U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Batko
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Batko » 03 jun 2014, 15:21

Vrijeme ce pokazati, nadam se da nece ispasti da sam upravu... Vidjecemo

Sent from my Home using fingers

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 03 jun 2014, 15:26

PerryFred je napisao/la:
PerryFred je napisao/la:@zgembo89

Sto puta prezvakana tema ;).
Ako bude standardan u Rijeci dobit će poziv HNSa .
PerryFred je napisao/la: @Kevin

Pandža nije bio kvalitet za Hrvatsku.
Vidjećemo šta če biti sa Špikićem ;).

Izgleda da nismo dugo čekali .
Izbacit sve igrace Sirokog Brijega i Zrinje iz reprezentacija.
Okrenuti se igracima iz dijaspore .
Tacno momci su bili upravu otiso Spikic ja govorim igra za nas dobro je kaze ne sikiraj se sad ce on za HNS i ne bi malo eto :o :tokralju: ovo je postalo ludilo jeb.m li ti Pandza glavu kockastu gdje si sad da komentarises sto Hrvata nema u rep.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 03 jun 2014, 15:39

"Špikić se nenadano nije pojavio, iako smo razgovarali prije spiska. Čestitao sam mu na potpusu za Rijeku, ali poslije toga se nikome nije javio, I koordinator i ja smo ga zvali, kako bismo saznali šta je razlog nedolaska, ali nismo ga uspjeli dobiti", kaže nam Jagodić, koji je Špikića koristio u dvije kvalifikacione utakmice.

O razlozima, tvrdi, ne želi govoriti, niti špekulisati, iako ga je strah da se ne dešava nešto slično kao sa Širokobriježaninom Mirkom Marićem, koji je odlučio nastupati za Hrvatsku. Ukoliko je HNS ponovo posegnuo za bh. igračima i to za vrijeme kvalifikacija, odnosno nakon što su se oni afirmisali igrajući za mlade selekcije BiH i u Premijer ligi naše zemlje, onda bi N/FSBiH morao razmisliti o protestnoj noti na adresu Davora Šukera, koji očito samo za javnost potencira dobrosusjedske odnose.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 03 jun 2014, 15:42

I nakon ovoga da ne pokusamo dovesti Halilovica ? Ako nista, samo ga kaparisati da ne igra za g.ovna kockasta, a mali bi svakako trebao biti barem solidan igrac za repku..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 03 jun 2014, 15:55

Sve ih iskljucit iz HErcegovine i nek igraju za lipu njihovu ali iz svih generacije U17 U19 U21 nije bitno koji je klub Velez Zrinjski Siroki Brijeg ovo je prevazislo svaku mjeru,osobito i nakon ovih izjava Pandze treba neke stvari istjerat na cistac u slucaju da JAgodic nista ne uradi mi cemo se aktivirati kao navijaci i poslati protestne note nasem savezu

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 03 jun 2014, 16:13

Papastathopoulos je napisao/la:I nakon ovoga da ne pokusamo dovesti Halilovica ? Ako nista, samo ga kaparisati da ne igra za g.ovna kockasta, a mali bi svakako trebao biti barem solidan igrac za repku..
a ako Alen nece pokusati sa Tiborom Halilovicem

http://www.24sata.hr/nogomet/jedan-otis ... sao-369642" onclick="window.open(this.href);return false;

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 03 jun 2014, 16:20

zgembo89 je napisao/la:"Špikić se nenadano nije pojavio, iako smo razgovarali prije spiska. Čestitao sam mu na potpusu za Rijeku, ali poslije toga se nikome nije javio, I koordinator i ja smo ga zvali, kako bismo saznali šta je razlog nedolaska, ali nismo ga uspjeli dobiti", kaže nam Jagodić, koji je Špikića koristio u dvije kvalifikacione utakmice.

O razlozima, tvrdi, ne želi govoriti, niti špekulisati, iako ga je strah da se ne dešava nešto slično kao sa Širokobriježaninom Mirkom Marićem, koji je odlučio nastupati za Hrvatsku. Ukoliko je HNS ponovo posegnuo za bh. igračima i to za vrijeme kvalifikacija, odnosno nakon što su se oni afirmisali igrajući za mlade selekcije BiH i u Premijer ligi naše zemlje, onda bi N/FSBiH morao razmisliti o protestnoj noti na adresu Davora Šukera, koji očito samo za javnost potencira dobrosusjedske odnose.
:facepalm:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 03 jun 2014, 16:24

Od njih samo nešto pametno može iznenaditi.Gledao sam ga protiv A-reprezentacije i bio podobro nezainteresovan.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 03 jun 2014, 16:27

Sta je, sad ponovo valjaju igraci iz dijaspore ha? :P :mrgreen:

Mislim da je glupost izvaljivati stvari koji idu iz jedne krajnjosti u drugu. Mi smo na ovaj SP mogli povesti Salatica, Vrancica, mozda Bunozu i cak Hrgotu (ja bih mu i obecao minute na SP, jer obecane su one i ovim klocevima iz Germanije).

Time bi dali pozitivan signal ili dva:
  • Da u A reprezentaciji BiH Srbi i Hrvati imaju mjesta
  • Da u A reprezentaciji BiH igraci samo igraju zbog kvaliteta
No znamo da bar ova zadnja tacka nije istinita, to je jasno kao dan. Kod nas su ponovo ili jos uvjek elementarne stvari truhle, fundament ne stima. Pogresni potezi, nepotizam, i onda se trazi krivac. Kao da je to sad nesto novo da neki sportasi se odluce za susjedne zemlje. Treba se za svakoga igraca boriti, a ne samo za one koji nam padnu sa neba i sve sami ucine tipa Kolasinac, koji bi sada mogao i sa Njemackom na SP.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

jozinho
Kontakt:

Post Postao/la jozinho » 03 jun 2014, 16:28

zgembo89 je napisao/la:Sve ih iskljucit iz HErcegovine i nek igraju za lipu njihovu ali iz svih generacije U17 U19 U21 nije bitno koji je klub Velez Zrinjski Siroki Brijeg ovo je prevazislo svaku mjeru,osobito i nakon ovih izjava Pandze treba neke stvari istjerat na cistac u slucaju da JAgodic nista ne uradi mi cemo se aktivirati kao navijaci i poslati protestne note nasem savezu
vi nikako da shvatite da je svakom Hrvatu iz BiH oduvijek san zaigrati za Hrvatsku,jer smo mi Hrvati i svi smo odgojeni na uspjesima hrvatskog sporta i kod nas je normalno da svaki igrač ako ima ikakvu priliku odabere Hrvatsku,jer pogledajte samo broj igrača u svim hrvatskim reprezentacijama u bilo kojem sportu,bar ih 50% vuče korjene iz BiH,nemamo mi ništa protiv BiH,ali što prije shvatite da se ovo događalo i događat će se to bolje i za vas i za nas,jer stvarno o ovome više nema smisla raspravljati

Batko
Kontakt:

U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Batko » 03 jun 2014, 16:35

Tom politikom gubite BiH koja je bila vaša zemlja vijrkovima!'

Sent from my Home using fingers

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 03 jun 2014, 16:37

zgembo89 je napisao/la:Sve ih iskljucit iz HErcegovine i nek igraju za lipu njihovu ali iz svih generacije U17 U19 U21 nije bitno koji je klub Velez Zrinjski Siroki Brijeg ovo je prevazislo svaku mjeru,osobito i nakon ovih izjava Pandze treba neke stvari istjerat na cistac u slucaju da JAgodic nista ne uradi mi cemo se aktivirati kao navijaci i poslati protestne note nasem savezu
A da posaljemo protestne note za pozivanje igraca na lazne pozicije sa rodbinskim vezama? Ili iskljucivanje prijeko potrebnih igraca tipa Zukanovic, kako bi se drugima ustupilo mjesto? Problem je mnogo dublji.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 03 jun 2014, 16:39

jozinho je napisao/la: vi nikako da shvatite da je svakom Hrvatu iz BiH oduvijek san zaigrati za Hrvatsku,jer smo mi Hrvati i svi smo odgojeni na uspjesima hrvatskog sporta i kod nas je normalno da svaki igrač ako ima ikakvu priliku odabere Hrvatsku,jer pogledajte samo broj igrača u svim hrvatskim reprezentacijama u bilo kojem sportu,bar ih 50% vuče korjene iz BiH,nemamo mi ništa protiv BiH,ali što prije shvatite da se ovo događalo i događat će se to bolje i za vas i za nas,jer stvarno o ovome više nema smisla raspravljati
Odlicno. Al nemojte se zaliti onda na "majorizaciju".

Volim Hrvatsku, a ovamo zivim na drzavnoj sisi BiH. Ko vas ne zna, skupo bi vas platio.
Zadnja izmjena: Mozambik, dana/u 03 jun 2014, 16:41, ukupno mijenjano 1 put.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 03 jun 2014, 16:40

jozinho je napisao/la: vi nikako da shvatite da je svakom Hrvatu iz BiH oduvijek san zaigrati za Hrvatsku,jer smo mi Hrvati i svi smo odgojeni na uspjesima hrvatskog sporta i kod nas je normalno da svaki igrač ako ima ikakvu priliku odabere Hrvatsku,jer pogledajte samo broj igrača u svim hrvatskim reprezentacijama u bilo kojem sportu,bar ih 50% vuče korjene iz BiH,nemamo mi ništa protiv BiH,ali što prije shvatite da se ovo događalo i događat će se to bolje i za vas i za nas,jer stvarno o ovome više nema smisla raspravljati
Ja vas potpuno dobro shvatam. Dok nemate nista protiv BiH, nemam ni ja nista protiv "vas". Ruzno brate ovo "vas", "nas".
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 03 jun 2014, 16:48

jozinho je napisao/la:
vi nikako da shvatite da je svakom Hrvatu iz BiH oduvijek san zaigrati za Hrvatsku,jer smo mi Hrvati i svi smo odgojeni na uspjesima hrvatskog sporta i kod nas je normalno da svaki igrač ako ima ikakvu priliku odabere Hrvatsku,jer pogledajte samo broj igrača u svim hrvatskim reprezentacijama u bilo kojem sportu,bar ih 50% vuče korjene iz BiH,nemamo mi ništa protiv BiH,ali što prije shvatite da se ovo događalo i događat će se to bolje i za vas i za nas,jer stvarno o ovome više nema smisla raspravljati
u redu, ali zasto onda nisu principijalni pa odbiju poziv nasih selekcija i cekaju poziv hns

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 03 jun 2014, 16:49

Principatus je napisao/la:Sta je, sad ponovo valjaju igraci iz dijaspore ha? :P :mrgreen:

Mislim da je glupost izvaljivati stvari koji idu iz jedne krajnjosti u drugu. Mi smo na ovaj SP mogli povesti Salatica, Vrancica, mozda Bunozu i cak Hrgotu (ja bih mu i obecao minute na SP, jer obecane su one i ovim klocevima iz Germanije).

Time bi dali pozitivan signal ili dva:
  • Da u A reprezentaciji BiH Srbi i Hrvati imaju mjesta
  • Da u A reprezentaciji BiH igraci samo igraju zbog kvaliteta
No znamo da bar ova zadnja tacka nije istinita, to je jasno kao dan. Kod nas su ponovo ili jos uvjek elementarne stvari truhle, fundament ne stima. Pogresni potezi, nepotizam, i onda se trazi krivac. Kao da je to sad nesto novo da neki sportasi se odluce za susjedne zemlje. Treba se za svakoga igraca boriti, a ne samo za one koji nam padnu sa neba i sve sami ucine tipa Kolasinac, koji bi sada mogao i sa Njemackom na SP.
Nije to baš tako što se tiče ovog prvog "signala". I Srbi i Hrvati imaju mjesta u našoj reprezentaciji, to nikad niko nije opovrgnuo ali ono što valja obično ode za susjede/komšije igrati. Do Ćire svaka generacija je bila hajmo reći demokratski "multietnična". Od onog ciklusa za kvalifikacije 2010 broj Srba i Hrvata u repki se smanjuje ne zato što
im neko ne da da igraju nego zato što je počela ekspanzija mladih momaka iz dijaspore (mahom Bosanaca/Bošnjaka) koji su kao djeca otišli odavde. I sad vjerovatno je logičnije da ćeš izabrati Arslanagića koji je "zanat" učio u Belgiji nego Špikića koji je to radio u BiH. Što se tiče Hrvata i Srba iz dijaspore, oni ili nisu dovoljno kvalitetni za nas (rijetko) ili se odlučuju igrati za susjede/komšije (Lovren i Subotić recimo).

Što se tiče ove druge stavke, tu bih se složio da se zovu igrači koji ne zaslužuju poziv i da je komotno jedan Bunoza (Hrvat) i Salatić (Srbin) mogao upasti umjesto recimo Avdije i Hadžića. Jer sigurno su veći kvalitet od ove dvojice ali isto tako ne igra ni Prcić (Bosanac/Bošnjak) tako da ne možeš reći da Srbi i Hrvati ne igraju jer su to što jesu nego zato što Pape poziva igrače iz bratove agencije. Ali u principu u prvoj postavi igraju igrači koji su kvalitetom tu zaslužili a ovi iz agencije su tu samo da menadžeri vide da su na klupi jednee solidne reprezentacije pa da im malo skoči cijena.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 03 jun 2014, 16:55

Meni licno ne smeta sto momci biraju susjedne drzave. Mi krademo igrace od Njemaca, Svicaraca, Amerikanaca, Kanadjana, Luksemburzana tako da nemamo sta reci nekome. Druga stvar je sto nekome posebno smeta sto je u pitanju Hrvatska ili Srbija.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 03 jun 2014, 16:56

Te sto mi "krademo" su pobjegli ispod noža.

Ne mozes nikako to dvoje porediti.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 03 jun 2014, 16:58

Haj se udari po paci glupane provokatorski. Ako ne zbog mene onda bar to radi 10 000 mostaraca koji su dali zivote za ovu zemlju i koji bi sutra opet. Pu gdje ces nesto ovako napisat
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 03 jun 2014, 16:59

Mozambik je napisao/la:Te sto mi "krademo" su pobjegli ispod noža.

Ne mozes nikako to dvoje porediti.
Mogu. I neki je svicarski kadet ispastao nekad zbog nekog od brace Hajrovic itd. Isto ih je Svicarska stvarala, dala im sve a mi pokupili gotove proizvode.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 6 gostiju.