BiH - Obala Slonovače / BiH - Mexico

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: BiH - Obala Slonovače / BiH - Mexico

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 31 maj 2014, 16:06

JackTheStripper je napisao/la: Pri tome dodaj jos Kolasinca, berlinski zid od odbrane.
Nemoj nam berlinskog, srusili su ga, bolje kineski, taj se vidi iz svemira kao i nas Seo :cool:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 31 maj 2014, 16:07

Izgleda da nece. Mozda protiv Santosa, inace gledaju da ga spreme za ARG. Mi u 4-2-3-1 formaciji, ne moramo se plasiti ni ove ARG, jer kada oni krenu naprijed, a krenuce, slijedice nase kontre a pozadi su dosta slabiji nego naprijed!! Bice tu svasta!
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 31 maj 2014, 16:07, ukupno mijenjano 1 put.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 31 maj 2014, 16:07

DonCorleone je napisao/la:Jedini upitnik je da li igrati sa Pjanicem umjesto Hajrovica desno a na zadnjeg veznog Salihovica, ili bukvalno krenuti kao juce svaku, sa izmjenama Visca/Lulic i Vranjes/Mujdza, Sunjic/Bicakcic. Uglavnom 4-2-3-1, Besic zadnji vezni i jaka krila su rijesenje, a ko ce tu igrati, vidjecemo, zavisno u formi.
upravo to! Lulic ima prednost u odnosu na Viscu,mada je ovaj sinoc bio sjajan... Hajrovic na desnoj strani nema konkurenciju,brz,dobar dribler,suter.... jednostavno sjajan,jos je u Gradacu pokazao da je u dobroj formi,ali ono sinoc je bilo extra...

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 31 maj 2014, 16:08

rio_Ferdy88 je napisao/la:
JackTheStripper je napisao/la: Pri tome dodaj jos Kolasinca, berlinski zid od odbrane.
Nemoj nam berlinskog, srusili su ga, bolje kineski, taj se vidi iz svemira kao i nas Seo :cool:

Mislio sam na njemacki faktor. ;) ;)
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

Rios

Post Postao/la Rios » 31 maj 2014, 16:09

Ajax je napisao/la:
Rios je napisao/la:Protiv Meksika probati ovako..
-----------------------------------------------Begovic--------------------------------------------
------------Mujdza-----------------Spahic-------------Vranjes----------Kolasinac---------------
----------------------------------------------Besic----------------------------------------------------
---------------------------------------------Pjanic---------------------------------------------------------
----------------Visca------------------------------------------------Lulic---------------------------
-------------------------------------------Hajrovic-----------------------------------------------------
-------------------------------------------Dzeko------------------------------------------------------------

Naravno pod uslovom da svi ovi budu spremni i u rosteru za ovu tekmu..Za Bicu je receno da vjerovatno nece igrati prijateljske..
Tako ce i biti. Jedino umjesto Visce poceti ce Miske iza Dzeke. A Hajrovic umjesto Visce. Trebo bi Bico zaigrati bar 30-tak minuta inace to nije dobro. Kako nam fali jos jedan iskusan stoper na spsiku !!!!
Ja bih jedino umjesto Hajrovica ubacio Seju u veznu liniju,a da formacija bude 4-1-4-1.. Mozda ne bi bilo lose ni tako poceti jednu..Meni je cak sad bliza ova opcija kad je pogledam ovako :hmmmmm:
---------------------------Begovic---------------------
--Mujdza-------Spahic-----------Vranjes------Kolasinac----
-------------------------Besic-----------------------
-------------Pjanic------------Salihovic----------
--Visca-------------------------------------Lulic-----------
---------------------Dzeko----------------------------
Visca je sinoc na mene ostavio bolji trag nego Hajrovic tako da bi on meni poceo i protiv Meksika :thumbup:
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 31 maj 2014, 16:14, ukupno mijenjano 2 puta.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 31 maj 2014, 16:11

DonCorleone je napisao/la:Jedini upitnik je da li igrati sa Pjanicem umjesto Hajrovica desno a na zadnjeg veznog Salihovica, ili bukvalno krenuti kao juce svaku, sa izmjenama Visca/Lulic i Vranjes/Mujdza, Sunjic/Bicakcic. Uglavnom 4-2-3-1, Besic zadnji vezni i jaka krila su rijesenje, a ko ce tu igrati, vidjecemo, zavisno u formi.
Pjanic mora igrati gdje i sinoc,na svojoj pravoj poziciji.Uz Besica koji mu cuva ledja izgleda fantasticno i igra bez pritiska,rastereceno.Sve se moze mijenjati ali Pjaniceva pozicija ne bi smjela.Miske se treba malo povuci i igrati blize Pjanicu,tada ce trio Besic,Pjanic,Misimovic moci drzati loptu u nasim nogama i imacemo veci posjed.Po meni Miske je igrao previsoko,prakticno je bio drugi napadac.
I dalje mislim da bi najbolje bilo da Lulic ide na desno krilo umjesto Hajrovica a Salihovic na lijevo,Mujdza na desnog beka i Bicakcic na stopera.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 31 maj 2014, 16:13

Rios je napisao/la:
Ajax je napisao/la:
Rios je napisao/la:Protiv Meksika probati ovako..
-----------------------------------------------Begovic--------------------------------------------
------------Mujdza-----------------Spahic-------------Vranjes----------Kolasinac---------------
----------------------------------------------Besic----------------------------------------------------
---------------------------------------------Pjanic---------------------------------------------------------
----------------Visca------------------------------------------------Lulic---------------------------
-------------------------------------------Hajrovic-----------------------------------------------------
-------------------------------------------Dzeko------------------------------------------------------------

Naravno pod uslovom da svi ovi budu spremni i u rosteru za ovu tekmu..Za Bicu je receno da vjerovatno nece igrati prijateljske..
Tako ce i biti. Jedino umjesto Visce poceti ce Miske iza Dzeke. A Hajrovic umjesto Visce. Trebo bi Bico zaigrati bar 30-tak minuta inace to nije dobro. Kako nam fali jos jedan iskusan stoper na spsiku !!!!
Ja bih jedino umjesto Hajrovica ubacio Seju u veznu liniju,a da formacija bude 4-1-4-1.. Mozda ne bi bilo lose ni tako poceti jednu..
---------------------------Begovic---------------------
Visca je sinoc na mene ostavio bolji trag nego Hajrovic tako da bi on meni poceo i protiv Meksika :thumbup:
Kakve veze ima to kad covjek igra lijevo a ne desno, jedini igrac koji moze kvalitetno odraditi poziciju desnog krila je Izet i bez Misketa da igramo tekmu su sanse 0.001%
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 31 maj 2014, 16:14

miske mi je nesiguran ovih par prijateljskih utakmica. Nedo Bog da onako nesto promasi na SP. Pitanje je dal cemo imati prilika poslije takve npr.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 31 maj 2014, 16:17

Rios je napisao/la: ---------------------------Begovic---------------------
Nema ni 1% da ce igrati taj tim. Miske nece otici na klupu zbog Visce. Isto tako Hajrovic je bolji igrac od Visce bez dileme. I Visca je lijevo krilo a ne desno. To nije isto. Neboj se Visca ako bude igrao ovako kao danas. Pojacat ce on nekog prvoligasa sljedece sezone. Mozda cak i iz liga petice. Njegova najbolja uloga je kao zamjena u zadnjih 30-tak minuta.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 31 maj 2014, 16:21

@drummer,

naravno da i to stoji, ali protiv ARG je bitno da su obadva zadnja vezna veoma jaka u defanzivi. A tu je Salihovic bolji nego Pjanic. Dok protiv crnaca, koji su fizicki veoma jaki, bolje imati tehnicare koji ce ih vozati jer nisu u ofanzivi toliko opasni kao ARG i nemaju posjed lopte kao ARG.

Tako da sve zavisi sa kim se igra. Pjanic je na zadnjem veznom juce izgledao jako dobro, ali bojim se da protiv ARG to ne bi bio slucaj, jer bi ga pritisli previse, a on nije dovoljno jak da se nosi u defanzivnim zadacima, to je jedina partija dje bih vjerovatno poceo sa Salihovicem uz Besica, znaci nesto ovako:

-------------------Begovic-------------------
---Mujdza--Bicakcic--Spahic--Kolasinac--
------------Besic---------Salihovic----------
------Pjanic----Misimovic----Lulic---------
-------------------Dzeko----------------------

dok bih protiv Nigerije igrao slicno ali ne isto (tvoja verzija),

------------Besic----------Pjanic-------------
----Hajrovic---Misimovic----Lulic---------

Kako i sam vidis, uvijek je ista formacija, i skoro isti igraci, ali bih Pjanica stavio u zavisnosti skim igramo na zadnjeg veznog ili desno krilo koje se u sredinu uvlaci.

Jedini veliki upitnik meni jeste Misimovic (juce prodje nova godina dok primi loptu, pogleda oko sebe, i proba dodati, da ne spominjem da je bio JEDINI u timu koji je primio loptu pa probao da je vuce, dok su svi ostali igraci igrali brzo i na prvu).
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Rios

Post Postao/la Rios » 31 maj 2014, 16:26

Ajax je napisao/la:
Rios je napisao/la: ---------------------------Begovic---------------------
Nema ni 1% da ce igrati taj tim. Miske nece otici na klupu zbog Visce. Isto tako Hajrovic je bolji igrac od Visce bez dileme. I Visca je lijevo krilo a ne desno. To nije isto. Neboj se Visca ako bude igrao ovako kao danas. Pojacat ce on nekog prvoligasa sljedece sezone. Mozda cak i iz liga petice. Njegova najbolja uloga je kao zamjena u zadnjih 30-tak minuta.
Ma ionako pisem samo sta bih ja uradio..Svjestan sam ja da Misimovic nece otici na klupu iako je van forme i slabo fizicki pripremljen..Sto se Visce tice znam da je lijevo krilo,ali ako smo mogli gurati Vedu centarfora na krilo,ako nam je Sejo mogao igrati beka sto ne bi mogli probati i sa Viscom na desnom krilu..Veliki Ivica Osim je pravio takve poteze cesto,lijevo krilo stavlja desno i obratno,zar ne? :mrgreen: I nisam poredio Hajrovica i Viscu osim da je ovaj prvi ostavio bolji utisak na mene sinoc i da bih mu zato ja dao prednost :thumbup:
Elem,ionako mlatimo praznu slamu pa da je bar mlatim kako ja zelim :lol: :thumbup:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 31 maj 2014, 16:30

Unofficialpage je napisao/la:A kako znaš da je to uradio? Svi smo puni neke negativne energije, sve gledamo kao da nas neko hoće zafrkat, radi protiv nas.
Zuka je malo preletio sa optuživanjem Saveza, iako se ja ne slažem da su trebali ovako rigorozno da ga kazne, ali očigledno ne daju da im bilo ko šta ružno kažu. Ali svakako ne želim nikog da nazivam lopovom, varalicom, kriminalcem... teške su to optužbe.
Znam, jednostavno se uklapa u priču, sve ostalo je nelogično.

Zukanović pretjerao s izjavom? Najnormalnija moguća izjava čovjeka koji nije ništa kriv, Misimović je psovao varalici u facu i to niko nije našao kao problematično. Džeko senior se obraća varalici k'o na pijaci, ali ni to nije nikakav problem. Problem je Zukanović koji je poručio kako je neko u Savezu kriv zbog toga što nije dobio vizu, što je notorna istina. Ja bih na njegovom mjestu uradio puno gore stvari.

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 31 maj 2014, 16:34

Nemojte Salihovića na zadnjeg veznog pored Mumeta k'o boga vas molim :pray: :pray: :pray:
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 31 maj 2014, 16:42

ZahaKING je napisao/la:Nemojte Salihovića na zadnjeg veznog pored Mumeta k'o boga vas molim :pray: :pray: :pray:
Zasto? Radi Egipta mozda, koji se setao kroz sredinu i krila kako je htio? Nije samo Slihovic krivac za to, nego citava postava.

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 31 maj 2014, 16:43

ZahaKING je napisao/la:Nemojte Salihovića na zadnjeg veznog pored Mumeta k'o boga vas molim :pray: :pray: :pray:
:rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
[youtube][/youtube]
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 31 maj 2014, 16:44

Ima li gdje na tv-u snimak tekme BiH-Obala, a da ta tv nije Face tv. Bio bih zahvalan. :njanjanja:
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

vedator
Kontakt:

Post Postao/la vedator » 31 maj 2014, 16:50

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 31 maj 2014, 16:51

Harrison je napisao/la:Ima li gdje na tv-u snimak tekme BiH-Obala, a da ta tv nije Face tv. Bio bih zahvalan. :njanjanja:
Ima,vec ide snimak od 16.30 :kafa:
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 31 maj 2014, 16:51

DonCorleone je napisao/la:@drummer,

naravno da i to stoji, ali protiv ARG je bitno da su obadva zadnja vezna veoma jaka u defanzivi. A tu je Salihovic bolji nego Pjanic. Dok protiv crnaca, koji su fizicki veoma jaki, bolje imati tehnicare koji ce ih vozati jer nisu u ofanzivi toliko opasni kao ARG i nemaju posjed lopte kao ARG.

Tako da sve zavisi sa kim se igra. Pjanic je na zadnjem veznom juce izgledao jako dobro, ali bojim se da protiv ARG to ne bi bio slucaj, jer bi ga pritisli previse, a on nije dovoljno jak da se nosi u defanzivnim zadacima, to je jedina partija dje bih vjerovatno poceo sa Salihovicem uz Besica, znaci nesto ovako:

------------Besic---------Salihovic----------
------Pjanic----Misimovic----Lulic---------

dok bih protiv Nigerije igrao slicno ali ne isto (tvoja verzija),

------------Besic----------Pjanic-------------
----Hajrovic---Misimovic----Lulic---------

Kako i sam vidis, uvijek je ista formacija, i skoro isti igraci, ali bih Pjanica stavio u zavisnosti skim igramo na zadnjeg veznog ili desno krilo koje se u sredinu uvlaci.

Jedini veliki upitnik meni jeste Misimovic (juce prodje nova godina dok primi loptu, pogleda oko sebe, i proba dodati, da ne spominjem da je bio JEDINI u timu koji je primio loptu pa probao da je vuce, dok su svi ostali igraci igrali brzo i na prvu).
Nije ni to lose.Samo u tom slucaju Pjanic bi isao na Misketovo mjesto a Miske van.Ne bih volio Pjanica na krilu jer nepotrebno gubimo organizatora igre.Hajrovica gotivim ali ne bih ga ja stavio kao startera,slabo radi defanzivno,to mu je ozbiljna mana,i solira puno.Protiv Argentine svaka izgubljena lopta i soliranje bi nas mogle skupo kostati.Njega bih koristio kao izmjenu koja moze donijeti promjenu jer on solo akcijom moze zabiti gol.
Po meni je steta ako se i za Salihovica ne nadje mjesto a samo su dva rjesenja,da igra uz Besica ili da igra na lijevom krilu.Volio bih ovo drugo jer Pjanic je najkorisniji kao organizator igre,neka igra tacno ono sto je igrao sinoc.

vedator
Kontakt:

Post Postao/la vedator » 31 maj 2014, 16:54

Harrison je napisao/la:Ima li gdje na tv-u snimak tekme BiH-Obala, a da ta tv nije Face tv. Bio bih zahvalan. :njanjanja:
Biće za nekih pola sata - sat snimak sa neke španske tv. :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.