Poplave i Nepogode sirom BiH

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

mandraX
Kontakt:

Re: Poplave i Nepogode sirom BiH

Post Postao/la mandraX » 16 maj 2014, 10:47

Da bi pomoć navedenih država stigla u poplavljena područja u našoj zemlji, trebalo je jučer što hitnije uputiti zahtjev preko Mehanizma civilne zaštite Evropske unije. Međutim, to se nije desilo.

"Jučer oko 12:00 sati ponudili smo pomoć Bosni i Hercegovini, ali je zahtjev stigao tek sinoć u 22:00 sata. Ne znam zašto je trebalo toliko dugo. Dobio sam potvrdu da su dva čamca i helikopter sa ekipama pripremljeni i čekaju u Ljubljani", kazao je za Klix.ba David Brozina, zamjenik ambasadora Slovenije u BiH.

U pomoć BiH doći će i helikopteri iz Hrvatske, a pomoć je danas ponudila i Makedonija radi prevazilaženja velikih poplava izazvanih vremenskim neprilikama.

Kako je kazao makedonski premijer Nikola Gruevski, spremni su da u što kraćem roku, u skladu sa njihovim mogućnostima, stave na raspolaganje sve neophodne resurse sa kojima raspolažu u cilju saniranja šteta koje su izazvane prirodnim nepogodama.
Kad je neko nesposoban - pišaj ga.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 16 maj 2014, 10:52

majku li im svima onu nesposobnu redom a vala i onima sto kako znaju za sebe samo zaokruzuju svoje kao kakve mazge, nebitno sto oni nemaju pojma, nebitno sto je dosao na poziciju ko zna kako, sve je nebitno ali nek je on nas i odmah je svaki potez opravdan, kakva nesposobna drzava i koji uzas je ovo, tacno svi da smo pametni trebali bi se raseliti nekako po svijetu ali eto, sve kontas promjeniti ce se nesto, biti ce bolje, jos se ova situacija tesko mogla i kontrolisati pa hajde ali eto moglo se nesto i opet zbog tih levata mrtvih koji su se uhljebili i rade sve moguce na svoju ruku nije se cak ni to odradilo, ta mizerija sto je mogla bar malo da upali i olaksa eto ni to ne moze doci do znas i to zbog nas samih, bruka i sramota
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 16 maj 2014, 11:11

LenBias je napisao/la:majku li im svima onu nesposobnu redom a vala i onima sto kako znaju za sebe samo zaokruzuju svoje kao kakve mazge, nebitno sto oni nemaju pojma, nebitno sto je dosao na poziciju ko zna kako, sve je nebitno ali nek je on nas i odmah je svaki potez opravdan, kakva nesposobna drzava i koji uzas je ovo, tacno svi da smo pametni trebali bi se raseliti nekako po svijetu ali eto, sve kontas promjeniti ce se nesto, biti ce bolje, jos se ova situacija tesko mogla i kontrolisati pa hajde ali eto moglo se nesto i opet zbog tih levata mrtvih koji su se uhljebili i rade sve moguce na svoju ruku nije se cak ni to odradilo, ta mizerija sto je mogla bar malo da upali i olaksa eto ni to ne moze doci do znas i to zbog nas samih, bruka i sramota
Prvo kreni od nas samih, od naroda...tu smo najviše mi krivi, jer upravo mi smo ti debili koji biraju te jedne te iste idiote godinama, mi smo ti koji im dajemo te pozicije.

slika

One silne demonstracije su ništa naspram onoga šta se trebalo zaista uradit', pusti ustanove, narod navalio na iste k'o muhe na gofno, a hajvani koji upravljaju kako tim istim ustanovama, tako i državom, su izvukli svoje guz'ce na sigurno i lagano sa distance posmatrali šta mahniti narod radi i smijali im se iza leđa.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 16 maj 2014, 11:16

pa to brate, upravo to sam i napisao gore fakticki :evil:

krmak
Kontakt:

Post Postao/la krmak » 16 maj 2014, 11:20

Bila je i u Zagrebu poplava vecih razmjera od ove nekad 60ih ako se ne varam pa su dignuti nasipi oko Save i to se nece dogadjati. Ovo u nas se malo sere sad o ovome i mi nastavljamo po starom, svak za svoje, svak u tor i ovo ce se nastaviti dogadjati iz godine u godinu. Treba ovu vodu sad sipati u nesto da imamo cime ugasiti pozare kad budu u sedmom mjesecu po Hercegovini. Daleko najjadnija drzava u citavoj Europi, fuj! Necemo mi vidjeti ni nasipa ni kanadera iducih 100 godina, al onda ce nam biti krivi nekakve nebuloze ko Haarp ili cemo plesati oko vatre jer je ovo sve "Bozija kazna"

Sent from my PMP5580C using Tapatalk

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 16 maj 2014, 11:21

ŠB_Fidelis je napisao/la:Razvedravanje od nedjelje navecer, do kraja iduceg tjedna vec na +30 minimalno. :)
To je uredu no klizista su najveci sada problem.Pojavljuju se gdje ih nikad nije bilo.Ne znam od juce sam kao lud gledam i ne vjerujem.Samo da se ljudi spase da nebude poginuli.Mada je tesko imovina ce se vec nekako nadoknaditi.Koliko god to izgledalo nerealno mi smo kao narod humani bar velika vecina.Siguran sam da bi svi pomogli ovim ljudima kada se situacija smiri da naprave kuce samo da se politicari ne mijesaju.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 16 maj 2014, 11:27

krmak je napisao/la:Bila je i u Zagrebu poplava vecih razmjera od ove nekad 60ih ako se ne varam pa su dignuti nasipi oko Save i to se nece dogadjati. Ovo u nas se malo sere sad o ovome i mi nastavljamo po starom, svak za svoje, svak u tor i ovo ce se nastaviti dogadjati iz godine u godinu. Treba ovu vodu sad sipati u nesto da imamo cime ugasiti pozare kad budu u sedmom mjesecu po Hercegovini. Daleko najjadnija drzava u citavoj Europi, fuj! Necemo mi vidjeti ni nasipa ni kanadera iducih 100 godina, al onda ce nam biti krivi nekakve nebuloze ko Haarp ili cemo plesati oko vatre jer je ovo sve "Bozija kazna"

Svakako. Poplava će proći, neće trajat' 10 godina već 2-3 dana, snaći će se narod za vrijeme iste, naći će se način kako izvuć' živu glavu, nedaj Bože da na to čekamo političare, ne bi nam se za trag znalo. Al' je bitno ono šta poslije poplave, e tu isti ti političari mahniti trebaju izaći na scenu i poduzeti odgovarajuće mjere da se prvo nastala šteta ljudima nadomiri nekako, da ljudi ponovo imaju kakav takav krov nad glavom barem, a poslije toga svega poduzet' neke mjere da se slična katastrofa ne ponovi više.

Naravno, kao da gledam da od toga neće biti apsolutno ništa, sve će opet ostat' na ovim jadnim ljudima koji su izgubili u ova 2 dana sve što su postigli tokom svog ionako jadnog života, parola snađi se. A političari i dalje po starom, noge u zrak i laganini.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 16 maj 2014, 11:32

Čovječe ja u medijima nigdje nisam vidio,čuo,pročitao da se oglasio neki političar od nastanka ove havarije .. :facepalm:
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 16 maj 2014, 11:33

bitno je da se grade jezera, trgovi, fontane, parkovi, centri neki tamo itd a to sto se umjesto toga mogla napraviti infrastruktura da sve vode odmah odlaze gdje treba bez sekunde zadrzavanja to nikom nista, nema koristi od toga, to se ne vidi odmah onako i ne mozes se tim hvaliti, drugacije je kad prodju oni i kazu vidis ovo jezero, to sam ja vama napravio i potrudio se, eto imate park, poplocao sam vam trg, bice novi soping centar ili nesto slicno umjesto da se poprave putevi, kanalizacije, odvodi i ostalo sredi, ko ce presjeci vrpcu od sramote za kanalizaciju, nije to elitno i sminkerski, daj ti nama soping centar u kojem se moze kupiti sve novo i potrebno za novu kucu nakon poplave radi odvoda i takvih gluposti koje su dotrajale toliko da je isto imaju li ili ne, samo linijom manjeg otpora i vece koristi, tako je najbolje

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 16 maj 2014, 11:35

IlPrincipe je napisao/la:Čovječe ja u medijima nigdje nisam vidio,čuo,pročitao da se oglasio neki političar od nastanka ove havarije .. :facepalm:
Jest se Bakir provozao zato helikopterom. Strašna pomoć je to bila onom na zemlji, pardon, u vodi.

Mamu vam jbem nesposobnu, sve vas treba pobit'.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 16 maj 2014, 11:41

e da je raje sad da pomognu koliko ih je bilo po protestima :damn:

izgleda i GSS iz Širokog ide u pomoć gore :clap:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

krmak
Kontakt:

Post Postao/la krmak » 16 maj 2014, 11:52

Zamisli na sta ce licit to sve kad se voda povuce.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 16 maj 2014, 11:54

u tuzli neki prodaju kanister vode po cijeni od 3 marke sad :angel: iskreno zelim da svi pomru ljudima koji to sad rade u ovakvo vrijeme, kakva gnjida moras bit da se u ovakvoj situaciji nadjes bogatiti i to preko neceg bez cega se ne moze ziviti i opstati, fuj, bez ikakvog suzdrzavanja zelim im sve najgore moguce zbog ovog ako je istina a sumnjam da bi ljudi tek tako lagali i izmisljali ovakve stvari

slika

istina je :thumbup: ne docekali dan sutrasnji zbog ovog!

Cap17an
Kontakt:

Post Postao/la Cap17an » 16 maj 2014, 11:56

Na RTVCazin.ba ili na nekim drugim web radio stranicama gdje ima program cazinskog radija, možete čuti dirljiv i tužan iskaz predsjednika Merhameta iz Maglaja, s kojim je Kenan Alagić jutros stupio u kontakt.

Grad je doslovno odsječen, mobilni uređaji koji rade su rijetkost jer nema električne energije, baterije se ne mogu puniti. Stanje je kažu katastrofalno.

Emitiranje emisije na Radio Cazin počinje za otprilike pola sata (12:30)

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 16 maj 2014, 11:59

LenBias je napisao/la:u tuzli neki prodaju kanister vode po cijeni od 3 marke sad :angel: iskreno zelim da svi pomru ljudima koji to sad rade u ovakvo vrijeme, kakva gnjida moras bit da se u ovakvoj situaciji nadjes bogatiti i to preko neceg bez cega se ne moze ziviti i opstati, fuj, bez ikakvog suzdrzavanja zelim im sve najgore moguce zbog ovog ako je istina a sumnjam da bi ljudi tek tako lagali i izmisljali ovakve stvari
:puke: ma istina je, mnogi to rade već. Samo prijavljivat :evil:
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 16 maj 2014, 12:05

Zivinice

slika

slika

slika

slika
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 16 maj 2014, 12:06

kaos! :o
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 16 maj 2014, 12:10

Čovječe vidi nove kuće skoro izgrađene
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 16 maj 2014, 12:16

ŠB_Fidelis je napisao/la:Ovo je zalosno i srceparajuce sta se izdesavalo sve ovih dana, i to, kao sto obicno bude, najcesce bude po najvecoj sirotinji. Gradi se preblizu rijeka, svatko hoce maltene da mu kuca gleda na kakvo jezero, potok, a ne razmislja se o poplavama, a ne ulaze se ni u kakve nasipe, zastitu, nista.

Kakva bozja kazna, jeste li svezani vi ljudi? Koga kaznjava, tesku sirotinju, starce, bogalje i djecu dok se oni koji su ih do toga doveli i koji su ih stoput prevarili i ponizili uzivaju na Bahamima i smiju se vjerojatno ovim slikama? Pa dajte vise...

Samo zalosno je koliko se uplacuje para centrima za civilnu zastitu, a koliko su malo toga napravili. Evo materijalna steta, ''lako'' cemo za to, ali ovo ugrozava ljudske zivote, to je tragedija i zivot nista, nikad ne moze vratiti i zamijeniti.
Samo jos jedan podsjetnik koliko je priroda katkad okrutna i koliko je mocna, a koliko je covjek ustvari mali da se svemu tome moze oduprijeti.
Ne znam sta bih ti rekao , imamo najgoru sirotinju na svijetu.
Kad bi samo znao ko su roditelji malog Hajrudina i kakvi su i na koji nacin su "pljunili" po Ibrahimovicu vjeruj mi da bi bio sretan sto ga je malog Hajrudina Bog sebi uzeo.
Zadnja izmjena: HZ_ilidzaa, dana/u 16 maj 2014, 12:16, ukupno mijenjano 1 put.

dzopan123
Kontakt:

Post Postao/la dzopan123 » 16 maj 2014, 12:16

Da li neko zna slucajno da li ima organizovano okupljanje volontera u Sarajevu , da se krene prema Maglaju ili ako nista da se ide na Ilidzi pomoc ljudima da se bar malo sredi stanje ? Trazim od jucer na netu al nigdje informacije :S

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.