Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Marcus
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la Marcus » 01 jun 2014, 00:11

Eto sad smo mi odjednom u igri za Fabregasa, joj šta sve nećeš pročitati ovo ljeto. :rol:

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 01 jun 2014, 00:53

Marcus je napisao/la:Eto sad smo mi odjednom u igri za Fabregasa, joj šta sve nećeš pročitati ovo ljeto. :rol:
I hej pazi, glavni favoriti za njegovo dovođenje :D

Lallana za 25 ili Fabregas za 30 miliona? :D

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 01 jun 2014, 01:19

PA Fabregas je jedno 3 klase iznad Lalane.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 01 jun 2014, 04:08

Moreno je odlican igrac, on i Shaw su po meni bara bara. On, Lallana i Lambert bi bili odlicna pojacanja, ja sam siguran. Opet neko rece, ukoliko Lallaninih 25 miliona nece kociti jos neki veliki transfer onda bujrum, mada mi se cini puno tih 25 miliona. Dobro Paradajz rece, nisu godine to neko mjerilo, pa Forlan je sa 34 igrao najbolje u svojoj karijeri :mrgreen:

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 01 jun 2014, 11:37

Paradajz je napisao/la:Ne znam cemu teznja recenici "ulaze u pozne godine". 25-29 su obicno najbolje godine za fudbalera, nisu svi Messi pa da ulaze u prime u 23. godini, zbog cega se obicno stvara stereotip o starijim igracima, kad dodju u 26-27 godina, ne mogu vise igrati na visokom nivou, a to je glupost.
A opet neki ulaze u prime mnogo kasnije. Ne mora se stalno teziti ka kupovini mladih igraca (iako mi to i radimo), kada u akademiji imamo dosta momaka koji cekaju na sansu, samo bi dodatno gusili te igrace.

Najbolje Fera da uzmemo Lamberta za dzabe jbg. :)
ne znam cemu provokacije... ako se ne slazes sa onim sto ja pisem ne moras niko te ne tjera al nemoj provocirati i nazivati to glupostima.
igrac od 27-28 godina moze igrati nekoliko godina na visokom nivou ali ako dugorocno gledas taj ti se transfer ne isplati. dati 30 miliona za igraca koji ce igrati 3-4 godine i za igraca koji ima ispred sebe desetak godina nije isto.
ja nemam nista protiv iskusnih igraca al treba znati koliko im je realna cijena.
razmisli malo prije nego sto me opet pocnes pljuvati... jer ja znam da ovo sto ja pisem ima smisla. pljuvali ste me i provocirali i proslo ljeto i godinu prije toga pa vidimo sad ko je bio u pravu sto se tice velike vecine stvari. ti izvuces par recenica izvan konteksta i na tom baziras svoj citav post i prozivanje...
You are someone else I am still right here

EDO299
Kontakt:

Post Postao/la EDO299 » 01 jun 2014, 12:07

kao sto smo vec rekli, Rickie je sjutra nas igrac.
Ali, znate pricu da smo juce poslali poslednju ponudu od 25 miliona za Lallanu, i ako Southampton ne prihvati da odustajemo? E pa, prema pisanju LiverpoolEcha, Soton izgleda ne zeli da prihvati tu ponudu, oni zele vise od toga, a Liverpool ce se po svemu sudeci okrenuti dovodjenju nekog drugog igraca umjesto Lallane.

sa Facebook stranice " Liverpool FC Montenegro"

Nakon Lallane, spominje se Fabregas,twitter pun. Navodno smo ponudili 30 miliona € koliko i traži Barcelona...
At the end of the storm there's a golden sky..

Marcus
Kontakt:

Post Postao/la Marcus » 01 jun 2014, 12:12

Ko šiša S'hampton, bolje da ponudimo 30 milki za Fabregasa nego za Lallanu.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 01 jun 2014, 13:06

Zamisli koliko potencijala ima napad Fabregas/ Suarez, Sturridge i Sterling. Pa ovih 100 golova sto smo dali prešišat do 30 kola lige.

MGrabez
Kontakt:

Post Postao/la MGrabez » 01 jun 2014, 13:19

Ode Fabregas u PSG ako ode negdje pored Arsenala.

nummaLFCŽ
Kontakt:

Post Postao/la nummaLFCŽ » 01 jun 2014, 13:20

Razlika izmedju 25 za Lallanu i 30 za Fabregasa je puno veca kad se uzme u obzir da ce ovaj drugi traziti bar duplo vecu platu...
Eh sad, bez sumnje da vrijedu dati Fabregasu koliko god trazi s obzirom na njegov kvalitet, ali ne vjerujem da ce biti nesto od toga.
F.K. Željezničar
Liverpool F.C.

Rođen sam 1992. godine i kao svi klinci imao sam prvu ljubav, moja prva ljubav bio je Željo !

Marcus
Kontakt:

Post Postao/la Marcus » 01 jun 2014, 13:31

nummaLFCŽ je napisao/la:Razlika izmedju 25 za Lallanu i 30 za Fabregasa je puno veca kad se uzme u obzir da ce ovaj drugi traziti bar duplo vecu platu...
Eh sad, bez sumnje da vrijedu dati Fabregasu koliko god trazi s obzirom na njegov kvalitet, ali ne vjerujem da ce biti nesto od toga.
Ma i ja ne vjerujem al treba poslati ponudu pa šta bude bude.

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 01 jun 2014, 13:59

Jest Fera nešto nabrijan :)
Da se malo osvrnem i na ovo medijsko povezivanje igrača...Kao što napisah tamo krajem januara da bi Liverpool napredovao kao klub mora se dosta toga promijeniti u, prije svega, stručnom stožeru kluba. To se pogotovo odnosi na već spominjanu skauting službu koja je, blago rečeno, smiješna...
Jedini koji je zapravo napredovao, u odnosu na prethodnu sezonu, je Brendan Rodgers i kojem ponajviše možemo zahvaliti na ovoj odličnoj prethodnoj sezoni. Ali da bi dodatno napredovali i rasli kao klub jednostavno moramo popraviti rad skauting službe, a to se samo može napraviti otpuštanjem trenutnih i dovođenjem drugih koji imaju iza sebe uspješne rezultate. Ovima našim mislim da je najveći „uspjeh“ bilo dovođenje Ganaca u City koji su toliko dobri da sada igraju po norveškoj ligi (pametnom dosta).
Krajem januara sam navodio neke primjere dobrih kupovina drugih klubova, koji imaju jak skauting tim kao što je npr. Leon Goretzka kojeg je Schalke za mizernu svotu doveo iz Bochuma...
Sada ću navesti još jedan primjer igrača koji se ovih dana povezuje sa nama, a to je Lazar Marković...Benfica je ovog igrača platila nešto malo više nego što smo mi platili mnogo puta spominjanog Luis Alberta (oko dva miliona više). Kako to da su skuati Benfice znali za ovog igrača koji je i u Partizanu pokazivao vanserijski talenat, a naši nisu, već su dali zeleno svjetlo za dovođenje nekog Španca kojem je najveći domet u dosadašnjoj karijeri bilo igranje u Segundi. Sadašnja cijena Markeca je, samo nakon jedne sezone, tri puta veća, a mi kada bi, u ovom trenutku, prodavali Alberta, teško da bi dobili i onaj iznos koji smo uložili u njega...
Zbog toga je strašno važno u današnjem nogometu imati jaku skauting službu koja će promatrati talente iz cijelog svijeta, a ne samo pratiti britansko tlo ili špansko...Mi, nažalost, nemamo privilegiju da možemo sastavljati tim od gotovih igrača, kao što to rade City ili Chelsea u Engleskoj i zato će u narednim godinama mnogo toga ovisiti o radu skauta, pogotovo kada krenu radovi na stadionu koji će uzimati i ono malo novca koje imamo na raspolaganju za kupovinu igrača...
U septembru dolazi i igranje u ligi prvaka i tim mora imati, pa bar, pet dodatno jakih igrača, koji će pomoći trenutnom rosteru da se izbori igranju teških mečeva koji nam slijede...Dovođenje Lamberta se čini kao dobra odluka, jer teško da možemo naći mladog, a dobrog, napadača koji je spreman sjediti na klupi i čekati priliku u nekim kup mečevima, jer znamo da su Daniel i Luis duo koji će i naredne sezone odigrati većinu utakmica (naravno ako ih zaobiđu povrede)...Ja sam se nadao da možemo dovesti neki tip napadača koji će više podsjećati na tandem SS, kao što je Origi iz Lillea ili Lacazete iz Lyona, ali teško da bi oni pristali da budu rezerva, bez obzira što, objektivno, igraju u slabijim klubovima od Liverpoola.
Što se tiče Adama Lallane, mislim da uprava griješi i da daju preveliki iznos za njega...Ok, radi se o dobrom igraču, ali od tog novca se mogao dovesti npr. Kampl iz Salzburga i Konoplyanka iz Dnipra, a mislim da bi nam ova dvojica više pomogla od samog Lallane, a uz to obojica su mlađi od Engleza i imaju priliku za dodatnim napretkom u igri...
No, šta god bude ovoga ljeta treba se nadati da će izaći na dobro i da nam se neće i ovog ljeta desiti promašene kupovine...Uostalom, šta nam drugo i ostaje osim te nade...pozdrav svima :)
Joint_fc

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 01 jun 2014, 14:49

da vam ja nesto kazem , Fabregas , koliko god je tehnicki dobar , o u vasem sistemu nece bas valjati .
Za pocetak , pogledao sam 80% vasih utakmica ove sezone , protiv manjih ekipa vi imate loptu , gradite napade i za takvu igru Fabregas je idealan , istina nekad kad kontra doleti on nije igrac koji ce je zaustavit , previse je spor , slab i mekan u skoku da moze nesto pomoci u defanzivi , pogotovo kad su kontre i prekidi u pitanju .
A sad , Liverpool protiv vecih ekipa je uglavnom pokusavao kontrama zabiti zbog nedostaka kreativnosti veznog reda da nesto vise naprave dodavanjima . I sad u tom sistemu kontre , od Cesca nemojte racunati da ce istrcati kontru sa Suarezom , Sturridgeom , Sterling , Coutinhom , istina , njegovo jedno dodavanje je sigurno bolje i od Coutinhovog i Hendersonovog pa cak i Gerrardovog , ali gubite igraca koji moze trcati kontre .

Ne pratim dovoljno kakvi su vam planovi treneru za iducu sezonu sto se tice taktike i stila igre , ali Cesc po meni mora igrati neku ulogu zadnjeg veznog koji ce pokraj sebe imati destruktivca , trkaca da kvari protivnicke napade , nesto kao sto je to bio Xabi Alonso prije par godina , Gerrard koliko god da se trudi i sve to , nije neke brzine i nije pretjerano dobar destruktivac igre . Ne znam jesu Cesc i Henderson dovoljno dobri u defanzivi da nesto urade zajedno.

A sto se tice Morena , on je dobar , solidan igrac , dobar i u napadu i defanzivi , mozda nije brz kao Shaw ali sigurno da ce manje kostati i da ce mu manja placa biti , bas kao i Cesc i Lallana , cijena ce biti u 5-10mil razlike , al ce Cesc duplo vecu placu imati , ali uzevsi u obzir kvalitete oba igraca , Cesc je mozda i duplo bolji od njega .
Mislim da vam je Schneiderlin bolja opcija od Lallane , pogotovo znajuci da pokraj njega moze Henderson , Allen i Gerrard igrati tu poziciju kreativnog centralnog veznjaka , ali kad bi ja birao definitivno da bi probao dovesti i njega i Cesca , mislim da bi iducih 5-6 godina bili mirni sto se tice veznog reda .

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 01 jun 2014, 14:54

Nekako mi se ni ne da dolaziti na ovo temu, cini mi se da losa atmosfera vlada.

Ja bih bio sretan sa: Lambertom, Lallanom te Griezmannom te Morenom i jednim defenazivnim veznim a i nadam se da ce se Steve Clark vratiti pa da zabetonira odbranu.

Kvalitet stopera imamo samo eto trener odbrane fali.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

EBSCO
Kontakt:

Post Postao/la EBSCO » 01 jun 2014, 15:00

Daniel Geey ‏@FootballLaw 12h
Raheem Sterling set for £100k-a-week contract at Liverpool after World Cup this summer
MrBoywunder ‏@MrBoywunder 14h
Spanish paper 'Sport' say Barcelona have rejected major bids for Alexis Sanchez from #LFC, United & PSG.
Karl ‏@Karlton81 14h
Nothing on Fabregas. #LFC
Liverpool Echo ‏@LivEchoLFC 4h
Rickie Lambert to be announced as Reds' first major signing of the summer
Moley ‏@Moley_LFCDT 12h
#Lambert No.20 via @Musker_LFC
MrBoywunder ‏@MrBoywunder 25m
Seville based paper 'Estadio Deportivo' say a deal for Alberto Moreno is close & a medical should take place next week.
MrBoywunder ‏@MrBoywunder 21m
Estadio Deportivo say the price will be around €20-21m (£16-17m) plus add-ons which take the the price to around €25m (£19-20m).
MrBoywunder ‏@MrBoywunder 5m

If we miss out on Lallana we should go for Ramsey, needs a step up to a big club tbh.
LOL za ovo zadnje :mrgreen:

nummaLFCŽ
Kontakt:

Post Postao/la nummaLFCŽ » 01 jun 2014, 15:02

Sterlingu 100k sedmicno :shock:
Nebuloza.
Karl ‏@Karlton81 4m
Liverpool Reserves are lining up a shock move for Arsene Wenger as manager. #LFCReserves #AFC
:lol:
F.K. Željezničar
Liverpool F.C.

Rođen sam 1992. godine i kao svi klinci imao sam prvu ljubav, moja prva ljubav bio je Željo !

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 01 jun 2014, 15:15

HAHAHAHAHA koji kralj. Fakat volio bih da Ramsey dodje, strasan box-to-box vezni, jedan od najboljih u ligi. On i Hendo ispred Kapitena bi bili sjajan tandem. Eh sad kolike su sanse za to, vrlo, vrlo male ako mene pitate, ali sigurno bi bio POJACANJE.
Ovo s lallanom me vec pocelo nervirati, nije bas toliko kvalitetan da se oko njega ganjaju mjesec dana. Ima sigurno mladjih rjesenja, a vjerovatno i boljih za te ili slicne pare. Ja bih najvise volio nekog kreativnog i dinamicnog veznog igraca kao sto je Pogba. Znam da je on skup, ali sigurno ima slicnih igraca negdje na trzistu. Druga stvar, potreban je jedan krilni igrac, jer osim Raheema i Ibea u timu nema pravih krila. Ne bi smjeli oslanjati na jednog mladog talentovanog igrac i jednog jos mladjeg, nedokazanog talenta. Rjesenje Konoplyanka(iako sam 90% siguran da nece doci) ili Shaqiri(zeli ici iz Bundeslige). Izgleda da je Moreno gotov deal, mada ne mogu da budem siguran dok ne bude zvanicno objavljeno. Odlican igrac, mlad, talentovan, dokazan i relativno jeftin. Lambert takodje dobar transfer, sasvim pristojna zamjena, uklapa se u sistem igre, a pruza i mogucnost famoznog plana B koji Brendan navodno nije imao. Jos je i navijac Liverpoola, postajemo kao Barca, ispunjamo djecacke snove.
Sto neko rece za skaute, nisam ni ja zadovoljan njihovim radom. Svi igraci s kojim se povezujemo su svima poznati i da su mene pitali iz kluba, isto sam im mogao reci za 20 puta manje novca. Pobogu oni su debelo placeni za svoj rad i jedini igrac kojeg su "iskopali" je Coutinho, te pokusaji s Albertom i Aspasom :facepalm:
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 01 jun 2014, 15:25

Sevilla left-back Alberto Moreno is expected to travel to Liverpool next week to undergo a medical. (Estadio Deportivo)
Sunderland ready to offer £10m to sign Fabio Borini. (Chronicle Live)
:tokralju: :rol:
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

nummaLFCŽ
Kontakt:

Post Postao/la nummaLFCŽ » 01 jun 2014, 15:26

Ovo povezivanje sa Ramseyem je samo zayebancije jer se Sturridge povezuje sa Arsenalom, to je neko bezveze pustio pricu, nema tu nista ozbiljno :)
F.K. Željezničar
Liverpool F.C.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 01 jun 2014, 15:37

Dajte tog Morena lijevo i da rijesimo poziciju lijevog beka. Izgleda da cemo sljedece sezone gledati Glena i Flanu desno, Morena i Enriquea lijevo. Nije lose, mada bih ja licno volio i da se kakav bijesan desni bek doveo. Treci napadac isto tako rijesen, znaci ostaje pitanje ko ce pojacati nasu sredinu. Ja nesto kontam da bi to ipak trebao biti Lallana. Ono sto je dobro jeste da na toj poziciji ima dosta kvalitetnog izbora, samo treba kesa. :angel:

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.