AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 27 maj 2014, 20:43

Ko zna na šta će ovo izaći. Meni se sve čini da presipaju iz šupljeg u prazno i da se ponovo sve radi neplanski.

Ključna stvar bi bila otjerati sve rak rane kluba i postaviti likove poput Maldinija. Za Pippa vjerujem da može uspjeti, ali kako neko reče, podhitno mjenjati ovo nezdravo okruženje i atmosferu u klubu.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 27 maj 2014, 20:46

Ocekivano je bilo da se Seedorfu nece dati vise od plafon 6mj u uzarenoj stolici, no nikome nije jasno zbog cega su covjeku dali toliko dug ugovor. Raskine li se taj ugovor sad, morat ce mu Berluska isplatiti sav novac, >10mil Euroa :crazy:

Berlusconi i Galliani zaista nisu normalni, ni sami ne znaju sta zele, ni kojim putevima vode klub. Pomirio bi se covjek sa nogiranjem Seedorfa u slucaju da dovedu Spallettija, Prandellija ili sl., no nikako opet sa covjekom bez iskustva, SuperPippom :roll:
Korak naprijed, 3 nazad...i sve tako.

Najveca razlika finaliste Atletica i naseg Milana je u spicevima, D.Costa - Balo, sto se tice igrackog kadra.
Dakle, spreman trener kojemu se ne pleka u posao, koji ima zdrave vizije i ideje je jako, jako bitan (citaj: Simeone). Sto se tice igraca Milan ima i poznatije i na papiru bolje fudbalere od Atletica.

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 27 maj 2014, 20:51

Zenga je napisao/la:Ocekivano je bilo da se Seedorfu nece dati vise od plafon 6mj u uzarenoj stolici, no nikome nije jasno zbog cega su covjeku dali toliko dug ugovor. Raskine li se taj ugovor sad, morat ce mu Berluska isplatiti sav novac, >10mil Euroa :crazy:

Berlusconi i Galliani zaista nisu normalni, ni sami ne znaju sta zele, ni kojim putevima vode klub. Pomirio bi se covjek sa nogiranjem Seedorfa u slucaju da dovedu Spallettija, Prandellija ili sl., no nikako opet sa covjekom bez iskustva, SuperPippom :roll:
Korak naprijed, 3 nazad...i sve tako.

Najveca razlika finaliste Atletica i naseg Milana je u spicevima, D.Costa - Balo, sto se tice igrackog kadra.
Dakle, spreman trener kojemu se ne pleka u posao, koji ima zdrave vizije i ideje je jako, jako bitan (citaj: Simeone). Sto se tice igraca Milan ima i poznatije i na papiru bolje fudbalere od Atletica.
Pazi mnogi imaju na papiru jacu ekipu od Atletika, ali nemaju tim kao Atletiko.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 27 maj 2014, 22:27

Ja sam apsolutno za dolazak Inzagija, on je jedini sposoban da od trenutne situacije napravi nesto pozitivno. Da je dosao neki iskusni trener on bi trazio znacajna pojaacanja, a ovako Inzagi ce pokusati sa nasim mladim momcima napraviti nesto pozitivno. Sedorf niti je trazio pojacanja niti je davao priliku mladima, zadovoljavao se polovnjacima.
Ja ocekujem da Cristante, Saponara, Petagna, Pacifiko budi dio prvo tima i postanu okosnica novog Milana uz De sciglio i ElS. To je jedini naćin da se vratimo na staze stare slave. Tata neće ulagati, znaci jedino sto nam preostaje je polagati nade u mlade, od polovnjaka smo vidjeli da nema nista. Inzagi vec ima i trenerskog iskustva, tako da nije bas novajlija u tom poslu.

Sto se tiće Sedorfa mislim da se i on zaletio u ovaj posao. Pa realno lik nije bio ni okoncao igracku karijeru a dosao je nama za trenera, što je stvarno presedan. Ja ga postujem kao legendu kluba ali se je precijenio. Trebao je fino okoncati igracku karijeru na jedna fin nacin i tek onda razmisljati o trenerskom poslu.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 27 maj 2014, 23:10

Ma pusti ti te mlade nade. Petagna prosječan igrač, Pacifiko sa svoje dvije decenije nije prismrdio prvom timu, Šiljo dvije godine nije poslao pet centrašuteva da valjaju, Saponara se ponaša lijeno i bezvoljno na treninzima i mi bi da se oslanjamo na njih? Ima tu finih omladinaca (tipa faraon, cristante, hašim), ali pitanje vremena kada će se prodati.

Da me se ne shvati pogrešno, apsolutno podržavam da se mladima da šansa, ali se ne slažem sa konstatacijom da se moramo osloniti isklučivo na njih. MORAJU se dovesti 3-4 kvalitetna i provjerena igrača koji će komandovati timom i koji će držati konce u svojim rukama. Da se ne lažemo, ovaj trenutni kadar mladića niti mogu izvesti klub na vrh niti uopšte imamo tako jaku akademiju koja štanca wonderkid-ove u prvi tim.

Seedorf se nije baš zaletio, sjećam se kada je rekao da se poziv Milana ne odbija. Čovjek je iz ljubavi prema klubu došao, iako je znao u kakvim će go'vnima plivati. A sad mu ovako vraćaju.
Ja se iskreno nadam da će Pippo imati uspješan učinak, ali mu se mora omogućiti par transfera. Inače će putem Seedorfa. ;)

FORZA MILAN !

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 27 maj 2014, 23:20

Samo čekam prelazni rok da vidim šta će se uraditi po pitanju igračkog kadra. Ova ekipa po imenima nije loša, ja vjerujem da i ovako slabi možemo među prva 4 četiri u Italiji. Ali ako misle da vrate klub na stare staze slave moraju početi ulagati u ekipu. Kako kaže rope moraju se dovesti 3,4 kvalitetna igrača te uz ovo malo igrača što valja (Tara, Balo iako sam za da ga se proda, Montolivo, Kaka, Rami, De Jong) i mislim da bi se mogli vratiti u Ligu Prvaka a za nešto više (Scudetto) treba puno ulaganja a trenutno Milan čitaj Berlusconi nije u stanju da parira Juventusu, Romi i Napoliju po pitanju finansija..
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 27 maj 2014, 23:26

Uvijek sam bio pro Berlusconi i pro Galliani ali ovo tjeranje jedne fudbalske veličine zvane Clarence Seedorf je kap koja je za mene prelila čašu pa koristim ovu priliku da ih nabijem na qrc obojicu! Sramota.
Ko misli da će rookie Pippo kojeg volim više od nene rođene napraviti ekipu od ovog Milana bez riješavanja problema u korijenu grdno se vara. Idemo opet u krug i postajemo gori od Intera, svake sezone 2 nova trenera. Na šta spade moj Milan :?
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 27 maj 2014, 23:35

rope11 je napisao/la:Ma pusti ti te mlade nade. Petagna prosječan igrač, Pacifiko sa svoje dvije decenije nije prismrdio prvom timu, Šiljo dvije godine nije poslao pet centrašuteva da valjaju, Saponara se ponaša lijeno i bezvoljno na treninzima i mi bi da se oslanjamo na njih? Ima tu finih omladinaca (tipa faraon, cristante, hašim), ali pitanje vremena kada će se prodati.
Ne kazem da su oni sad velemajstori koji ce nam donijeti titulu LP ali momcima treba dati priliku da se pokazu, ovi nasi nece da ulazu znaci da su nam mladi jedina nada, ili si ti i dalje za dovođenje polovnjaka koje ni njihovi maticni prosjecni klubovi nece. Po cemu si zaključio da je Petagna prosjecan napadac, momak nije odigrao ni 15 minuta za prvi tim ti ga otpisao. Ok ne kazem da je neka ekstra klasa ali je igrao za nasu primaveru redovno zabijao donio nam Viaregio kup mislim da zasluzuje priliku. Za Pacifika isto vrijedi, decko je kapiten naše Primavere, i valjda je logicno da bude prebacen u prvi tim. Do sada se nije mogao ni pribliziti se prvom timu jer su Alegri i Sedorf forsirali znalce boneru, zapatu, mexesa i takve. Sto se tiće Saponare mislim da ti taj argument ne stoji, jesili li ikada gledao trening milana uzivo pa da mozes tako nesto reci, ako jesi onda je uredu. Kada odigra 3 tekme za redom u svakoj podbaci moze se reci da je los, ali ovako kad trpimo birsu, hondu, esiena sto ne mozemo i njega.
Vidi nešto. Mora nam svima biti jasno da Tata i Celo nece ulagati. Dakle trenutna situacija u Milanu nam nedaje nikakvu nadu da ce biti bolje, je li tako? Ukoliko budu igrali ovi mladi momci imat cemo makar neku nadu, mozemo gledati utakmicu i nadati se da ce momci dati sve od sebe i pokazati talenat, dakle imali bi se cemu nadati. Međutim ukoliko budu i dalje igrali ovi polovnjaci za nas nema nade, oni nam nemogu nista vise pruziti jer su dostilgli svoj maximum i to davno.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 27 maj 2014, 23:38

Ma neće se desiti ništa značajno, još jedan uobičajen merkato u najavi. Ciganče oko Taarabta i Ramija, a tih desetak miliona što će se na njih potrošiti je otprilike naš budžet za ljeto.
Kad bi makar ova gov'na poput Matrija i Robinha prodali, našlo bi se mjesta za kvalitetnog igrača, ali ti novci će otići u bespuća Berlusconijevog džepa.

Slažem se da ova ekipa po imenima nije loša, ali mi dalje od LE ne možemo. Svi se uzdignemo poslije niza pobijeda, ali kada ti dođe Juventus, Roma ili Napoli, shvatiš koliko smo ustvari jadni i nemoćni. Da ne pričam o možebitnim izletima u Evropu, tu smo se propisno obrukali.

Je'bi ga, ako nastave ovako, ni Pippo ni sam bog nam ne mogu pomoći dok se ne odriješi kesa. Ima tu finih igrača koji bi mogli činiti kostur ekipe, ali šta će jadovi kada hamelji igraju oko njih (i ne čini se ništa da se to promijeni).
Kako god, bog neka nam je na pomoći (ili ko već), ali ja ne vjerujem u čudnovati uspjeh Pippa i vraćanje u top 3.

FORZA MILAN !

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 27 maj 2014, 23:52

Ma ne vjerujem da iko i razmišlja o TOP 3 ali eto u skladu sa imenom i tradicijom moja očekivanja su uvijek bila Scudeto + što dalje u Ligi Prvaka. Od ove tj. završene sezone sam smanjio svoja očekivanja na TOP 3 ali nismo bili ni blizu toga, čak nismo izborili ni Europu.

Šta sada, da prevalim preko usta da ne očekujem Milan u borbi za Ligu Prvaka iduće godine? To će meni biti lično vrlo teško. Opet, kad gledam realno kao neki neutralac, sa ovakvim igračkim kadrom neko realno stanje je borba za Ligu Europe što vjerujem 95% navijača Milana doživljava kao poniženje i lošu utjehu..

Teško da može gore, da se razumijemo Milan se nikada neće boriti za opstanak ali svaka sezona bez Lige Prvaka pogotovo u ovakvoj lošoj ligi je Milanu ravna kao ispadanje u Seriu B ako me razumiješ šta hoću da ti kažem. Pali smo veoma nisko, padali smo od 2007-e postepeno sve malo po malo, ne toliko igrački koliko finansijski. A nedostatak finansija je uzrokovao rasipanje igračkog kadra na kraju sezone 11/12 i od tada počinje strmoglavi pad i finansijski ali sada i igrački. Trebaće nam barem jedna sezona da stanemo na noge, jedna da uđemo u pravu formu kao Liverpool ove sezone i onda slijedi neki povratak. Znači tri godine minimalno a ako se bude radilo kao posljednjih par prelaznih rokova i 6 sezona će biti malo.

Ne znam, nisam više ni pametan da diskutujem o tome, jedino što znam da sigurno teško da može gore a nema nikakvih naznaka da idemo ka boljem :?
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 28 maj 2014, 00:11

Vidi @killeru, ja apsolutno podržavam guranje mladića u prvi tim, ali se ne možemo osloniti isključivo na to jer, da se ne lažemo, nemamo jak omladinski pogon. ;)

Mislim da je naša jedina nada da se ovaj klub proda u ruke onoga koji će MOĆI i HTJETI ulagati. Dok je ovaj trenutni kadar na vrhu, nema nama pomaka.
Samo se nadam da će taj neko doći vrlo brzo dok ne bude prekasno i dok definitivno ne čučnemo na samo dno. Što povlači još gore posljedice nego što je to sad slučaj.

FORZA MILAN !

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 28 maj 2014, 00:13

Teško će Milan do top3 sa trenutnim igračkim kadrom,Juve br. 1,onda dosta ste lošiji od Rome i Napolija,al ništa nije nemoguće.
embrace the chaos

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 28 maj 2014, 00:54

rope@
Svi smo mi mislim za to da Berlu proda klub, al to su samo nase zelje. I ja sam za to da se dovede 5-6 WC igrača al valjda nam je svima jasno da od toga nema ništa. Zato razumijem LegendKiller-a koji (kao i ja) pokusava biti realan.
U trenutnoj situaciji najbolje i jeste oslonit se na vlastiti kadar i pokusati od prodaje ovih kloceva dobit koju paru i pametno potrošiti, jer tesko je ocekivati neke WC igrače.
Kad se promjeni vlasnik ili ovaj dodje pameti onda cu i ja vise pisati o WC igračima i mojim zeljama.
Il Club più titolato al mondo!

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 28 maj 2014, 10:51

Cuj nema Atletico jaci rooster od Milana :/ Siguran sam da nema pozicije u timu na kojoj Atletico nema boljeg igraca od ove istrosene ekipe.Reci da ekipa koja osvoji Primeri ispred Barce i Reala nema neke WC igrace je apsurd.Prosjecan tim i sjajan trener je primjer Seville i Emerya.Mocan tim i mocan trener je primjer Atletica i Simeonea. ;)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 28 maj 2014, 11:22

Corriere dello Sport reports that Milan could try to bring Darmian back this summer. His contract with Torino expires in 2017. :pray:

Chicago Fire are interested in signing Robinho. Two other MLS clubs are also interested: Orlando City Soccer and New England Revolution. :pray:

Milan have raised their offer for Rami from €3.5m to €3.8m. Valencia haven't responded yet. [GdS] :pray: :facepalm:

Mexes will be asked to spread his €4m wages over two years as a part of the contract extension from 2015 to 2016 (like Bonera did).

Sinoc skupa gledali neku utakmicu ..đ

slika
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 28 maj 2014, 11:26

Johny je napisao/la:Cuj nema Atletico jaci rooster od Milana :/ Siguran sam da nema pozicije u timu na kojoj Atletico nema boljeg igraca od ove istrosene ekipe.Reci da ekipa koja osvoji Primeri ispred Barce i Reala nema neke WC igrace je apsurd.Prosjecan tim i sjajan trener je primjer Seville i Emerya.Mocan tim i mocan trener je primjer Atletica i Simeonea. ;)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Thiago niije bolji od De Jonga, a bome ni Garcia a ni Villa od El Shaarawya. Na ostalim pozicijama su bolji ili su tu negdje ( slucaj Gabi - Montolivo).
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 28 maj 2014, 13:50

Mislim da je pitanje vremena kada će se prodati većinski dio dionica kluba. Svima je jasno da Berla više nije u stanju voditi klub kao prije i nadam se da će rasčistiti to sam sa sobom. Odolijevali su godinama, ali ako se ponovi još jedna ovakva sezona, to će biti alarm za promjene.
A bome, nisu ni u cvijetu mladosti... :mrgreen:

Ma nama za povratak u vrh u ovakvoj ligi uopšte ne trebaju WC igrači, dosta je 3-4 kvalitetna igrača koji bi zakrpili najkritičnije rupe. U suštini, ova ekipa već ima par dobrih igrača samo im treba podrška.
Da su pametni, od prodanog hamelja dobiti 20 miliona plus 20-30 od pedofila (sudeći po bogatstvu, njemu je to k'o 20KM) i to bi bilo sasvim dovoljno. Pogotovo uz dobrog trenera koji bi to znao posložiti (nadam se Pippo).

FORZA MILAN !

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 28 maj 2014, 14:00

Seedorf odbio Galatusaray ..

QPR are considering to sign Emanuelson. His contract with Milan expires next month, which means that he can join a club on a free transfer.

Ko je ovaj mali dečko ? :P

slika
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 28 maj 2014, 14:16

De Jong? :lol: :lol:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 28 maj 2014, 14:24

Muntari? :mrgreen:

FORZA MILAN !

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.