Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

ARGUMENT
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la ARGUMENT » 06 jun 2014, 02:00

gringobih je napisao/la:Ako nije tesko da mi neko kaze koju smo to veliku utakmicu dobili sa Pjanicem u sastavu....?
A ja cu vama dati 10 koje smo popusili sa njim u sastavu... :kafa:
Ako nije tesko da mi neko kaze koji smo to pametni komentar procitali od gringa na forumu?
A ja cu vama dati 10 komentara od njega koja su bila za Bogu plakati... :kafa:

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 06 jun 2014, 02:01

gringobih je napisao/la:Ako nije tesko da mi neko kaze koju smo to veliku utakmicu dobili sa Pjanicem u sastavu....?
To se moze reci za svakog igraca. Nego koju smo mi to veliku utakmicu dobili?
Pjanic je nas najbolji igrac.

Gavijalov
Kontakt:

Post Postao/la Gavijalov » 06 jun 2014, 02:02

ARGUMENT je napisao/la:
Ako nije tesko da mi neko kaze koji smo to pametni komentar procitali od gringa na forumu?
baš tako :D

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 06 jun 2014, 02:05

ARGUMENT je napisao/la:
Pssssssst :silent:
Na mom si terenu, pssssst :silent: Povuci se tiho..... :arrow:

soko
Trebam li sta pisati????
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

ARGUMENT
Kontakt:

Post Postao/la ARGUMENT » 06 jun 2014, 02:07

gringobih je napisao/la:
ARGUMENT je napisao/la:
Pssssssst :silent:
Na mom si terenu, pssssst :silent: Povuci se tiho..... :arrow:
Kakva bezveze kontra haha, samo ti dalje pisi da Pjanic nema pojma, tako ces dobiti najvise paznje, kad vece ne moze na drugi nacin :mrgreen:

Pssstt..hahahaha koji debilizam :)

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 06 jun 2014, 02:13

Trebas. Vidim poceo si opet pisati ovdje.
Da te napomenem, pisao si da je Ljevakovic aka ZVIJER bolji od Salihovica. Kad smo izgubili od Portugala pisao si da bi ti zatvorio Nania i Ronalda, sa nekim ne postojecim bekovima, za Avdiju si bas pisao.
I sad ko fol ti otkrio Ameriku rad Besica...
Pjanic sad protiv Mexica uz Besica i Dzeku nas najbolji igrac.
Ni jedan nas igrac ne zna rijesiti situaciju kao Pjanic kad je pod pritskom. Jedino njegove duge lopte mogu naci naseg igraca. Gledao sam ovu tekmu protim meksa uzivo i onda snimak na ESPN2. Ova dvojica komentatora su njega i Besica najvise hvalili. Pjanic zna prebaciti loptu sa jedne strane na drugu. Miske je to prije radio sad mu slabije ide. Ostali igraci mogu tako nesto samo da sanjaju....

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 06 jun 2014, 02:16

Ma Gringo je velicao svakog igraca koji nije pozvan i jednom mu se moralo potrefiti da pogodi. :mrgreen:
P.s. Nije jedini, ima ih dosta takvih ;)

ARGUMENT
Kontakt:

Post Postao/la ARGUMENT » 06 jun 2014, 02:19

calcio je napisao/la:Ma Gringo je velicao svakog igraca koji nije pozvan i jednom mu se moralo potrefiti da pogodi. :mrgreen:
Mozda i ti potrefis ljudino, sa Tinkijem, cuo sam zovu ga Belgija i Hrvatska, imas li ti mozda tacnijih informacija? :)

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 06 jun 2014, 02:24

ARGUMENT je napisao/la:
calcio je napisao/la:Ma Gringo je velicao svakog igraca koji nije pozvan i jednom mu se moralo potrefiti da pogodi. :mrgreen:
Mozda i ti potrefis ljudino, sa Tinkijem, cuo sam zovu ga Belgija i Hrvatska, imas li ti mozda tacnijih informacija? :)
Nisam ja nikad njega velicao.

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 06 jun 2014, 02:26

:lol: :lol: :lol: :lol:
Kad pomislim da ne mozes nize pasti, ti me uvijek iznenadis.... :(
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 06 jun 2014, 02:29

Gringo nažalost ne shvata da Pjanić nema ulogu da asistencijom ili direktno golom riješi utakmicu. A on to očekuje od njega i zbog toga ga ovoliko omalovažava kao igrača.
Međutim, Pjanić ima drugu ulogu u igri naše reprezentacije, a to je da razigrava ostale igrače i loptu iz odbrane prenese u napad što radi odlično, a takvi igrači su dragocijeni za svaku ekipu. O tome kako on tu ulogu obavlja govori tačnost njegovih pasova, a mislim da ko god gleda utakmice naše reprezentacije, a gledamo svi, može uvidjeti da je procenat njegovih tačnih pasova u svakoj utakmici na 80% ili više. To valjda dovoljno govori o njegovoj kvaliteti, i važnosti za naš tim.

Zbog toga, Miralem je najvažniji igrač ove reprezentacije. Takvu sposobnost da na našoj polovini pod pritiskom sačuva loptu i kvalitetno je distribuira, u ovom timu, nema niko.
Mislio sam da je to svima dosad postalo jasno, ali eto uvijek se pojavi neki "stručnjak" pa evo da ga prosvijetlim. Nema na čemu. :kafa:
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 06 jun 2014, 02:31

gringobih je napisao/la:
:lol: :lol: :lol: :lol:
Kad pomislim da ne mozes nize pasti, ti me uvijek iznenadis.... :(
Drago mi je, volim ponekad iznenaditi.

btw, @soko je u pravu. Sjecam se i ja kad si prizivao Avdiju u reprezentaciji :)

@Amar Dzeko, tako je. Bas napisah maloprije, da nam nije Pjanica taktika bi nam bila napucavanje dugih lopti na tvog prezimenjaka.
Zadnja izmjena: calcio, dana/u 06 jun 2014, 02:34, ukupno mijenjano 1 put.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 06 jun 2014, 02:34

Amar Dzeko je napisao/la:Gringo nažalost ne shvata da Pjanić nema ulogu da asistencijom ili direktno golom riješi utakmicu. A on to očekuje od njega i zbog toga ga ovoliko omalovažava kao igrača.
Međutim, Pjanić ima drugu ulogu u igri naše reprezentacije, a to je da razigrava ostale igrače i loptu iz odbrane prenese u napad što radi odlično, a takvi igrači su dragocijeni za svaku ekipu. O tome kako on tu ulogu obavlja govori tačnost njegovih pasova, a mislim da ko god gleda utakmice naše reprezentacije, a gledamo svi, može uvidjeti da je procenat njegovih tačnih pasova u svakoj utakmici na 80% ili više. To valjda dovoljno govori o njegovoj kvaliteti, i važnosti za naš tim.

Zbog toga, Miralem je najvažniji igrač ove reprezentacije. Takvu sposobnost da na našoj polovini pod pritiskom sačuva loptu i kvalitetno je distribuira, u ovom timu, nema niko.
Mislio sam da je to svima postalo jasno dosad, ali eto uvijek se pojavi neki "stručnjak" pa evo da ga prosvijetlim. Nema na čemu. :kafa:
Nije samo to. Ima nesto sto je on i malo upravo ali to je bilo prije. Pjanic se je dosta znao kriti iza drugih igraca. Nije se otvarao kako treba. Al to je sad skroz druga prica, Pjana se je dosta poboljsao sto se toga tice kao i u defanzivi.
Jedino sto mu ne valja je da non stop samara rukama kad bude neki faul i dere se na sudije, i ono njegovo pomjeranje lopte kod slobodnih udaraca.

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 06 jun 2014, 05:07

soko je napisao/la:Jedino sto mu ne valja je da non stop samara rukama kad bude neki faul i dere se na sudije, i ono njegovo pomjeranje lopte kod slobodnih udaraca.
Talijanska škola.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 06 jun 2014, 10:09

Meni samo nije jasno odakle pojedincima toliko slobodnog vremena pa da non stop blate nase reprezentativce po forumu? Ljudi boziji imate li vi svoje zivote? Posao, porodicu, zenu, djecu, trebu, hobi majka mu stara! Jednostavno mi ne ide u glavu. :? :? :?
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

admir1991
Kontakt:

Post Postao/la admir1991 » 06 jun 2014, 10:10

Od Pjanica najviše očekujem na Sp,nadam se makar jedan slobodni da realizira.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

treci
Kontakt:

Post Postao/la treci » 06 jun 2014, 10:22

admir1991 je napisao/la:Od Pjanica najviše očekujem na Sp,nadam se makar jedan slobodni da realizira.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
takodjer mislim da ce deck odvaliti, doovoljno je iskusan, spreman, velik je on igrac trenutno samo sto smo mi toga alo svjesni, jos uvijek sa rezervom uzimamo to sve, jer je eto nas pa kontamo da mozda malo i pretjerujemo sa dozivljajem, al on je gigant

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 06 jun 2014, 18:28

drummer je napisao/la:Corleone,jedna stvar mi nije jasna.Vidim da gotivis Pjanica i zagovaras da se Miske makne iz prvih 11.Ok,tvoj stav i nemam nista protiv ali kako ne vidis da Pjanic bas tu gdje sad igra,na mjestu playa,da je to njegova prava pravcata pozicija koju igra i u klubu i koju igra najbolje?Misimovic je u ovim prijateljskim igrao ultraofanzivno,cak bi rekao da nije uopste igrao veznog graca nego vise drugog napadaca,poluspica.
Bojim se da bi prebacivanjem Pjanica na to mjesto mi izgubili 80 posto njegovog ucinka,on je nas organizator igre i ne vjerujem da bi igrali i blizu tako dobro da tu zaigraju Medunjanin ili SalihoviC.pogotovo sto je Pjanic i defanzivno dosta napredovao u zadnjoj sezoni.
Znaci,zasto guras naseg najboljeg veznog igraca na njemu neprirodnu poziciju?

Prvo treba da se shvati da izbacivanje Misimovica van prvih II nije drzavni udar, ako moze Ibisevic napolje, moze i Misimovic.

Ja licno nemam namjeru da cekam Misimovica da proradi jednom u 90 minuta, jer ne vjerujem da smo mi ekipa koja moze sebi dozvoliti takav luksuz da igramo na takav nacin, zapravo, ne vjerujem da ijedna reprezentacija moze sebi tako nesto dozvoliti. Dakle, cekati da se nesto desi a pri tome imati deficit i drugim dijelovima igra, to je krajnje iracionalno razmisljanje.

Ja sam prvi Misimovica zelio vidjeti u ove dvije utakmice od pocetka, da vidimo sta moze. I vidio sam da ne moze nista. Ja mislim da se Pjanic previse trosi na poziciji DM, i uopste ne vjerujem da je to za Pjanica prava pozicija protiv Argentine. Ja se nadam da si ti svjestan da je Pjanic krpio permanentno rupe koje Misimovic ostavlja iza sebe. Nadam se da si vidio koliko je pogresnih dodavanja imao Misimovic, i nadam se da si vidio da u citavih 180 minuta, nije jednom igracu oduzeo loptu. Za mene je to premalo, zivim u danas i sada, Wolfsburgova era me ne zanima trenutno.

Sto se tice Pjanica, takodjer nisam misljenja da je njemu ofanzivnu uloga neprirodna, ako se sijecas utakmica iz Francuske, onda ces vrlo brzo shvatiti kakav ofanzivni potencijal Pjanic posjeduje. Postavicu jedan video link poslije, da se razuvjeris da Pjanic ne moze igra ofanzivnog veznog, moglo bi se reci da je to budalastina.

Cak sta vise, Pjanic je protiv ekipa koje ce nas napadati veoma slab, lagano je kada mi kreiramo napad, a sta ako mi nemamo posjed lopte? Eh tu moras imati vec nekog ko zna zaustaviti napad, ko zna oduzeit loptu kao Besic. Pjanic je u tom segmentu igre losiji nego Salihovic na primjer.

Dakle, protiv Argentine slijedi najbolji moguci primjer, mi necemo imati vecinom posjed lopte nego oni, dakle branicemo se. Imacemo Misimovica koji jedva izdrzi 30 minuta i Pjanica koji krpi rupe i koji treba zaustaviti napade Argentine. Dakle, porediti Pjanica u ulozi zadnjeg veznog protiv slonova i Meksika, je jedan par cipela, ali stavljati Pjanica na zadnjeg veznog protiv Argentine, sasvim drugi par.

A svakako Pjanic u Romi NE IGRA zadnjeg veznog, nego centralnog veznog, i kada nema Tottija vuce direktno u napad, tako da te fore ne pale kod mene, jer pratim Pjanica ;) .
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 06 jun 2014, 18:39, ukupno mijenjano 2 puta.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 06 jun 2014, 18:30

Evo i video link: Pjanic devetka!
[youtube][/youtube]
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 06 jun 2014, 18:40

Ponovit cu ti sto sam napisao i tamo.
Prvo,Pjanic nije igrao na poziciji DM, to je igrao Besic a Pjanic je centralni veznjak,dakle mozak nase igre.
Drugo,i dalje me nisi ubijedio,kazem ti ako treba Misketa van onda direktno na njegovu poziciju staviti tog drugog igraca ali ne Pjanica jer,opet ti ponavljam,to je pozicija poluspica,drugog napadaca prakticno.Vi zagovarate Medunjanina ili Salihovica.Medunjanin ima iste ili jos i gore motoricke sposobnosti kao i Misimovic a defanzivno je jos i puno gori od njega,dakle nejasno mi je sta bi mi s tim dobili.Ostaje Sejo,Sejo moze ali nisam siguran da je uigran tu jer kod nas to nikad nije igrao.
Ja bih malo vratio nazad Misimovica,blize Pjanicu i Besicu da mogu distribuirati prave lopte na krila i prema Dzeki i da mogu cuvati loptu malo duze kad je to potrebno a nekad je stvarno potrebno,zagraditi se pa prekid,uzeti malo vremena itd.
Ako ti bas imas striktnu zelju da Pjanic igra tog ofanzivnog veznjaka,onda nek ih Pape samo zamjene,odnosnomogu se mjenjati i u toku same igre,nek Miske igra uz Besica a nek Pjanic ide na njegovo mjesto.
Ali opet mislim da bi i tim potezom izgubili naseg glavnog veznog igraca i nasa igra sigurno ne bi bila ni blizu ista.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Muumii i 36 gostiju.