drummer je napisao/la:Corleone,jedna stvar mi nije jasna.Vidim da gotivis Pjanica i zagovaras da se Miske makne iz prvih 11.Ok,tvoj stav i nemam nista protiv ali kako ne vidis da Pjanic bas tu gdje sad igra,na mjestu playa,da je to njegova prava pravcata pozicija koju igra i u klubu i koju igra najbolje?Misimovic je u ovim prijateljskim igrao ultraofanzivno,cak bi rekao da nije uopste igrao veznog graca nego vise drugog napadaca,poluspica.
Bojim se da bi prebacivanjem Pjanica na to mjesto mi izgubili 80 posto njegovog ucinka,on je nas organizator igre i ne vjerujem da bi igrali i blizu tako dobro da tu zaigraju Medunjanin ili SalihoviC.pogotovo sto je Pjanic i defanzivno dosta napredovao u zadnjoj sezoni.
Znaci,zasto guras naseg najboljeg veznog igraca na njemu neprirodnu poziciju?
Prvo treba da se shvati da izbacivanje Misimovica van prvih II nije drzavni udar, ako moze Ibisevic napolje, moze i Misimovic.
Ja licno nemam namjeru da cekam Misimovica da proradi jednom u 90 minuta, jer ne vjerujem da smo mi ekipa koja moze sebi dozvoliti takav luksuz da igramo na takav nacin, zapravo, ne vjerujem da ijedna reprezentacija moze sebi tako nesto dozvoliti. Dakle, cekati da se nesto desi a pri tome imati deficit i drugim dijelovima igra, to je krajnje iracionalno razmisljanje.
Ja sam prvi Misimovica zelio vidjeti u ove dvije utakmice od pocetka, da vidimo sta moze. I vidio sam da ne moze nista. Ja mislim da se Pjanic previse trosi na poziciji DM, i uopste ne vjerujem da je to za Pjanica prava pozicija protiv Argentine. Ja se nadam da si ti svjestan da je Pjanic krpio permanentno rupe koje Misimovic ostavlja iza sebe. Nadam se da si vidio koliko je pogresnih dodavanja imao Misimovic, i nadam se da si vidio da u citavih 180 minuta, nije jednom igracu oduzeo loptu. Za mene je to premalo, zivim u danas i sada, Wolfsburgova era me ne zanima trenutno.
Sto se tice Pjanica, takodjer nisam misljenja da je njemu ofanzivnu uloga neprirodna, ako se sijecas utakmica iz Francuske, onda ces vrlo brzo shvatiti kakav ofanzivni potencijal Pjanic posjeduje. Postavicu jedan video link poslije, da se razuvjeris da Pjanic ne moze igra ofanzivnog veznog, moglo bi se reci da je to budalastina.
Cak sta vise, Pjanic je protiv ekipa koje ce nas napadati veoma slab, lagano je kada mi kreiramo napad, a sta ako mi nemamo posjed lopte? Eh tu moras imati vec nekog ko zna zaustaviti napad, ko zna oduzeit loptu kao Besic. Pjanic je u tom segmentu igre losiji nego Salihovic na primjer.
Dakle, protiv Argentine slijedi najbolji moguci primjer, mi necemo imati vecinom posjed lopte nego oni, dakle branicemo se. Imacemo Misimovica koji jedva izdrzi 30 minuta i Pjanica koji krpi rupe i koji treba zaustaviti napade Argentine. Dakle, porediti Pjanica u ulozi zadnjeg veznog protiv slonova i Meksika, je jedan par cipela, ali stavljati Pjanica na zadnjeg veznog protiv Argentine, sasvim drugi par.
A svakako Pjanic u Romi NE IGRA zadnjeg veznog, nego centralnog veznog, i kada nema Tottija vuce direktno u napad, tako da te fore ne pale kod mene, jer pratim Pjanica

.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.