Postao/la admirbreza » 01 jun 2014, 13:36
FaraonTM je napisao/la:FKZ1921 je napisao/la:Mislim da smo prestrogi prema Ramicu.
Nemamo za takve kritike nikakvih argumenata. Ako se dobro sjecam, poceo je samo dvije utakmice, dao jedan gol.Ne znam na koliko je utakmica ulazio, ne puno.
Ponavlja se situacija od ne tako davno.Pljujemo neosnovano igrača, a kad ode shvatimo koliko smo bili nepravedni.
Moguće da nam se ponovi priča i sa Ramicem
Vrlo je moguće da završi u jednom hrvatskom prvoligašu, a da u Zelji nije dobio priliku.
Iskreno, ja mislim da je Ramić igrač tipa Adilović. Oni žive od lopti koje im se serviraju, teško da će sami sebi izgraditi poziciju za šut ili gol eventualno. Nisam pratio Ramića dovoljno, ali mogu ti reći da on nema saigrača koji će mu podvaliti takvu loptu kao što je Adil imao (Zeba, Bekrić..) i zato izgleda poprilično beskoristan.
Izvini ali ne možeš tako reći. Mi smo imali Popovića i Adilovića koje smo toliko pljuvali (pogotovo Adilovića) a da nismo znali šta imamo. Tek kada je Adilović otišao vidimo koliko smo se oslanjali na njegovo guranje i skok u napadu. Uzmi i pregledaj bilo koji snimak, Adilović je dominirao na svakoj utakmici u skok igri. Rijetko koje ispucavanje golmana da nije on zakačio glavom itd. Za Ramića se to baš i ne može reći.
A tek Popović (dobro njega nisi ni spominjao), ali kada je u Zenici odgurao dva igrača kod prvog gola, legendarno.
Što hoću da kažem, Ramić ne može biti takav igrač.
I u tom "golubarniku" mi se i dalje borimo, bez nekih posebnih uslova, ratnici plavog srca, na terenu, na tribini, punog glasa, pjevamo i osvajamo trofeje, praznih dzepova i plave krvi, dok odozgo, sa plavog neba odobrava jedan velikan tribine,