U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

FaraonTM
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la FaraonTM » 03 jun 2014, 17:00

Sabinho je napisao/la:Meni licno ne smeta sto momci biraju susjedne drzave. Mi krademo igrace od Njemaca, Svicaraca, Amerikanaca, Kanadjana, Luksemburzana tako da nemamo sta reci nekome. Druga stvar je sto nekome posebno smeta sto je u pitanju Hrvatska ili Srbija.
Slažem se s tobom ali naša raja vjerovatno gleda ovako.

Primjer Begović: Momak rođen u Trebinju (BiH), otišao u Kanadu i vratio se da igra za zemlju svog rođenja"

Primjer Lovren, Srna, Subotić, Špikić, Marić... : Rođeni (većina) u BiH a igraju za susjedne zemlje, e u tome je razlika.

I kada se sutra rodi neki momak u dijaspori i kada zaigra za nas. Biće nešto kao "rođen u Berlinu ali ima neke korjene iz BiH"

A kada su u pitanju ovi gore momci Lovren i ostali, oni su rođeni u BiH, svi pradjedovi im vjerovatno iz BiH a oni igraju za susjedne zemlje.

Sve je ovo previše politički zakomplikovano da bi se moglo raspravljati, ja više ne pišem na ovu temu. :D
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 03 jun 2014, 17:02

Sabinho je napisao/la:
Mozambik je napisao/la:Te sto mi "krademo" su pobjegli ispod noža.

Ne mozes nikako to dvoje porediti.
Mogu. I neki je svicarski kadet ispastao nekad zbog nekog od brace Hajrovic itd. Isto ih je Svicarska stvarala, dala im sve a mi pokupili gotove proizvode.
Ma nemas ti pojma

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 03 jun 2014, 17:05

Mozambik je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
Mozambik je napisao/la:Te sto mi "krademo" su pobjegli ispod noža.

Ne mozes nikako to dvoje porediti.
Mogu. I neki je svicarski kadet ispastao nekad zbog nekog od brace Hajrovic itd. Isto ih je Svicarska stvarala, dala im sve a mi pokupili gotove proizvode.
Ma nemas ti pojma
Nemam. Svi bi htjeli da Alen i Mensur iz Zagreba igraju za BIH a Jozo i Mirko iz Sirokog.... Zivio.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 03 jun 2014, 17:06

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:Sve ih iskljucit iz HErcegovine i nek igraju za lipu njihovu ali iz svih generacije U17 U19 U21 nije bitno koji je klub Velez Zrinjski Siroki Brijeg ovo je prevazislo svaku mjeru,osobito i nakon ovih izjava Pandze treba neke stvari istjerat na cistac u slucaju da JAgodic nista ne uradi mi cemo se aktivirati kao navijaci i poslati protestne note nasem savezu
Haj se udari po paci glupane provokatorski. Ako ne zbog mene onda bar to radi 10 000 mostaraca koji su dali zivote za ovu zemlju i koji bi sutra opet. Pu gdje ces nesto ovako napisat
+1

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 03 jun 2014, 17:07

Principatus je napisao/la:Sta je, sad ponovo valjaju igraci iz dijaspore ha? :P :mrgreen:

Mislim da je glupost izvaljivati stvari koji idu iz jedne krajnjosti u drugu. Mi smo na ovaj SP mogli povesti Salatica, Vrancica, mozda Bunozu i cak Hrgotu (ja bih mu i obecao minute na SP, jer obecane su one i ovim klocevima iz Germanije).

Time bi dali pozitivan signal ili dva:
  • Da u A reprezentaciji BiH Srbi i Hrvati imaju mjesta
  • Da u A reprezentaciji BiH igraci samo igraju zbog kvaliteta
No znamo da bar ova zadnja tacka nije istinita, to je jasno kao dan. Kod nas su ponovo ili jos uvjek elementarne stvari truhle, fundament ne stima. Pogresni potezi, nepotizam, i onda se trazi krivac. Kao da je to sad nesto novo da neki sportasi se odluce za susjedne zemlje. Treba se za svakoga igraca boriti, a ne samo za one koji nam padnu sa neba i sve sami ucine tipa Kolasinac, koji bi sada mogao i sa Njemackom na SP.
Bravo u ovom postu je napisano sve ne treba nista dodati niti oduzeti.

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 03 jun 2014, 17:27

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 13 mar 2020, 22:01, ukupno mijenjano 2 puta.

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 03 jun 2014, 17:28

zgembo89 je napisao/la:Sve ih iskljucit iz HErcegovine i nek igraju za lipu njihovu ali iz svih generacije U17 U19 U21 nije bitno koji je klub Velez Zrinjski Siroki Brijeg ovo je prevazislo svaku mjeru,osobito i nakon ovih izjava Pandze treba neke stvari istjerat na cistac u slucaju da JAgodic nista ne uradi mi cemo se aktivirati kao navijaci i poslati protestne note nasem savezu
Haj se udari po paci glupane provokatorski. Ako ne zbog mene onda bar to radi 10 000 mostaraca koji su dali zivote za ovu zemlju i koji bi sutra opet. Pu gdje ces nesto ovako napisat
Bas sam nesto tako kontao napisat...
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 03 jun 2014, 17:41

jozinho je napisao/la:
vi nikako da shvatite da je svakom Hrvatu iz BiH oduvijek san zaigrati za Hrvatsku,jer smo mi Hrvati i svi smo odgojeni na uspjesima hrvatskog sporta i kod nas je normalno da svaki igrač ako ima ikakvu priliku odabere Hrvatsku,jer pogledajte samo broj igrača u svim hrvatskim reprezentacijama u bilo kojem sportu,bar ih 50% vuče korjene iz BiH,nemamo mi ništa protiv BiH,ali što prije shvatite da se ovo događalo i događat će se to bolje i za vas i za nas,jer stvarno o ovome više nema smisla raspravljati
prije sam ti vec jednom rekao, **** u lipu vasu ako ti ne valja BiH!
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 03 jun 2014, 17:48

A sutra ce ovaj jozo prvi stati na stranu pandze i kukati sto nema hrvata u bh. reprezentaciji...
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 03 jun 2014, 17:50

Papastathopoulos je napisao/la:A sutra ce ovaj jozo prvi stati na stranu pandze i kukati sto nema hrvata u bh. reprezentaciji...
Upravo tako. Ma namazan je Jozo :lol: :lol:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 03 jun 2014, 17:56

Fazon je sto te momke i njihove odlicne igre niko i ne spominje dok se ne odluce za drugu repku. Sva nasa paznja usmjerena je na to da cekamo kad ce neki momcic odigrati pet minuta u nekoj stranoj ligi i onda ga spominjemo svaki dan 1000 puta dok momke koji briljiraju ispred naseg nosa spomenemo jednom u dva mjeseca.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 03 jun 2014, 17:57

Papastathopoulos je napisao/la:A sutra ce ovaj jozo prvi stati na stranu pandze i kukati sto nema hrvata u bh. reprezentaciji...
Upravo tako. Ma namazan je Jozo :lol: :lol:
Da nije Špikić jbt :wtf:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 03 jun 2014, 18:19

Drage bosnje sta je vama pustite ba ljude nek igraju za kog hoce... Kad vam je toliko stalo do repke onda bujrum u sarajevo I napravite 2 trening kampa za 2 kluba plus u zenici , bihacu itd I pravite igrace za repku bih tako da nemate potrebe ovisiti o ovima iz zapadne hercegovine... Uostalom spikic kao I vecina igraca iz nase lige ce biti za evropske standarde samo prosjecan igrac na vrhuncu karijere .... Jestel gledali tog spikica protiv austrije I svedske u 19 ove godine cini mi se da je bilo.... Trebali ste jer bi onda vidjeli gdje je spikic a I ostali talenti iz nase lige u poredzenju sa evropom... Pored jednog arslanagica ,bicakcica,kolasinca,s.hajrovicami da se stresavamo oko nekakvog joze koji je odlucio da odleti u kockaste... Dajte ba ljudi budite pri sebi... I bosnje utuvite sebi u glavu jednom za svagda , bosne ce biti samo onoliko koliko vi budete zeljeli da je bude...

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 03 jun 2014, 19:34

Glupane glupi kad pricamo o sportu ne mijesaj rat u to jer dobro znas ko je srusio most u MOstaru i ko nije dao konvojima hrane i oruzja da procju kroz HErcegovinu prema tome :wave:

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 03 jun 2014, 19:39

Na bezobrazluk se odgovara bezobrazlukom koliko samo momaka je htjelo da nosi dres repke BiH ali nije moglo zbog JOza MIrka i ostalih koji su na vrlo bezobrazan nacin iskoristili ovu drzavu i sad me neko ubijedjuje da je to normalno :clap: :bih:

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 03 jun 2014, 19:41

Dobro, al kakve to veze ima sa Velezom?

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 03 jun 2014, 19:42

zgembo89 je napisao/la:
Glupane glupi kad pricamo o sportu ne mijesaj rat u to jer dobro znas ko je srusio most u MOstaru i ko nije dao konvojima hrane i oruzja da procju kroz HErcegovinu prema tome :wave:
Pa nije zar Velez kriv za to, malo ti je rekao sta si nazalost za ovaj post zasluzio.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 03 jun 2014, 19:54

:facepalm:

Gdje ovaj živi.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 03 jun 2014, 20:14

zgembo89 je napisao/la:
Kada ti neko stariji , pametniji , iskusnij malo skrene paznju treba da poslusas,razmislsi i u ovom slucaju korigiras stav a ne da ides u krajnost i da pokazujes ne samo svoj zatucani pogled na blizu okolinu nego i bezobraznost.

Toliko si zatucan da nisi ni svjestan kolko je BH fudbalskih legendi doslo iz Hercegovine.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 03 jun 2014, 20:18

zgembo89 je napisao/la:
Rekao bih ti nesto da nisam na forumu.Ne razumijem kako neko moze biti ovako neuk :facepalm: :facepalm:
StarMo nije skutorija...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, dedo26, Dinhooo, HariTz, hurem, MostarNeretva, zikerrz21 i 28 gostiju.