mislim da ce najbolje doci prvom timu,vidjeli smo silne povrede valjda smo naucili nesto iz tih povreda,sad me samo zanima da li ovi pomocni tereni znace i gasenje zadnje nade za rekonstrukciju stadionalisander je napisao/la:teren dobro izgleda, jos ce bolji biti, ne znam jesul drenazu na novo radili, ovo ce najbolje doc juniorima i kadetima da se ne moraju peglad po plastici.
Sta ima sa odlascima, o dolascima mescini ne razmisljamo
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!
Doce ono svima dobro, al nije kriv pomocni sto se pola prvog tima povrijedilo, nego kondicioni trener vjerovatnije
Nije se radila nikakva drenaza samo se trava uradila na mjestima gdje je nije bilo. Bice vjerovatno klupe s strane uradene.
Nisam mislio porediti učinak na terenu njih dvojice ili trojice ako hoćeš. Htio sam reći da su isti tip igrača. Ne kažem da je Ramić bolji od Adilovića ali način na koji igraju je sličan. Ponavljam, nisam dovoljno gledao Ramića da bih mogao procjeniti je li bolji ili lošiji od Adilovića. U onoj tekmi protiv Slavije gdje sam ga jedini put i gledao u Želji, uz možda još poneki ulazak sa klupe, bio je očajan ali je dao gol. Što se Eldina tiče bio sam među glavnim koji su ga pljuvali poslije Plzena na Koševu, to priznajem i stojim iza toga. Isto tako se kajem što ga ove sezone nismo imali ali eto šta je tu je..admirbreza je napisao/la:FaraonTM je napisao/la:Iskreno, ja mislim da je Ramić igrač tipa Adilović. Oni žive od lopti koje im se serviraju, teško da će sami sebi izgraditi poziciju za šut ili gol eventualno. Nisam pratio Ramića dovoljno, ali mogu ti reći da on nema saigrača koji će mu podvaliti takvu loptu kao što je Adil imao (Zeba, Bekrić..) i zato izgleda poprilično beskoristan.FKZ1921 je napisao/la:Mislim da smo prestrogi prema Ramicu.
Nemamo za takve kritike nikakvih argumenata. Ako se dobro sjecam, poceo je samo dvije utakmice, dao jedan gol.Ne znam na koliko je utakmica ulazio, ne puno.
Ponavlja se situacija od ne tako davno.Pljujemo neosnovano igrača, a kad ode shvatimo koliko smo bili nepravedni.
Moguće da nam se ponovi priča i sa Ramicem
Vrlo je moguće da završi u jednom hrvatskom prvoligašu, a da u Zelji nije dobio priliku.
Izvini ali ne možeš tako reći. Mi smo imali Popovića i Adilovića koje smo toliko pljuvali (pogotovo Adilovića) a da nismo znali šta imamo. Tek kada je Adilović otišao vidimo koliko smo se oslanjali na njegovo guranje i skok u napadu. Uzmi i pregledaj bilo koji snimak, Adilović je dominirao na svakoj utakmici u skok igri. Rijetko koje ispucavanje golmana da nije on zakačio glavom itd. Za Ramića se to baš i ne može reći.
A tek Popović (dobro njega nisi ni spominjao), ali kada je u Zenici odgurao dva igrača kod prvog gola, legendarno.
Što hoću da kažem, Ramić ne može biti takav igrač.
Sjećam se kad je Adilović tek došao, Željo-Maccabi, tad je bio popljuvan od strane navijača isto kao i protiv Plzena. Možda smo previše očekivali od njega protiv Plzena, jer nas je navikao na te neke golove a protiv Viktorie nije mogao prnuti..
Sve u svemu, mislim da se ne smijemo osloniti samo na Ramića jer jednostavno nemamo igrače koji bi bili podređeni samo njemu. Treba nam neki napadač koji je brz i okretan i može sam sebi izgraditi šansu.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
-
- Kontakt:
To doduše za Plzen. Bio sam na istoku tamo, i kada je uzeo onaj slobodni on da izvodi... mislim da se one psovke čuju samo jednom u životu 

I u tom "golubarniku" mi se i dalje borimo, bez nekih posebnih uslova, ratnici plavog srca, na terenu, na tribini, punog glasa, pjevamo i osvajamo trofeje, praznih dzepova i plave krvi, dok odozgo, sa plavog neba odobrava jedan velikan tribine,
Ma meni je najjače bilo kad je tamo pred kraj tekme u njihovom petercu primio loptu, on sam, nigdje nikog u krugu od 5 metara, i sad očekuješ gol a on je opali i ode lopta u aut na drugu stranu. Neki su mu psovali, neki su se smijali, neki kao ja nisu mogli da vjeruju..admirbreza je napisao/la:To doduše za Plzen. Bio sam na istoku tamo, i kada je uzeo onaj slobodni on da izvodi... mislim da se one psovke čuju samo jednom u životu

Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
-
- Kontakt:
Problem pomocnog travnatog terena i kad je izgradjen je bila neadekvatna drenaza zbog velike kolicine podzemnih voda, tako da bi dio uz brdo kod velikih kisa bio kao bazen a ostatak terena je bio izuzezno klizav i bilo je vrlo tesko kretati se po njemu, a kad je suh bio je vrlo neravan. I do sada su se radile djelimicne rekonstrukcije (prije 1992. u dva navrata mislim) ali se je pokazalo da je to cisto bacanje novaca bez radova na drenazi i odvodu podzemnih voda. Opet bolje ista nego ono sto je bilo.teletext je napisao/la:Nije se radila nikakva drenaza samo se trava uradila na mjestima gdje je nije bilo. Bice vjerovatno klupe s strane uradene.
Veliki broj povreda dolazi u najvecoj mjeri zbog nesportskog nacina zivota, nije moguce biti van kreveta iza ponoci i uz to piti i pusiti i ocekivati da se odrade dva dnevna treninga bez problema. Moze jedno vrijeme ali to je siguran put ka povredama.
Praviti teren bez drenaže je bacanje para, prva malo jaca kisa on postaje oranica.
e bas takvi se kod nas nikada ne povrijede... nema to neki veliki uticajDoc Holliday je napisao/la:Veliki broj povreda dolazi u najvecoj mjeri zbog nesportskog nacina zivota, nije moguce biti van kreveta iza ponoci i uz to piti i pusiti i ocekivati da se odrade dva dnevna treninga bez problema. Moze jedno vrijeme ali to je siguran put ka povredama.teletext je napisao/la:Nije se radila nikakva drenaza samo se trava uradila na mjestima gdje je nije bilo. Bice vjerovatno klupe s strane uradene.
Kvesa i Zola se povrijedise eto a zive sportski...
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
Bez drenaže ništa i ne vjerujem da su to mogli raditi bez drenaže jer ne dobijaju sa ovim proširivanjem ništa ako je blato i kaljuža, ne kontam te stručnjake nikako.
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
oko 60000 eura bi nas kostala drenaza
Nije Siljak budala, moguce da ce ovo samo privremeno ovako biti
NO PYRO NO PARTY
Ima li kakvih novosti vezano za igrače pojačanja ili prinova ?
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
Sarajevo, Široki i Zrinjski se opasno pojačavaju. Ako nastavimo ovako upitna nam je Europa iduće godine.
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Kakvih 60 000 e bola, pa iskopaj 6-7 kanala od linije auta do druge linije i naspi sljunkom i pokrijes sa 10 cm zemlje i eto ti sasvim solidne dranaze i koja usput kosta par hiljada. Ako ovo vec postoji na pomocnom onda pokusat sa kanalima oko stadiona itd. Niko ne misli da se skida cijeli travnjak pa dranaza postavlja pa opet vraca to jest preskupo.Buu je napisao/la:oko 60000 eura bi nas kostala drenaza
Kod nas mir i tišina, dobro je to dok nam ne idu igrači, ali šta ako počnu odlaziti bit će kasno možda pronaći adekvatnu zamjenu, a treba imati i veći roster igrača, povrede i kartoni moraš uvjek na to računati ne da igrači igraju neprirodne pozicije pa povuci i potegni.
I sam znaš da bi se dobra drenaža uradila mora se čitav pomočni teren iskopati a onda naručiti travu i svašta nešto. Nije to malo para baš ..a teško da se ima za toga. Lično što se mene tiče to je bacanje para jer na starim objektima nešto renovirati je samo bacanje para a to isto važi i za terene.Doc Holliday je napisao/la:Problem pomocnog travnatog terena i kad je izgradjen je bila neadekvatna drenaza zbog velike kolicine podzemnih voda, tako da bi dio uz brdo kod velikih kisa bio kao bazen a ostatak terena je bio izuzezno klizav i bilo je vrlo tesko kretati se po njemu, a kad je suh bio je vrlo neravan. I do sada su se radile djelimicne rekonstrukcije (prije 1992. u dva navrata mislim) ali se je pokazalo da je to cisto bacanje novaca bez radova na drenazi i odvodu podzemnih voda. Opet bolje ista nego ono sto je bilo.teletext je napisao/la:Nije se radila nikakva drenaza samo se trava uradila na mjestima gdje je nije bilo. Bice vjerovatno klupe s strane uradene.
Veliki broj povreda dolazi u najvecoj mjeri zbog nesportskog nacina zivota, nije moguce biti van kreveta iza ponoci i uz to piti i pusiti i ocekivati da se odrade dva dnevna treninga bez problema. Moze jedno vrijeme ali to je siguran put ka povredama.
Uradilu su jedan dio naravno s strane odakle i ide voda biče kao neka vrst drenaže, ali bolje će biti nego što je bilo.
Jedina stvar koja me raduje kod tih odlazaka je ta da je većina igrača vezana ugovorom tako da neće otići za "peticu ćevapa" kao u nekim drugim klubovima. Uzmi primjer Veleža, naprave dobru ekipu, najavljuju borbu za Europu i onda ima dva, tri glavna igrača odu đaba i to u konkurente.jahija je napisao/la:Kod nas mir i tišina, dobro je to dok nam ne idu igrači, ali šta ako počnu odlaziti bit će kasno možda pronaći adekvatnu zamjenu, a treba imati i veći roster igrača, povrede i kartoni moraš uvjek na to računati ne da igrači igraju neprirodne pozicije pa povuci i potegni.
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
pa to ce i uraditi jbt, nece teren ostaviti bez ikakve zastiteterabajt je napisao/la:Kakvih 60 000 e bola, pa iskopaj 6-7 kanala od linije auta do druge linije i naspi sljunkom i pokrijes sa 10 cm zemlje i eto ti sasvim solidne dranaze i koja usput kosta par hiljada. Ako ovo vec postoji na pomocnom onda pokusat sa kanalima oko stadiona itd. Niko ne misli da se skida cijeli travnjak pa dranaza postavlja pa opet vraca to jest preskupo.Buu je napisao/la:oko 60000 eura bi nas kostala drenaza
NO PYRO NO PARTY
osim toga, moje je mišljenje da smo mi prošle sezone imali desetak solidnih, "tu negdje" igrača od kojih niko nije pozitivno odskakao. svi su oni relativno zamjenjivi i zato prošle sezone i nismo nigdje prispjeli. niko nije mogao povući kad ne ide i ja zato i ne vidim čiji bi to odlazak nas aman zaman osakatio. naravno da ne treba pola ekipe da ode. ali mislim da bi nam bolje došao jedan igrač koji je stvarno prevaga nego trojica ovih koji su nam prethodne sezone nosili igru (ili trebali nositi).FaraonTM je napisao/la:Jedina stvar koja me raduje kod tih odlazaka je ta da je većina igrača vezana ugovorom tako da neće otići za "peticu ćevapa" kao u nekim drugim klubovima. Uzmi primjer Veleža, naprave dobru ekipu, najavljuju borbu za Europu i onda ima dva, tri glavna igrača odu đaba i to u konkurente.jahija je napisao/la:Kod nas mir i tišina, dobro je to dok nam ne idu igrači, ali šta ako počnu odlaziti bit će kasno možda pronaći adekvatnu zamjenu, a treba imati i veći roster igrača, povrede i kartoni moraš uvjek na to računati ne da igrači igraju neprirodne pozicije pa povuci i potegni.
uostalom i nije neka pomama za našim igračima, to je očito. nasreću ili nažalost, po meni nažalost jer mislim da bi nam milion maraka za npr. svraku, tomića i jamaka više vrijedio od njih u sadašnjem omjeru snaga.
Ma treba sacekat jos koju sedmicu da vidimo na cemu smo, pa tek onda davati ocjene. Jos uvijek nije alarmantno, al ima tendenciju da postane.FaraonTM je napisao/la:Sarajevo, Široki i Zrinjski se opasno pojačavaju. Ako nastavimo ovako upitna nam je Europa iduće godine.

Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
Trenutno korisnika/ca: MoSaZeLjo1921 i 44 gosta.