BiH - Obala Slonovače / BiH - Mexico

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Batko
Kontakt:

Re: BiH - Obala Slonovače / BiH - Mexico

Post Postao/la Batko » 04 jun 2014, 17:33

IronMany je napisao/la:'dje je onaj sto hoce da bojkotujemo reprezentaciju u Brazilu???? :twisted:

http://www.mirror.co.uk/sport/football/ ... P.facebook" onclick="window.open(this.href);return false;
Čeka da mu administracija odobri registraciju...

Sent from my iPad using Tapatalk

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 04 jun 2014, 17:39

Zna li se koliko je bilo nasih navijaca ?
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 04 jun 2014, 17:49

Batko je napisao/la:
IronMany je napisao/la:'dje je onaj sto hoce da bojkotujemo reprezentaciju u Brazilu???? :twisted:

http://www.mirror.co.uk/sport/football/ ... P.facebook" onclick="window.open(this.href);return false;
Čeka da mu administracija odobri registraciju...

:lol:

:thumbup:

@barbarez, ako je stvarno tako, onda su dno dna. Smradovi pa ajd...
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 04 jun 2014, 17:55

haryxs je napisao/la:
Zukanovic ima visinu ali nema brzinu, dalo se primjetit u par navrata. Bicakcic ce to pokrit mnogo bolje, ili Vranjes u najgorem slucaju..
Nadam se da si u pravu. Nekako mi Zukanovic djeluje pokretljiviji od Sunjica. Ali svakako bi trebao da bude prvi izbor Spahic - Bicakcic. I sam znas da su juce umjesto Chicharita igrali Aguero, Higuain ili Nigerijski brzinci da bi bilo ispadanja jos vise ali i golova. Mozda bi i Kolasinac to mogao pokriti. Upravu si nece to biti bas toliko lose ako se Bicakcic oporavi pravovremeno.

Mirsad_LFC
Kontakt:

Post Postao/la Mirsad_LFC » 04 jun 2014, 17:56

Sto se tice gola, miran sam sasvim, jer nase boje brani brat Asmir ;)
walk on with HOPE in your heart

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 04 jun 2014, 18:01

Bicakcic je oporavljen samo nije dovoljno spreman. Slicno kao Lulic.
Do utakmice s Argentincima ima jos 12 dana i mislim da bi dotad svi trebali biti u potpunosti spremni.
Medjutim ukoliko neko ne bude, smatram da ne treba igrati makar bio 80-90% spreman. Druge dvije utakmice odlucuju nas plasman u grupi i za njih se treba u potpunosti spremiti i fizicki i pshicki a ne izgoriti u zelji da zapaprimo Argentincima ili da dodje do neke ne daj Boze povrede.

Uvijek bih izabrao da Ermin ne igra protiv Argentine a da za Nigeriju bude 100% sprenan.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

MP8
Kontakt:

Post Postao/la MP8 » 04 jun 2014, 18:10

Kakva sigurnost u odbrani sada kada smo vratili Besu, kada imamo momciluka legendu, mislim na Sea, samo je pitanje sta ce biti s Bicakcicem, da li je rizicno stavljati ga nespremnog protiv Argentine, ali nemamo alternative za njega. Sve u svemu, konacno igramo zrelo, i ono sto raduje vise od same pobjede jeste igra i zalaganje nasih, momci bukvalno grizu. I kada smo u napadu, brzo se vracamo u odbranu, i protivnici nemaju prostora da organizuju napad, pa su Meksikanci pri kraju utakmice pokusavali s dalekometnim sutevima, ali tu je general odbrane Beg, stvarno smo sretni sto na golu imamo jednog od najboljih svjetskih golmana. Aferim momci, sta god da bude na prvenstvu, trebamo biti ponosni na ovu generaciju. Fudbal je takva igra, iznenadjenja su moguca, pa sto ne osvojiti makar bod protiv Argentine ? :)

Batko
Kontakt:

BiH - Obala Slonovače / BiH - Mexico

Post Postao/la Batko » 04 jun 2014, 18:14

Naravno da je rizicno, pa ne igra mjesec dana.....ovo je visok nivo, vidite kako je Lulic pao za 10 dana.... Ermin nije beckenbauer, on ne može biti 100% spreman za SP jer nije prošao pripreme, a nije toliko bolji od konkurenata da nespreman može igrati....

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 04 jun 2014, 18:14

"Slučaj Ibričić" kod Argentinaca. :rol:
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 04 jun 2014, 18:15

Dobri smo.
Ma koliko se neki trudili da ospore uspjeh i dobre i igre naše reprezentacije,tipa Obala igra sa trećim sastavom...itd...itd.
Sjetimo se one bruke prije par godina kada smo se lijepo prosipali u ovim prijateljskim,kada su nas kantali i ismijavali.
Ličimo na ozbiljnu ekipu,a nevjerovatni osjećaj sigurnosti mi daje Beg na golu.Mi možda nismo ni svjesni kakvog golmana imamo.On je među TOP 5 na Svijetu definitivno,i nakon ovog SP-a će da ode u neki puno bolji klub nego što je to Stoke.
Obala Slonovače i Mexico nisu nimalo bezazlene ekipe,i unatoč toj negativnoj atmosferi pred odlazak u Ameriku,ekipa je pokazala da može.
Kako se bliži SP sve sam uvjereniji da prolazimo grupu bez problema.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 04 jun 2014, 18:16

revan je napisao/la:"Slučaj Ibričić" kod Argentinaca. :rol:
:thumbup:

MP8
Kontakt:

Post Postao/la MP8 » 04 jun 2014, 18:16

Bas sad citam hahah svasta :lol:

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 04 jun 2014, 18:16

revan je napisao/la:"Slučaj Ibričić" kod Argentinaca. :rol:
Sad će Messi i Di Maria napustit' reprezentaciju u čast svom jaranu ENveru Banegi. :mrgreen:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 04 jun 2014, 18:18

Argentinci bojkotirajte SP, zajedno sa ovim nasima. Dat ce vam oni uputstva, vec su iskusni. :rol:

Envere izdrzi! :bih:
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 04 jun 2014, 18:21, ukupno mijenjano 1 put.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 04 jun 2014, 18:21

Bola,svugdje ima ''slučajeva''' samo je malo ko sklon dramaturgiji kao mi.
U nas nema nijansi boja...u nas ili je crno ili bijelo,nema između.
Dobro,bude sivila tu i tamo :)
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 04 jun 2014, 18:24

Ja bi volio da vidim originalni clanak koji je Sljivak preveo i uredio i donio na svijetlo dana.
Interesuje me zbog toga sto nije naveo izvor! Mozda ovo nije nista tacno?!
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

mocex
Kontakt:

Post Postao/la mocex » 04 jun 2014, 18:32

Ja ne vidim način da nam neko zabije go ,osim ako se ne ušeta u 16-erac.Asmir skida sve moguće i nemoguće.Baš frajer ulijeva sigurnost i mislim da će nam on biti najbolji igrač prvenstva :)

Onaj gol protiv Obale slonovače je bio čudan.Mislim da se okliznuo plus ona povreda.On ono fata jednom rukom ;D

Samo da ga ne ureknemo ;D

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 04 jun 2014, 18:36

Euforija je tu, tipicno bosanski :mrgreen:
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 04 jun 2014, 18:37

Koje momke imamo ne mogu da dodjem sebi poslije one tekme sinoc ...sve se nekako smijesalo u glavi .. Legea ,Adidas , Usanovic ... BIlino .. Oranice po BH .. RECI BALJI DA SE NE ZAJEBAVA ... svi poginulu u ratu .. poplave ... Dzekina klupa u MAN C ... Samo mi znamo koliko smo cekali na ovo , na sistem barem u jednom sektoru zivota da i mi dokazemo da znamo da mozemo da smo svjesni dovoljno , disciplinovani ... Pomislim na momke koji su bili izlozeni pritiscima .. Hajrovic, Kola, Pjanic, Begovic ... pomislim na tihe radnike Visca .. na momke koji su fudbalski podcijenjeni samo zato sto su iz BH [pa moraju da igraju po Turskoj .....i tako dalje i tako dalje .... ljeto 2014 ce dugo da se pamti to znam ... Ne desava se tako cesto , u zivotu inace , da se neke stvari ovako poklope moj narode .

Sta reci ? Svi ce se dobro prodati :clap:
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 04 jun 2014, 18:38

Eto me, jos jednom da pohvalim danasnju predstavu i da ponovim da ovako dobro u historiji ove zemlje nismo igrali. Napadali smo mi i prije, ali ovo sada je izuzetno, krila rade na obadvije strane, tehnicari caruju sredinom terena, naprijed jedan od najboljih napadaca svijeta, nazad jedan od najboljih golmana svijeta, na sredini borci :cool: .

Najljepse stvari nakon ove dvije utakmice su za mene,

1. Formacija 4-2-3-1 i stim sve nove mogucnosti koje navodim ispod,

2- Dzeko koji djeluje preporodjen, svaka akcija sa njim zavrsava, on je prvi pik, preko njega sada ide sve, za mene djeluje duplo jaci nego u kombinaciji sa Vedom,

3. Hajrovic. Jednostavno fenomenalno, sta momak radi, kada nema loptu trci nazad i zatvara desnu stranu, Mujdza dobija mogucnost cak da vrsi presing na njihove vezne igrace dok Hajrovic pokriva bekovsku poziciju, kada Hajrovic ide naprijed, vuce mirno loptu. Mekse je u prvom pv izludjivao, cas vuce u sredinu a Mujdza protrci desnom stranom, cas sam vuce desnom linijom i probija ljevog beka, elem Mekse nisu znali odakle im vedri. Dobili smo skroz drugu dimenziju kroz Hajrovica, on mora dakle igrati. Mujdza ne mora i pogotovo ne treba sam da drzi jednu stranu, pogotovo ne kada se zna da je igrao vrlo malo ove sezone i da nema snage da sam diriguje jednom stranom.

4. Besic, Besic, i jos jednom Besic. Fenomenalno. Odbrana sa istim igracima djeluje tri puta jace kada ovaj lik zaustavlja 9 od 10 napada na sredini terena, vrsi presing na njihovu odbranu, ima ga na ljevoj strani, caruje na desnoj, ne znam, nemam rijeci da opisem njegov kvalitet. Kada sam ga prizivao nazad u reprezentaciju, nisam ni sanjao da moze pruziti ovoliko, odusevio me, ja bih licno bio zadovoljan i sa dosta manje.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dvije tacke me iritiraju,

1. Ibisevic, momak toliko hekticno igra, izgleda u nekim trenucima preduhitren i kao amater nazalost, trci ko muha bez glave po terenu, hoce, zeli, ali ne ide.

2. Misimovic nema snage i mislim da u 180 minuta nije oduzeo jednom loptu protivniku. Sve se zasniva na smirivanju nase igre, sto vise lici na kocenje nego na smirivanje, ali dobro. Neka igra, jer imamo jaka krila i zadnjeg veznog konacno, ali brine me njegov manjak snage.

Sve u svemu djelujemo kompaktno, izbalansirano, borbeno i mozemo svakome zabiti po 3 komada u prvih 45 min. Ako izadje danasnjih II izuzev Sunjica na teren protiv ARG, ne sumnjam u dobar rezultat a mozda budemo i iznenadili.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 04 jun 2014, 18:46, ukupno mijenjano 4 puta.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.