Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Llorente
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Llorente » 19 maj 2014, 22:44

Evo da napisem svoj prvi post na temi najdrazeg kluba :)
Scudetto osvojen na ovaj nacin je itekako uspjesna sezona, pokazali smo konkurenciji gdje joj je mjesto :cool:
A Contea sto se tice, ja mislim da on ostaje, to on malo glumi ba da bi ovi nasi ispraznili dzep malo, ne moze on bez Juveta :D
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

Contentissimo
Kontakt:

Post Postao/la Contentissimo » 19 maj 2014, 22:56

Pirlo mortus pijan :urnebes: :urnebes:
36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
Alla Juventus vincere non è importante è l'unica cosa che conta

«It is much easier to paint another Mona Lisa then it is to create another Del Piero» - Iker Casillas

golden
Kontakt:

Post Postao/la golden » 20 maj 2014, 18:14

Sezona je završena, počinje transfer ludilo :mrgreen: .. velika očekivanja, snovi o nekom dream timu a opet ćemo izvisit kao i do sad :oops:

Evo neke moje skromne želje, čisto da ubijem dosadu :mrgreen:

+ Firmino(15m), Vilhena(5m), Rodriguez(20m), Sanchez(20-25m), Baselli/Rabiot(5-10m) = 65-75
- Vučinić(10m), Fabio(8-10m), Padoin+Peluso(5-10m) = 20-25

Za 50-ak mil. možemo drastično podmladiti tim i dobiti potencijalno velike zvijezde (Vilhena i Firmino)

.......................Llorente(Gabbiadini)....................

..............Tevez(Firmino)....................Sanchez(Gio)

.............Pogba(Asa)...........Vidal(Vilhena)..............

.......................Pirlo(Marcha,Rabiot).....................

Rodriguez(Ogbonna)..................................Lich(Isla)

........Chiellini(Caseres)...........Barzagli(Bonucci)........

..........................Buffon(Storari).........................

Firmino je fantastičan igrač koji se ipak ne uklapa u 4-3-3 jer je AMC..A i pitanje je kako bi se snašao u Italiji s obzirom da svi znamo kakva se odbrana igra u Seriji A. Ali dobro bi došao svakako, kvalitetan je igrač i mislim da kvalitetno može odigrati i u veznom kao i na krilu.
Za Vilhenu nemam riječi, gledao sam ga 2,3x i totalno me oduševio, mislim da će postati jedan od najboljih veznih u budućnosti.
Rodrigueza iskreno nikad nisam ni gledao, ali ga hvale na sve strane, mlad je i već je privukao pažnju nekoliko velikih klubova. Teško možemo do njega a i cijena je ipak visoka. Mada, imamo mi Asu koji može solidno igrati na LB, predobar je na svim pozicijama.. u vezi ne bi imao mjesta a šteta je da takav igrač sjedi na klupi.

Izgleda da Conte ostaje iako neće biti zvučnih pojačanja..Znači treba očekivat' Lulića, Basellia/Pereyru, Palettu, Nanija/Meneza i to bi bilo to. Velika pojačanja, nema šta... :thumbdown:
☆ JUVENTUS ☆ 32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ☆

☀ PHOENIX SUNS ☀

PIRLO89
Kontakt:

Post Postao/la PIRLO89 » 20 maj 2014, 23:10

Conte: " Vidal ostaje u Juventusu i naredne sezone"
★ 32 SCUDETTI ★

PIRLO89
Kontakt:

Post Postao/la PIRLO89 » 21 maj 2014, 13:39

Francuski mediji prenose kako je DROGBA sve dogovorio s Juventusom

Jutros prenosi i italijanski Tuttosport, te expert za mercato Di Marzio kaze kako Juve ima dogovor s Drogbom ali da Conte odlucuje da li ce biti novi igrac Juventusa.

Drogba veoma blizu!
★ 32 SCUDETTI ★

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 21 maj 2014, 13:59

Drogba i Alexis > Juventus
Llorente + keš > Barcelona

???

musla
Kontakt:

Post Postao/la musla » 21 maj 2014, 14:58

cuj drogba,sljedeci su giggs,zaneti,pa zasto ne i sedorf... uzas,pa ima li iko mladji?

golden
Kontakt:

Post Postao/la golden » 21 maj 2014, 15:11

musla je napisao/la:cuj drogba,sljedeci su giggs,zaneti,pa zasto ne i sedorf... uzas,pa ima li iko mladji?
Ima Evra.. on za razliku od tih nabrojanih djedova ima samo 33 god.
☆ JUVENTUS ☆ 32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ☆

☀ PHOENIX SUNS ☀

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 21 maj 2014, 16:03

golden je napisao/la:
musla je napisao/la:cuj drogba,sljedeci su giggs,zaneti,pa zasto ne i sedorf... uzas,pa ima li iko mladji?
:lol:
Allegri je gospodin!

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Re: AW: Juventus F.C.

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 21 maj 2014, 16:05

Politikom dovodjenja starih igraca postajemo Milan 2.
Samo, to bi se za 2-3 sezone moglo obiti o glavu kad se 5 prvotimaca umirovi a klupe i adekvatnih zamjena nema.
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 21 maj 2014, 16:23

Drogba je ubica, nemojte džaba. On, Nando, Tevez, Gabbiadini, Sanchez. Koja širina. :bow:

Zamislite samo, moraš ganjati rezultat, protivnik sa bunkerčinom, a u srcu šesnesterca mrcine kao Drogba i Llorente, po stranama Tevez i Sanchez. :oops: :cool: :mrgreen:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 21 maj 2014, 16:43

ne_znam_ko_sam je napisao/la:Politikom dovodjenja starih igraca postajemo Milan 2.
Samo, to bi se za 2-3 sezone moglo obiti o glavu kad se 5 prvotimaca umirovi a klupe i adekvatnih zamjena nema.
Pa vi vec jeste Milan2 kad je prosjek godina u pitanju.
Mada, sto se Drogbe tice to nista ne znaci, covjek je zvijer, fizicki je spremniji od 5 god mladjih igraca.
Kako ono kazu: Pola covjek pola zvijer to je Drogba Didier :grin:

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 21 maj 2014, 16:46

Covjek ce i u ovim godinama izdominirat svakog odbrambenog igraca tako da tu nema polemike, ako se trazi neki napredak na euro sceni definitivno moze vise ponudit od Gabbiadinija i od Berardija zajedno.
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Claus
Kontakt:

Re: AW: Juventus F.C.

Post Postao/la Claus » 21 maj 2014, 17:30

ne_znam_ko_sam je napisao/la:Politikom dovodjenja starih igraca postajemo Milan 2.
Dobra opaska. Definitivno nisi daleko od istine. Milan je najbolji primjer kluba kojem se produživanje ugovora "senatorima" obilo o glavu. Kod njih su to bili Ambrosini, Inzaghi, Zambrotta, Nesta, Seedorf, Van Bommel... a Juventus će uskoro doći u situaciju da će u kratkom vremenskom roku rapidno pasti Buffon, Chiellini, Barzagli, Lichtsteiner, Pirlo, Tevez... Dakle, radi se o 30+ igračima koji imaju staža u klubu (Apache van njega) i koji su standardni u prvoj postavi (nisam spominjao rezerve, a ima i među njima takvih primujera). Jasno je da se zamjene za toliki broj kvalitetnih igrača ne mogu pronaći preko noći, pogotovo ne u jednom prelaznom roku, što je i Conte na vrijeme opazio i radi pritisak na čelnike kluba da odriješe kesu. Takve situacije znaju odnijeti nekoliko sezona u nepovrat, tim više jer Juve i drugi Serie A klubovi nemaju kupovnu moć kao prije i sve češće se oslanjaju na polovnjake i istrošene igrače. Kažem, Rossoneri su to najbolji osjetili na svojoj koži, La Vecchia Signora ne bi trebala ponoviti istu grešku.

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 21 maj 2014, 17:51

Uradio je i Juve istu gresku poslije Farsopolija s Nedvedom, Camoranesijem, Trezom...pa su tavorili u prosjeku 3 godine. Sad su tu Ogbonna, Pogba, Caceres, Asamoah i jos neki jako dobri igraci koji nisu ni blizu opadanja, uz vracanje nekih koji su na posudbama te dovodjenje jos nekih drugih, Juve ima lijepu buducnost.
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 21 maj 2014, 18:45

imam neki osjecaj da se tim sklapa samo za narednu sezonu..sa Konteom se produzilo i vjerovatno je to jos ta jedna godina i razlaz kako god ona zavrsila, i sklapa mu se tim za tu jednu sezonu bez pretjeranog gledanja u buducnost..

sredstava ocigledno nema da se napravi dugorocno konkurentan tim pa se sad love igraci tipa Drogbe i Evre za koje se vjeruje da ce biti dobri jos tu jednu sezonu uz Lulica, Sanceza, Nanija i vjerovatno Paletu...

uz prodaju Vucinica, Kvaljarele, Isle, Pelusa, Padoina, te mozda Djovinka nece se potrositi visi od 10-12 miliona na pojacanja.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 21 maj 2014, 20:36

golden je napisao/la:
Kralju :lol: :lol:
Ja te volim, volim Željo..

Brajkula
Kontakt:

Post Postao/la Brajkula » 21 maj 2014, 23:11

Ma manite se ovih priča, nije ni kreno prelazni rok mediji već prave nama sastav. Pa setite se prošle godine i izvalićete da Tevez nije bio ni u jednoj kombinaciji već Jovetić, Iguain, Kavani i co. Taj sportski menadžment radi odličan posao, tačno čekaju pravi trenutak i pravi momenat da za što manje novca dovedu igrača koji će praviti apgrejd, dakle nema začetanja, srljanja sa nekim ponudama kao što sada radi tipa Junajted, polako, smireno i staloženo.
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

PIRLO89
Kontakt:

Post Postao/la PIRLO89 » 22 maj 2014, 00:16

Danas je bio sastanak sa Udineseom i razgovarali smo oko Pereyra za kojeg Udinese zeli 14-15mil, mi nudimo nesto novca i neke igrace u zamjenu.

Također i sa Torinom, sastali su se Cairo i Marotta, oni traze od nas da otkupe Immbilea a mi od njih 9mil.
★ 32 SCUDETTI ★

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 22 maj 2014, 00:19

Marrone je za Pereyru Pogba.
Iskreno se nadam da ce se uhvatiti pametnijeg posla od dovodjenja mrtvog prosjeka od kojeg je nase dijete bolje, a pri tome je dzaba.

Previse se o njemu prica da ne bi bilo istina. :(

Ako ce nam pojacanja biti Pereyra, Lulic i slicni, Conte moze i odmah ici, ako mene pitate.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.