Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

KiaKaha
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la KiaKaha » 03 jun 2014, 17:05

Gulbis ce pocijepat ovog arogantnog Čeha :)

Edit: Raonic dao set Novaku glupim duplim servis greskama :)
Sent from my LG-D605 using Tapatalk
" Vise je dobrih ljudi na svijetu nego zlih. Mnogo vise. Samo se zli dalje cuju i teze osjecaju. Dobri cute." M. Selimovic

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 03 jun 2014, 17:44

KiaKaha je napisao/la:Gulbis ce pocijepat ovog arogantnog Čeha :)

Edit: Raonic dao set Novaku glupim duplim servis greskama :)
Bas me cudo da ce ceh izgubiti, najveca gnjida muskog tenisa..
Usput za ovu raspravu oko Andya, covjek se vratio na svoj stari nivo! 2m iza osnovne, previse pasivan, i sve ove "igrace" moze da dobije cekajuci unforced errors, cim se sa druge strane pojavi nole ili rafa, ferer, a sa ovom igrom gulbis, monfils .. prica ce biti zavrsena!
Max Allegri

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 03 jun 2014, 18:03

Mig_Mig je napisao/la: Usput za ovu raspravu oko Andya, covjek se vratio na svoj stari nivo! 2m iza osnovne, previse pasivan, i sve ove "igrace" moze da dobije cekajuci unforced errors, cim se sa druge strane pojavi nole ili rafa, ferer, a sa ovom igrom gulbis, monfils .. prica ce biti zavrsena!
Ma ja. Nije da je Andy osvojao vec GS. :kafa:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 03 jun 2014, 18:52

Gulbis :clap:
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 03 jun 2014, 19:01

Nitro je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:E ja sam stavio na Berdycha danas (podjednake kvote po kladionicama) čisto zato jer me je Gulbis iznervirao onim MT-om protiv Rogera, a i mišljenja sam da je Berdych bolji igrač.
Tomaš će ga rastaviti na proste faktore. :kafa:
Kakvo rastavljanje :kafa:

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 03 jun 2014, 19:07

Svaka mi čast. :D

Pa bolan ja da nastavim igrati na Berdycha stalno izbacio bih ga iz TOP 100 :mrgreen:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

EmirSioux89
Kontakt:

Post Postao/la EmirSioux89 » 03 jun 2014, 19:12

EmirSioux89 je napisao/la:
darker10 je napisao/la:
EmirSioux89 je napisao/la:Sharapova kao da se nadrogirala kad se napila one tecnosti, posle toga pokidala. :mrgreen:

Mnogo mi je drago radi Muguruze sto je dosla do ovde prvi put u karijeri.

Sutra Rafa protiv Lajovica jedva čekamn, danas odličan dan u Tenisu i Roger nas napustio Ernest pokazao mnogo toga i zasluzeno proso dalje.
Vidicemo ocel pokazat ista od mnogo toga u sljedecoj rundi.
Sutra ima tezak meč al sigurno Berdihu nece biti lako...

Pocinju lagano pripreme za Nadala, Vamos Rafa! :mrgreen:
I bio sam upravu.Čestitke Gulbis :D
Manchester United!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 03 jun 2014, 19:50

Davno sam Gulbisu predvidio veliku karijeru, kada se tek pojavio i prvi put zablistao. Dobro sam se zajebao.

Al evo ga, pocinje igrati.

Upravo gledam snimak protiv Berdiha.

Magi

Ko ce uzeti?
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 jun 2014, 20:03

Gulbis i Djokovic se znaju od vremena kada im je bilo po 12-13 godina, jer su trenirali na akademiji N.Pilica.
Po prichi samog Djokovica, Gulbis ga je razvaljivao u tim mechevima. Jednostavno, EG je bio veci, krupniji, servirao je bombe, a to je u tom uzrastu teshko za braniti.
A onda je Djokovic odlazio da trenira josh vishe, jer po sopstvenim rechima: nije opravdavao novac koji se ulazhe u njega, dok "njegova porodica trpi". I Gulbis je odlazio, ali do skupih minhenskih prodavnica, e da bi troshio caletovu kintu - zaradjenu u periodu tranzicije u post CCCP periodu.

To je ta razlika od 6 Slamova, 3 WTFa, 19 Mastersa, 101 sedmice na #1, te mnogih drugih rezultata izmedju ove dvojice, moj @Valencia. Razlika u talentu, ako je uopshte bilo, je bila na strani mladjeg Letonca. Ali, talenat bez rada je samo dovoljan za blic rezultate, ne i za ATG status. ;)

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 03 jun 2014, 20:07

MaGiCa je napisao/la:Gulbis i Djokovic se znaju od vremena kada im je bilo po 12-13 godina, jer su trenirali na akademiji N.Pilica.
Po prichi samog Djokovica, Gulbis ga je razvaljivao u tim mechevima. Jednostavno, EG je bio veci, krupniji, servirao je bombe, a to je u tom uzrastu teshko za braniti.
A onda je Djokovic odlazio da trenira josh vishe, jer po sopstvenim rechima: nije opravdavao novac koji se ulazhe u njega, dok "njegova porodica trpi". I Gulbis je odlazio, ali do skupih minhenskih prodavnica, e da bi troshio caletovu kintu - zaradjenu u periodu tranzicije u post CCCP periodu.

To je ta razlika od 6 Slamova, 3 WTFa, 19 Mastersa, 101 sedmice na #1, te mnogih drugih rezultata izmedju ove dvojice, moj @Valencia. Razlika u talentu, ako je uopshte bilo, je bila na strani mladjeg Letonca. Ali, talenat bez rada je samo dovoljan za blic rezultate, ne i za ATG status. ;)
Slazem se, apsolutno.

Gulbisa sam prvi put gledao protiv Federera. Bio je jako mlad tada. Cini mi se da je sva tri seta izgubio tie breaku.

Mislim da moze dobiti Djokovica. Je li mu on proitvnik?

Ne znam kako igra Nole, ali ovaj Gulbis je lud, moze ga krenuti.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

KiaKaha
Kontakt:

Post Postao/la KiaKaha » 03 jun 2014, 20:13

Ako Gulbisa bude sluzio servis,imat ce neke sanse,jer on za razliku od Raonica ima i baseline igru,te zna zavrsit poene.

S druge strane,Djole je danas dosta dobro vracao Miloseve bombe.Svaki duboki return,je zavrsavao ili greskom Milosa ili trening lopticom za Novaka.
Ono sto zelim da kazem je da se Nole jos nije susreo na ovom turniru sa Big Serverom,koji zna igrati tenis,osim mozda Cilica koji je uhvatio momentum u jednom trenutku meca,te ce Latvijac biti pravi test i izazov.

" Vise je dobrih ljudi na svijetu nego zlih. Mnogo vise. Samo se zli dalje cuju i teze osjecaju. Dobri cute." M. Selimovic

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 jun 2014, 21:10

Valencia je napisao/la: Gulbisa sam prvi put gledao protiv Federera. Bio je jako mlad tada. Cini mi se da je sva tri seta izgubio tie breaku.

Mislim da moze dobiti Djokovica. Je li mu on proitvnik?

Ne znam kako igra Nole, ali ovaj Gulbis je lud, moze ga krenuti.

Uzald trud, dzaba ti sve... ;)
Gulbis nema ni glavu, a ni ruke i noge za parirati Djokovicu, ako Djokovic bude bio u izdanju kao protiv Raonica.
Danas je Raonic ili Raobotnic servirao kako ni Sampras nikada nije na ovim terenima i opet je bio pochiscen u tri seta.
Djokovic jedino mozhe da da izgubi taj mech, Gulbis ne mozhe da ga dobije. :kafa:

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 03 jun 2014, 21:14

Ovo sam čekao godinama.Pratim Gulbisa 3-4 sezone i čekao sam da konačno pukneee.ISkreno se nadam da će odigrati još jedan lud meč i volio bih da otiđe u 5 setova pa ko bude smirenij.Đoković jest favorit najviše zbog iskustva ali ne treba Latvijca otpisivati.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 jun 2014, 21:34

Gulbis ostvario renking karijere, napokon je ušao u TOP10.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

masteRofPoker
Kontakt:

Post Postao/la masteRofPoker » 03 jun 2014, 21:38

bodi123 je napisao/la:
masteRofPoker je napisao/la:Ferer protiv povrijedenog Nadala itekako ima sanse. Nema uopste prednost na prvi servis. Ferer zna kako moze pobijediti Rafu i ako bude igrao mec kao sto igra citav turnir, onda ima sanse.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kojeg povredjenog :?: :lol:

Jesi li gledao jučerasnji meć protv Dušana :?:
Pa u pravu si, Dusan mi je bas neko mjerilo, ono odlican igrac.
Ja ti kazem da je povrijeden a ti kako hoces. Prati malo servis.

Gulbis je idol pravi, bravo majstore. Razlika izmedu njega i Berdiha je sto Gulbis zna da umixa igru, ovaj Ceh vidi samo pravo.

I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 jun 2014, 21:49

Teško će David dobiti Rafu na RG.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 03 jun 2014, 22:24

Najveći teniski stručnjaci su pre nekoliko godina rekli da si veliki talenat, a to pokazuješ tek sada. Zašto ti je trebalo toliko dugo?

- Koji teniski stručnjaci?

Nekoliko najvećih igrača svih vremena.

- Mislim da je u pitanju hrana. Svi su pričali o dijeti bez glutena, a ja sam radio potpuno suprotno. Potrebni su mi minerali, meso, jaka hrana. Možda je to presudilo.

Odlično poznaješ Novaka. Kakav meč očekuješ?

- Što se mene tiče igraću kao i do sada, osećam se odlično na terenu i mislim da bih mogao da igram i trčam po ceo dan. Nemam neke posebne pripreme za taj meč. Prvi put u životu sam u ovakvoj situaciji. Prvi put igram polufinale nekog grend slema. Trudiću se da udaram lopticu što jače i da uživam

na terenu.

Kad ste bili klinci ti i Novak, ko je bio bolji, ko je više puta pobeđivao?

- Novak je oduvek bio bolji i dobijao me redovno, mislim da sam ga u tom periodu dobio samo jednom i to na tepihu, bila je veoma brza podloga.

Kada si presekao da je tenis posao, a ne samo igra?

- I sada je pola posao, a pola igra. Sećam se kada sam imao 14 godina da mi je Novak jednom rekao na Pilićevoj akademiji: "Svako od nas može da ima bilo koju devojku na svetu i da se provodi odlično, ali ako želiš da igraš tenis vrhunski, moraš da vežbaš svaki dan sve jače i jače". Bili smo klinci tada, a on se već ponašao kao profesionalac. Nisam ga poslušao, nego sam izlazio i zabavljao se. To mi se kasnije osvetilo.

Tvoj otac je prilično bogat čovek, i nikada nisi imao problem sa novcem. Da li sada igraš iz hobija ili zbog para?

- Zbog para naravno.

Imas ih dovoljno, zar ti treba još?

- Naravno. To želim zbog sebe, otac je prebogat, ali za sebe, ja želim da uradim nešto sam.

Prošle godine ti je majka savetovala da prestaneš sa tenisom, zašto je nisi poslušao?

- Ako sada uzmem turnir, prestaću. Šalim se. Nisam želeo da je slušam, jer volim sport. Teniser sam postao, jer su me roditelji odveli na tenis. Da nisam postao teniser, verovatno bih igrao košarku ili fudbal. Oduvek sam voleo loptu i odlično se sa njom snalazim. Ne bih mogao bez sporta.

Mogao si da budeš šta god poželiš, zašto ipak sport po svaku cenu?

- Zato što je zanimljivije. Nije me interesovalo neko žestoko školovanje za menadžerska zanimanja. Želeo sam nešto u čemu uživam.

Šta očekuješ od polufinalnog duela sa Novakom?

- Da odigram odlično, kao i on. Mislim da će meč biti odličan. Nisam čitao novine ovih dana. Pričam samo sa trenerima, roditeljima i novinarima. Ne interesuje me šta je napolju. Nisam ni svestan kakav sam uspeh napravio. Nisam svestan ni polufinala, niti top deset igrača sveta. Ne razmišljam o tome, želim samo da uživam.
Kaze da je tek od prije 2 godine u potpunosti se posvetio tenisu. Sigurno jedan od najzivopisnijih i najinteresantnijih likova u svijetu tenisa. Oplakao sam na onu pricu o zatvoru. :lol:

“It was very funny. I think every person should go to jail once.”

:lol:
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 03 jun 2014, 22:40

[youtube][/youtube]

:rol:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 03 jun 2014, 22:42

Ma Gulbis je bio tempirana bomba koja se samo čekala da eksplodira.
I to se desilo ove sezone.

Naravno da ima minimalne šanse protiv Novaka za trijumf, ali ukoliko bih uzeo 1. set, svašsta se može desiti, jer igra stvarno fantastično.

On je nekako mix dobrog servera, i odlicnog baseline igrača, sa ofanzivnim karakteristikama.
Tako da ako bude upotpunosti skoncetrisan, sigurno da može otkinuti barem neki set Novaka, a za pobjedu će mu trebati sigurno i loš dan Novaka, te da odigra i meč karijere sigurno.
Sve u svemu odlinčmo polufinale nas čeka.

Nadal sutra protiv Ferrera.
Očekujem trijumf Rafe, sa možda jednim izgubljenim setom, ništa više ne dajem Ferreru, set je maximalan domet.
Andyu takodje prednost protiv Monfilsa. Andy se preporodio na RG, igra najbolje ikada na šljaci u karijeri.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

masteRofPoker
Kontakt:

Post Postao/la masteRofPoker » 03 jun 2014, 22:44

Kakav kralj, covjek drama sto bi rekla jedna doticna dama.:). Cuj koji teniski strucnjaci. :D

I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.