FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Southboy
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Southboy » 19 maj 2014, 16:31

Željooooo je napisao/la:
fixator je napisao/la:
ennis je napisao/la:Bilo bi fino ako neko ima pouzdan info koliki je procenat 10 ili 15,uglavnom kupovina je u pitanju bice minimum 200k nama zavisno kolii je procenat.
samo je zalosno da mi za najboljeg igraca dobijemo max 200k tuga golema
hocemo li ikada prodat igraca i zaraditi kako treba

pa prodali smo ga Liverpoolu i uzeli 300 hiljada KM i 15 % od narednog transfera,sad je prešao u Dinamo i tu cemo dobiti određen dio novca,tj. 15 % od transfera a i svaki naredni njegov transfer imamo pravo na postotak
tako je,znaci kad se sve sad sabere oko 600 milja km smo hajrovali DO SADA od are a jos cemo imati pravo na ona 3% od uefe...znaci moze ovo dalje doci do milionske cifre,sve zavisi od arine karijere,nesto slicno kao dzeko prodali ga za 50 milja a od njegove prodaje zaradjivali i po nekoliko puta vise... :thumbup:
mnogo raje lupa i iznosi stvari za koje nisi upuceni i mahalske pricaju.. :crazy:
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

plaviii11
Kontakt:

Post Postao/la plaviii11 » 19 maj 2014, 16:32

Od transfera Hodzica 15 % i dobicemo solidnu cifru

jahija

Post Postao/la jahija » 19 maj 2014, 16:34

Dobro ćemo mi zaraditi od are, ali koliko je Dinamo i maribor odmakli od nas ponaročito Dinamo pametnim poslovanjem i kupovanjem mladih i proizvodnjom mladih igrača to je lova, a zna ih majstor Mamić prodat, a i naći sve će nam talente oni pokupovat šta god mi napravimo, ili jednostavno otet nebitno jer imaju love ko blata, a znaju radit sa tim i svaka im čast ne mogu da shvatim navijače Dinama šta oni izigravaju.
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 19 maj 2014, 16:39

Southboy je napisao/la: tako je,znaci kad se sve sad sabere oko 600 milja km smo hajrovali DO SADA od are a jos cemo imati pravo na ona 3% od uefe...znaci moze ovo dalje doci do milionske cifre,sve zavisi od arine karijere,nesto slicno kao dzeko prodali ga za 50 milja a od njegove prodaje zaradjivali i po nekoliko puta vise... :thumbup:
mnogo raje lupa i iznosi stvari za koje nisi upuceni i mahalske pricaju.. :crazy:
pa i nije neka cifra kad pogledaš recimo koliko je Široki dobio za Marića samo od prodaje u Dinamo ;)
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 19 maj 2014, 16:40

Od sljedeceg njegovog transfera znaci imamo samo oko 3%? Ili se procenat odnosi na svaku prodaju, mada mislim da to nije moguce...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 19 maj 2014, 16:40

Pa ljudi moji Hodzica se Liverpool, samo laganini otarasio. :idea:
Vec odavno ga trpaju i salju, na probe po Belgiji.Dinamo je klub koji voli talente,i nema sta izgubiti sa Hodzicem.Ako sta od njega bude-bude,ako NE nikom nista (kao i mnogi drugi djecaci koji su pokusali u Dinamu).
Da je suprotno,to bi vec bio ekstra transfer(npr.Halilović).Ovako ce na kraju kao i mnogi talenti, završiti u nekoj od Dinamovih filijala.

jahija

Post Postao/la jahija » 19 maj 2014, 16:43

Kevin je napisao/la:
Southboy je napisao/la: tako je,znaci kad se sve sad sabere oko 600 milja km smo hajrovali DO SADA od are a jos cemo imati pravo na ona 3% od uefe...znaci moze ovo dalje doci do milionske cifre,sve zavisi od arine karijere,nesto slicno kao dzeko prodali ga za 50 milja a od njegove prodaje zaradjivali i po nekoliko puta vise... :thumbup:
pa i nije neka cifra kad pogledaš recimo koliko je Široki dobio za Marića samo od prodaje u Dinamo ;)
Pa dobro ne znam kolika je cifra ali tu nije bitna cijena vi sa Dinamom imate potpisan sporazum tu se ne gleda cifra nego kako maximalno pomoći Širokom sa sredstvima i dati maximalno isto kao što to rade i sa Lokomotivom tu nije realna slika procjene vrijednosti igrača iako jeste talenat marić i dobar napadač.Vama će Dinamo uvjek uletiti za bilo kog igrača ili talenta nebitno više od realne cijene transfera.
Zadnja izmjena: jahija, dana/u 19 maj 2014, 16:46, ukupno mijenjano 1 put.
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 19 maj 2014, 16:44

amypitar je napisao/la:Pa ljudi moji Hodzica se Liverpool, samo laganini otarasio. :idea:
Vec odavno ga trpaju i salju, na probe po Belgiji.Dinamo je klub koji voli talente,i nema sta izgubiti sa Hodzicem.Ako sta od njega bude-bude,ako NE nikom nista (kao i mnogi drugi djecaci koji su pokusali u Dinamu).
Da je suprotno,to bi vec bio ekstra transfer(npr.Halilović).Ovako ce na kraju kao i mnogi talenti, završiti u nekoj od Dinamovih filijala.
Cuj ovog... :crazy: :lol: Ljubomora ti sipa iz usiju maleni...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

jahija

Post Postao/la jahija » 19 maj 2014, 16:45

Baja_Zvjerka je napisao/la:Od sljedeceg njegovog transfera znaci imamo samo oko 3%? Ili se procenat odnosi na svaku prodaju, mada mislim da to nije moguce...
3 x imaš pravo kao klub za juniora kao matični klub i predhodni klub mislim da je ukupno 4,5 % ili 5 % nisam siguran.
@amypitar koga ste vi ikad prodali Liverpoolu iz akademije ili nebitno bilo odakle ?

jahija

Post Postao/la jahija » 19 maj 2014, 16:49

Mi se trebamo ponositi našom akademijom koliko samo mi izbacimo extra talenata, pa Ajax nam nije ravan jebote led. pa to je rad vrhunski sa tom djecom i pronalaženjem prave djece ponosan sam na nas. :lolno: :lolno: :lolno: :lolno:

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 19 maj 2014, 16:56

jahija je napisao/la:Mi se trebamo ponositi našom akademijom koliko samo mi izbacimo extra talenata, pa Ajax nam nije ravan jebote led. pa to je rad vrhunski sa tom djecom i pronalaženjem prave djece ponosan sam na nas. :lolno: :lolno: :lolno: :lolno:

Blago Vama. :D
Jedan talenat u Olimpic, drugi u Dinamo.
Upravu si Ajax vam nije ravan.:hmmmmm:
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 19 maj 2014, 16:57, ukupno mijenjano 1 put.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 19 maj 2014, 16:56

ne d'o bog da željo nekad dođe do pravih para. pertle sa tena bi im morali oduzeti.

jahija

Post Postao/la jahija » 19 maj 2014, 16:59

amypitar je napisao/la:
jahija je napisao/la:Mi se trebamo ponositi našom akademijom koliko samo mi izbacimo extra talenata, pa Ajax nam nije ravan jebote led. pa to je rad vrhunski sa tom djecom i pronalaženjem prave djece ponosan sam na nas. :lolno: :lolno: :lolno: :lolno:

Gdje vaši talenti idu i igrači, i idu li uopće igdje nemate vi igrača sve sa strane uvozite domaće ni na šta nalik,a sve vam je to tako od samih početaka jadni ste do boga i čemerni, treba napravit od ništa igrača nije to lak posao, dođite i vi u školu fudbala na Grbavicu pa da naučite nešto. :beba: :beba: :beba:

jahija

Post Postao/la jahija » 19 maj 2014, 17:01

Ja sam presretan ne mogu opisati kad oni nas čitaju i zavide nam na svemu oni pomriješe od muke što nikad neće biti kao mi nit će ikad dostići taj nivo, isto neki hudnici iz prikrajka samo vire i gledaju, kako se to radi sa malo sredstava i sa svojim igračima radimo čuda, ono potroši za sezonu 5 miliona i jedva nešto da ugrabi bog te nejebo.

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 19 maj 2014, 17:01

Zeljeznicar nema ni A od akademije, a kamoli nekakvu akademiju. To je termin koji se ovdje ucestalo poceo koristiti od dolaska Tana u FKS i sad svi misle da ako imaju podmladak imaju i akademiju.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 19 maj 2014, 17:02

jahija je napisao/la:
amypitar je napisao/la:

Gdje vaši talenti idu i igrači, i idu li uopće igdje nemate vi igrača sve sa strane uvozite domaće ni na šta nalik,a sve vam je to tako od samih početaka jadni ste do boga i čemerni, treba napravit od ništa igrača nije to lak posao, dođite i vi u školu fudbala na Grbavicu pa da naučite nešto. :beba: :beba: :beba:

Svaki nas slijedeci transfer,nece biti ispod 1 miliona.
Šta ce vam talenti,kad vam ih Gracic pokupi kad pozeli. :D Imas jedno veliko :wave:

jahija

Post Postao/la jahija » 19 maj 2014, 17:03

lafomamone je napisao/la:Zeljeznicar nema ni A od akademije, a kamoli nekakvu akademiju. To je termin koji se ovdje ucestalo poceo koristiti od dolaska Tana u FKS i sad svi misle da ako imaju podmladak imaju i akademiju.
pa i mi hoćemo to tako akademije bar mi nemamo akademiju ali imamo akademce koje proizvodimo uspješno pa imamo u prvom timu bar 8 iz akademije po drugim inim klubovima masu njih i dalje ih proizvodimo nama ne trebaju zgrade nama trebaju talenti.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 19 maj 2014, 17:03

amypitar je napisao/la:
Nabroji mi talente i igrace koji su PONIKLI u skoli Sarajeva, pa kasnije otisli ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 19 maj 2014, 17:03

ChWilla je napisao/la:ne d'o bog da željo nekad dođe do pravih para. pertle sa tena bi im morali oduzeti.
i ovako nam još nisu dorasli, ne mogu ni da zamislim šta bi bilo da se mi dočepamo kakvih novaca.
DRUG NEBI TI PUNCA

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 19 maj 2014, 17:04

jahija je napisao/la:Ja sam presretan ne mogu opisati kad oni nas čitaju i zavide nam na svemu oni pomriješe od muke što nikad neće biti kao mi nit će ikad dostići taj nivo, isto neki hudnici iz prikrajka samo vire i gledaju, kako se to radi sa malo sredstava i sa svojim igračima radimo čuda, ono potroši za sezonu 5 miliona i jedva nešto da ugrabi bog te nejebo.
Ne cinite nikakva cuda, vase talente drugi prodaju i zaradjuju na njima dok vi gledate sa strane.
Nema potrebe da se lazemo bezveze, od tih talenata vise Gracic ima koristi nego Amar

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Levin i 36 gostiju.