TRUST je napisao/la:Nakon svih desavanja zadnjih 10 godina u klubu, tolikih borbi za opstanak, dva izgubljena finala kupa, ne igranje u evropi iako smo je izborili, raznog mestarenja u klubu, ispadanja iz lige, pa dolaska u situaciju da je upitno igranje druge polusezone u 1 Federalnoj, odlaska svih igraca,onda dolazi gospodin Husic, pa opet svih problema i raznih koji su ga htjeli otjerati, pa sa jedva sastavljenom ekipom bitno je bilo samo da igraca zna koliko toliko da igra lopte dobro je ko sto rece Azmir, dolazimo u jednom trenutku od -10 do -4 Vitezu, pa onda poraz od Kaknja i tu se sve nade gase, pa onda nakon svega kad se je malo situacija stabilizovala izgubljeno finale kup TK od Brastva, pa u ovoj sezoni na pocetku silni problema razni mesetara koji su htjeli neke ogromne pare preko suda kao Glavas, Davud i one razne tuzbe od igraca, i nakon svega sto smo prosli evo nas na prvom mjestu sigurno zadnjih 20 godina bolji ljudi nisu vodili klub, ali opet ja koda sanjam da napokon ide i nama dobro i nabolje. Svaki dan udem na net i prvo pogledam tabelu, sta smo sve prosli ja i kada dignemo trofej ako ovo sve bez problema prode necu vjerovat, sve ce mi biti u glavi sad ce nas neko zeznut, namjestiti ce nam nesto. Kroz toliko problema, ocaja i turbulencija je prosla ova nasa Sloboda da cu ja tek kad budemo odigrali prvu tekmu u PL vjerovat da smo opet tu gdje pripadamo. Uh samo kad se sjetim sta je sve bilo zadnjih 10 godina
Samo opušteno sada, nakon svega što je Sloboda prošla, konačno je oko Slobode okupljen kolektiv ljudi koji rade ozbiljno, koji ne gledaju ličnu korist i lagano vraćaju Slobodu gdje joj je mjesto. Već sam dosta puta to ponovio, od ovakvog kolektiva možemo i realno je da očekujemo velike stvari. Ali samo lagano, ne može se sve postići za jednu ili dvije sezone, treba vremena.

Svakako je važno istaći i da se iz dana u dan povećava broj simpatizera Slobode, što pokazuje da je Sloboda krenula pravim putem ravno ka vrhu, gdje i pripada jedan klub sa tradicijom i ugledom kakav je kroz 95 godina postojanja izgradila.