FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Buba00
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Buba00 » 20 maj 2014, 17:57

Zeljo nek dovede Kuzmanovic , 2 3 igraca iz omladinskog pogona tipa vise minutaze Bajicu , potpisati sa Haskovicem . I realno opet moze biti u vrhu , a za prvaka nema dovoljno finansija. Mozda koga dobro utaliti da se prezivi sezona... I gotova prica mozda jos jedan kvalitetan spic s tim da sam cuo da je Kuzmanovic jako hladnokrvan kao napadac...

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 20 maj 2014, 18:01

Samo vi mene zovite seratorom i starkeljom a ja pogodi nazalost da cemo zavrsit 4 na tabeli jer se razumijem u fudbal i vidim .Jeste ja sam poceo gleadt od 4 godine i to sa zapadne tribine i ono sto sam ja vidio na zalost vi koji me pogrdno nazivate necete nikad,izvinjavam se ostalim.Dakle ja pamtim Zelju koji je igro polufinale evropske i tesko ce mene zadovoljit igraci poput Selimovica,Sadikovica i ostalih jer ja sam gledo velemajstore a ovi su amateri,i opet idem i gledam jer volim Zelju ali mi niko nemoze prigovarat sta cu pisat.Ja iznosim samo svoja misljenja i tugu .Nije se ni onda davno imalo toliko para ali se igro bolji fudbal jer je bila disciplina i ponos ako igars za Zelju a ne da se slikas ko papak sa trebama i pivom u ruci.Samo rad i disciplina moze dovest do uspjeha.Pozdrav plavoj braci.

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 20 maj 2014, 18:24

Alipasino je napisao/la:Samo vi mene zovite seratorom i starkeljom a ja pogodi nazalost da cemo zavrsit 4 na tabeli jer se razumijem u fudbal i vidim .Jeste ja sam poceo gleadt od 4 godine i to sa zapadne tribine i ono sto sam ja vidio na zalost vi koji me pogrdno nazivate necete nikad,izvinjavam se ostalim.Dakle ja pamtim Zelju koji je igro polufinale evropske i tesko ce mene zadovoljit igraci poput Selimovica,Sadikovica i ostalih jer ja sam gledo velemajstore a ovi su amateri,i opet idem i gledam jer volim Zelju ali mi niko nemoze prigovarat sta cu pisat.Ja iznosim samo svoja misljenja i tugu .Nije se ni onda davno imalo toliko para ali se igro bolji fudbal jer je bila disciplina i ponos ako igars za Zelju a ne da se slikas ko papak sa trebama i pivom u ruci.Samo rad i disciplina moze dovest do uspjeha.Pozdrav plavoj braci.
Ti se jedini razumiješ a mi ostali smo slijepi i ne vidimo..Ne kontam šta tebi druže nije jasno,više ne živiš u uređenoj državi,gdje se zna red,gdje se poštuje stariji,gdje se sve mukotrpnim radom i trudom postiže,u bivšoj državi za bilo koji klub da potpišeš ugovor je bio kao da si potpisao za Real,omogucio si samim time svojoj porodici egzistenciju,zamisli samo da nije bilo prokletog rata,pa ona generacija Želje bi hladno uzela prvenstvo Jugoslavije,al desio se rat i sve što smo imali,to smo izgubili i onda ispočetka,al opet Željo da igra zadnju ligu ili da redovno osvaja titule ja cu ići na tekme svog kluba,kao što kaže veliki Ivica Osim : "Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga?
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 20 maj 2014, 18:36

Alipasino je napisao/la:Samo vi mene zovite seratorom i starkeljom a ja pogodi nazalost da cemo zavrsit 4 na tabeli jer se razumijem u fudbal i vidim .Jeste ja sam poceo gleadt od 4 godine i to sa zapadne tribine i ono sto sam ja vidio na zalost vi koji me pogrdno nazivate necete nikad,izvinjavam se ostalim.Dakle ja pamtim Zelju koji je igro polufinale evropske i tesko ce mene zadovoljit igraci poput Selimovica,Sadikovica i ostalih jer ja sam gledo velemajstore a ovi su amateri,i opet idem i gledam jer volim Zelju ali mi niko nemoze prigovarat sta cu pisat.Ja iznosim samo svoja misljenja i tugu .Nije se ni onda davno imalo toliko para ali se igro bolji fudbal jer je bila disciplina i ponos ako igars za Zelju a ne da se slikas ko papak sa trebama i pivom u ruci.Samo rad i disciplina moze dovest do uspjeha.Pozdrav plavoj braci.
slika

i imanje i nemanje para su jako relativna stvar, tad smo mi za češku i poljsku bili amerika, a sad je obratno.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 20 maj 2014, 18:39

Pa o cemu ja pricam i ja idem jos uvjek na tekme zadnju bio protiv Omarske kad nisam infrakt dobio ali ja sam gladan dobrog fudbala nije u pitanju ni tabela nista samo dobar fudbal a on se moze napravit vjeruj mi samo treba bit disciplovan slusat i radit.Ako trazim puno **** onda necemo dalje ni pricat.

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 20 maj 2014, 18:42

jel gledao neko ovog momka Anes Nuspahic kako igra da nam da koju informaciju za nas obicne navijace
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 20 maj 2014, 18:48

super je napisao/la:jel gledao neko ovog momka Anes Nuspahic kako igra da nam da koju informaciju za nas obicne navijace
u Bihaću ga hvale,pogledaj temu Jedinstva,kažu da je brz,prodoran,da je za njih dao neke bitne golove ali da mu je mana što nije fizički jak tj kao da se boji duela ali se i to može ispraviti..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 20 maj 2014, 18:59

Sad sam bio s ljudima koji su pravo bliski igracima i klubu.Ugl tesko sam izvukao nesto informacija,jer nismo dugo sjedili ugl sto bi rekli u prolazu je bilo..
1.Znaci Kerla nas napusta milion % s njim je gotova stvar
2.procenat od Are je 15% (mada do vcrs cu trebati znati 100% informaciju,ako bude razlicita od one napisacu)
3.Faris Fejzic stoper sto je dosao prosle godine se dog s Amarom da kad napuni 23 da ce profesionalni potpisat(ugl jos pola godine,tako da ce igrati drugu polusezonu sljedece takmicarske sezone,da bi se izbjeglo davanje % Radniku iz Hadzica,ugl trenirace samostalno,jak je,mislim da cemo dobiti pravo dobrog igraca,jer sam ga gledao i prije u mnogo utakmica,znaci trebao bi pojacat konkurenciju u odbrani na zimu)
4.trazi se stoper primarno,a u igri su i dva neka napadacka igraca(krilo i špic)-imena zivotami nisam mogao dobiti tako da fkt nez o kome je rjec
5.ugl igracima je slobodno sad ova sedmica,onda ce dobiti plan za treninge pa ce i nakon toga ici na pripreme za EL
6.za ponude je bilo nesto,za nekog naseg veznog al je odbijeno zbog "male cifre"

Nez vise nista ako saznam sta javim,jbg nije nesto puno specijalno al eto koga bude zanimalo procitace..
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 20 maj 2014, 21:09

Connor je napisao/la:Vi kako ste gađate tim ciframa, procentima, mi smo sada trebali biti jedan stabilan klub. Ara otisao za 300.000KM, evrope četiri godine po 400.000 eura najmanje kad smo sampioni bili, prodao se Bekric, prodao se ovaj i onaj, neko kad vas čita ono nema dalje ubijamo pare.

A vamo realno nema para da se isplate dijelovi dugovanja. Ko sad ovdje laze ? Ovi sto sto lupaju, ili ovi "informisani". Neko opasno laze.

Ovo je realno bez tog pitar, ovo ono i sranja..
Jarane,haj'd na kosevo,tamo ti je sve transparentno,imas info ko je i kad prnuo u svlacionici.Bolje ces se snaci,ovdje se mi ionako raspadamo,a niko ne javlja nista :crazy: .
po tvojim pitanjima sam skontao il da pratis zelju iz avazovog sporta ili da si tarpi,trece nema.

Mislim pitas ono sto bi djete od 5 g moglo skontati. 100000X prezvakana tema : "Dje' su pare?Prodao se ovaj ,onaj..."
Saberi sve lijepo,pa onda dodaj zaradu od "dramaticne posjete",kako rece amar i pocni odbijati rashode.Jedina stvar koja ti mozda ne bude jasna,je ta kako uopste prezivljavamo...

teatar
Kontakt:

Post Postao/la teatar » 20 maj 2014, 22:09

Fakat ne razumijem ove ljude koji stalno porede nekadašnjeg Želju i ovog sad. Pa ljudi moji jel' vidite da više ništa nije isto. U bilo kojoj oblasti, pa tako i u fudbalu poređenje je nemoguće. Ranije smo imali koliko toliko uređenu državu (za razliku od današnje) i zakone u njoj, kolektive koji su pomagali sport, svašta nešto. Danas nemamo.
Možemo li porediti industriju prije rata i ovu sad? Možemo li porediti poljoprivredu, turizam, nacionalni dohodak ....
Znam da svi želimo da gledamo jakog Želju, ali to nije lako postići. @Alipašino kaže neka se samo trude, budu disciplinovani i uspjet će. Ma neće. Još puno faktora treba da se poklopi za uspjeh čovjeka u bilo čemu.
Dovoljno sam star da se sjećam pravila po kojem je igrač mogao otići vani tek nakon što napuni 28 godina.
Zamislite da Ara ostane u Želji još 8-9 godina, pa još nekoliko takvih.
Ali nije ostao.
Zašto?
Zato što ništa više nije isto. I nemojte više porediti.
Znam ja odlično kako je bilo, ali sam dovoljno realan da znam da više nije tako.
Sabura ljudi, jednu godinu smo bez trofeja i odmah ništa ne valja. Bit će ovo dobro, ali treba vremena.

Connor
Kontakt:

Post Postao/la Connor » 20 maj 2014, 22:17

SarajlijaTM je napisao/la:
Connor je napisao/la:Vi kako ste gađate tim ciframa, procentima, mi smo sada trebali biti jedan stabilan klub. Ara otisao za 300.000KM, evrope četiri godine po 400.000 eura najmanje kad smo sampioni bili, prodao se Bekric, prodao se ovaj i onaj, neko kad vas čita ono nema dalje ubijamo pare.

A vamo realno nema para da se isplate dijelovi dugovanja. Ko sad ovdje laze ? Ovi sto sto lupaju, ili ovi "informisani". Neko opasno laze.

Jarane,haj'd na kosevo,tamo ti je sve transparentno,imas info ko je i kad prnuo u svlacionici.Bolje ces se snaci,ovdje se mi ionako raspadamo,a niko ne javlja nista :crazy: .
po tvojim pitanjima sam skontao il da pratis zelju iz avazovog sporta ili da si tarpi,trece nema.

Mislim pitas ono sto bi djete od 5 g moglo skontati. 100000X prezvakana tema : "Dje' su pare?Prodao se ovaj ,onaj..."
Saberi sve lijepo,pa onda dodaj zaradu od "dramaticne posjete",kako rece amar i pocni odbijati rashode.Jedina stvar koja ti mozda ne bude jasna,je ta kako uopste prezivljavamo...
Ja nista nemam da racunam, ali imam mozak. U situaciji smo kao i kad nismo igrali u evropi po sest godina. Tad nije bilo nikakvih prihoda od bilo cega (posjeta, evropa, rata Dzeko) a sad je takva situacija ista a cetiri godine zaredom si u evropi i umjesto da smo financijski stabilan klub koliko toliko mi stagniramo.

Treba vec jednom sjesti u klubu dogovorit se neke stvari. Dobili smo novog predsjednika covjek nista nije uradio. Citao sam ovdje prije nekoliko dana rekonstruisanje pomocnog terena, ja kontam to ce biti nesto. Ja odem dole nista se nije uradilo, onako malo pobusenjalo i malo ce se prosiriti, kad padne prvi snijeg sve ce se unistiti.

Ne znam sta ovi ljudi rade u klubu. Zavrsavamo cetvrti, prestize nas akademija a imamo sve u svojim rukama. Ti racunaj ja znam sta pisem. A ti mozes pisati pitar ovo ili ono a ja pisem iskreno. Libo me neka stvar sta ce reci pitar.
Ovo se tice sviju nas i nije bezveze situacija. Nista niko ne radi, a sve smo tanji i tanji.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 20 maj 2014, 22:21

Buraz ti ili si glup ili se praviš glup.
DRUG NEBI TI PUNCA

JosipBukal
Kontakt:

Post Postao/la JosipBukal » 20 maj 2014, 22:22

Ako su nam otišli Hodžić i Kerla onda je trenutno ovako :

Antolović

B.čolić, Zeljković, Bogdanović, Kvesić,

Zolotić, Tomić, Hasanović

Stanić, Selimović, Bučan.

Rezerve : Lončarić, Hasanspahić, E. Čolić, D. Sadiković, Svraka, Bajić, Ramić.

super
Kontakt:

Post Postao/la super » 20 maj 2014, 22:23

Connor je napisao/la:
SarajlijaTM je napisao/la:

Ja nista nemam da racunam, ali imam mozak. U situaciji smo kao i kad nismo igrali u evropi po sest godina. Tad nije bilo nikakvih prihoda od bilo cega (posjeta, evropa, rata Dzeko) a sad je takva situacija ista a cetiri godine zaredom si u evropi i umjesto da smo financijski stabilan klub koliko toliko mi stagniramo.

Treba vec jednom sjesti u klubu dogovorit se neke stvari. Dobili smo novog predsjednika covjek nista nije uradio. Citao sam ovdje prije nekoliko dana rekonstruisanje pomocnog terena, ja kontam to ce biti nesto. Ja odem dole nista se nije uradilo, onako malo pobusenjalo i malo ce se prosiriti, kad padne prvi snijeg sve ce se unistiti.

Ne znam sta ovi ljudi rade u klubu. Zavrsavamo cetvrti, prestize nas akademija a imamo sve u svojim rukama. Ti racunaj ja znam sta pisem. A ti mozes pisati pitar ovo ili ono a ja pisem iskreno. Libo me neka stvar sta ce reci pitar.
Ovo se tice sviju nas i nije bezveze situacija. Nista niko ne radi, a sve smo tanji i tanji.
ocigledno imas neko rjesenje,ponesi planove i znas gdje je klub javis se amaru i upravi poslozis stvari i mi ti svi budemo zahvalni....poz
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

Tarantino
Kontakt:

Post Postao/la Tarantino » 20 maj 2014, 22:26

ne konta lik kakva je to mizerija od para koje je klub dobio u odnosu na današnji fudbal,on misli da sa par miliona možeš biti dinamo,mi smo čuda radili sa parama od džeke i evrope vjeruj mi i da su nam se neke stvari poklopile sad bi bili još 5 stepenica iznad,ali nisu nažalost i sad je tako kako je.
ali nema para,sve se rastalilo....

Connor
Kontakt:

Post Postao/la Connor » 20 maj 2014, 22:31

Ocigledno da ja ovdje najbolje kontam, a vi znate samo napisati da je neko glup ako ne pise kako je vama ku.rcu cejf. Pa kad mi nismo stabilni poslije svih ovih godina koji smo sve osvajali sto se moglo osvojiti. Koji smo prosli jednog Serifa tada, mi sad nemamo marke.

Meni ne bi bilo krivo da smo mi ulozili to na pravi nacin, platili prave igrace da ih sad prodamo, nego mi moramo gledati ko ce dati za Svraku 100 milja ...

Lose se radilo, priznali to vi ili ne..

Sta rade u klubu, sta radi novi predsjednik, niko da nade sponzore, nece pare padati s neba, ako ih nema..

Najlakse je sr.at nema se para i suti i gledaj u Hasanhodzica..Gledaj Ramica napadaca ..

super
Kontakt:

Post Postao/la super » 20 maj 2014, 22:33

Connor je napisao/la:Ocigledno da ja ovdje najbolje kontam, a vi znate samo napisati da je neko glup ako ne pise kako je vama ku.rcu cejf. Pa kad mi nismo stabilni poslije svih ovih godina koji smo sve osvajali sto se moglo osvojiti. Koji smo prosli jednog Serifa tada, mi sad nemamo marke.

Meni ne bi bilo krivo da smo mi ulozili to na pravi nacin, platili prave igrace da ih sad prodamo, nego mi moramo gledati ko ce dati za Svraku 100 milja ...

Lose se radilo, priznali to vi ili ne..

Sta rade u klubu, sta radi novi predsjednik, niko da nade sponzore, nece pare padati s neba, ako ih nema..

Najlakse je sr.at nema se para i suti i gledaj u Hasanhodzica..
mozda po tvom ti najbolje kontas stvari unutar kluba :crazy: al sto ja mogu skontati unutar ovih tvojih 10 postova da neces docekati 100 ;)

Tarantino
Kontakt:

Post Postao/la Tarantino » 20 maj 2014, 22:35

loše se radilo u procjeni prodaje nekih igrača kao što je svraka i prodaje igrača turskoj bagri koja nikad pare nije dala a ko zna hoće li i dati,i mi smo tu nemoćni sad za sad,sve ostalo što je bilo do ekipe mi smo radili dobro,ali ti se povrijede najbolji igrači kad je najmanje trebalo i upadneš u još veći belaj.
ali nema para,sve se rastalilo....

JosipBukal
Kontakt:

Post Postao/la JosipBukal » 20 maj 2014, 22:36

[youtube][/youtube]

Connor
Kontakt:

Post Postao/la Connor » 20 maj 2014, 22:40

Tarantino je napisao/la:loše se radilo u procjeni prodaje nekih igrača kao što je svraka i prodaje igrača turskoj bagri koja nikad pare nije dala a ko zna hoće li i dati,i mi smo tu nemoćni sad za sad,sve ostalo što je bilo do ekipe mi smo radili dobro,ali ti se povrijede najbolji igrači kad je najmanje trebalo i upadneš u još veći belaj.
Pa mora neko odgovorati za to sto se lose radilo. Sto se nije prodao Svraka kad je trebao, sto su napravili takav ugovor da ih ljudi mogu zajebati, to nisam ja kriv. Uzbuden sam pa neka ljudi oproste na nekim gramatickim greskama.

Sta radi novi predsjednik u klubu od kad je dosao ? Sta je uradio nek mi neko napise konkretno da i ja znam, jer znam da nije nasao ni jednog normalnog sponzora. Gađate se ovdje nekim procentima od Hodzica a ako dobijemo 20.000KM dobro ce biti.

Ako se poslije cetiri godine nece uozbiljiti i napraviti neki plan kako da se napredujem ne znam kad ce. :thumbdown:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, lakilone, NekoSaDaleka, tiagofaria25 i 89 gostiju.