Safet Sušić - Pape

Ajax
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Ajax » 29 maj 2014, 10:40

apolo je napisao/la: Motiva ima dosta, na svakoj poziciji imamo extra igrace, samo se zavalite i uzivajte. Opusteno. Bosna je prvi put na turniru i da Bog dragi da da naletimo na Portugal.
Nemamo extra igrace na svakoj poziciji. Zato jer igramo bez desnog krila. I to predstavlja problem protiv svake malo napadacki jace ekipe. ( Slovacka, Amerika, Portugal ) I predstavljat ce sve veci i veci jer ce nas svi procitat ako vec nisu. Nego tu poziciju desnog krila krpi nego iz napada ili neko iz sredine terena koji nije krilo i nemoze to odigrati kvalitetno. Isto tako dosad nismo imali pravog zadnjeg veznog. Za nadati se je da je to upravo Besic. I da ce se do SP uspjeti uigrati dovoljno sa ekipom. Jedini mu je mali minus neiskustvo. Ali ste je tuje. Boljeg od njega trenutno nemamo.

Da ne naletimo na Portugal :D :D Pa ova Argentine je bar 50% jaca od Portugala koji ima vise manje samo Ronalda da je svjetska klasa. i ona dva mesara u odbrani Pepe i Alves. A Argentina ima Messija, Aguera, Higuaina, di Mariu, Lavezzia, ... ..

Ponavljam za one kojima jos uvjek nije jasno. Argentina je napadacki NAJBOLJA reprezentacija na svijetu. Bolja je od Brazila i Spanije trenutno. Minimum minimuma je da protiv takve ekipe igramo kompaktno. Da imamo sve pozicije pokrivene. Posebno krila i defanzivne vezne. Potpuno je opravdano da Pape ne moze poslati Pjanica ili Misimovica na klupu. Ali isto tako se bojim da ne mozemo odigrati protiv Argentine sa dva playmakera. Rijesenje za tu utakmicu je po meni samo jedno.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 29 maj 2014, 10:47

Ajax je napisao/la:
apolo je napisao/la: Motiva ima dosta, na svakoj poziciji imamo extra igrace, samo se zavalite i uzivajte. Opusteno. Bosna je prvi put na turniru i da Bog dragi da da naletimo na Portugal.
Nemamo extra igrace na svakoj poziciji. Zato jer igramo bez desnog krila. I to predstavlja problem protiv svake malo napadacki jace ekipe. ( Slovacka, Amerika, Portugal ) I predstavljat ce sve veci i veci jer ce nas svi procitat ako vec nisu. Nego tu poziciju desnog krila krpi nego iz napada ili neko iz sredine terena koji nije krilo i nemoze to odigrati kvalitetno. Isto tako dosad nismo imali pravog zadnjeg veznog. Za nadati se je da je to upravo Besic. I da ce se do SP uspjeti uigrati dovoljno sa ekipom. Jedini mu je mali minus neiskustvo. Ali ste je tuje. Boljeg od njega trenutno nemamo.

Da ne naletimo na Portugal :D :D Pa ova Argentine je bar 50% jaca od Portugala koji ima vise manje samo Ronalda da je svjetska klasa. i ona dva mesara u odbrani Pepe i Alves. A Argentina ima Messija, Aguera, Higuaina, di Mariu, Lavezzia, ... ..

Ponavljam za one kojima jos uvjek nije jasno. Argentina je napadacki NAJBOLJA reprezentacija na svijetu. Bolja je od Brazila i Spanije trenutno. Minimum minimuma je da protiv takve ekipe igramo kompaktno. Da imamo sve pozicije pokrivene. Posebno krila i defanzivne vezne. Potpuno je opravdano da Pape ne moze poslati Pjanica ili Misimovica na klupu. Ali se bojim da ne mozemo odigrati protiv Argentine sa dva playmakera. Rijesenje za tu utakmicu je po meni samo jedno.
apsolutno se slazem s tobom ,mislim da dva zadnja vezna trebaju biti besic i medunjanin ispred njih pjanica krila lulic i višca i dzeko isturen .znam svi ce reci sta ce visca pored hajrovica ili misismovica al mislim da on ima brzinu i defanzivnu igru u kojoj moze dosta pomoci nasem desnom beku ,a moze biti opasan i prema naprijed .ne vjerujem da ce safet staviti višcu al to je neka moja zelja

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 29 maj 2014, 10:48

Ocekujem nesto ovako protiv Argentine.

slika

Batko
Kontakt:

Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Batko » 29 maj 2014, 10:48

Pauleta je napisao/la:
Batko je napisao/la:
Pauleta je napisao/la: Za Salatića??? Kakav nacionalizam
Salatic, onaj u crvenom dresu misliš :-)

Samo nam takvi trebaju da jos kvare atmosferu...

Sent from my Home using fingers
Ako nije ovo, onda je ono... bla, bla, bla... Nemaš argumente. Bitno je napadati i lijepiti etikete. Sjećam se jako dobro tvog oduševljenja mogućim pozivanjem Salatića. Dakle, iako je Salatić bolji i zaista treba reprezentaciji, iako je u najboljim godinama i igra vrhunski, ne može jer se zove Veroljub i slikao se zamilsi u dresu Srbije. Zaista ne oprostivo. Ko je tu nacionalist i šovinist???
On, naravno!!!

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 29 maj 2014, 10:53

Batko je napisao/la:
On, naravno!!!

Da, da... Kakav ekstremist. Slikao se u dresu. Bože sačuvaj. Jadno.
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 29 maj 2014, 10:59

Argentina inace igra 4-3-3 nesto slicno kao Real Madrid. Jedina je razlika da Messi i Aguero ulaze u sredinu a ne izvlace se na krila kao sto to rade u Realu. Mada i Aguero i Messi su jos uvijek opasni kad se izvuku na krilo. Jer pobjegnu igracima koji ih cuvaju i odlicno uposljavaju saigrace u 16 m Higuain, Levezzi. Isto tako i Aguero i Messi imaju itekako dobar udarac izvan 16 m. Kao i naravno dribling. Tako da su sposobni da se bukvalnu usetaju do gola i predriblaju dvojicu, trojicu igraca.

slika

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 29 maj 2014, 11:10

Protiv nas je trener Argentine promjenio standardnu 4-3-3 formaciju i tako se je on nama prilagodio igrajuci 5-3-2. Jer je covjeku poznato da mi ne mijenjamo nas nacin kako igramo. Znaci SAMO protiv nas je Argentina igrala sa PETORICOM u zadnjoj liniji. Na taj nacin je Dzeko bio odsjecen i uvjek udvojen. Jedino sto im je jos preostalo da zaustave nase udarce izvan 16 m. Jedini koji jim je stvarao kakve takve probleme bio je Pjanic i to samo na individualni kvalitet jedan na jedan. Misimovic je bio odsjecen. Ocekujem da ce Argentina opet igrati ISTO protiv nas. Zasto bi mijenjali nesto sto je uspjesno i provjereno. Jedino ce umjesto Rodrigueza igrati Messi. A umjesto Palacia , Higuain. Argentina ce biti sa Messijem i odlicnim Higuainom bar 30-40% jaca nego prosli put protiv nas. Nadam se da mi necemo opet odigrati na isti nacin kao prosli put. Nadam se da smo naucili nesto od prosle utakmice.

slika

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 29 maj 2014, 11:23

Pauleta je napisao/la:
Batko je napisao/la:
On, naravno!!!

Iako se u principu slazem sa tobom da je bilo igraca koji su po cudnim kriterijima ostali doma a neki od njih su Hrvati i Srbi
(Hrgota, Salatic, Bunoza, M.Vrancic) i koji su nesumnjivo bolji od pojedinih koji su ta mjesta zauzeli ipak oblacenja tudjih dresova bodu oci svakom navijacu. Jedan igrac klase LJajica je izostavljen iz Srbije zbog ne pjevanja himne a mogu zamislit koja bi hajka bila da se npr. Srna ili Halilovic slikaju u dresu BIH. Ipak Bosna je takva zemlja gdje bi se ove stvari po meni trebale posmatrat mekse i malo vise tolerirat. Jer to se tolerira u svakom segmentu zivota pa bi trebalo i u nogometu. Usput Visca i Besic ne spadaju u onu grupu igraca koje si nabrojao.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 29 maj 2014, 11:28

Salatic je proslo vrijeme. Mada sam se ja zalagao za njega prije. Sad je glupo o tome govoriti vise. Imamo Besica i malog M. Vrancica. Isto tako Prcic bi trebao da zaigra kad tad. Salatic nam vise nije potreban. Hrgota moze jos uvjek zaigrati za nas ako ima zelju. Na poziciji Bunoze smo solidno pokriveni. I nije neka katastrofa ako nece igrati na ovom svjetskom prvenstvu. Ako bude dobar u buduce mislim da ce ga selektora pozvati na probu. Glupo je sada razgovarati o igracima koji bi trebali igrati. Sada kad je ostalo tako malo do svjetskog. Potrebno je govoriti samo o aktualnima igracima i kako da se izvuce maksimum iz njih. I kakvu taktiku bi trebao Pape da postavi. Odnosno o nasim protivnicima. Argentina i Nigeriji.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 29 maj 2014, 11:30, ukupno mijenjano 1 put.

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 29 maj 2014, 11:29

dubrovnik je napisao/la:
Pauleta je napisao/la:
Batko je napisao/la:
On, naravno!!!

Iako se u principu slazem sa tobom da je bilo igraca koji su po cudnim kriterijima ostali doma a neki od njih su Hrvati i Srbi
(Hrgota, Salatic, Bunoza, M.Vrancic) i koji su nesumnjivo bolji od pojedinih koji su ta mjesta zauzeli ipak oblacenja tudjih dresova bodu oci svakom navijacu. Jedan igrac klase LJajica je izostavljen iz Srbije zbog ne pjevanja himne a mogu zamislit koja bi hajka bila da se npr. Srna ili Halilovic slikaju u dresu BIH. Ipak Bosna je takva zemlja gdje bi se ove stvari po meni trebale posmatrat mekse i malo vise tolerirat. Jer to se tolerira u svakom segmentu zivota pa bi trebalo i u nogometu. Usput Visca i Besic ne spadaju u onu grupu igraca koje si nabrojao.
A zašto bi neko dizao hajku ako bi se Srna slikao u dresu BiH? Pa Šuker se slikao sa dresom i šalom bh reprezentacije i niko nije pola slova rekao. Drago mi je da se slažemo i da si shvatio što želim reći. Ja nisam za kvote i da ide npr Landeka zato što je Hrvat, ali da su ostavljeni po strani momci koji su mogli i morali igrati, jesu. A svakoga bode u oči nacionalni sastav. Višća i Bešič su tamo, jer su Vrančić i Salatić ipak puno bolji od njih i igraju u boljim ekipama. Inače respektiram obojicu, a za Bešića mislim da će napraviti jako dobru karijeru.
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 29 maj 2014, 11:37

ajax, dobro si izanaliziro ovu argentinu, valjda su i ovi nasi strucnjaci posli tim putem

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 29 maj 2014, 11:40

Ma drugacije je to sa Sukerom nego sa Halilovicem jer drugi moze jos igrati za nas znas i sam. Sto posto sam siguran da bi zavladalo novinarsko ludilo da se slika u BIH dresu ali i to je manje vazno. Ja sam protiv toga da mi tako striktno gledamo na nase potencionalne reprezentativce. Ja pratim HNL i znam da je jedan Bertosa bolji igrac i od Sunjica i od Pandze ali koje koristi od toga ako to Susic ne zna. Ali taj covijek se ne trudi ni oko Arslanagica a gdje ces ocekivat da gleda Bertosu.
Mlade nade iz BIH Premier lige se u slabijim utakmicama trebaju ubacivat i tako pomoci klubovima njihovu prodaju pa tako je Mamic carstvo izgradio ali nasi to ne rade i sta mi tu mozemo.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 29 maj 2014, 11:43

lisander je napisao/la:ajax, dobro si izanaliziro ovu argentinu, valjda su i ovi nasi strucnjaci posli tim putem
Hvala. Nadam se i ja da su dobro izanalizirali Argentinu i Nigeriju. Kako god Argentina igrala 4-3-3 ili 5-3-2. Postoji samo jedan nacin na koji mi mozemo odigrati protiv njih. A to je onaj koji sam ti iznad postavio. Pjanic malo povucenije zajedno sa Besicem/Medunjaninom. Igra sa dvojicom pravih krila i samo jednim napadacem. I kada u 60 min izlazi Misimovic i ulazi Visca/Hajrovic. Tada se Pjanic vraca na svoju najbolju poziciju iza Dzeke umjesto Misketa. Mada protiv Argentine koja je veliki favorit. Ja bi ipak poceo sa krilima Hajrovic i Lulic. Neka Salihovica za Nigeriju i Iran. A mislim da Hajrovic posjeduje dovoljan kvalitet da iznenadi Argentince. I jedino je pravo desno krilo koje imamo.

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 29 maj 2014, 11:56

dubrovnik je napisao/la:Ma drugacije je to sa Sukerom nego sa Halilovicem jer drugi moze jos igrati za nas znas i sam. Sto posto sam siguran da bi zavladalo novinarsko ludilo da se slika u BIH dresu ali i to je manje vazno. Ja sam protiv toga da mi tako striktno gledamo na nase potencionalne reprezentativce. Ja pratim HNL i znam da je jedan Bertosa bolji igrac i od Sunjica i od Pandze ali koje koristi od toga ako to Susic ne zna. Ali taj covijek se ne trudi ni oko Arslanagica a gdje ces ocekivat da gleda Bertosu.
Mlade nade iz BIH Premier lige se u slabijim utakmicama trebaju ubacivat i tako pomoci klubovima njihovu prodaju pa tako je Mamic carstvo izgradio ali nasi to ne rade i sta mi tu mozemo.
Što se tiče Bertoše, on Pandži može samo vodu nositi, a i Šunjiću. Pavlović je za njega izmislio nogomet. Mislim da je sramota da Vrančić kao najbolji zadnji vezni 2.Bundeslige i Salatić kao najbolji zadnji vezni švicarske lige nisu pozvani, a umjesto njih pozove se zadnji vezni iz Mađarske lige. Da je obrnuto i da Bešić igra u Grasshoppersu, a neko od ove dvojice u Ferencvarosu i izbornik njega pozove, pa gorilo bi nebo, a ovako nikome ništa i onda je Pandža nacionalist kada to spomene. Odvratno.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 29 maj 2014, 12:05

Što se tiče Bertoše, on Pandži može samo vodu nositi, a i Šunjiću. Pavlović je za njega izmislio nogomet. Mislim da je sramota da Vrančić kao najbolji zadnji vezni 2.Bundeslige i Salatić kao najbolji zadnji vezni švicarske lige nisu pozvani, a umjesto njih pozove se zadnji vezni iz Mađarske lige. Da je obrnuto i da Bešić igra u Grasshoppersu, a neko od ove dvojice u Ferencvarosu i izbornik njega pozove, pa gorilo bi nebo, a ovako nikome ništa i onda je Pandža nacionalist kada to spomene. Odvratno.[/quote]

Bertosa igra izvanredno u Rijeci koja je usput kupila i vaseg juniorskog reprezentativca. Mamic trazi stopera a Pandza mu bio slobodan. Da je Pandza igrac na tom nivou zar mislis da bi ga Siroki mogao dobiti prije ova 2 kluba. Ostatak tocno i precizno si napisao problem i to meni isto u zadnje vrijeme bode oci. Ali izbaci Besica iz tih opaski meni je to strasan igrac i ne zelim ga stavljati u ovakve kontekste.

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 29 maj 2014, 12:23

dubrovnik je napisao/la:Što se tiče Bertoše, on Pandži može samo vodu nositi, a i Šunjiću. Pavlović je za njega izmislio nogomet. Mislim da je sramota da Vrančić kao najbolji zadnji vezni 2.Bundeslige i Salatić kao najbolji zadnji vezni švicarske lige nisu pozvani, a umjesto njih pozove se zadnji vezni iz Mađarske lige. Da je obrnuto i da Bešić igra u Grasshoppersu, a neko od ove dvojice u Ferencvarosu i izbornik njega pozove, pa gorilo bi nebo, a ovako nikome ništa i onda je Pandža nacionalist kada to spomene. Odvratno.
Bertosa igra izvanredno u Rijeci koja je usput kupila i vaseg juniorskog reprezentativca. Mamic trazi stopera a Pandza mu bio slobodan. Da je Pandza igrac na tom nivou zar mislis da bi ga Siroki mogao dobiti prije ova 2 kluba. Ostatak tocno i precizno si napisao problem i to meni isto u zadnje vrijeme bode oci. Ali izbaci Besica iz tih opaski meni je to strasan igrac i ne zelim ga stavljati u ovakve kontekste.[/quote]

To je tvoj ukus. Meni je Bertoša bezveze. Pandža je svojim igrama dokazao klasu. U reprezentaciji je uvijek bio izvrstan. Doduše ni ja ga ne bih poveo, ali ne bih ni Ibričića. Obojicu zato što ne igraju. A za Bešića ponavljam, mislim da će biti moćan, ali ova dvojica su ipak trenutno bolji i igraju u boljim klubovima.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 29 maj 2014, 12:29

Ajax je napisao/la:Protiv nas je trener Argentine promjenio standardnu 4-3-3 formaciju i tako se je on nama prilagodio igrajuci 5-3-2. Jer je covjeku poznato da mi ne mijenjamo nas nacin kako igramo. Znaci SAMO protiv nas je Argentina igrala sa PETORICOM u zadnjoj liniji. Na taj nacin je Dzeko bio odsjecen i uvjek udvojen. Jedino sto im je jos preostalo da zaustave nase udarce izvan 16 m. Jedini koji jim je stvarao kakve takve probleme bio je Pjanic i to samo na individualni kvalitet jedan na jedan. Misimovic je bio odsjecen. Ocekujem da ce Argentina opet igrati ISTO protiv nas. Zasto bi mijenjali nesto sto je uspjesno i provjereno. Jedino ce umjesto Rodrigueza igrati Messi. A umjesto Palacia , Higuain. Argentina ce biti sa Messijem i odlicnim Higuainom bar 30-40% jaca nego prosli put protiv nas. Nadam se da mi necemo opet odigrati na isti nacin kao prosli put. Nadam se da smo naucili nesto od prosle utakmice.

slika
Ljepo si ovo napisao.

Samo da napomenem da mi nemamo plan B, jer za to treba taktika, duboko razmisljanje i temeljita analiza protivnika.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

velez_mostar
Kontakt:

Re: Odg: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la velez_mostar » 29 maj 2014, 12:36

drummer je napisao/la:
nnoo88 je napisao/la:Ma ja bi halalio ovu prvu utakmicu da sam na Papetovom mjestu Argentina je preveliki favorit da bi se mogao izvuci neki dobar rezultat protiv njih i skoncentrisao se na ova dva meca jer nam u tim mecevima lezi kljuc prolaska grupe.
Svaka cast,pravo sportsko razmisljanje,pobjednicko :thumbdown:
Ziv bio,Argentina jest jaca od nas ali sigurno nije toliko da bilo ko na svijetu moze reci da ce nas sigurno pobijediti,nismo Lihtenstajn j.bo ga ti.
Pa kad Susic tako misli, i kad u javnosti kaze da ce nas Argentina pobjediti i biti 1. u grupi onda nije cudno sto ima onih sa slicnim gubitnickim mentalitetom.

Protiv Argentine ce se tvrdoglavi stari prdonja izblamirat' sa taktikom iz 80-tih jer je ostao u tom vremenu.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 29 maj 2014, 12:37

DonCorleone je napisao/la:Samo da napomenem da mi nemamo plan B, jer za to treba taktika, duboko razmisljanje i temeljita analiza protivnika.
kao i igraci koju su spremni pretvoriti sve selektorove ideje u djelo.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 29 maj 2014, 12:37

Pape i ideje :lol:

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.