2013-14 NBA Season

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko će osvojiti titulu ove sezone?

Indiana Pacers
8
7%
Miami Heat
19
18%
San Antonio Spurs
40
37%
Oklahoma City Thunder
19
18%
LA Clippers
5
5%
Houston Rockets
4
4%
neko drugi (PHOENIX SUNSI recimo)
12
11%

Ukupno glasova: 107

alemsa
Kontakt:

Re: 2013-14 NBA Season

Post Postao/la alemsa » 02 jun 2014, 21:44

Cuj Hibbert preko Howarda :lolno: pa i Jordana :lol:

haj....

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 jun 2014, 21:49

alemsa je napisao/la:Cuj Hibbert preko Howarda :lolno: pa i Jordana :lol:

haj....
RS sezona je u pitanju...IND je najbolja odrbana lige...Trazim statistike Leonarda za ove sto misle da je Iguodala opravdano ispred njega...

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 02 jun 2014, 21:52

NEZALAGANJE je napisao/la: RS sezona je u pitanju...IND je najbolja odrbana lige...Trazim statistike Leonarda za ove sto misle da je Iguodala opravdano ispred njega...
nema veze, PB je igro bolju odbranu od CP3 ove godine, trebo bi biti ispred njeg, pressing wise najjaci PG u odbrani, zdrav Rondo je samo bolji.
Howard i Jordan iz prve prije Hibberta, lik nije mogo skokove fatat ni u RS, ali dobro, vidim da je i Harden dobio glasove za odbranu :lol:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 jun 2014, 21:59

Da malo statisticki poduprem igraca koji je morao imati vise glasova,bez obzira i na moju subjektivnost....
Synergy Overall Ranking Small Forwards ove sezone : Kawhi Leonard (0.75 PPP, 27th), Andre Iguodala (0.85 PPP, 145th), LeBron James (0.85 PPP, 145th), Paul George (0.85 PPP, 145th) Strasno,a sva trojica su ispred njega po ovom glasanju...
P.S.Na spisku nigdje ni Jimmy Butlera,nijedan glas! :o :o :o
EDIT:Za one koji ne znaju,broj u zagradi predstavlja dopusteni broj poena kad taj igrac cuva nekoga...

Eh, evo ga moj post od vremena kad se raspravljalo o DPOY-u. @Carlo Mislis li i dalje da je Iguodala zasluzeno ispred Leonarda?
http://stats.nba.com/playerStats.html?P ... Statistika" onclick="window.open(this.href);return false; Iguodale
http://stats.nba.com/playerStats.html?P ... Statistika" onclick="window.open(this.href);return false; Leonarda koji ima vise skokova,ukradenih lopti i blokadi ,a to su sve parametri koji ulaz u glasanje,ocigledno,pored ovog najveceg koji sam postavio iznad u svom postu od prije...

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 02 jun 2014, 22:02

Harden dobio 2 glasa :tokralju:
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 02 jun 2014, 22:02

Raul_64 je napisao/la:Harden dobio 2 glasa :tokralju:
da eeee :urnebes:

Zivo trolanje sa Milsap, Lee, Harden, Ellis, Curry, DeRozan :)

Hes
Kontakt:

Post Postao/la Hes » 02 jun 2014, 22:51

Isto ko da likovi koji su zaduženi za glasanje ne znaju šta rade, dok ovdje na forumu bivstvuju daleko pametnije glave.. Valjda ljudi znaju šta rade, greške se dešavaju al' sad odmah atak ko da su slijepci birali.
I uvijek se vodi statistikom kada to godi, ili ide protiv nje i kaze kako nije sve u brojkama kad to odgovara.

I za Hibberta nije čudo, pa on je bio stub najbolje odbrane i ekipe koja je valjda 3/4 sezone izgledala kao prvi contender (sve do onog 46-13 omjera), to što su se raspali na kraju i u PO je druga priča a neko već reče kako se gleda samo RS. peace
#MFFL!
#COYG!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 jun 2014, 23:08

Hes je napisao/la:Isto ko da likovi koji su zaduženi za glasanje ne znaju šta rade, dok ovdje na forumu bivstvuju daleko pametnije glave.. Valjda ljudi znaju šta rade, greške se dešavaju al' sad odmah atak ko da su slijepci birali.
I uvijek se vodi statistikom kada to godi, ili ide protiv nje i kaze kako nije sve u brojkama kad to odgovara.

I za Hibberta nije čudo, pa on je bio stub najbolje odbrane i ekipe koja je valjda 3/4 sezone izgledala kao prvi contender (sve do onog 46-13 omjera), to što su se raspali na kraju i u PO je druga priča a neko već reče kako se gleda samo RS. peace
Pazi ovo...Ove godine su novinari birali ove petorke,a glavu dajem da sam od vise od 80% njih gledao i pratio utakmice.Ne dajem im za pravo da su pametniji od mene.Pa pojedini su davali glasove Hardenu,Leeu i slicnim likovima! :oops: :oops: Ja se ne vodim cisto statistikom,ali sam na iznijetu,odgovorio istom,koja je relevantnija.Evo,daj mi ti iz svoje glave u kojoj je Iguodala odigrao lockdown odbranu na nekome ove sezone,a ja cu ti dati najmanje 5 takvih Leonardovih!
P.S. 2 najbolja igraca lige (Durant i James) imaju najgore svoje prosjeke protiv SA. ;)

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 02 jun 2014, 23:27

Tony Allen isto sto nije uopste na listi, sramota

Vasa Ladacki
Kontakt:

Post Postao/la Vasa Ladacki » 02 jun 2014, 23:31

Čuj Đejms u najbolju odbrambenu petorku lige, i to pazi molim te prije Kavhija, Igija i kompanije.. Sasvim očekivana prva defanzivna petorka, a i najpoštenija.
Nama je Željo svetinja jedina.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 03 jun 2014, 01:17

Battier ide na ESPN iduće sezone, pokrivat će college košarku, jedva čekam intervju sa coach K :cool:

[youtube][/youtube]

The closest the Pacers will get to the West is DAVID :rol:

:tokralju:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 03 jun 2014, 01:44

Ocigledno da nekima nije jasno da su za ove nagrade relevantne samo igre u regularnoj sezoni, tako ne znam cemu ismijavanje Hibberta, kad je Indiana vecim dijelom sezone bila najbolji tim lige, a za to i njegova odbrana ima velike zasluge.

Sasvim ok defanzivne petorke. LeBron nije zasluzio, za Kawhija ima vremena, zna se ko je Iggy ;)
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: 2013-14 NBA Season

Post Postao/la JoseMourinho » 03 jun 2014, 02:17

U ovom NBA uvijek teorije zavjere, studije koje stele, novinari koji kojima nemaju, treneri amateri, igrači koji su precjenjeni itd...

Al zato je nasa Bosna puna stručnjaka, trenercina, majstora NBA hahahaha ljubi ih majka ;)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 jun 2014, 03:29

JoseMourinho je napisao/la:U ovom NBA uvijek teorije zavjere, studije koje stele, novinari koji kojima nemaju, treneri amateri, igrači koji su precjenjeni itd...

Al zato je nasa Bosna puna stručnjaka, trenercina, majstora NBA hahahaha ljubi ih majka ;)
Ljubi tebe majka tako pametnog,kad mozes puno toga napisati,a ne reci nista konkretno,osim sto pokusavas ismijati forumase. :oops: 'Divim' se takvim ljudima.Ljudi koji kontriraju,a ne znaju zasto to rade,ljudi koji diskutuju,a argumenta za svoje stavove ne iznose i ljudi koji samo klimaju glavom na tudja misljenja.Prva stvar koju obrazovan covjek treba da nauci je da ima izgradjeno misljenje o svakoj temi.Ja sebe definitivno smatram takvim i zasto onda ne bih mogao napisati da se ne slazem sa necim sto se tice sporta koji gledam vise od 17 god skoro svaku noc!?Da ne pominjem ostalu svoju povezanost sa ovim sportom koji me mogu uciniti strucnim.Zasto bi pametniji i kompetentniji bili novinari koji prate samo svoje ekipe u 95% slucajeva(po njihovim priznanjima),a ostale timove pogledaju samo kad nacionalna TV u SAD-u prenosi utakmice,a mozda ni tada.Cast izuzecima,ali ti su u ogromnoj manjini.Mnogi se u Americi vode hype-om i reklamiranjem kao kvalitetom i standardom necega.Sto se vise pominjes i reklamiras,ljudi ce misliti da si bolji.Mene je zivot naucio da to nije uvijek tako.Ali posto su osobe poput mene u manjini,gotovo uvijek ce se desavati,barem kad gledamo nesto poput NBA-a,da oni koji imaju 'veca' imena i vise reklama i hype-a oko njih budu u prednosti nad momcima koji nemaju to,a nista slabijeg kvaliteta nisu.Ako nisu i bolji.Toliko.
EDIT: Peter Vecsey @PeterVecsey1 · 50m

Any media member who voted 4 PGeorge (let Tea All D) v LeBron should consult players who they'd rather have guard them. Same 4 Leonard v AI -Misljenje jednog od validnijih novinara,za kojeg sam siguran da nisi ni cuo...

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 03 jun 2014, 08:20

bravo nezalaganje druze :clap:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 03 jun 2014, 08:23

Sta trazi CP u najboljoj defanzivnoj petorci ? :hmmmmm:

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 03 jun 2014, 10:35

NEZALAGANJE je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:U ovom NBA uvijek teorije zavjere, studije koje stele, novinari koji kojima nemaju, treneri amateri, igrači koji su precjenjeni itd...

Ljubi tebe majka tako pametnog,kad mozes puno toga napisati,a ne reci nista konkretno,osim sto pokusavas ismijati forumase. :oops: 'Divim' se takvim ljudima.Ljudi koji kontriraju,a ne znaju zasto to rade,ljudi koji diskutuju,a argumenta za svoje stavove ne iznose i ljudi koji samo klimaju glavom na tudja misljenja.Prva stvar koju obrazovan covjek treba da nauci je da ima izgradjeno misljenje o svakoj temi.Ja sebe definitivno smatram takvim i zasto onda ne bih mogao napisati da se ne slazem sa necim sto se tice sporta koji gledam vise od 17 god skoro svaku noc!?Da ne pominjem ostalu svoju povezanost sa ovim sportom koji me mogu uciniti strucnim.Zasto bi pametniji i kompetentniji bili novinari koji prate samo svoje ekipe u 95% slucajeva(po njihovim priznanjima),a ostale timove pogledaju samo kad nacionalna TV u SAD-u prenosi utakmice,a mozda ni tada.Cast izuzecima,ali ti su u ogromnoj manjini.Mnogi se u Americi vode hype-om i reklamiranjem kao kvalitetom i standardom necega.Sto se vise pominjes i reklamiras,ljudi ce misliti da si bolji.Mene je zivot naucio da to nije uvijek tako.Ali posto su osobe poput mene u manjini,gotovo uvijek ce se desavati,barem kad gledamo nesto poput NBA-a,da oni koji imaju 'veca' imena i vise reklama i hype-a oko njih budu u prednosti nad momcima koji nemaju to,a nista slabijeg kvaliteta nisu.Ako nisu i bolji.Toliko.
EDIT: Peter Vecsey @PeterVecsey1 · 50m

Any media member who voted 4 PGeorge (let Tea All D) v LeBron should consult players who they'd rather have guard them. Same 4 Leonard v AI -Misljenje jednog od validnijih novinara,za kojeg sam siguran da nisi ni cuo...
kao sto sam reko bosanski pametnjakovic ;) ti i redovno seres, za svaku tekmu su sudije krive, evo sad neznaju ekipu izabrati, nebi me čudilo da se ne slazes sa izborom igrača za druge nagrade i sl...
jedno je imat mišljenje pa ako se ono razlikuje od drugih uredu sasvim normalno neće svi isto razmišljati, al konstantno srat i od sebe pravit nekog mega znalca pametnog koji zna sve a ostale pljuvat je jedna velika narcisoidnost ;)

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 03 jun 2014, 10:49

Meni je cudno da nema igraca Memphisa :)

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 03 jun 2014, 11:16

meni nije
Unico amore sei!
❤️🖤

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 03 jun 2014, 12:41

Marc Gasol igra odlicnu odbranu.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.