Kawhi je napisao/la:Vasa Ladacki je napisao/la:Jednostavno, Kobi Brajant je najbolji igrač protekle decenije. Tim Dankan je drugi igrač koji je odmah iza Kobaje i to je to. Svi ostali su daleko ispod u protekloj deceniji. Daleko ispod.
@Vaso zanima me zašto ti misliš da je ovo ovako pa ako ti nije problem da napišeš.Ja sam preumoran da svoje mišljenje obrazložim,al valjda nađem sutra vremena.
Laka vam noć.Šteta što nemam uvijek vremena za ovo
Btw babađo je rekao da neće pisati do kraja finalne serije ne prizivajte ga

Hajde da se igramo argumentima. Kobi Brajant je osvojio u protekloj deceniji koliko titula? Glavom i bradom pet (5). S druge strane Tim Dankan je osvojio koliko? Glavom i bradom tri (3).
Zaje.bi mi priče kako je Šek donio Kobiju te titule, to su priče za laku noć djeci u obdaništu. To isto k'o što bih ja rekao Parker je donio Timiju titule. Jedni bez drugih očigledno nisu mogli do titule. Ko kaže da bi Šek osvojio titulu sa Lejkersima bez Kobaje, taj je lud frajer. Tako isto i Timi bez Tonija i argentinske doge ništa ne bi uzeo.
U tom razdoblju Timi ima 2 MVP nagrade, a Kobaja jednu. Mislim da obojica zaslužuju, ili su, pak, zasluživali, bar 3-4 MVP nagrade, al' haj..
O kolegama u timu nema smisla pričati, Dankanova škvadra traje već 15-ak godina, Kobijeva se mijenjala svake 2 godine. O tome ko je kriv za to, ne ulazim niti me se tiče.
Kobi Brajant i kao "druga violina" svoje ekipe je u tom periodu imao svake sezone više poena, nego Timi Di, zvani prvi igrač SAS-a, a i kompletne lige.
Obojica imaju po dvije (2) MVP titule finalne serije NBA. Timi Di kao prva violina svoje ekipe, a Kobi kao "druga violina" svoje ekipe.
U tom periodu, Kobi Brajant ima četiri (4) titule all-star MVP, dok Timi Di ima jednu (1).
Obojica top3 svih vremena na svojim pozicijama, s tim da je za mene Timi Di možda i broj 1 na PF-u, dok Kobaja ima tu "sreću" da je najveći svih vremena upravo na njegovoj poziciji igrao.
Kad se sve sabere i oduzme, dvojica igrača koji će na kraju svojih karijera ući u Kuću slavnih, dvojica igrača koja su obilježila jedan period u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu i doista je nezahvalno svrsavati se na jednu ili drugu stranu. Uživati u majstorijama, trenutno, jednog, al' nadati se da će i drugi se vratiti, čisto da objasni neke stvari.
Subjektivno, uz neke očigledne stvari, je Kobi Brajant najbolji igrač desetljeća.
Nama je Željo svetinja jedina.