FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

amypitar
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la amypitar » 29 maj 2014, 09:47

boccaccio je napisao/la:
amypitar je napisao/la:[quote="amorovski"]Na micu ne pomisljajte.. Nece momak da igra ni u jeddnom drugom klubu iz nase lige osim u zvijezdi.. Sto posto znaci..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ma hoce samo mu lovu ponudi. :idea:
Sto bi u Zelju dolazio. :?: Kad ima i u Zvijezdi slicna primanja, kao sto bi mu ih ponudio i Zeljo.Druga stvar u Zvijezdi mu je zagarantovano mjesto u ekipi.
Niko nije imun na lovu,to su price za malu djecu. :mrgreen:
Ako je igrac kvalitetan,izborice on mjesto i u Zelji.Ako ima ista ili slicna primanja kao sto bi imao i u Zelji,ima li ijedan razlog da predje ili se zezas...ja bi ti bez razmisljanja mogao napisati bar deset razloga.[/quote]

Znam te razloge,i oni vrijede za neafirmisane igrace,sto on sigurno nije. :idea: Zeljo veci klub,lakse ce iz Zelje prodati , igranje u Evropi bla,bla...

.Zasto nece u Zelju, iz vise razloga. :?:
Prvo u pitanju su finansije,a onda;
Prvo za njega se vec intereuju dosta menadzera,i on je svjesan da ne treba ici u Zelju, da bi se lakse prodao.Drugo u Zelju bi bio vezan boljim ugovorom(u Zvijezdi je vezan nekim amaterskim,uz neko min.obestecenje),i obestecenje bi bilo mnogo vece,sto bi mu bio minus u trazenju kluba.Vec ako je i lova tu negdje, sto bi napustao Zvijezdu.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 29 maj 2014, 09:58

Koji bolan kralju menadzeri.Ja se ne sjecam nijednog igraca Zvijezde (moguce je da grijesim),koji se prodao direktno iz tog kluba negdje vani i zaradio lovu.Uglavnom igraci i dolaze iz manjih sredina u klubove tipa Zelje,Sarajeva,Sirokog,Zrinjskog,Olimpica...odatle imaju sansu..ima bezbroj primjera igraca iz manjih sredina koji su dosli u ove klubove i zatim u inostranstvo.Zeljo je tu pored Sirokog najbolji primjer.Od Bekrica do Visce i nadalje,da ne nabrajam...oni ne mogu iz tih tzv. manjih klubova odmah da se prodaju,ne znam kakav da im je menadzer...s tim da je Siroki tu presedan,jer je mala sredina,ali i oni su vezani uz Dinamo uglavnom,pa je tu lakse poslovati.
Mico moze biti standardan u Zvijezdi i tu zavrsiti karijeru komotno.Ili doci u Zelju,Sarajevo,Zrinjski...pa tu traziti sansu da napreduje tek,a onda eventualno prodaja.Sama varijanta kada kazes da mu mozda nije sigurno mjesto u prvih 11 u Zelji,govori ti sve da nema onda ni sanse da se proda dalje iz Zvijezde.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

jahija

Post Postao/la jahija » 29 maj 2014, 10:12

amorovski je napisao/la:Na micu ne pomisljajte.. Nece momak da igra ni u jeddnom drugom klubu iz nase lige osim u zvijezdi.. Sto posto znaci..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ja imam slučajno Miću u prijateljima, kaže da me hoće Amar pješke bi došao u Želju što je normalno razmišljanje za prave igrače, i ako valja i ako ga Amar vrbuje on će biti naš igrač, ako ne neće i ćao. To da neće iz Zvijezde je cirkus da čovjek ne povjeruje. :lol: :lol:
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 29 maj 2014, 10:12

ko da je real madrid jebote.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 29 maj 2014, 10:14

Koliko ima istine u ovome za Adžema?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 29 maj 2014, 10:14

boccaccio je napisao/la:Koji bolan kralju menadzeri.Ja se ne sjecam nijednog igraca Zvijezde (moguce je da grijesim),koji se prodao direktno iz tog kluba negdje vani i zaradio lovu.Uglavnom igraci i dolaze iz manjih sredina u klubove tipa Zelje,Sarajeva,Sirokog,Zrinjskog,Olimpica...odatle imaju sansu..ima bezbroj primjera igraca iz manjih sredina koji su dosli u ove klubove i zatim u inostranstvo.Zeljo je tu pored Sirokog najbolji primjer.Od Bekrica do Visce i nadalje,da ne nabrajam...oni ne mogu iz tih tzv. manjih klubova odmah da se prodaju,ne znam kakav da im je menadzer...s tim da je Siroki tu presedan,jer je mala sredina,ali i oni su vezani uz Dinamo uglavnom,pa je tu lakse poslovati.
Mico moze biti standardan u Zvijezdi i tu zavrsiti karijeru komotno.Ili doci u Zelju,Sarajevo,Zrinjski...pa tu traziti sansu da napreduje tek,a onda eventualno prodaja.Sama varijanta kada kazes da mu mozda nije sigurno mjesto u prvih 11 u Zelji,govori ti sve da nema onda ni sanse da se proda dalje iz Zvijezde.

Sve si upravu sto si napisao,osim u jednog a to je; kad je Zvijezda imala nekog igraca Micinog kvaliteta.
Opet ti kazem momak jednostavno ima ponude raznih menadzera za odlazak vani,i samo ga dobra finasijska ponuda ,nasih klubova moze privuci da pređe u neke od njih.Do tada ce cekati poziv da ode negdje vani.On je sad malo u oblacima,kao i mnogi nasi igraci koji su kasnije zavrsili u nizerazrednim ekipama.

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 29 maj 2014, 10:17

JoseMourinho je napisao/la: isto tako za taj budjet godisnji i sl. zivi bili hiljadu stvari ulazi u taj budjet i taj budjet je recimo relativan tj. nije fiksan, pa tako svaka prodaja igraca dize taj budjet fino, isto tako ako bude prolaza nekih iznenadjuci u europi i sl., tako da te price o malom budjetu su bar meni glupe jer taj budjet lahko moze narast nekom velikom prodajom stanica ili prolaskom u playoff lige europe ;)
U pravu si za jedan dio, dok za drugi nisi. Istina je da budžet nije fiksan ali ako misliš da će ga nešto popraviti eventualni transfer Svrake i Jamaka, varaš se! Svraka i Jamak su dobili odriješene ruke tj. mogu napustiti klub uz neko simbolično obeštećenje (Amarova izjava). Uostalom, imao si takve primjere u prošlim sezonama u vidu Zebe, Adilovića i dr. tako da i sam znaš da se budžet nije osjetno popravio. Ako su tačne mahalske priče, Stanić uopšte nema ponuda, tako da od njegovog eventualnog transfera najvjerovatnije neće biti ništa (što je dobro, neka ga, valja nam).

Prolaskom u play off EL? Divim ti se ako stvarno misliš da ova ekipa (sa Ramićem i ostalim "velemajstorima") može proći bilo koji PRO klub, možda jedino one amaterske sa San Marina, Farskih otoka i sl. a kamoli da vide play off EL. :crazy:

Dalje, što se tiče eventualnih stvari koji mogu povečati budžet, Džeko će "umrijet" u M. City-ju, kad ove sezone nije otišao, neće nikad. Mersin će se prije ugasiti nego što ćemo mi dinara vidjeti od transfera Šehića, a i ostatak para od Adilovića je pod upitnikom. Tako isto ni pedesetak hiljada od transfera Are neće napraviti budžet za kvalitetnu ekipu. Prema tome, iako bi mi svi to željeli, budžet se neće drastično promjeniti ako nešto novo ne skontaju.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

teatar
Kontakt:

Post Postao/la teatar » 29 maj 2014, 10:22

amypitar je napisao/la:

Sve si upravu sto si napisao,osim u jednog a to je; kad je Zvijezda imala nekog igraca Micinog kvaliteta.
Opet ti kazem momak jednostavno ima ponude raznih menadzera za odlazak vani,i samo ga dobra finasijska ponuda ,nasih klubova moze privuci da pređe u neke od njih.Do tada ce cekati poziv da ode negdje vani.On je sad malo u oblacima,kao i mnogi nasi igraci koji su kasnije zavrsili u nizerazrednim ekipama.
Kakvih gluposti se ovdje može pročitati. Ko će ga bolan uzeti vani.
To što si dobar u Zvijezdi još uvijek ne znači ništa. Ko može garantovati da će se snaći u većem klubu?
Ovo je presmiješno, ne mogu da vjerujem da sam odvojio 2 minuta da ti repliciram.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 29 maj 2014, 10:23

Hajmo kakvog arapa kindapovat i kad nam obezbjedi dobru ekipu i nove tribine pustit ga.Drukcije su samo snovi i mastanja.

SarajlijaTM

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la SarajlijaTM » 29 maj 2014, 10:30

AsharaK je napisao/la:Koliko ima istine u ovome za Adžema?
Novi trener zvanicno 100%

Cudi me da maksimalno upucene komsije o stanju u Zelji to nisu vec objavili hahahahahahahahahahaha

Gledaj ti ove mrznje, novine povezu igraca sa nama, njima vec kiselina, koji idi. oti

Sent from my SEMAFOR STADIONA GRBAVICA using Tapatalk

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 29 maj 2014, 10:31

amypitar je napisao/la:
boccaccio je napisao/la:Koji bolan kralju menadzeri.Ja se ne sjecam nijednog igraca Zvijezde (moguce je da grijesim),koji se prodao direktno iz tog kluba negdje vani i zaradio lovu.Uglavnom igraci i dolaze iz manjih sredina u klubove tipa Zelje,Sarajeva,Sirokog,Zrinjskog,Olimpica...odatle imaju sansu..ima bezbroj primjera igraca iz manjih sredina koji su dosli u ove klubove i zatim u inostranstvo.Zeljo je tu pored Sirokog najbolji primjer.Od Bekrica do Visce i nadalje,da ne nabrajam...oni ne mogu iz tih tzv. manjih klubova odmah da se prodaju,ne znam kakav da im je menadzer...s tim da je Siroki tu presedan,jer je mala sredina,ali i oni su vezani uz Dinamo uglavnom,pa je tu lakse poslovati.

A vidi,Mico i kvalitet nisu upitni,ali nisu jos ni dokazani kvalitet.Dokazani kvalitet je bio Vasilic koji je tada igrao poneku utakmicu za repku,bio u najboljim godinama za transfer,pa je opet morao u Zelju da bi se necemu nadao.Pa je bar igrao u nekim evropskim utakmicama za Zelju.
Zasto ne bi motiv bio prelazak u Zelju zbog stalnih ambicija i na kraju krajeva igranja evropskih utakmica.Evo sada da predje,igrace u utakmicama ( ako je kvalitet za prvih 11) protiv neke ekipe koja je nizeg evropskog ranga cak i od nas.Pa neka zabije koji gol,i eto ga odmah u izlogu,plus mlada reprezentacija.
Nema nikakve logike da sjedi u Zvijezdi i igra premijerligaske utakmice i da ceka neku jaku finansijsku ponudu iz evrope,dok ima sanse za napredak u vecem nasem klubu.Cak i pod istom platom,bolje mu je u Zelji,Sarajevu,ili Sirokom,klubovima sa ambicijom da igraju evropske tekme,gdje je izlog.Naravno da ima poneki slucaj kada su igraci tako odlazili na prvu ponudu iz Slovacke npr.I odigra tamo dvije godine,svi zaborave na njega,i odjednom se taj igrac nadje u Olimpicu.Nepravilan put.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 29 maj 2014, 10:32

SarajlijaTM je napisao/la:

Cudi me da maksimalno upucene komsije o stanju u Zelji to nisu vec objavili hahahahahahahahahahaha

Gledaj ti ove mrznje, novine povezu igraca sa nama, njima vec kiselina, koji idi. oti

Najčudnije je to da čim se igrač povezuje sa nama odma nevalja, il baš ako ne mogu reći to za igrača, ono kad je previše ofirno, pređu na priču da nema ništa od tog, nije budala doći u Želju, nema para bla bla bla
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

jahija

Post Postao/la jahija » 29 maj 2014, 10:35

Ja se sjećam onog Railića najbolji u Modriči ubijao nas kao bek iz slobodnjaka i igrao ekstra mi ga dovedosmo ma ništa totalni promašaj, to su ti igrači za malih ekipa i malih sredina, ne snađe se svako u većoj sredini i puno većem klubu naravno.
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 29 maj 2014, 10:49

SarajlijaTM je napisao/la:

mislim da nece biti,jedan jedini razlog je sto ni Adzem ni Edis nemaju profi licencu,jedina solucija je da se Amar,Dino ili Mema vode kao sefovi a da ustvari Adzem ili Edis upravljaju sa ekipom

teatar
Kontakt:

Post Postao/la teatar » 29 maj 2014, 10:52

Mislim da je Dino radio OK, ali ne bi mi smetalo da dođe malo sviježe krvi. Adžem je mlad, pun energije, dobro poznaje sve ove mlađe igrače.
Ja sam uvjeren da slijedeće sezone nećemo imati slabiji tim od prošlogodišnjeg. Povrijeđeni su se oporavili, klinci su iskusniji za jednu godinu igranja u PL ... vjerujem da će doći još neko pojačanje s iskustvom.

@Super, hoće li biti kakvih provjerenih imena?

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 29 maj 2014, 10:55

teatar je napisao/la:Mislim da je Dino radio OK, ali ne bi mi smetalo da dođe malo sviježe krvi. Adžem je mlad, pun energije, dobro poznaje sve ove mlađe igrače.
Ja sam uvjeren da slijedeće sezone nećemo imati slabiji tim od prošlogodišnjeg. Povrijeđeni su se oporavili, klinci su iskusniji za jednu godinu igranja u PL ... vjerujem da će doći još neko pojačanje s iskustvom.

Super, hoće li biti kakvih provjerenih imena?
pregovara se sa par igraca,sacekajte prvo ovo veceras da se zavrsi pa ce novi ili stari trener uzeti igrace koji nam najvise treabaju jer dino ili ova dvojica ne igraju istu igru i traze druge tipove igraca

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 29 maj 2014, 11:37

Ne znam koliko je pametno probati sa Adžemom ili Mulalićem. Ipak su oni "nedokazani" treneri za klub kakav je FK Željezničar. Mislim rade odličan posao sa mlađim kategorijama, svaka im čast, ali nemaju iskustva sa seniorkim timovima i mnogo rizikujemo sa njima. Nas ionako niko ništa ne pita, mada nebi loše bilo postaviti na zvaničnu stranicu anketu (kao izbor za najboljeg igrala mjeseca), onako čisto informativno da vide šta raja misli, ipak smo mi udruženje građana a ne privatni klub. Mislim da bi se dosta raje složilo da probamo sa Odovićem, bar ako ništa, onda bi se igrao atraktivniji fudbal na Grbavici. Ovako mnogo rizikujemo sa neprovjerenim trenerima.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kerla, Selimović, Brković, E. Čolić, Hodžić su već napustili Želju, a još se ne zna sudbina Bučana i Ramića, kojima su istekli ugovori.

Ovome dodajmo i kako klub namjerava prodati Filipa Lončarića, Nermina Jamaka, Srđana Stanića i Muamera Svraku i dolazimo do podatka, kako će za Želju u narednoj sezoni nastupati golobradi mladići, uz nešto iskusnijeg Zeljkovića, te Tomića i Hasanovića.
Zadnja izmjena: Adviser, dana/u 29 maj 2014, 11:45, ukupno mijenjano 1 put.

teatar
Kontakt:

Post Postao/la teatar » 29 maj 2014, 11:41

Adviser je napisao/la:Ne znam koliko je pametno probati sa Adžemom ili Mulalićem. Ipak su oni "nedokazani" treneri za klub kakav je FK Željezničar. Mislim rade odličan posao sa mlađim kategorijama, svaka im čast, ali nemaju iskustva sa seniorkim timovima i mnogo rizikujemo sa njima. Nas ionako niko ništa ne pita, mada nebi loše bilo postaviti na zvaničnu stranicu anketu (kao izbor za najboljeg igrala mjeseca), onako čisto informativno da vide šta raja misli, ipak smo mi udruženje građana a ne privatni klub. Mislim da bi se dosta raje složilo da probamo sa Odovićem, bar ako ništa, onda bi se igrao atraktivniji fudbal na Grbavici. Ovako mnogo rizikujemo sa neprovjerenim trenerima.
Ne slažem se da je prevelik rizik. Ko god bude izabran neće raditi sam.
Opet će biti u stručnom štabu Dino, Memić ... Amar je uvijek tu negdje. Iako, ponavljam, ne bih imao ništa protiv da Dino nastavi.

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 29 maj 2014, 12:00

Adviser je napisao/la:Ne znam koliko je pametno probati sa Adžemom ili Mulalićem. Ipak su oni "nedokazani" treneri za klub kakav je FK Željezničar. Mislim rade odličan posao sa mlađim kategorijama, svaka im čast, ali nemaju iskustva sa seniorkim timovima i mnogo rizikujemo sa njima. Nas ionako niko ništa ne pita, mada nebi loše bilo postaviti na zvaničnu stranicu anketu (kao izbor za najboljeg igrala mjeseca), onako čisto informativno da vide šta raja misli, ipak smo mi udruženje građana a ne privatni klub. Mislim da bi se dosta raje složilo da probamo sa Odovićem, bar ako ništa, onda bi se igrao atraktivniji fudbal na Grbavici. Ovako mnogo rizikujemo sa neprovjerenim trenerima.
tako je amar preuzeo 2001. kormilo zelje... neiskusan i nedokazan... vrijedi probati... gori od dine ne moze biti
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 29 maj 2014, 12:08

jovanmaksimovic je napisao/la: tako je amar preuzeo 2001. kormilo zelje... neiskusan i nedokazan... vrijedi probati... gori od dine ne moze biti
Daj bože da ste u pravu, niko sretniji od mene. Samo, uzmi u obzir kakvu je Amar tada (za naše uslove) ekipu imao a kakvu će ekipu imati neko od navedene dvojice u narednoj sezoni. Možeš komotno uzeti i slučaj kona od prošle polusezone kad su probali sa Jarnijem koji je do tada vodio samo juniore, šta je napravio?

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin, NazorUso i 22 gosta.