatija i Chielini.

Sto se tice bekova, koje ekipe imaju WC bekove u Seriji A?

Sto se tice sredine, mnoge ekipe imaju dosta dobrih veznjaka(VIdal,Pogba,Pirlo,Hamsik,Pjanic,De Rossi,Strootman....)

Napad nema potrebe komentarisat, znamo kakva je situacija.

I samo ti zelim reci posmatraj samo Seriu A naspram Milana, a ne evropske velikane, jer Milan sada ponovo tek treba da postane Italijanski velikan pa nakon toga da ide u Evropu.
Zadnja izmjena: meho-medo, dana/u 07 jun 2014, 12:16, ukupno mijenjano 3 puta.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 07 jun 2014, 12:05

Bravo medo svaka ti dala :grin:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 07 jun 2014, 12:08

@meho :thumbup:

Serie A više nije ni blizu svog zlatnog doba, a bogami ni Milan. Zato nema smisla porediti ga s timovima koji imaju na svakoj ključnoj poziciji WC igrača. Sjetimo se da je ACM u sezoni 2011-12 hladno osvojio Scudetto sa svega dva (2) igrača svjetske klase. Naravno, radi se o Thiagu Silvi i Zlatanu Ibrahimoviću. Senatore nema potrebe stavljati u kontekst s pomenutim dvojcem, koji je tada bio u najboljim godinama i svojevrsnom primeu (prvi su koji su se suprotstavljali Barceloni, što je jedan od glavnih razloga što nisu vidjeli uspjeha u CL).

Sada je situacija takva da bi Rossonere WC štoper i playmaker stavili u ravnopravan položaj za Top 3 borbu u Italiji. S lijevim bekom, golmanom i desnim krilom približnih kvaliteta, to bi već bio tim za titulu. Čak im ne bi trebao ni vrhunski stručnjak, nego bi jedan entuzijazista a la Inzaghi vjerovatno bio dovoljan.

Alexov dolazak pozdravljam, jer u ovom trenutku šanse za dovođenje boljeg štopera, a za manji novac (Brazilac je iz PSG-a došao besplatno), jednostavno ne postoje. Otkupe li još Ramija, već imaš solidan štoperski par u zadnjoj liniji i garanciju da odbrana neće izgledati k'o švicarski sir. Nemam ništa ni protiv Meneza, pogotovo ako bi se Francuz vratio u staru formu. Također bi došao besplatno (ugovor mu, vodeći se prema Transfermarktu, ističe 30. juna), a potreban je igrač koji će igrati po desnoj strani. Naravno, to bi značilo da se najvjerovatnije odriču Taarabta, ali šta da se radi. Najbolje bi bilo da Kaku prodaju u MLS, ali izgleda da od toga nema ništa. Vjerovatno će tim ponovo ostati bez playmakera, jer o keširanju 20-30 miliona za nekog igrača se može samo sanjati (Eriksen je mogao doći za 14M :facepalm: ). Mada bih im i to halalio kada bih na San Siru vidio Santona i Perina. Eh, čuda bi se mogla napraviti u ligi s 4 pomenuta pojačanja. Jedan je stigao, drugi je blizu i vjerovatno će po završetku SP-a potpisati, a druga dva su želje koje se tek povezuju s Milanom.

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 07 jun 2014, 12:28

Hvala vam ljudi na iskazanoj podrsci ;) A @muxa ne mora svaka :)

@Claus bas to i zelim da kazem, u ovakvoj Seriji A nije potrebno mnogo za uspjeh, ali naravno za iskorak u Evropi treba nesto vise.

Ova odbrana: De Sciglio-Alex-Rami-Santon, mislim da bi bila sigurno medju prve 3-4 odbrane lige, napad: Menez-Balotelli-El Shaarawy, ( racunajuci Meneza i ElS-a kao krilne napadace) bi bio sasvim ok napad. Jedini problem ostaje sredina i na tome se treba poraditi.Naravno vidjeti i golmana.

Takodje vjerujem da ce Galliani cekati World Cup, ne bi li se tamo kakav fudbaler pojavio, sjetimo se WC 2010 i Kevina Princa Boatenga.
(İbn Qajjim)

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 07 jun 2014, 12:35

svasta se povezuje sa nama. al ajd nema veze. mozda tek nakon SP mozemo detaljnije o transferima. dolazak Alexa je pozitivna stvar ma kako god to neko gledao drugim ocima.
jeste da su produzili ugovor sa Abiatijem ali ja sam nekako ubijedjen da ce nam doci Perin, mislim da ce doci do trampe, u jednom smjeru Agazzi a nama vec pomenuti Perin, naravno plus jos neke nadoplate, tako da bi se golmansko pitanje rijesilo za narednu deceniju :D, moja druga zelja umjesto Perina bi bio nas Bega, znam da su ga nesto ko pratili ali mislim da od toga nema nista. Stoke bi zahtjevao velike novce a mi to ne damo ( necu da kazem nemamo, imamo naravno, ali konjina matora neda nista )
dakle uz golmana, alexa te jos jednog sasvim solidnog veznjaka moglo bi se pucati na mnogo vise stvari, cak i borbi za top 3 ili sami vrh ( normalno ocekujem i ostanak rami-a )
zelju su nam jedno a realnost drugo. dok ja ocekujem Cercia, Pastorea ili Lamelu, oni ce nama dovesti Meneza, mada ni to nije los upgrade u odnosu ko je sve igrao u posljednjih par sezona u Milanu.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Hattrick123
Kontakt:

Post Postao/la Hattrick123 » 07 jun 2014, 14:07

Citam pisete da traze dobrog stopera za male novce,pa evo Rami je tu ne znam sto ga ne otkupe vec(osim sto sam ranije pisao da nece i cissokha u paketu sa njim) pokazo je da je trenutno najbolji stoper kojeg imamo (sigurno i od alexa bolji) a radi se o 6-7 miliona dakle smijesna cifra.
Sta mislite o tome da Kaku prodaju u MLS,a Tarabta otkupe i na njegovu poziciju stave da igra??? To po meni ne bi bilo lose ali sam misljenja da ce prije Kaka ostati i da nece Tarabta otkupiti ukoliko Menez dodje(sto je opet po meni greska i to velika s obzirom da se Tarabt pokazao vrlo korisnim i da je nasa igra za 20% se popravila otkako igra on).
Evo moje zelje spram politike kluba:
Rami
Tarabt
Cissokho
Menez
Perin
Alex (gotova stvar vec)

Prodaja:
Zaccardo (1,50 Mill. € )
Constant (5,00 Mill. €)
Robinho (6,50 Mill. €)
Essien (5,00 Mill. €)
Nocerino(3,96 Mill. £ )
Birsa (2,80 Mill. € )
Matri (7,92 Mill. £)

ovo je vrijednost prema transfermarkt.

EDIT: Adriano Galliani traži pojačanja za vezni red nakon što je pojačao ekipu u ostalim linijama. Meta je Casemiro, Brazilac iz Real Madrida koji igra na poziciji zadnjeg veznom i ima 22 godine. Spominje se mogućnost posudbe s pravom otkupa za €6m.
FORZA MILAN

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 07 jun 2014, 14:42

Eh ljudi moji, tako sam ja identično pričao prošle godine. Te imamo dobru ekipu, te dobra klupa, pa vidi kako završismo na kraju. :mrgreen:
Ništa od ovoga nije garant da će biti bolje. Treba sačekati pa vidjeti. Ne trčati pred rudu. :P

Kakav je taj Casemiro uopšte, bi li nam valjao? Nešto sam malo gledao, pa onako solidan igrač. Čim igraš u Realu ne možeš biti odron, ali isto tako te lako može zavarati kad oko sebe imaš toliko dobrih igrača koji ti čuvaju leđa.

FORZA MILAN !

Hattrick123
Kontakt:

Post Postao/la Hattrick123 » 07 jun 2014, 14:59

rope11 je napisao/la:Eh ljudi moji, tako sam ja identično pričao prošle godine. Te imamo dobru ekipu, te dobra klupa, pa vidi kako završismo na kraju. :mrgreen:
Ništa od ovoga nije garant da će biti bolje. Treba sačekati pa vidjeti. Ne trčati pred rudu. :P

Kakav je taj Casemiro uopšte, bi li nam valjao? Nešto sam malo gledao, pa onako solidan igrač. Čim igraš u Realu ne možeš biti odron, ali isto tako te lako može zavarati kad oko sebe imaš toliko dobrih igrača koji ti čuvaju leđa.
ma necemo mi imati dobru ekipu ni blizu toga, nego sa ovim igracima bi se samo popravila ekipa tj bila bi bolja nego prosle sezone, mi da bi imali dobru ekipu moramo poceti trositi pare i dovoditi wc igrace :)

pa taj Casemiro prije nego sto je presao u Real povezivao se sa nama i nasi su bili zainteresovani da ga dovedu,medjutim Real je bio upitanju i kao vecina drugih odabrao je njih,ali kao i veicna nije dobio rpavu priliku kod njih da se pokaze osim u par prijateljskih gdje je pokazao da vrijedi (po meni bi to bio dobar transfer).
FORZA MILAN

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.