FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

_forzamilan_
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la _forzamilan_ » 18 feb 2010, 02:06

umene zeljo je napisao/la:

TA DIVNA SPLITSKA NOC...... :D :D
vrh! odlično su navijali i nadglasali mnogobrojniju torcidu. ŽELJO DRŽAVA!
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 18 feb 2010, 02:42

Ne kontam ovu listu, po cemu je ona pravljena?

Cudno mi da nema Holandski klubova i da je u Hrvatskoj Varteks umjesto Hajduka? U Italijanskoj Parma i Palermo umjesto Lazia i Napolia, ova se lista ne gleda po historiji jer bi bilo mnogo drugacija nekontam po cemu su je napravili moze pomoc?

BTW : I mnogo je smijesno da Albanija,Andora,Azerbejdzan,Malta,Wales itd imaju dva predstavnika mi jednog.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 18 feb 2010, 02:44

yebo ih nogometni klub!!!
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

LIvada
Kontakt:

Post Postao/la LIvada » 18 feb 2010, 03:09

FC BAYERN je napisao/la:Ne kontam ovu listu, po cemu je ona pravljena?

Cudno mi da nema Holandski klubova i da je u Hrvatskoj Varteks umjesto Hajduka? U Italijanskoj Parma i Palermo umjesto Lazia i Napolia, ova se lista ne gleda po historiji jer bi bilo mnogo drugacija nekontam po cemu su je napravili moze pomoc?

BTW : I mnogo je smijesno da Albanija,Andora,Azerbejdzan,Malta,Wales itd imaju dva predstavnika mi jednog.
Netherlands Ajax Alkmaar Feyenoord Heerenveen PSV.....

Turkey Besiktas Fenerbahçe Galatasaray

Scotland Celtic Heart of Midlothian FC Rangers

Portugal Benfica Boavista Porto Sporting

Kao sto vidis ima holandija :D a Parma pa zbog Europe i 2 Kupa UEFA... :lol: 8-) eto pomoc...
Klošar sam pa šta...KLOŠARSKA ELITA!!!

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 18 feb 2010, 07:50

lottdogg je napisao/la:nas klub primljen u europsku klubsku asocijaciju medju 100 velikana europskog fudbala .
nasi predstavnici ce biti pristuni na sledecoj sjednici u manchesteru gdje ce se govoriti o svim aktuelnim fudbalskim pitanjima u evropi :mrgreen:

http://www.ecaeurope.com/Default.aspx?id=1082680

http://www.ecaeurope.com/Default.aspx?id=1085058
Ovo je Nijaz garant sredio ... ;)
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 18 feb 2010, 08:29

Garant je Platinija odveo kod Gojka :mrgreen:

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 18 feb 2010, 08:48

Realno. Pa hajd' koga su mogli uzeti iz BiH? Torpedo nikad više od dva kola nije proš'o ni u čem. Velež se je prilično naigr'o Evrope, ali ništa zapaženo. Borac i Čelik slabo. Kamenjar niko ozbiljan ne računa ni u šta. Željo je jedini izbor, bez konkurencije. Osim toga, klub je sa najviše navijača. Najstariji je od ovih bitnih, nije šala 9 banki.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 18 feb 2010, 09:09

čamac je napisao/la:Realno. Pa hajd' koga su mogli uzeti iz BiH? Torpedo nikad više od dva kola nije proš'o ni u čem. Velež se je prilično naigr'o Evrope, ali ništa zapaženo. Borac i Čelik slabo. Kamenjar niko ozbiljan ne računa ni u šta. Željo je jedini izbor, bez konkurencije. Osim toga, klub je sa najviše navijača. Najstariji je od ovih bitnih, nije šala 9 banki.
Ko jednom meni taxista iz mahale izvali...mi nesto raspravljamo bezveze kad mi rece "yebo cinjenice, pusti se ti toga, ja ti govorim kako jest' " :mrgreen:
Tako da, Camac pusti se ti cinjenica, mi ti govorimo kako jest' ... ovo je Nijazovo lobiranje u ECA-i :mrgreen:

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 18 feb 2010, 09:20

Ha ha. Dobar taksista, dobar. Ko veli pričaj ti priču ja znam kako je. Sad ćeš vidjeti ovdje teferića nakon ove informacije. Ja već znam ko će ovdje danas biti "dijete dana".

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 18 feb 2010, 09:25

Osim mi je dao šan­su u Že­lji, a sa­ra­je­vo sam odbio jer su bi­li neo­zbi­ljni[/size]
slika
Dvo­ji­ca bh. fu­dba­le­ra ko­ji su os­ta­vi­li du­bok trag u je­dnom od naj­ve­ćih svjet­skih no­go­me­tnih klu­bo­va Bayer­nu iz Münche­na su Ha­san Sa­li­ha­mi­džić i - Ra­dmi­lo Mi­haj­lo­vić.

Le­gen­da Bayer­na Karl-He­inz Rum­me­nig­ge, za po­pu­lar­nog Mi­haj­la je svo­je­vre­me­no re­kao; On je je­dan od naj­bo­ljih gol­ge­te­ra ko­je sam vi­dio! Ali je i do­dao; Ne­će mi ni­kad bi­ti ja­sno za­što u Bayer­nu ni­je na­pra­vio vi­še!

- Ka­ri­je­ru sam po­čeo u ro­dnoj Fo­či. U Su­tjes­ci sam bio naj­ve­ći ta­le­nat. Prvi ve­li­ki klub ko­ji me je zvao u svo­je re­do­ve bio je Par­ti­zan. Ima­li su ta­da crno-bi­je­li za­is­ta mo­ćan tim. Ni­sam se vi­dio, tim pri­je što sam bio pre­mlad. Vra­tio sam se u ro­dnu Fo­ču. Ni­je mi bi­lo žao što sam na­pus­tio Par­ti­zan. Ko zna ka­ko bi se ra­zvi­ja­la mo­ja ka­ri­je­ra da sam os­tao u Beo­gra­du - ka­že u raz­go­vo­ru za «San Sport» Ra­dmi­lo Mi­haj­lo­vić.

Po­slje­dnje šan­sa

In­te­re­san­tno je da ste bi­li na pro­bi i u Fu­dbal­skom klu­bu Sa­ra­je­vo?

- Moj tre­ner iz Su­tjes­ke Ekrem Bje­lo­po­ljak po­slao me u FK Sa­ra­je­vo na pro­bu. Bio sam van se­be od sre­će, jer sam po­mi­slio da sa­da ne bi tre­ba­lo bi­ti pro­ble­ma, da ću do­bi­ti šan­su. Ipak, ni­je se de­si­lo ono što sam že­lio. U Sa­ra­je­vu su me do­če­ka­li kao ka­kvog se­lja­ka, ni­sam ni tre­ni­rao, a ka­mo­li igrao za eki­pu. Ži­vio sam na Ali­pa­ši­nom po­lju i tre­ni­rao u par­ku is­pred zgra­de. Kad sam iz­gu­bio živ­ce, spa­ko­vao sam stva­ri i vra­tio se po­no­vo u svo­ju Fo­ču.

Do­la­zak u Že­lju je za­pra­vo bio po­slje­dnja šan­sa za Vas?

- Ivi­ca Osim me je je­dan dan po­zvao da do­đem u Že­lju. Bio sam skep­ti­čan, ali odlu­čim ta­da da pri­hva­tim, jer ni­sam imao šta da iz­gu­bim. Do­đem i odi­gram pri­ja­telj­sku uta­kmi­cu pro­tiv Fa­mo­sa u Hra­sni­ci. Že­ljo do­bio 4:1, a ja sam za­bio tri go­la. Po­mi­slio sam, ko­na­čno mi se os­mje­hnu­la sre­ća.

U ti­mu s Grba­vi­ce je prve se­zo­ne odi­grao sve­ga 11 uta­kmi­ca. Već na­re­dne go­di­ne Mi­haj­lo­vić je pos­ti­gao šest go­lo­va. Bi­la je to se­zo­na 1984./85. u ko­joj je Že­lje­zni­čar igrao po­lu­fi­na­le Ku­pa UEFA-e pro­tiv Vi­de­oto­na.

- Ni­sam igrao re­vanš pro­tiv Ma­đa­ra na Grba­vi­ci, jer sam u prvom me­ču u Fe­her­va­ru do­bio žu­ti kar­ton. Na­ra­vno, kao i sva­kom ve­li­kom na­vi­ja­ču Že­lje, ta mi se uta­kmi­ca ure­za­la u sje­ća­nje. Ni­kad, pa ni da­nas ni­je mi ja­sno ka­ko ni­smo mo­gli sa­vla­da­ti Vi­de­oton. A ima­li smo ih, mo­gli smo u fi­na­lu igra­ti s Re­alom...

Da li je Va­ša ge­ne­ra­ci­ja mo­gla vi­še u biv­šoj Ju­go­sla­vi­ji, s ob­zi­rom na kva­li­tet igra­ča ko­ji su u to vri­je­me no­si­li pla­vi dres?

- Pa, ja se sje­ćam uta­kmi­ce pro­tiv Par­ti­za­na, ka­da nam su­di­je ni­su da­le da pre­đe­mo cen­tar. Ja sam po­lu­dio, po­ni­šte mi čist gol. Okre­nem se, pi­tam su­di­ju šta je ovo, a on od­go­va­ra 'šu­ti, pa zar ne znaš'. Ni­sam znao, va­ljda je bio ne­ka­kav do­go­vor. U po­lu­vre­me­nu, u svla­či­oni­ci ba­cio sam dres i ni­sam htio da igram. Žao mi je što ta­da ni­smo bi­li prva­ci. Us­pje­li bi da smo ma­lo 'ra­di­li' i van te­re­na. Šva­bo Osim ni­je htio da mu­ti­mo, mi­slio je da mo­že­mo po­bi­je­di­ti i Ve­lež u Mos­ta­ru, a ni­smo ima­li sna­ge.

Go­di­ne 1986. go­di­ne, sa 23 pos­ti­gnu­ta go­la bi­li ste naj­bo­lji gol­ge­ter prven­stva.

- Pres­ti­gao sam fa­vo­ri­zi­ra­ne na­pa­da­če iz klu­bo­va "ve­li­ke če­tvor­ke" Crve­ne zvez­de, Par­ti­za­na, Di­na­ma i Haj­du­ka. Bi­le su to mo­je naj­bo­lje igra­čke go­di­ne. Os­tao sam u Že­lji do 1988. i on­da sam pri­hva­tio po­nu­du za­gre­ba­čkog Di­na­ma. Raz­go­va­rao sam i do­go­va­rao se sa Ći­rom Bla­že­vi­ćem, ko­ji je u me­đu­vre­me­nu oti­šao. Sti­gao je Jo­sip Sko­blar i ta­ko sam odi­grao tu je­dnu se­zo­nu u mo­drom dre­su. Ni­je bi­lo lo­še, za­do­vo­ljan sam, odi­grao sam ne­ko­li­ko do­brih uta­kmi­ca, igrao sa Bo­ba­nom, Šu­ke­rom, La­di­ćem...

Ipak, vrhu­nac ka­ri­je­re bio je po­ziv iz Bayer­na.

- Ni­sam se mno­go dvo­umio. Zna se šta je Bayern. Imao je ta­da sjaj­nu eki­pu, tu su bi­li Augen­tha­ler, Re­uter, Ko­hler, Ben­der, Ef­fen­berg, Strunz, Dor­fner, McI­nally, Lau­drup, sve sjaj­ni igra­či. Prve se­zo­ne odi­grao sam 25 uta­kmi­ca i pos­ti­gao sve­ga če­ti­ri go­la. Kre­nu­li su pro­ble­mi sa po­vre­da­ma, ja­ka kon­ku­ren­ci­ja, adap­ta­ci­ja na su­ro­vi pro­fe­si­ona­li­zam gdje se ne trpi ama baš ni­šta. Sve je utje­ca­lo da pru­žim sla­bi­je igre od onih ka­kve sam obje­kti­vno mo­gao. Sje­ćam se da sam ra­zmiš­ljao da li da po­tpi­šem za Ba­var­ce, a dok sam še­tao po te­re­nu Olim­pij­skog sta­di­ona u Münche­nu, Ve­li­mir Za­jec ta­da spor­tski di­re­ktor Di­na­ma mi je re­kao da ne bu­dem bu­da­la, ne­go da odmah po­tpi­šem za Bayern - pri­ča Mi­haj­lo­vić.

U to vri­je­me pri­ča­lo se da je Mi­haj­lo­vić uzeo pa­re i da ga vi­še ne za­ni­ma igra­nje. Iz pe­ri­oda bo­rav­ka u Bayer­nu pos­to­ji i ane­gdo­ta da je Mi­haj­lo­vić nov­ča­no kaž­njen jer je je­di­ni od svih igra­ča umjes­to ugo­vo­rom pre­dvi­đe­nog Ope­la, vo­zio Mer­ce­des.

- Ma, bi­lo je ra­znih pri­ča, čuo sam i ja sva­šta, ali ma­lo to­ga ima ve­ze sa is­ti­nom. Je­dnos­ta­vno, u Bayer­nu mi ni­je išlo, pa sam se na­kon te dvi­je se­zo­ne pre­se­lio u Schal­ke 04. Je­dan ja­ko ozbi­ljan klub, gdje sam is­to ta­ko pro­veo dvi­je se­zo­ne. Bi­lo je pu­no bo­lje ne­go u Bayer­nu.

Po­ziv iz Ja­pa­na

Na­kon dru­ge se­zo­ne u Schal­keu, do­bio je po­ziv iz Ja­pa­na. Po­zvao ga je Dra­gan Stoj­ko­vić Pi­ksi s ko­jim je i da­nas u do­brim pri­ja­telj­skim odno­si­ma. Me­đu­tim odus­tao je na­kon ubje­đi­va­nja Ein­trac­hta iz Fran­kfur­ta.

- Bio je to loš po­tez, jer sam se na­kon de­set uta­kmi­ca po­vri­je­dio. Mi­slio sam da će me klub če­ka­ti, a oni mi do­ni­je­li cvi­je­će u bol­ni­cu i na­kon par da­na pred­sta­vi­li no­vog na­pa­da­ča. Bio sam ra­zo­ča­ran, ali sam tek ta­da de­fi­ni­ti­vno shva­tio ka­kav je pro­fe­si­ona­li­zam. Ni­je to kao kod nas - ka­zao je za «San Sport» Ra­dmi­lo Mi­haj­lo­vić.

Po za­vršet­ku nje­ma­čke epi­zo­de, Mi­haj­lo­vić je ne­ko­li­ko uta­kmi­ca odi­grao za ko­rej­ski Po­hang Ste­elers, da bi 1998. go­di­ne de­fi­ni­ti­vno okon­čao ka­ri­je­ru. Za re­pre­zen­ta­ci­ju ex-Ju­go­sla­vi­je odi­grao je se­dam uta­kmi­ca i pos­ti­gao je­dan gol.

E. De­lić

Ve­li­ki pri­ja­te­lji Me­ša i Ško­ro

Mi­haj­lo­vić je pri­znao da se to­kom ra­ta u Bo­sni i Her­ce­go­vi­ni, dru­žio sa svo­jim biv­šim sai­gra­či­ma iz Že­lje i ve­li­kim pri­ja­te­lji­ma Me­hme­dom Me­šom Ba­žda­re­vi­ćem i Ha­ri­som Ško­rom.

- Ži­vio sam ta­da u Nje­ma­čkoj, ali sam se čes­to čuo sa Ha­ri­som i Me­šom. Odre­di­li bi des­ti­na­ci­ju, grad i ho­tel i ta­mo bi oti­šli. Bi­lo da je to u Švi­car­skoj, Špa­ni­ji ili Fran­cus­koj. Ni­je bi­tno, sa­mo nam je bi­lo va­žno da se dru­ži­mo, da bu­de­mo za­je­dno. Iako je u to vri­je­me bio rat, mi smo bi­li i os­ta­li ve­li­ki pri­ja­te­lji i ni­smo do­zvo­li­li da pre­ki­ne­mo na­še ve­ze - sje­ća se po­pu­lar­ni Mi­haj­lo.

http://www.san.ba/index.php?id=10438

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 18 feb 2010, 10:00

Izgleda da je definitivno odluceno da Olimpik ubuduce svoje domace utakmice igra na stadionu AFH i to ponedeljkom.
AMAR OSIM

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 18 feb 2010, 10:05

umene zeljo je napisao/la:

TA DIVNA SPLITSKA NOC...... :D :D
odlicno
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 18 feb 2010, 10:15

Stole iz Bora je napisao/la:Izgleda da je definitivno odluceno da Olimpik ubuduce svoje domace utakmice igra na stadionu AFH i to ponedeljkom.
Jesu li vucjaci izmirili sve prema nama?

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 18 feb 2010, 10:17

Ma jesu, uzeli smo ih "gostima", meni dosta :D

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 18 feb 2010, 10:24

čamac je napisao/la:Ma jesu, uzeli smo ih "gostima", meni dosta :D
I to sto kazes :D

Jel definitivno otkazana tekma sa velezom? Kao da nemogu odigrati negdje drugo, bugojno il medjugorje, ako je vec teren uzasan u vrapcicicima :D

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 18 feb 2010, 10:33

Seyo_TM je napisao/la:
čamac je napisao/la:Ma jesu, uzeli smo ih "gostima", meni dosta :D
I to sto kazes :D

Jel definitivno otkazana tekma sa velezom? Kao da nemogu odigrati negdje drugo, bugojno il medjugorje, ako je vec teren uzasan u vrapcicicima :D
Postoje jos neke sanse za odigravanje utakmice.
AMAR OSIM

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 18 feb 2010, 10:35

jeli zna neko u koliko se sati igra tekma za Čelikom?
1921-2011

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 18 feb 2010, 10:37

Mozda vi stariji znate bolje,jel tacno da je Radmilo odmah po dolasku kupio mecku od 200 milja i slupao je negdje na autoputu,pa ga ismijavali saigraci u Bayernu jer to nije bio obicaj tamosnjih fudbalera!?

Sve nase utakmice su u nocnom terminu!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 18 feb 2010, 10:39

bistrikboy je napisao/la:Mozda vi stariji znate bolje,jel tacno da je Radmilo odmah po dolasku kupio mecku od 200 milja i slupao je negdje na autoputu,pa ga ismijavali saigraci u Bayernu jer to nije bio obicaj tamosnjih fudbalera!?

Sve nase utakmice su u nocnom terminu!
Koliko se sjecam da je onda bila prica kako su ga iz kluba kaznili jer je vozao Mercedes a klupsko auto je bilo Opel. Ovo za slupano auto nisam cuo sto opet ne znaci da nije bilo tako .. ;)
AMAR OSIM

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 18 feb 2010, 10:44

znam da su nocne...bitna mi je satnica posto radim,da se mogu organizovati
1921-2011

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Hrasno15, lakilone, Lokomotifa, MostarReds22 i 47 gostiju.