Ponavljam, zato postoji nacin doziranja. Toga tko se ne pridrzava je svakako budala i automatski ispada iz kategorije konzumenata bilo kojeg proizvoda. Nije ista stvar, ali evo da li bi netko pio npr. jogurt kojem je istekao rok? Pa naravno da ne bi jer mu u UPUTAMA pise do kad ga treba uzeti, isto kao sto tebi u uputama bilo kojeg suplementa pise koliko dnevno ga smijes uzeti plus eventualne dodatne upute i sve ostalo.IlPrincipe je napisao/la:Kreatin jeste štetan za bubrege ako ga uzimaš dugo i u prekomjernim količinama.
Nemas problema ni s kreatinom ako se drzis uputa i ako si dovoljno hidratiziran.Ja kad sam ga koristio koristio sam ga svaki drugi mjesec.
S proteinom nemaš problema uz treniranje.
Pa jest prednost, ali su i dalje samo SUPLEMENT, nikako zamjena hrani nego nadopuna. Znaci, primjera radi nekome treba 140 gr proteina dnevno da napreduje u misicnoj masi. Hajmo reci evo da zbog ovog ili onog razloga iz prehrane uspijeva dnevno unijeti 100 gr, ne vise. Naravno da nece napredovati u povecanju misicne mase.Najgori su mi oni kad kazu "sta ce ti kreatin ili protein, najedi se graha i nadoknadit ćeš sve" .. pa KREATIN I PROTEIN NISU HRANA! to su dodaci hrani. I ti mislis da ce ti bit dobro od tog graha, e sad zamisli popijes i kreatin ili protein i + pojedeš tog tvog graha, znači ja sam u prednosti duplo!
S druge strane, uzmimo sada da taj isti covjek moze za minutu napraviti shake whey proteina, dva dnevno i lako nadoknaditi tih 40 gr, znaci eto ti automatski razloga zasto ce ga potpuno opravdano uzimati.
E sad, ako moze i tko moze iz hrane dobiti sve sto mu je potrebno, svaka cast, onda mu ni ne trebaju nikakvi suplementi, medjutim vecini ljudi je to zbog danasnjeg stila zivota dosta tesko i upravo tu na scenu stupa protein, multivitaminski suplement, ali i kreatin kao odlican suplement namijenjen povecanju snage i ubrzavanju procesa oporavka misica, jer kreatina SIGURNO dovoljno neces unijeti iz prehrane (iako to svakodnevno svi ovdje rade), a netko svakako ima prirodno vise ili nize vrijednosti istog u organizmu, znaci varirati ce i korist od istog.
Naravno da netko tko to koristi i tko to zna koristiti ce biti u prednosti nad nekim tko ne moze dovoljno se opskrbiti nutrijentima samo iz svoje prehrane.
Znaci, suplementi, ukoliko su potrebni i ukoliko se mogu priustiti - naravno. Nista lose u tome nema.
Al ove seljacke price tipa ''napuhavati'', ''piti sejkove'' i sl., e za to dobro zatucan i neobrazovan moras biti. Ja makar ne bih komentirao ako o necemu nesto ne znam.
Brate, uzmi ti taj protein i kreatin i pij ga svaki dan u enormnim dozama, a nemoj trenirati i nemoj da ti je primarna ISHRANA sredjena i bazirana na visokom unosu kvalitetnih ugljikohidrata i kvalitetnih proteina, pa cu te pitati ja gdje ti je ta ''napuhanost'' i masa kad vec ispada dovoljno samo nekakve magicne sejkove i praske koristiti i eto ga nabildan, a nigdje snage. Ne budite smijesni.