Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

anell
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la anell » 14 maj 2014, 20:31

filip13 je napisao/la:kod prijatelja mi modem i ruter bili prikopčani na centralnu jedinicu koju sad želi odnijeti na popravak,da li sad na laptop mora prikopčati modem i ruter i mora li šta ponovo instalirati?
Ne mora se nista instalirati, samo stavi utp kablo iz modema u laptop i to je to.
Pld W D L
38 26 12 0

filip13

Post Postao/la filip13 » 14 maj 2014, 20:34

anell je napisao/la:
filip13 je napisao/la:kod prijatelja mi modem i ruter bili prikopčani na centralnu jedinicu koju sad želi odnijeti na popravak,da li sad na laptop mora prikopčati modem i ruter i mora li šta ponovo instalirati?
Ne mora se nista instalirati, samo stavi utp kablo iz modema u laptop i to je to.

hvala

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 15 maj 2014, 02:14

Zna li neko u cemu je problem,trazio sam rjesenje na internetu ali nisam uspio naci (google chrome je u pitanju) :oops:
Ostale stranice otvaram bez problema,a ovo traje danima :?
Probao sam mijenjati datum i vrijeme,restartovao router,probao sa drugim pretrazivacem...nista ne pomaze

slika

guber_90
Kontakt:

Post Postao/la guber_90 » 15 maj 2014, 09:56

Za pocetak provjeri da li ti je datum i vrijeme na racunaru podeseno pravilno, koliko god smijesno zvucalo :D.

Zatim probaj drugi browser ako ovo prvo ne upali.
"Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju."

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 15 maj 2014, 10:45

Provjeri datum i vrijeme u Biosu, pokusaj iskljuciti antivirus na momenat i probaj bez zastite uci te vidi da li je browser updejtovan... I jos nesto, imas u postavkama time & date properties, pod internet time opciju automatically synchronize with an internet time server, cekiraj to..
- Ed Woodward for Prime Minister !

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 15 maj 2014, 12:35

i pokusaj da skines zadnju verziju chromea

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 15 maj 2014, 16:59

Ako je neko dobar sa kreiranjem web stranica ili zna neki dobar tutorijal. Bilo bi lijepo kad' bi mi pomog'o :wave: Hvala unaprijed.
Tako blizu, a tako daleko.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 15 maj 2014, 22:51

autogol je napisao/la:Zna li neko u cemu je problem,trazio sam rjesenje na internetu ali nisam uspio naci (google chrome je u pitanju) :oops:
Ostale stranice otvaram bez problema,a ovo traje danima :?
Probao sam mijenjati datum i vrijeme,restartovao router,probao sa drugim pretrazivacem...nista ne pomaze

slika
Ja sam imao slican problem, isto pisalo sam osto je "google" bio ovak ozakljucan, ostale trazilice radile.
Nasao sam da mi je licenca za "google" istekla.. i to da se desi... sve pokusavao, cackao oko opcija u internet podesavanjima i na kraju iskljucim fire wall i bez problema uđem... i radilo kao i prije. Ponovo ga ukljucio nista sve ok. Mozda sam i priej sta darnuo ali to sam dirao Internet opcije i Fire wall.
I ja sam poksuao druge pretrazivace, ali "googl" blokiran na svakom.
Mia San Mia

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 15 maj 2014, 23:08

Uradim prijateljici sistem sa windows 8 na Xp tako tražila i kad' sam instalirao drajvere i sve. Neće da se pojavi destkop samo crno bude. Može neka pomoć :eh:

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 15 maj 2014, 23:17

Uđi u safe mode (možeš preko instalacionog diska ja msm) i uradi refresh sistema, izgleda da video driver zeza :) i ne znam zašto instalirate drajvere, pa Windows 8 i 8.1 sami apdejtaju svaki drajver koji treba ako ima konekcije :)
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 15 maj 2014, 23:20

ZahaKING je napisao/la:Uđi u safe mode (možeš preko instalacionog diska ja msm) i uradi refresh sistema, izgleda da video driver zeza :) i ne znam zašto instalirate drajvere, pa Windows 8 i 8.1 sami apdejtaju svaki drajver koji treba ako ima konekcije :)
Ja sam joj vratio na xp sa Windows 8 tako ona zahtijevala.

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 15 maj 2014, 23:25

a to, nisam dobro pročitao, moja greška...ništa, nemam savjet, reci joj da je glupa :thumbup: :wave:
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 15 maj 2014, 23:33

ZahaKING je napisao/la:a to, nisam dobro pročitao, moja greška...ništa, nemam savjet, reci joj da je glupa :thumbup: :wave:
Rek'o sam i onda su bili smiley -.- :@ i to. Ali šta ćeš Bože moj :-D

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 16 maj 2014, 13:33

Nije strktno vezan uz PC, ali trebam pomoc. Znaci, zvuk mi radi svugdje osim na YT-u. Upalim pjesmu na na kompu cujem ju, upalim neku glupsot na fejsu cuje se, samo kad sam na YT-u bez zvuka. Ima par dana vec, pa me pocinje zivcirat nenormanlo :evil:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 16 maj 2014, 13:38

:wave: :wave:
slika

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 16 maj 2014, 14:03

Civa je napisao/la:Uradim prijateljici sistem sa windows 8 na Xp tako tražila i kad' sam instalirao drajvere i sve. Neće da se pojavi destkop samo crno bude. Može neka pomoć :eh:
instaliraj drugi neki, skini sa neta.
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 16 maj 2014, 14:24

Kada instaliras xp na vecini racunara/laptopa ne pozna sljedece drajvere: mrezni, graficki te zvucni (high definition). Rijesenje je program DriverPack Solution 13 Lite (http://drp.su/download.htm" onclick="window.open(this.href);return false;)... Znaci ako ne pozna mrezni driver, skines na drugom racunaru i preko usb-a prebacis. To sto je crno je zbog grafickog jer nije kompatibilan sa postojecim racunarom. Ovaj program driverpack ti pozna i tvoje je samo da skines i instaliras dati driver.
- Ed Woodward for Prime Minister !

apocalyps
Kontakt:

Post Postao/la apocalyps » 16 maj 2014, 20:50

slika sta , kako
BHF Bosanska Krajina!

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 16 maj 2014, 22:33

OnlyUnited je napisao/la:Kada instaliras xp na vecini racunara/laptopa ne pozna sljedece drajvere: mrezni, graficki te zvucni (high definition). Rijesenje je program DriverPack Solution 13 Lite (http://drp.su/download.htm" onclick="window.open(this.href);return false;)... Znaci ako ne pozna mrezni driver, skines na drugom racunaru i preko usb-a prebacis. To sto je crno je zbog grafickog jer nije kompatibilan sa postojecim racunarom. Ovaj program driverpack ti pozna i tvoje je samo da skines i instaliras dati driver.
Hvala prijatelju ali i sam sam skont'o nakon što sam ušao u ovaj safe mode. Najviše me zezalo što nisam im'o internet u određenom periodu pa mi je malo štekalo sa ostalim drajverima. Ali, sve u svemu je oduševljena kako sam uradio :D

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 16 maj 2014, 22:45

semir01 je napisao/la:
Manuel je napisao/la:Moze li mi neko pomoci i reci gdje se nalaze drajveri na laptopu i kako da ih spasim prije obaranja sistema ?
evo ovako [youtube][/youtube] skini program Double Driver i rijesen problem
Hvala brate
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 73 gosta.