Nogometaši Želje remizirali sa Tuzlacima:
Sloboda nas je spustila na zemlju
Semir Kerla: Željo je protiv Slobode morao bolje odigrati
Srećom, prva ekipa protiv Slobode je brzo izašla sa terena, eto, toliko su dobri bili, priznao nam je Osim u svom stilu, te dodao kako su njihove zamjene bile dosta bolje • Sutra protiv Rudara
Nakon 0:0 protiv Hajduka u subotu, Željezničar je u jučerašnjem susretu protiv Slobode odigrao 1:1, nakon čega su igrači tima sa Grbavice od stručnog štaba upozoreni da ih, uslovno rečeno, rezultat protiv Splićana ne smije dignuti u visine.
"Odigrali smo dosta lošije nego protiv Hajduka i moraćemo se brzo spustiti na zemlju, to je jedino što znam", kaže nam menadžer kluba Amar Osim, koji je nakon 25 minuta utakmice protiv Slobode zamijenio kompletnu prvu postavu...
"Srećom, prva ekipa je brzo izašla, toliko su dobri bili", priznao nam je Osim u svom stilu, te dodao kako su njihove zamjene bile dosta bolje, za razliku od meča protiv Iskre, gdje su i oni podbacili.
"Kombinovani tim je bio loš protiv Iskre, bolji protiv Slobode, a prvi tim grozan protiv Tuzlaka, a dobar protiv Hajduka. Tako to ide, valjda", pokušao nam je objasniti Osim.
Inače, jedini pogodak za Želju u duelu protiv Slobode postigao je stoper Semir Kerla, koji je izborio početnu postavu krajem protekle polusezone, a kako sada stvari stoje dirigovaće plavom odbranom i na proljeće.
"Moje je da odradim što bolje posao u odbrani", skromno kaže Kerla i priznaje da su protiv Slobode odigrali dosta lošije nego protiv Hajduka.
Ipak, Kerla dodaje kako se cijela ekipa lagano diže u formi, te da je Željo sigurno jači nego jesenas.
"Na početku sezone nismo bili uigrani, ali sada smo već duže vrijeme zajedno i to izgleda mnogo bolje. Uvjeren sam da ćemo na proljeće igrati mnogo bolje, sa manje oscilacija. Naravno, kvalitet se dokazuje na terenu, a ne pričom", poručuje stoper Želje koji je uvjeren da plavi mogu izboriti izlazak u Evropu.
Inače, nogometaši Željezničara su danas imali dan bez prijateljskog susreta, a za sutra je planirana utakmica protiv kakanjskog Rudara, dok će se u petak igrati meč protiv Veleža u Vrapčićima, što bi trebala ujedno biti i generalna proba pred početak proljetnog dijela sezone.
http://www.****/index.php?id=5293