RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

bordograd
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la bordograd » 01 jun 2014, 15:39

anel81m je napisao/la:Ševko zna odigrati fantastičnu utakmicu, biti najbolji igrač daleko na terenu ali problem mu je što nema tu konstantu i što zna biti i jedan od najlošijih bez razloga.Ima brzinu i vraća se nazad, često pomaže u odbrani.Kod nas je igrao sve u napadu, od špica, polušpica, krila do nekih izmišljenih pozicija.
Isto zna često peglati loptu do iznemoglosti gdje klasičnu priliku za gol zakomplikuje i na kraju se vrati sa loptom u svoju polovinu.Svakako odskakao u ispodprosječnom Veležu od nazad 2-3 godine, lani bio naš najbolji strijelac u nedostatku pravog špica.
Hvala ti druže :thumbup:

@ Mancini - Što se tiče pravnog statusa F.K. Sarajevo on je de facto privatno vlasništvo. U pravu si da pozitivni zakonski propisi onemogućavaju privatno vlasništvo fudbalskih klubova ali je F.K. Sarajevo taj period do donošenja takvog zakona premostilo donošenjem statuta i njegovim ovjeravanjem kod ministarstva pravde. U trenutku kada se takav zakon donese automatizmom će Vincent Tan postati i formalnopravno vlasnik kluba. Manje ili više ove stvari ulaze u moju profesiju pa ako želiš detalje slobodno mi se obrati na pp.
Zadnja izmjena: bordograd, dana/u 01 jun 2014, 15:41, ukupno mijenjano 1 put.
U Sarajevu sve ima svoju priču i u Sarajevu ništa nije slučajno.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 01 jun 2014, 15:39

Mancini je napisao/la:Pa jedino rješenje je privatni kapital jer državu teško da interesuje bilo koji sport.Ja koliko znam nikakav zakon o privatizaciji sportskih klubova nije donešen na nivou države a ni federacije.
Niti će ikada zakon biti donešen, zato što nema države, nego protektorata pod međunarodnom upravom. BiH klizi u anarhiju.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 01 jun 2014, 15:41

Simon ti malo nervozan?Nemoj da ti pozli.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 01 jun 2014, 15:44

Aleme zna se kome to smeta.Mrziteljima BiH.Kao i kod drugih ne usvojenih zakona žele da sve stagnira i slabi što je na državnom nivou.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 01 jun 2014, 15:49

Odkud sad ova prica oko nekakvog zakona

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 01 jun 2014, 15:51

lafomamone je napisao/la:Odkud sad ova prica oko nekakvog zakona
Ma mancini jedva čeka da mu gazda i formalno postane vlasnik Olimpica. Vidiš da je po pitanju toga nestrpljiv.
SRETAN BROJ - 1725

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 01 jun 2014, 15:54

sa jednog drugog foruma:

"65 hiljada eura veležu i procenat od idućeg transfera, nezvanično". :roll:

pa kako je ovo moguće ako mu je ugovor istekao? :roll: :?

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 01 jun 2014, 15:54

Pitiću kvarimo ljudima temu sa doskočicama poput tvoje.Nego reci mi koliko si nickova imao ranije poput onog Connora ranije.Izvinjavam se zbog off-topic.
Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 01 jun 2014, 17:46, ukupno mijenjano 2 puta.

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 01 jun 2014, 15:55

Niko mi nije znao odgovoriti, jel Ševki isteko ugovor ili je na samom kraju istog. Kako god bilo...malo je nerezonski da fcs ponudi (kako neko reče) 65 000 eura za npr još mjesec dana njegovog ugovora sa Veležom..?? Kao potvrda mojih tvrdnji može se uzeti naša ponuda Borcu za Grahovca...u timskom prelaznom roku. Ponuda je iznosila cca 65-70000 eura ali Grahovac je imao važeči ugovor koji je još važio (čini mi se) god dana. Tako da ova cifra u vezi Ševke i njegovog prelaska u FKS...a ugovor pri kraju ili je skroz završen...nidže veze..!!!

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 01 jun 2014, 15:58

Izgleda,ode Šefko,zet naš.
Nema veze,uvijek će biti dočekan aplauzom u Vrapčićima,čovjek je bio fer i korektan cijelo vrijeme,ginuo je za crveni dres.
Drugi je par opanaka što najvjerovatnije neće igrati u Sarajevu,što će mu forma stagnirati.
Šteta,mogao je naći inozemni angažmam.
Gdje god bio,sretno Šefko :salut:
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 01 jun 2014, 15:59

aleksandar_veliki je napisao/la:
fcsforever je napisao/la:Niko mi nije znao odgovoriti, jel Ševki isteko ugovor ili je na samom kraju istog. Kako god bilo...malo je nerezonski da fcs ponudi (kako neko reče) 65 000 eura za npr još mjesec dana njegovog ugovora sa Veležom..?? Kao potvrda mojih tvrdnji može se uzeti naša ponuda Borcu za Grahovca...u timskom prelaznom roku. Ponuda je iznosila cca 65-70000 eura ali Grahovac je imao važeči ugovor koji je još važio (čini mi se) god dana. Tako da ova cifra u vezi Ševke i njegovog prelaska u FKS...a ugovor pri kraju ili je skroz završen...nidže veze..!!!
Kakvih bolan 65.000 eura, to Sarajevo, a niti jedan klub u nasoj drzavi jos dugo, dugo nece moci ponuditi za nekog igraca. Decku je sa zadnjom utakmicom u prosloj sezoni istekao ugovor. Vjerovatno su iz Veleza mislili da nece nigdje, mostartski je zet, pa nisu brzali sa novim ugovorom. To su iskoristili iz Sarajeva, doveli za nase uslove dobrog igraca za 0 maraka i to je to. Zaboravite to, 65.000 eura iz Sarajeva za nekog igraca...
Nemoj tako, oni su odmah tu sa regionalnim velikanima poput Dinama :nene:
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 01 jun 2014, 16:02

65.000 eura iz Sarajeva za nekog igraca...
Hoces da kazes da su to neke strasne pare, ne vjerujem ni ja da je za ovog igraca ponudjena ova cifra, ali da je u pitanju igrac koji toliko vrijedi i FKS ga je u prilici angazovati to bi se zavrsilo za sekundu. Jos uvijek nema potrebe za tim ovdje, ali okolnosti se ubrzano mijenjaju

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 01 jun 2014, 16:02

fcsforever je napisao/la:Niko mi nije znao odgovoriti, jel Ševki isteko ugovor ili je na samom kraju istog. Kako god bilo...malo je nerezonski da fcs ponudi (kako neko reče) 65 000 eura za npr još mjesec dana njegovog ugovora sa Veležom..?? Kao potvrda mojih tvrdnji može se uzeti naša ponuda Borcu za Grahovca...u timskom prelaznom roku. Ponuda je iznosila cca 65-70000 eura ali Grahovac je imao važeči ugovor koji je još važio (čini mi se) god dana. Tako da ova cifra u vezi Ševke i njegovog prelaska u FKS...a ugovor pri kraju ili je skroz završen...nidže veze..!!!
Kakvih bolan 65.000 eura, to Sarajevo, a niti jedan klub u nasoj drzavi jos dugo, dugo nece moci ponuditi za nekog igraca. Decku je sa zadnjom utakmicom u prosloj sezoni istekao ugovor. Vjerovatno su iz Veleza mislili da nece nigdje, mostartski je zet, pa nisu brzali sa novim ugovorom. To su iskoristili iz Sarajeva, doveli za nase uslove dobrog igraca za 0 maraka i to je to. Zaboravite to, 65.000 eura iz Sarajeva za nekog igraca...
koliko je onda kostao velkoski?

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 01 jun 2014, 16:06

Aco..jel znaš da je za Velkosjog plačeno obeštečenje..očigledno ne znaš..naravno, ne može čovjek sve znati u životu.
@Bed Harry...za tvoj presmješni klub smo MU i Barca...zajedno. Nego kako si šta ima..??

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 01 jun 2014, 16:09

Velkoski je placen preko 150 milj. KM-ova, nezvanicno i vec sad se mogu troduple pare uzeti na njemu

ultrahell24
Kontakt:

Post Postao/la ultrahell24 » 01 jun 2014, 16:10

Aco vec si gresku napravio rapitaj se za cifru za koju je Krste doveden

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 01 jun 2014, 16:15

fcsforever je napisao/la:Aco..jel znaš da je za Velkosjog plačeno obeštečenje..očigledno ne znaš..naravno, ne može čovjek sve znati u životu.
@Bed Harry...za tvoj presmješni klub smo MU i Barca...zajedno. Nego kako si šta ima..??
Vi inace sve znate, ali eto hajde, nek vam bude. Dakle, da ne bi ispalo da obezvrijedjujem dosta solidnu situaciju u Sarajevu, no price o 65.000 i 70.000 eura obestecenja su samo bajke. Zaboravite to, Sarajevo je u solidnoj situaciji, ali daleko, daleko od te da moze Okica ili bilo koga platiti 150.000 maraka. S tim pricama samo uvaljujete ljude koji rade strasan posao u probleme.

Head, javi se i reci im koliko Aco zna :).
Zna Aco al ocito da je bio negdje drugo kad se dogovaro Velkoski. :D
A znas i sam da je ponudjena lova za Grahovca i postotak Borcu od sljedeceg transfera.
1946

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 01 jun 2014, 16:22

Ma solidan je Sevko bio nije vala da se ne moze bez njega,ako nam Vlada dodje svakako ce pokriti to mjesto po strani umjesto Sevke i jos dovesti jednog pravog centarfora i napad bolji nego ove godine ,iskreno mene je Ševko nerviro zato sto je puno petljao sa loptom i zato sto bi od 3 100% šanse u prosjeku 1 iskoristio. Uglavnom njegov odlazak uopše nije strašan ukoliko nam dođe Vladavić jer nema potrebe u ekipi imati Vladavića, Okića i Hebibovića jer Hebibović je po meni bolji i korisniji igrač od Okića i samo može još više napredovat,a da je Okić ostao i ukoliko Vladavić dođe neko bi morao na klupu Okić ili Hebibović. Uglavnom odlazak Okića uopste ne bi trebao predstavljat veliki problem.
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

dime
Kontakt:

Post Postao/la dime » 01 jun 2014, 16:23

Okicu je istekao ugovor i on ide kao slobodan igrac. E sad da li su htjeli da ga zadrze i koliko su mu nudili to je drugo pitanje. Izgleda da su se potrudili oko Hebibovica a za ostale koima isticu ugovor nema nikakvih informacija. Inace vecini igraca isticu ugovovri.

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 01 jun 2014, 16:25

Ako nisi upućen treba da znaš da se sa svim igračima pričalo prije završetka prvenstva.Postoji ljudska strana gdje nekim zaslužnim igračima nemožeš stat na put da nešto zarade u životu a tu su već nekih 4-5 godina.Ševko je uvidio da je vrijeme da ide dalje i sretno mu.Dali mu je to dobar potez tek će se viditi, ja se nadam da će još napredovati i otići kasnije negdje vani.Feji su odriješene ruke što se igrača tiče i vjeruj da je jedan od najjačih stručnjaka u našoj ligi.Siguran sam da zna šta radi, da ima viziju i da zna koji igrači će mu trebati za istvarenje tih ciljeva a koji ne.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.