Poplave i Nepogode sirom BiH

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

legenda reala
Kontakt:

Re: Poplave i Nepogode sirom BiH

Post Postao/la legenda reala » 18 maj 2014, 01:43

Mi smo gotovi, Srbija se izvuče s ovima nasipima spasiše sve, kod nas slijedi još veći belaj kad se voda povuče :thumbdown:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

AeGon099
Kontakt:

Post Postao/la AeGon099 » 18 maj 2014, 01:45

Head je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la:evo opet na radiju javljaju da je voda 3 km.Koja smo mi stoka.
gdje
na radiju.
Odlazi Safete.

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 18 maj 2014, 01:49

Koja je to stoka u pm.

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 18 maj 2014, 01:50

Nas samo ovakve nevolje nazalost mogu ujediniti

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 18 maj 2014, 01:53

legenda reala je napisao/la:Mi smo gotovi, Srbija se izvuče s ovima nasipima spasiše sve, kod nas slijedi još veći belaj kad se voda povuče :thumbdown:
Jedno je kad te iznenadi u bukvalno 24h i sve se to desi, a oni imaju npr 4,5 dana da se pripreme... Pogledaj malo gdje se koja rijeka uliva... Pa bolan ljudi nisu uspjeli makar stvari na sprat prenijeti a da se prebacuju ljudi, organizuje vojska, itd. A pogledaj Obrenovac sta se desilo i sl.
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 18 maj 2014, 01:57

U Doboju pocele pljacke po gradu, danas policija petoricu prebila, zavrsili su u bolnici. Evo javljaju da obijaju stanove. Znaci sve cemo vas naci ebem li mamu svima, nece se niko od ovih lopova izvuci, pa nije Doboj London. Stoko jedna saznat ce se ko ste! Pogotovo za ove u bolnici!!!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 18 maj 2014, 02:03

po'marke je napisao/la:U Doboju pocele pljacke po gradu, danas policija petoricu prebila, zavrsili su u bolnici. Evo javljaju da obijaju stanove. Znaci sve cemo vas naci ebem li mamu svima, nece se niko od ovih lopova izvuci, pa nije Doboj London. Stoko jedna saznat ce se ko ste! Pogotovo za ove u bolnici!!!
Treba zakonski dopustiti da se moze ubiti svak ko se uhvati ds pljacka. Mislim da u americi u nekim drzavama taj zakon vrijedi u vanrednim situacijama. Odmah mu prosvirat celenku majku im yebem
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

joey
Kontakt:

Post Postao/la joey » 18 maj 2014, 02:07

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
po'marke je napisao/la:U Doboju pocele pljacke po gradu, danas policija petoricu prebila, zavrsili su u bolnici. Evo javljaju da obijaju stanove. Znaci sve cemo vas naci ebem li mamu svima, nece se niko od ovih lopova izvuci, pa nije Doboj London. Stoko jedna saznat ce se ko ste! Pogotovo za ove u bolnici!!!
Treba zakonski dopustiti da se moze ubiti svak ko se uhvati ds pljacka. Mislim da u americi u nekim drzavama taj zakon vrijedi u vanrednim situacijama. Odmah mu prosvirat celenku majku im yebem
U Texasu vazi ako ti neko udje u dvoriste na zadnja vrata nenajavljen, slobodno mozes potegnuti sacmaricu i izbiti vjeru iz njega.

A ove kod nas sto kradu, preprodaju i slicno samo kastrirati. Komotno se to moze uraditi, i niko nece odgovarati 100%.
sedmi pokusaj...

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 18 maj 2014, 02:10

:oops:

[youtube][/youtube]
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 18 maj 2014, 02:11

Baja_Zvjerka je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Mi smo gotovi, Srbija se izvuče s ovima nasipima spasiše sve, kod nas slijedi još veći belaj kad se voda povuče :thumbdown:
Jedno je kad te iznenadi u bukvalno 24h i sve se to desi, a oni imaju npr 4,5 dana da se pripreme... Pogledaj malo gdje se koja rijeka uliva... Pa bolan ljudi nisu uspjeli makar stvari na sprat prenijeti a da se prebacuju ljudi, organizuje vojska, itd. A pogledaj Obrenovac sta se desilo i sl.
Ma znam, susreto sam se s poplavama znam kako to ide, nisam mislio da smo se mi mogli spasiti, nego samo konstatujem da smo prošli pet puta gore nego Srbija i da je pitanje hoćemo li se ikad oporaviti, praktično pola države je uništeno :cry:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

joey
Kontakt:

Post Postao/la joey » 18 maj 2014, 02:13

Ma sad ce donacije doci iz svijeta i to ogromne, ali ce Bake uzeti malo sebi.. Dodo, Lagumdzija i ostali isto tako. Jeebi ga izborna godina moraju finansirati predizbornu kampanju, a za ovu sirotinju sto je ostala bez igdje icega doce jedna velika kobasica.
sedmi pokusaj...

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 18 maj 2014, 02:13

Treba ih na mrtvo prebiti, gamad jedna.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 18 maj 2014, 02:18

@legenda reala

ne pravi od BiH, Haiti, života ti :D oporavit' nego šta, pa Bosna je oduvijek razarana, rušena, ali nikad i uništena! oporavili smo se od rata, oporavit' ćemo se i od ovog, Bože moj

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 18 maj 2014, 02:23

Ovo je ba nešto najgore što nas je zadesilo, pa ljudi kojima su kuće spaljene su se imali gdje vratiti kuću je lahko obnoviti, sad se nema gdje vratiti jbt sela odnešena, kuće zatrpane u zemlji, više se tu ne može graditi šta će taj narod, a svaki dan stižu informacije o novim klizištima :cry: :cry:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 18 maj 2014, 02:31

tragedija je samo gubitak ljudskog života, sve ostalo je materijalna šteta koja je nadoknadiva .. ok, poplave, ljudi će srediti kuće, porušeni mostovi, ok, izgraditi će se novi, urušeni putevi, ok, sanirat' će se to, itd, itd .. što se klizišta tiče, toga je uvijek bilo i biti će .. to je uglavnom na mjestima koja su na nekim uzvišenjima ili na nepodobnom tlu, a to sigurno nije kao što ti napisao, pola države :D

ako Bog da, neka se voda povuče iz poplavljenih gradova, mjesta, naselja, da se ljudi vrate svojim kućama, u kakvom god da su stanju, lako se to da sredit' .. jeste, bilo je slučajeva gdje je klizište nosilo kuće, vikendice, itd, al' nemoj majke ti govorit' da je pola države, mene prepadaš, a znam da nije tako :mrgreen:

mene duša boli zbog stradalih u poplavama, meni su poplave najveće briga, a ne klizišta, itd .. klizišta su problem, al' ne kao poplave koji nose ljudske živote

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 18 maj 2014, 02:35

Da imamo imalo normalnu drzavu, bilo bi razloga za optimizmom, ali ovako, mogu samo reci Boze pomozi, muka mi kad pomislim na sav narod koji je izgubio krov nad glavom.. :oops:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 18 maj 2014, 02:37

slika

kako ba nije, pa skoro sve ovo je pod vodom :cry:

Nisam mislio da je pola države uništeno, nego kažem da je pola pod vodom, štete su ogromne, teško da će adekvatna pomoć stići na sva mjesta, mi smo bespomoćni možemo se samo uzdati u Evropu :oops:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 18 maj 2014, 02:39

Goalgetter je napisao/la:Da imamo imalo normalnu drzavu, bilo bi razloga za optimizmom
realista misli da ćemo u ovo doba iduće godine svi jesti pjesak, pesimista ipak misli da ga neće biti dovoljno za sve :D šta da si zapamtio rat, kako bi tek tad bio optimista, kad danas nisi ..

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 18 maj 2014, 02:49

vidi ima Jala, zar je Jala rijeka? :mrgreen: jedino ako imaju dvije Jale u BiH :lol:

zato kažem, molim Boga da se voda povuče što prije, jer je to kritično po živote građana .. zabij materijalnoj šteti, nadoknadit' će se .. sve se da i sve će se obnovit' (kuće, mostovi, putevi, itd) .. pa vidiš da sva pomoć što dolazi, to su helikopteri i čamci, odnosno osnovne potrepštine u vidu hrane, itd .. znači zbog poplava, ne boj se, takav smo narod, neće niko ostati gladan .. vidiš koliko se dijaspora zauzela, nenormalno šalju i hvala im na tome .. sve je se može obnoviti osim ljuskog života

kad smo već kod dijaspore, @Goalgetter, da l' si nam ti poslao nešto iz Salzburga i zašto ne? :mrgreen:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 18 maj 2014, 02:52

Ti si se ubio za političara :P

Ima hrane i u Bosni nama iz EU ne treba hrana, znamo mi šta nama od njih treba bez tog nećemo obnoviti ništa

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.