BiH - Obala Slonovače / BiH - Mexico

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

soko
Kontakt:

Re: BiH - Obala Slonovače / BiH - Mexico

Post Postao/la soko » 03 jun 2014, 04:20

Bio sam na tekmi u St.Louisu pa sam sad pogledao snimak. Vidim kamenje po Hadzicu radi ta dva faula, prvi faul Drogba Medi kroz noge progura jos Sejo tu stoji. Hadzic ispade kriv. Onaj gol Besic 100% kriv, bez veze loptu u prazno dodaje i onda nije stigao da sprijeci dodavanje Drogbi. Hadzic tu nista nije mogao da uradi. Miske mora igrati, kad su on i Dzeko izasli igra je skroz pala. Miske jeste spor al kad je lopta u njegovim nogama on je ne gubi.
Kolasinac odlican. Sejo je previse spor da igra beka. Visca jak, Hajrovic jak samo treba smanjiti dribljanje protiv jakih ekipa, dzaba gubi loptu. Besic odlican, istrosio se je pri kraju tu je i ta greska bila. Vranjes jak, da je samo malo brzi..
Sunjic isto bio dobar. Dzeko, Pjanic, Beg i Spaha klasa.
Steta sto Prcic nije tu umjesto Tine ili Hadzica.

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 03 jun 2014, 05:32

prije par sati u Cikagu :)
slika
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 03 jun 2014, 08:15

Sudeci prema zadnjem treningu... Dvije izmjene u odnosu na zadnji mec...

Lulic -> Visca
Bicakcic -> Sunjic

i like...

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 03 jun 2014, 08:20

Batko je napisao/la:Sudeci prema zadnjem treningu... Dvije izmjene u odnosu na zadnji mec...

Lulic -> Visca
Bicakcic -> Sunjic

i like...
To znači da je Mujdža u drugom timu :roll:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 03 jun 2014, 08:30

Besic je napisao/la:
Batko je napisao/la:Sudeci prema zadnjem treningu... Dvije izmjene u odnosu na zadnji mec...

Lulic -> Visca
Bicakcic -> Sunjic

i like...
Pa da. Vjerovatno ce Vranjes igrati i protiv Argentine...... Nista cudno, Mujdza iza sebe ima turbulentnu sezonu gdje nije igrao puno i gdje ni u jendom trenutku nije bio u takmicarskoj formi....Vjerovatno je strucni stab i na treningu utvrdio da Mujdza nije 100%.... Sto se tice Vranjesa on je odsta dobar defanzivno i izuzetno brz, ali ima dosta nedostataka naprijed (protiv Argentine nebitno), medjutim ispred njega ce biti Hajrovic, nimalo se ne brinem za tu stranu.

Mirsad_LFC
Kontakt:

Post Postao/la Mirsad_LFC » 03 jun 2014, 08:44

Kratka najava za prijateljsku utakmicu Meksiko - BiH

walk on with HOPE in your heart

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 03 jun 2014, 09:08

znaci to je to
...................begovic................
vranjes...bicakcix..spahic..kolasinac
..............besic....pjanic............
hajrovic........misimovic.......lulic
...................dzeko.................

.............fejzic,avdukic...............
mujdza....sunjic........hadzic.....salihovic
.................susic...medunjanin..........
vrsajevic..........ibricic.............visca...
.....................ibisevic...................

e jadna nam majka bude li bicakcic nespreman a spaha protiv irana dodje s dva zuta kartona , ostasmo na rupi sunjicu i ovom garibu hadzicu koji u zivotu stopera nije igrao a docekace da mu ni krivu ni duznu nacija j... mater.
zukanovic je ko hljeb potreban ovdje :clap: :crazy: :oops:

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 03 jun 2014, 09:10

U tom slucaju bi Vranjes na stopera, a Mujdza na beka.....Mozes uvijek i Sea staviti na stopera a Salihovica na beka.....Imamo mi tu dovoljno kombinacija....

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 03 jun 2014, 09:15

Batko je napisao/la:U tom slucaju bi Vranjes na stopera, a Mujdza na beka.....Mozes uvijek i Sea staviti na stopera a Salihovica na beka.....Imamo mi tu dovoljno kombinacija....
ma tako ce i biti , moze i seo stopera a sejo lijevog beka ...ali kojeg djavla onda glumi ovaj hadzic ili susic kad ni u jednoj kombinaciji nece igrati....ikebanu ?

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 03 jun 2014, 09:18

Vranješ mi je postao pravo drag igrač, podsjeća me na Pandžu. :mrgreen:

Nije nešto aman kvalitetan, nema neko aman znanje, al' zato momak gine na terenu, trudi se, trči, grize... :thumbup:

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 03 jun 2014, 09:37

Batko je napisao/la:
Besic je napisao/la:

Lulic -> Visca
Bicakcic -> Sunjic

i like...
Pa da. Vjerovatno ce Vranjes igrati i protiv Argentine...... Nista cudno, Mujdza iza sebe ima turbulentnu sezonu gdje nije igrao puno i gdje ni u jendom trenutku nije bio u takmicarskoj formi....Vjerovatno je strucni stab i na treningu utvrdio da Mujdza nije 100%.... Sto se tice Vranjesa on je odsta dobar defanzivno i izuzetno brz, ali ima dosta nedostataka naprijed (protiv Argentine nebitno), medjutim ispred njega ce biti Hajrovic, nimalo se ne brinem za tu stranu.
mora se malo sira slika sagledati- utakmica sa argentinom nije biti ili ne biti i razmisljanje da se stavi vranjes ako se pokaze u prijateljskim nije toliko losa. mujdža je mislim potpuno spreman ali isto tako lako se povrijedi. zbog toga ga se treba cuvati za utakmice koje su puno bitnije. i on je dio ove reprezentacije i mislim da je dovoljno uigran dok vranjes na ovoj poziciji nije. ako mujdža ne pocne protiv argentine siguran sam da pocinje u druge dvije. drugo, nemojte vjerovati svakoj izjavi papeta oko sastava, mislim da je cilj malo sakriti sastav za argentinu. također, i ova prica o sunjicu i drogbi je malo bezzveze. covjek je i sa 36 zvijer igrac i usao u 70 minuti potpuno svijež dok je ionako limitirani sunjic igrao cijelu utakmicu i ljudi se pitaju kako je onako prolazio. niste bas realni.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 03 jun 2014, 09:38

sve je to OK momci, ali meni nekako zao medunjanina, salihovica i ibisevica.....igrali cijele kvalifikacije i sad ce sjedit na klupi.....jer taj osjecaj kad stojis na Maracani i slusas nasu himnu protiv Argentine, to je nesto sasvim posebno! mogu sebi zamislit, da im nece biti lako :(

AsharaK
Kontakt:

Re: Odg: BiH - Obala Slonovače / BiH - Mexico

Post Postao/la AsharaK » 03 jun 2014, 09:40

gringonjaOnajDrugi je napisao/la:sve je to OK momci, ali meni nekako zao medunjanina, salihovica i ibisevica.....igrali cijele kvalifikacije i sad ce sjedit na klupi.....jer taj osjecaj kad stojis na Maracani i slusas nasu himnu protiv Argentine, to je nesto sasvim posebno! mogu sebi zamislit, da im nece biti lako :(
Pa stojat će i oni i slušat himnu.. Neće sjedit dok je himna u toku, logično
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 03 jun 2014, 09:43

Nisam bio u mogucnosti da pregledam tekmu protiv slonova, bio sam na putu (malo i u dragom seheru), no sinoc sam onako preletio ovaj snimak na youtube-u i moj utisak je da je ova formacija mnogo kompaktnija i da ne dozvoljava protivniku toliko prostora po bokovima (ocekivano), a to je bila nasa rak rana u drugom dijelu kvalifikacija. Znao sam da Safet nije levat kako mnogi ovdje misle i da ce povuci prave poteze... Jedino nisam ocekivao hajrovica u prvih 11, ali dobro... Momak ima potencijala, ali treba ga jos dobro isklesati.

Zapalo mi je u oku da smo poprilicno lose bili postavljeni pri prekidima, sto inace nije nasa slabost. Mozda je to djelimicno bilo zbog toga sto su igraci Obale Slonovace izuzetno visoki, ali opet smatram da mozemo i moramo u ovom segmentu biti bolji, tacnije skoncentrisaniji.ntacija koje igraju brz nogomet i koje posjeduju besprijekornu tehniku... Mislim da ce vecerasnja tekma obilovati

Vecerasnja utakmica protiv Meksika ce isto biti interesantna. Meksiko igra slicno kao Argentina, a mi inace tesko igramo protiv juznoamerikanskih reprezeprilikama sa obje strane, a pobijediti ce onaj tim ciji napadaci budu skoncentrisaniji u zavrsnici.

Samo ne znam zasto su morali da bubnu tekmu u pola 4 ujutro, stvarno bez imalo obzira prema nama koji smo u Evropi... Pitam se kako da pogledam tekmu, a da slijedeci dan prezivim na poslu...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 03 jun 2014, 09:43

Znali iko ko je odgovoran za kondiciju ekipe u reprezentaciji?

Pjanic igra dobro na sredini kad ima dva igraca sa sobom koji su jaki u defenzivi. Strootman, De Rossi i onaj novi celavi krkan. Zato ce krila morati pomagati sredini vise. Lulic je sjajan za to, nadam se da ce i Hajrovic biti.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 03 jun 2014, 10:02

samoposmatram je napisao/la:Znali iko ko je odgovoran za kondiciju ekipe u reprezentaciji?

Pjanic igra dobro na sredini kad ima dva igraca sa sobom koji su jaki u defenzivi. Strootman, De Rossi i onaj novi celavi krkan. Zato ce krila morati pomagati sredini vise. Lulic je sjajan za to, nadam se da ce i Hajrovic biti.
Pa vidio si u zadnjem mecu ako si gledao koliko Hajrovic pomaze u defanzivi, navjvise od sviju.... :kafa:

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 03 jun 2014, 10:03

_dreamer_ je napisao/la:Nisam bio u mogucnosti da pregledam tekmu protiv slonova, bio sam na putu (malo i u dragom seheru), no sinoc sam onako preletio ovaj snimak na youtube-u i moj utisak je da je ova formacija mnogo kompaktnija i da ne dozvoljava protivniku toliko prostora po bokovima (ocekivano), a to je bila nasa rak rana u drugom dijelu kvalifikacija. Znao sam da Safet nije levat kako mnogi ovdje misle i da ce povuci prave poteze... Jedino nisam ocekivao hajrovica u prvih 11, ali dobro... Momak ima potencijala, ali treba ga jos dobro isklesati.

Zapalo mi je u oku da smo poprilicno lose bili postavljeni pri prekidima, sto inace nije nasa slabost. Mozda je to djelimicno bilo zbog toga sto su igraci Obale Slonovace izuzetno visoki, ali opet smatram da mozemo i moramo u ovom segmentu biti bolji, tacnije skoncentrisaniji.ntacija koje igraju brz nogomet i koje posjeduju besprijekornu tehniku... Mislim da ce vecerasnja tekma obilovati

Vecerasnja utakmica protiv Meksika ce isto biti interesantna. Meksiko igra slicno kao Argentina, a mi inace tesko igramo protiv juznoamerikanskih reprezeprilikama sa obje strane, a pobijediti ce onaj tim ciji napadaci budu skoncentrisaniji u zavrsnici.

Samo ne znam zasto su morali da bubnu tekmu u pola 4 ujutro, stvarno bez imalo obzira prema nama koji smo u Evropi... Pitam se kako da pogledam tekmu, a da slijedeci dan prezivim na poslu...

slazem se s tobom, da je pape postavio pravi sastav, koji je po meni i najbolji moguci u ovom trenutku.....a ponekad i kontam, da bi mogao pape i lulica da prebaci na desno umjesto hajrovica, a na lijevu stranu salihovica....jer mozda ce hajrovic biti previse nervozan, ipak je to svjetsko prvenstvo.....

a to da nam juznoamerikanci ne lezu, to je tacno! nama je tesko s brzim ekipama....tako da je sad pitanje, na kojem nivou ce biti nasa fizicka spremnost, ipak imamo mlade igrace i tkd.......

jedan tip od mene: ako zelis gledat utakmicu, onda pripremi sebi koji RED BULL ;)

knabs
Kontakt:

Post Postao/la knabs » 03 jun 2014, 10:42

Misimovic mora da igra. Vjerujem da ce fantazista igrati znacanju ulogu protiv Nigerije i Irana, medjutim protiv Argentine se treba sto vise damage control, to je vec za mene izgubljeno i netreba se puno sekirati.

Nocas*

Beg
Vranjes..Sunjic..Spahic..Kolasinac
Hajrovic..Pjanic..Besic..Visca
Misimovic
Dzeko

*bote zivot ko bal vampira sutra na poslu :(

Proslu tekmu pripremim sve, meza ov ono, i taman kod pocetka prenese me san. ebla ih amerika i nocna patnja :geek:

kontam izac malo trcati oko 23/24.00 da malo adrenalina unesem, jel ne moze 30 crvenih bikova me budnog drzati. :twisted:.

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 03 jun 2014, 10:44

knabs je napisao/la:Misimovic mora da igra. Vjerujem da ce fantazista igrati znacanju ulogu protiv Nigerije i Irana, medjutim protiv Argentine se treba sto vise damage control, to je vec za mene izgubljeno i netreba se puno sekirati.

Nocas*

Beg
Vranjes..Sunjic..Spahic..Kolasinac
Hajrovic..Pjanic..Besic..Visca
Misimovic
Dzeko

*bote zivot ko bal vampira sutra na poslu :(

Proslu tekmu pripremim sve, meza ov ono, i taman kod pocetka prenese me san. ebla ih amerika i nocna patnja :geek:

kontam izac malo trcati oko 23/24.00 da malo adrenalina unesem, jel ne moze 30 crvenih bikova me budnog drzati. :twisted:.

pa ako budes izaso da trcis, onda ti je zagarantovano da ces zaspati vec u 1 ujtru ;)....zato RED BULL :)

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 03 jun 2014, 10:45

Ja sam protiv Obale Slonovače izdržao do 2:30, pregledao tekmu i na spavanje, ljepota jer nisam radio sutradan. :mrgreen:
A šta će bit večeras/ujutro, Boga pitaj...razmišljam da stavim alarm oko 3, da odspavam malo prije...budem li čekao budan, ima na poslu da zaspem. :lol:

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.