Rekonstrukcija stadiona u BiH

Chuckie
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Chuckie » 10 maj 2014, 00:59

Dajte ba, ovo u Vitezu liči više na kakvu tarabu negoli tribinu, kakav crni krov. :mrgreen:

To na slikama iznad bar liči na tribinu.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 10 maj 2014, 02:31

Msm da bi presmijesno izgledala ova tribina sa krovom. Ovi u vitezu su uradili samo ono sto su morali,a gledajuci kakav prostor imaju mogli su napraviti ekstra stadion. Po meni je logicnije da su napravili jednu tribinu od recimo 5000 sjedecih mjesta al da bude multifunkcionalna,sa posl.prostorima itd nego ovako ove dvije koje su uradjene reda radi

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 10 maj 2014, 18:19

I ja mislim da je puno ljepse da ima jedna tribina koja je velika nego dvije manje. Dobijes veci podtribinski prostor, tribina puno ljepse izgleda, jeftinije je. Puno prednosti ima, jedina mana je to da stadion ne izgleda bas najljepse sa jednom tribinom, ali Boze moj. Skrpat neke pare i na suprotnoj strani napravit tribinu s 5 reodva na kojoj nece bit ni stolica i koja ce bit za goste i odlicno. Na ovoj vamo imat 20 redova savrsene tribine, poslije i pokrivene.

Moj favorit za kopiranje:
http://i225.photobucket.com/albums/dd12 ... 1290279098
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... tadion.jpg

Mislim samo i iskljucivo na ovu tribinu, ne i cijeli stadion, jer pricamo o jednoj tribini koja je onako malo veca.
Ova ima oko 4500 mjesta, ima VIP sjedala, stadion u globalu zadovoljava UEFA uslove sto znaci da bi ovakva identicna tribina s 4500 mjesta bila dovoljna za igranje pretkola. Ne vjerujem ni da da je cifra za nju neka od koje se zamanta u glavi. Za vise klubova u ovoj ligi bi sjela ko budali samar, uz onih pet redova na suprotnoj za goste.

najjacajezenica
Kontakt:

Post Postao/la najjacajezenica » 15 maj 2014, 23:31

VIIIITIEZEI :)))
koje sranje od natpisa majko mila :D

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 18 maj 2014, 23:14

http://****/vijesti/sport/n ... moga-grada

Sta li ce nam servirat iz Mostara. Nadam se ne fusere nesto i da ce to bit normalno.

Imal itko ista iz Sirokog? Tamo su navodno poceli s radovima dok je prvenstvo zavrseno

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 18 maj 2014, 23:34

Najjadniji portal u Hercegovini, amaterizam na najjače... kao i inače, bombastičan naslov, a u tekstu ništa. :rol:

Ovdje očekujem manji fejslift, puno bi se trebalo uraditi i puno para izdvojiti, a znamo da ništa od roga... Pisao sam na temi Zrinjskog, kolika je zarada HT Eroneta i EPHZHB, te dvije firme bi same (da ne govorimo zajedno) mogle isfinancirati moderni stadion za 10k ljudi sa zadovoljenim svim kriterijima UEFA-e u Mostaru i još sagraditi po barem teren s umjetnom travom u hrvatskim mjestima (gdje najviše zarađuju i na koja se najviše baziraju), da nam nešto vrate. :?
Hayley <3

StephanEl92
Kontakt:

Post Postao/la StephanEl92 » 18 maj 2014, 23:37

badblueboylivno je napisao/la:Ovdje očekujem manji fejslift, puno bi se trebalo uraditi i puno para izdvojiti, a znamo da ništa od roga... Pisao sam na temi Zrinjskog, kolika je zarada HT Eroneta i EPHZHB, te dvije firme bi same (da ne govorimo zajedno) mogle isfinancirati moderni stadion za 10k ljudi sa zadovoljenim svim kriterijima UEFA-e u Mostaru i još sagraditi po barem teren s umjetnom travom u hrvatskim mjestima (gdje najviše zarađuju i na koja se najviše baziraju), da nam nešto vrate. :?
Treba sebi punit dzepove, yebo narod i njihove potrebe :x

Sent from my GT-I5800 using Tapatalk 2
Forza Milan

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 18 maj 2014, 23:43

Da. :D

Da se razumijemo, smatram da bi isto trebali raditi i BH Telecom i M:tel u mjestima u kojima stvaraju najveći profit, da se malo omladina skloni s ulice.
Hayley <3

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 19 maj 2014, 01:07

Jel` se sta u Gradačcu radilo, sminkalo i to ?
Jesam ja nesto profulao ili su i oni neki teren sa umjetnom travom radili iza stadiona ili sta je vec bilo !? :)
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 19 maj 2014, 10:18

badblueboylivno je napisao/la:Da. :D

Da se razumijemo, smatram da bi isto trebali raditi i BH Telecom i M:tel u mjestima u kojima stvaraju najveći profit, da se malo omladina skloni s ulice.
Jah, trebalo bi mnogo toga. BH Telecom umjesto da finansira izgradnju elektrotehnickog fakulteta za UNSA kako bi se edukovali zapravo njihovi buduci uposlenici i lideri, preko 120 miliona KM cistog profita sto ostvaruju godisnje se cuvaju na posebnim racunima... Ali postoje "vaznije" stvari koje se trebaju da finansiraju sa tom ogromnom kolicinom novca.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 20 maj 2014, 17:35

slika

Opet postavili slike, a nisu ni slova o rekonstrukciji napisali, strasan portal :lol: :lol:
Preuzeto sa skyscrapercitya od korisnika @Nikola_subic

slika

slika

slika

slika

slika
Osvajanjem Premier lige u protekloj sezoni nogometaši Zrinjskog izborili su pravo nastupa u 2. pretkolu Lige prvaka.

Kako bi stadion HŠK Zrinjski bio pogodan za odigravanje europskih utakmica, već su počeli radovi na poboljšanju uvjeta na stadionu.

Proširit će se VIP loža te urediti loža za novinare. Također, u planu je izgradnja i novih toaleta.

Sve to trebalo bi se dovršiti do početka srpnja, jer Zrinjski bi sredinom sedmog mjeseca trebao igrati prvu europsku utakmicu.

16. svibnja 2014. bljesak info
Znaci iducih mjesec i pol nas ceka pracenje rekonstrukcije :mrgreen:

Nadam se da ce to napravit kako treba i da ce uradit neku lozu koja ce biti duz cijene tribine. Na sredini postavit VIP lozu, a na oba kraja novinarsku. Kad bi pored tog jos sredili stubista da tribina jos ljepse izgleda, pa nebi im kraja bilo. I kroz sezonu mogu sektor po sektor da sredjuju beton, mogu ovaj donji nivo zapada napravit da blista, samo da imaju volje i pameti, jer mislim da para ne treba puno i da ce ih svakako obezbjedit.

Jericho
Kontakt:

Post Postao/la Jericho » 20 maj 2014, 17:43

Signore je napisao/la: I kroz sezonu mogu sektor po sektor da sredjuju beton, mogu ovaj donji nivo zapada napravit da blista, samo da imaju volje i pameti, jer mislim da para ne treba puno i da ce ih svakako obezbjedit.
hmmm ako se ne varam 2005.god donja tribina je dobila novi beton prije stavljanja ovih stolica... ?
#SuningOUT

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 20 maj 2014, 17:49

Meni se po slikama ne cini bas najbolji. Mozda to slika vara, al bio sam par puta u posljednjih par godina dole na tom stadionu i pamtim da su stepenice uzasne i orunjene. Neka njih srede, a ako je beton dobar onda odlicno, ne moraju to ni radit. Novim stepenicama i dobrom lozom ce ucinit puno. Jos vidim da ce radit i toalete, to je nesto sto na nasim stadionima rijetko vidjamo, barem u ljudski prihvatljivom izdanju.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 20 maj 2014, 18:42

Ništa, na skyscraper i pratit konstrukciju, valjda će biti redovnih updatea. :mrgreen:
Hayley <3

Jericho
Kontakt:

Post Postao/la Jericho » 20 maj 2014, 19:32

http://www.taggium.com/panorame/zrinjskisarajevo/" onclick="window.open(this.href);return false;

ovdje kad se približi skroz između sektora vidi se da je novi sloj betona... dobro sam ja to onda :D
sad mi još više nije jasno zašto i stepenice nisu prešli :? ..

btw. malo mi dosadno bilo pa brojao stolice... puno se pričalo o kapacitetu stadiona kad se postave stolice do kraja..trenutna situacija je da donja prima 4800 gledatelja (još +800 natkriveni dio) = 5600...
gornja ima 52 stolice (negdje 51, negdje 53..jako loše postavljene) u 29 redova što daje 1508 stolica po sektoru, pa bi kapacitet gornje bio oko 7540 gledatelja tj. ukupni kapacitet zapadne tribine bi bio oko 13 100 mjesta..
#SuningOUT

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 20 maj 2014, 20:38

badblueboylivno je napisao/la:Ništa, na skyscraper i pratit konstrukciju, valjda će biti redovnih updatea. :mrgreen:
Dobili su temu na hrvatskom podforumu nakon "duge i krvave bitke", samo sada naziv dretve kazu da ne valja. Ko bi narodnu ugodio, ili 100% ili ništa, kakvih 80%, to je za gubitnike... Tako da iskreno ocekujem vise update nego sto je bilo do sada na sekciji "Jug" na BiH podforumu :D

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 20 maj 2014, 21:29

romeo je napisao/la:Jel` se sta u Gradačcu radilo, sminkalo i to ?
Jesam ja nesto profulao ili su i oni neki teren sa umjetnom travom radili iza stadiona ili sta je vec bilo !? :)
Uz pomocni stadion napravljen je i prostor za stadion sa umjetnom travom, jos prosle godine na tom mjestu je postavljen pijesak i sljunak i to se sve sa valjkom fino usminkalo, znaci preostaje samo postavljanje trave koja se u kolutima nalazi u blizini glavnog terena barem 4 godine.Sto se toliko ceka vjeruj mi da ne znam kao ni vecina ljudi u gradu. Po projektu iz 2008 godine stadion je do sada trebao biti gotov no medjutim po mojim procjenama uradjeno je 40-ak % Uradjena je jedna tribina na kojoj je postavljeno 3000 sjedalica, te se u istoj nalaze prateci objekti teretana,restoran,svlacionice i dr.jedina mana te tribine je krov i msm da ako se to ne rijesi bit ce problema sa prokisnjavanjem i urusavanjem prostorija. Svima nam je bilo malo osvanulo kada je bilo najavljeno da ce sav prihod od ulaznica repke koja se igra u cetvrtak ici klubu u svrhu rekonstrukcije,al et izgleda da ce se pare usmjeriti u poplavljena podrucja sto i jest logicnije rijesenje u ovom trenutku.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 20 maj 2014, 21:38

AnelZ je napisao/la:
badblueboylivno je napisao/la:Ništa, na skyscraper i pratit konstrukciju, valjda će biti redovnih updatea. :mrgreen:
Dobili su temu na hrvatskom podforumu nakon "duge i krvave bitke", samo sada naziv dretve kazu da ne valja. Ko bi narodnu ugodio, ili 100% ili ništa, kakvih 80%, to je za gubitnike... Tako da iskreno ocekujem vise update nego sto je bilo do sada na sekciji "Jug" na BiH podforumu :D
Postavi link, ne mogu naći. :D

Možda bi Mostar trebao dobit podforum na bosanskom podforumu, ako može Tuzla s 21, može i Mostar s 14.
Hayley <3

Jericho
Kontakt:

Post Postao/la Jericho » 20 maj 2014, 23:07

badblueboylivno je napisao/la:Postavi link, ne mogu naći. :D
http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 6&page=189" onclick="window.open(this.href);return false;
#SuningOUT

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 20 maj 2014, 23:56

:thumbup:

Nisam ni pomislio pogledat tu, obično gledam pdf-ove s konstrukcijama, foto sekcije me ne zanimaju previše.
Hayley <3

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.