Potpuno se slažem.I ja sam to primijetio.bosnas_ je napisao/la:moram ovo istacu,selektor Susic se tokom ovih prirpema ponasa jako korektno i djeluje mi pristupacniji nego ikada... vjerovatno su ga pogodila i ova desavanja u drzavi,nekako je prijateljski raspolozen prema svima! Bio sam na treningu u Hrasnici,atmosfera djeluje bolja nego ikad,iako su mnogi prizeljkivali da bude drugacije... djeluju mi svi kao jedan,nikad ih nisam vidio raspolozenije,od Dzeke do Vrsajevica! Selektor je dosta susretljiv prema medijima,navijacima,bukvalno nikoga ne odbija,cak mislim da neki to i zloupotrebljavaju i s vremena na vrijeme dosadjuju,ali zasad sve djeluje perfektno! radi se dosta ozbiljno i nekako mislim da ce igraci dati 120% svojih mogucnosti da dodju do sto boljeg rezultata u Brazilu,nakon svega ovoga sto se desilo u BIH i regionu,definitivno imaju motiv vise....
Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
Vrlo temeljito priprema se Kovač i to uz korištenje tehnologije, kao nijedan izbornik do sada.
Dio stožera tako je postao i Francuz Nicolas Jovier, stručnjak za videonadzor iz Montpelliera. On će čitati podatke o igračima iz sustava Sports Code, dok je zaposlen i Irac Barry Hamilton, za praćenje igrača GPS sistemom. Riječ je o sustavu koji pokazuje pretrčane kilometre i uloženu snagu te ukazuje na potrebu regeneraacije. U Austriji je za igrače izgrađena posebna sauna, kako bi se pripremili za uvjete u Manausu. Tu metodu koriste i Talijani. Od vrućine će se igrači oporavljati hlađenjem tijela nakon utakmice.
"Što prije izvučemo toplinu iz tijela, ono se prije oporavlja", objasnio je Kovač
Dio stožera tako je postao i Francuz Nicolas Jovier, stručnjak za videonadzor iz Montpelliera. On će čitati podatke o igračima iz sustava Sports Code, dok je zaposlen i Irac Barry Hamilton, za praćenje igrača GPS sistemom. Riječ je o sustavu koji pokazuje pretrčane kilometre i uloženu snagu te ukazuje na potrebu regeneraacije. U Austriji je za igrače izgrađena posebna sauna, kako bi se pripremili za uvjete u Manausu. Tu metodu koriste i Talijani. Od vrućine će se igrači oporavljati hlađenjem tijela nakon utakmice.
"Što prije izvučemo toplinu iz tijela, ono se prije oporavlja", objasnio je Kovač
- Goalgetter
- Kontakt:
Treba se dodati na to, da i oci javnosti nisu toliko uperite u njih zbog desavanja u zemlji. Ove poplave, jesu psihicki dosta uticali na igrace, ali moze se ispostaviti kao i pozitivan faktor za njih, jer euforije jos nema,stime je i pritisak na igracima dosta manji, i poprilicno bez ometanja mogu odraditi ove pripreme u BiH.
Hajde otvorite temu za ovu prijateljsku danas.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
To je reci ozbiljnost i potpuni profesionalizam.zgembo89 je napisao/la:Vrlo temeljito priprema se Kovač i to uz korištenje tehnologije, kao nijedan izbornik do sada.
Dok nasi treniraju sa pogledom na štalu, a poslije utakmice umjesto u saunu oni u restoran Bosna na "regeneraciju".
Samo sto je nasi izbornik mislima jos u 70-im, pa mu je Hajduk veliki klub, a igracima je dovoljno ospavati sahat nakon treninga da se regenerisu.
Je li ono mi igramo protiv Nigerije u onoj dzungli? Najvaznija utakmica i to protiv Afrikanaca koji su navikli da zive u paklu. Pripremaju li se nasi uopste za te vrucine? Evo citam ovo o Hrvatima, a ranije danas sam gledao da Englezi u Portugalu treniraju sa tri sloja odjece, da se naviknu na vrucine. A nasi? Yebiga, ne moze se bas tako lako otic na SP na drugom kontinentu, ne igramo u Zenici.
Te i mene stvari brinu, dakle fizicka priprema... Gledam ovu tekmu protiv irana koja bi mogla biti odlucujuca, igra se po zvjezdanu u 1 sat, ko skrojeno za Irance koji su navikli na vrucine.Cartman je napisao/la:Je li ono mi igramo protiv Nigerije u onoj dzungli? Najvaznija utakmica i to protiv Afrikanaca koji su navikli da zive u paklu. Pripremaju li se nasi uopste za te vrucine? Evo citam ovo o Hrvatima, a ranije danas sam gledao da Englezi u Portugalu treniraju sa tri sloja odjece, da se naviknu na vrucine. A nasi? Yebiga, ne moze se bas tako lako otic na SP na drugom kontinentu, ne igramo u Zenici.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
- DzemoVoliMarmeladu
- Kontakt:
Neigramo u Amazonu, to je Maunas. Ovo je Cuiaba. Ali doduse i tu je vrucina kao i u cjelom Brazilu. I mene to najvise brine. Mislim da podcjenjujemo te vrucine i vlage u Brazilu. Ionako nemamo neke fisicki spremne igrace, osim Lulica. Nadam se da ce mo dobro proci.Cartman je napisao/la:Je li ono mi igramo protiv Nigerije u onoj dzungli? Najvaznija utakmica i to protiv Afrikanaca koji su navikli da zive u paklu. Pripremaju li se nasi uopste za te vrucine? Evo citam ovo o Hrvatima, a ranije danas sam gledao da Englezi u Portugalu treniraju sa tri sloja odjece, da se naviknu na vrucine. A nasi? Yebiga, ne moze se bas tako lako otic na SP na drugom kontinentu, ne igramo u Zenici.
Kad sam vidio taj clanak kako se pripremaju Hrvati onda sam fakat postao svjestan kako vrucine ce imati utjecaja ne bih volio da se desi da nasi igraci budu spremni fizicki ,a da ipak zbog tih uslova na koje nisu navikli izgledaju nespremni na terenu..
Safet je genijalan, boli njega za vrucine
Niko ne komentarise sto amidzica ne smije povesti u Gradacas, strah ga da ne izofiraju djeca i zvizduka

Niko ne komentarise sto amidzica ne smije povesti u Gradacas, strah ga da ne izofiraju djeca i zvizduka

- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Prosjecne temperature u Junu su 22,5 (Rio de Janeiro), 23,5 (Cuiaba) i 24,3 (Salvador). Ne izgleda toliko strasno, tamo je kod njih za vrijeme SP zima tako da nisu one najgore vrucine.
Ali mislim da je strasno sparno. Svi se u glavnom pripremaju na vrucine, a mi ne.calcio je napisao/la:Prosjecne temperature u Junu su 22,5 (Rio de Janeiro), 23,5 (Cuiaba) i 24,3 (Salvador). Ne izgleda toliko strasno, tamo je kod njih za vrijeme SP zima tako da nisu one najgore vrucine.
Priprema se Pape. Evo danas vrucine, a on ne skida suskavac. Ne bi me cudilo i da spava u njemu 

- DzemoVoliMarmeladu
- Kontakt:
Pogresno citas temperature. To ti je Daily mean. Prosjek u 24 sata, gdje se broji i noc. To nista ne znaci. Gleda se Avg High koji je 30+ to ti je temperature u toku dana. Plus vlaga koja ubija. To se mora dozivit da se moze objasnit kako treba.calcio je napisao/la:Prosjecne temperature u Junu su 22,5 (Rio de Janeiro), 23,5 (Cuiaba) i 24,3 (Salvador). Ne izgleda toliko strasno, tamo je kod njih za vrijeme SP zima tako da nisu one najgore vrucine.
- calcio
- Kontakt:
Zato cemo vjerovatno u Americi odraditi drugi dio priprema, tamo su isto vrucine, i vlaga zna biti strasna.Cartman je napisao/la:Ali mislim da je strasno sparno. Svi se u glavnom pripremaju na vrucine, a mi ne.calcio je napisao/la:Prosjecne temperature u Junu su 22,5 (Rio de Janeiro), 23,5 (Cuiaba) i 24,3 (Salvador). Ne izgleda toliko strasno, tamo je kod njih za vrijeme SP zima tako da nisu one najgore vrucine.
- Fantasista
- Kontakt:
Ništa neobično za nas, otići se u Brazil i biti iznenađeni teškim uslovima. Pocrkat će oni nakon pola sata igre, ionako ih je većina već sad povrijeđeno i nespremno.
U Americi se pripremamo na vremensku zonu
Uglavnom, svi su poceli shvatati katastrofalno organizovanje priprema, za sta je iskljucivi krivac izbornik nam.
Necemo se cuditi kad nam igraci pocnu crkavat na poluvremenu.

Uglavnom, svi su poceli shvatati katastrofalno organizovanje priprema, za sta je iskljucivi krivac izbornik nam.
Necemo se cuditi kad nam igraci pocnu crkavat na poluvremenu.
- calcio
- Kontakt:
U redu onda ako gledamo average highDzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Pogresno citas temperature. To ti je Daily mean. Prosjek u 24 sata, gdje se broji i noc. To nista ne znaci. Gleda se Avg High koji je 30+ to ti je temperature u toku dana. Plus vlaga koja ubija. To se mora dozivit da se moze objasnit kako treba.calcio je napisao/la:Prosjecne temperature u Junu su 22,5 (Rio de Janeiro), 23,5 (Cuiaba) i 24,3 (Salvador). Ne izgleda toliko strasno, tamo je kod njih za vrijeme SP zima tako da nisu one najgore vrucine.
25,2 Rio
30,7 Cuiaba
26,5 Salvador
U Cuiabi ce biti najzajebanije.
- DzemoVoliMarmeladu
- Kontakt:
Da ali moras racunat na to vlagu dole. To neznam kako da ti opisem. I kad je 22 stepena cim izades napolje covjek se sav preznoji. To kod nas nigdje ni slicno nema.calcio je napisao/la:U redu onda ako gledamo average highDzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Pogresno citas temperature. To ti je Daily mean. Prosjek u 24 sata, gdje se broji i noc. To nista ne znaci. Gleda se Avg High koji je 30+ to ti je temperature u toku dana. Plus vlaga koja ubija. To se mora dozivit da se moze objasnit kako treba.calcio je napisao/la:Prosjecne temperature u Junu su 22,5 (Rio de Janeiro), 23,5 (Cuiaba) i 24,3 (Salvador). Ne izgleda toliko strasno, tamo je kod njih za vrijeme SP zima tako da nisu one najgore vrucine.
25,2 Rio
30,7 Cuiaba
26,5 Salvador
U Cuiabi ce biti najzajebanije.
Zbog vece koncentracije vlage u vazduhu, ne moze se covjek znojiti i rashladjivati i zbog toga je osjecaj ko da je 10 stepeni toplije
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.