Biciklizam
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Biciklizam
Kolumbijac Uran deklasirao konkurencu na kronometru
i preuzeo vodeču poziciju na Giru...Kiserlovski ostaje deseti u generalnom poredku.

I pade jedno presvlachenje na kraljevskoj etapi Gira.

Uh , kakva voznja Naira
Jos prije zadnjeg uspona na 20 km. od cilja je razlika bila 1:45 od glavne(najace) grupe.
Nairo sam odvezao,al apsolutno sam odvezao citav uspon i jos digao prednost na preko 4 minute od glavne grupe

Jos prije zadnjeg uspona na 20 km. od cilja je razlika bila 1:45 od glavne(najace) grupe.
Nairo sam odvezao,al apsolutno sam odvezao citav uspon i jos digao prednost na preko 4 minute od glavne grupe

Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
E u pm ! Nisam danas gledao zbog obaveza, uzasni uslovi, i evo sad vidim Nairo ! Svaka ti cast momce

Max Allegri
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Čovjek iz bunara došao do situacije da ima Giro u džepu, šta reći više o tome. Ako preživi hronometar to bi bilo to, da nema hronometra rekao bih da je već gotovo. Hesjedal podsjetio na stare dobre dane, svaka čast! Uran nema tim, Omega na uzbrdici ne postoji.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Danas fino sjeo da gledam 17. etapu i onda šok, nisam imao pojma o ovoj neutralizaciji spusta. Izgleda da Quintanin napad i nije bio tako poseban. Tu je sada Brian Cookson, prema tome očekujem uskoro radikalnu promjenu pravila od strane UCI-ja, ovo je neprihvatljvo, ne smije se dešavati.
Da pravo kazem, nisam sjeo da gledam, kontam dok pojedem slusat cu ! Kad?! Wtf??? Ne znam sta da mislim, svi su podjednako krivi, a najvise organizatori ! Ako vec treba da se nesto uradi nadam se neutralicizaciji spusta, inace sutrasnji hronometar nece imati smisla !DukeOfWellington je napisao/la:Danas fino sjeo da gledam 17. etapu i onda šok, nisam imao pojma o ovoj neutralizaciji spusta. Izgleda da Quintanin napad i nije bio tako poseban. Tu je sada Brian Cookson, prema tome očekujem uskoro radikalnu promjenu pravila od strane UCI-ja, ovo je neprihvatljvo, ne smije se dešavati.
Max Allegri
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Ne može više ovako, ovo oko dogovora timova je glupost, treba uvesti nekakvu komisiju na čelu sa direktorom trke koja će odlučivati o tome i da ta odluka bude konačna i jasno vidjiva svima, nek pošalju nekog "sudijskog vozača" (bivšeg vozača) da bi procijenio da li treba doći do neutralizacije ili ne, a ne kao juče odluka je tu dok neko ne napadne, a onda kad je neko već napao pravimo se da nema odluke, pa to je toliko neozbiljno da nemam riječi.
Stvarno ne znam ! U jendu ruku mi je zao Naira, a u drugu, mozda je ispao bezorazan ! Ako je znao za informaciju, onda nemam rijeci, ne postaje se tako sampion ! Nadam se nekom kompromisnom rjesenju, inace cemu sve ovo?!
Max Allegri
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Možda je znao, možda nije znao, o tome se sad može samo nagađati. Ali krovna organizacija jednog sporta ne smije sebi dopustiti da bilo koji vozač uopšte bude u dilemi u kakvoj se možda juče našao Quintana, jer postoji šansa da je on zajedno sa timom pretpostavio da bi se u takvoj jednoj konfuziji moglo profitirati i to bi bila sramota i za njega i za tim, ali ni približno takva kakva je sramota za Giro i UCI u konačnici, jer su njihova pravila omogućila da se (u ovom slučaju još uvijek možda) mešetari na ovakav način. Kažu da pametan uči iz tuđih, a budala iz svojih grešaka, ali znamo da u praksi mnogi često ne uče ni iz svojih grešaka. Nadam se da će u UCI-ju biti barem "budale" i naučiti iz vlastitih grešaka. Davno sam pričao i on tom slobodnom pristupu publike biciklistima, na tome se isto mora raditi. Cookson je British Cycling preuzeo u potpunom haosu i napravio strašne gotovo nevjerovatne stvari, sada je preuzeo haos epskih razmjera i biće mu puno teže da uvede bilo kakav red u jednoj interesnoj množini kakva je UCI, ali treba vjerovati da može uspjeti u tome. Do sada se uglavnom bavio velodromom, MTB-om i ostalim manje eksponiranim disciplinama, ali vrijeme je za glavnu stvar, potrebna je korjenita reforma.
Nairo imao kolege do 3 km. prije cilja i lagano popratio stihijske napade iz glavne grupe , ne da je neko mogao skocit bash , Cadel najvise izgubio.
Sutra hronometar , ne previse dug
100 sekundi prednosti nad Uranom..
Sutra hronometar , ne previse dug
100 sekundi prednosti nad Uranom..
Quintana Nairo Giro izdominir'o. 
Sutra se spremaju kokice da se studiozno pogleda Zoncolan - najtezhe brdo iz sveta biciklizma.

Sutra se spremaju kokice da se studiozno pogleda Zoncolan - najtezhe brdo iz sveta biciklizma.
Prvi GT od mnogih!
Kakva dominacija
Kakva dominacija

- DukeOfWellington
- Kontakt:
Vrlo impresivno danas od Quintane.
Sutra tipujem na Rollanda.
Sutra tipujem na Rollanda.
U*eba ih Nairo danas
sutra Rolland ili Pozzovivo 
Btw ne bih se slozio da je najgori ima i na vuelti Aito de Angliru
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

Btw ne bih se slozio da je najgori ima i na vuelti Aito de Angliru

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Aru otkrovenje Gira
Odusevio me, inace Zoncolan je strasan

Odusevio me, inace Zoncolan je strasan

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Quintana rutinski, očigledno da je imao snage i za više ali nije bilo potrebno. Rogers do druge pobjede na Giru, fino.
Ponovo kreten od navijača direktno utiče na regularnost trke, do kad će se ovo tolerisati?
Ponovo kreten od navijača direktno utiče na regularnost trke, do kad će se ovo tolerisati?
Nairo jos odsprinta na cilju Urana , jer moze
Skoro su i Rogersa skinuli s bajka.

Zestoki debil.DukeOfWellington je napisao/la: Ponovo kreten od navijača direktno utiče na regularnost trke, do kad će se ovo tolerisati?
Skoro su i Rogersa skinuli s bajka.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Geraint Thomas trijumfovao na današnjem hronometru i ima 19 sekundi prednosti pred sutrašnju posljednju etapu Trke kroz Bavarsku 

Evo ga i haman kraj, Nairo rutinski, daleko, daleko najjaci na ovogodisnjem Giru ! Sve kontroverze na stranu ali zasluzio je ovo! Divim se njegovom stavu dok vozu, tako rutinski, smireno kao da mu je 30 ! Usput, tako mi je zao sto levati iz Movistara pokusavaju nesto sa Valverdeom, nadam se da ce Nairo ici na Tur, i barem napraviti nesto kao prosle godine, biti dostojan Albetru i Froomu, nemoguce je poslije Gira nesto vise ocekivati ! Pravo zagrijavanje za tur( daleko najjaci od ere amstronga
i ullrich
) usput, nadam se da ce Frank iskupiti za doping skandal i da ce Andy upasti u neku formu, i napraviti nekim cudom podium ! Jos jendom, svaka cast Nairu

Max Allegri
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.