_forzamilan_ je napisao/la:pile87 je napisao/la:Mamic se vec izjasnio protiv jadranske lige
evo i dio intervjua
- Kad sam govorio o regionalnoj ligi, onda sam samo otvorio temu. Uvijek se mora razgovarati, tražiti najbolja rješenja, raspravljati. Nikad nisam rekao da Dinamo želi igrati u regionalnoj ligi!
Znači, vi niste za regionalnu ligu?
- Ne, Dinamo nije za regionalnu ligu!
A cuj im prijedloga da igramo regionalnu ligu a zabrana gostujucim navijacima i to je kao normalno.

mamić nije za regionalnu ligu zato što je lopov i zato što neće moći dominirati sa dinamom ko u hnlu od raspada jugoslavije. ko se god u hnl-u pokaže ide u dinamo tako da purgeri nemaju prave konkurencije. ja sam za regionalnu ligu jer bi klubovi kao naš Željo imali šansu da zarade šta para i da zadrže malo više ekipu i da ne prodavaju najbolje igrače svake polusezone kao što to čine od rata. samim time bi i nacionalna prvenstva bila mnogo interesantnija ako bi iz svake lige u ovu jugo ligu išli po 3-4 kluba.
Ja imam sasvim suprotno mišljenje od tebe. Kao prvo Mamić bi sigurno volio da počne ta regionalna liga, jer bi zgrtao još više love, nego što sad zgrče. Misliš da Mamiću odgovara to što nemaju konkurencije u HNL, ne odgovara mu sigurno. Sad im Maksimir zjapi prazan, po nekoliko stotina navijača, izuzev Hajduka, a u toj eventualnoj RL možeš pretpostaviti da bi bio haman uvijek pun, znači dodatna lova od ulaznica, zanimanje bi bilo duplo veće, što donosi još veće i bolje sponzore, tv prava bi bila skuplja, vrlo vjerovatno bi prvak išao i direktno u LP, a Dinamo bi bez problema i dalje kupio bisere po Hrvatskoj, BiH i regionu. E sad što Mamić odjednom promjeni mišljenje i neće RL, a do juče je bio glavni zagovarač je možda razumljivo. BBB se protive tome, a Mamić nije lud da opet ide kontra njih, jer i tako su neprijateljski raspoloženi po njemu, mogao bi čak i stolicu izgubiti.
A što se Želje tiče, mislim da nama to neodgovara. Ti kažeš sad nam idu najbolji igrači, a ko tad neće. Hoće, budi siguran sve i jedan koji se svidi Din, Haj, Par, CZ će odlepršati sa Grbavice, a mi ćemo se boriti za opstanak i još ćemo se nogom udarati u guzicu, ako ostanemo u lizi. Mi smo ga p..... ako se formira ta liga, a veliki biznismen Žujo nek preuzme Olimpik zajedno sa Gracičem, pa nek tamo zagovara i zarđuje. Nek ne dira Želju opržiće se