Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

mandraX
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la mandraX » 16 maj 2014, 00:11

Nek' je Hayat najavio spektakl sutra u Skenderiji...to je bitno.

Mamicu vam poganu.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 16 maj 2014, 00:12

Da su normalni taj bi prihod uputili gdje je sad potrebno...

Sent from my HTC One using Tapatalk
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 16 maj 2014, 00:13

TariqAli je napisao/la:
nedim93 je napisao/la:vjerovo ili ne to je osnovno ljudsko pravo, da misli onako kako god on hoće.
Ti ne ukazuješ ni na šta, ti iznosiš svoje mišljenje koje samo po sebi odudara od zdravog razuma jer si sebe našao kao kompetentnog da vrijeđaš nekog na osnovu toga da li je on vjernik ili ne.
Tako je, osnovno je ljudsko pravo misliti kako hoce, makar to potpuno odudaralo od zdravog razuma. Jasno ko dan. :kafa:
Moje misljenje odudara od zdravog razuma jer vrijedjam nekoga? Cek, koga sam ja ovdje uvrijedio? Mislim sta za tebe uopce znaci pojam "uvreda"? Ukazati na neke proturjecne i kontradiktorne geste? Ne, ja nisam nikoga uvrijedio, samo sam ukazao na izvitoperenost razuma kod pojedinih ljudi koji vjeruju. Inace, dobre teologe ja postujem i obozavam rasprave s njima.
Da ne dužimo džaba da dobijem ban zbog ove teme. Ako si toliko oštrouman i širokih shvatanja, počni tražit dokaz da li ima Boga ili ne
Otiso sam ja druze odavno od tih klasicnih apologetskih prizemnih floskulica. Za mene je pitanje Boga odavno prestalo biti antropolosko i u svojoj srzi klasicno ontolosko pitanje.
Da, osnovno ljudsko je pravo da misli da vjeruje i da priča i šta ja znam šta već, i to gle čuda to radi a da ne vrijeđa tebe jer te, gle čuda, ne uzima u kontekst. A onda si se ti, intelektualno superiorno biće, našao uvrijeđenim zato što neko vjeruje u Boga te to smatraš kao izvitoperenost razuma.
Može li se neko zapitati , a ko si ti da osuđuješ moje stavove i moj zdrav razum ?
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 16 maj 2014, 00:19

PatrickBateman je napisao/la:Šefe, ne tvrdim ja da ne postoji gramatika, već da pravilno pisanje riječi spada u pravopis, a ne u gramatiku. Prelistaj nekad tu knjigu ako je imaš kući.

I ne vrijedjaj :kafa:
ne vrijedjam tebe, to se odnosi na kafu striktno na kafu. Kontas se u pravopis, a ne snalazis se bas sa sintaksom i semantikom? (gramatikom u globalu) kuknjava :damn:

I tako na tu temu se mozemo ganjati do sutra, bitno je da si ti preskocio diskusiju, koju si ti zapoceo, ja se nadovezao, hvatajuci se za pravopis :facepalm:

Ali razumijem te, ja sam to davno ucio u skoli, tebi je to aktivna tematika pa u ovom trenutku bolje vladas gradivom :beba:

5+ za uciteljicu i najboljeg ucenika :thumbup:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 16 maj 2014, 00:22

Ja sam bio na razgovoru sa Švrakićem, oko jednog projekta vezano za dijasporu, i poslije sastanka ga pitam na čijoj ste Vi strani? Njemu nije jasno pitanje pa mu malo drugačije proformulišem. Kada je ramazan pa noćni program, prvo priča onaj što proriče sudbine, pa onda priča neki hodža iz džamije da bi ujutro pričao Mula Sadra šiija. A on mi kaže, ko plati on priča.

Tužna smo mi država u kojoj više ljudi bude na koridi u Čevljanovićima nego u Srebrenici 11. jula ili kada Skenderija bude puna za ZMBT a te godine imamo manje apsolvenata na fakultetima u Sarajevu ili kada potroši narod 300 000 km zoveći i glasajući za Gileta a za pomoć u Maglaju se neće skupiti ni 100 000 km.
Zadnja izmjena: Henderson, dana/u 16 maj 2014, 00:23, ukupno mijenjano 1 put.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

TariqAli
Kontakt:

Post Postao/la TariqAli » 16 maj 2014, 00:23

nedim93 je napisao/la:Da, osnovno ljudsko je pravo da misli da vjeruje i da priča i šta ja znam šta već, i to gle čuda to radi a da ne vrijeđa tebe jer te, gle čuda, ne uzima u kontekst. A onda si se ti, intelektualno superiorno biće, našao uvrijeđenim zato što neko vjeruje u Boga te to smatraš kao izvitoperenost razuma.
E'o usprkos upozorenju i svjestan cinjenice da je moguc odlazak po "cumur" odgovaram ti na ovo, makar ako i mene bude banovao, ne vjerujem da ce i tebe zaobici :mrgreen:
Prvo, spusti malo gard. Kad raspravljas, pokusaj raspravljat s dobrim i razumnim ciljem, a ne da nekom spustis, pogotovo jer sa mnom s takvim pristupom neces daleko.
Dakle, ja nigdje nisam osporavao ljudsko pravo slobode govora i slobodu vjere. Ja sa vjerom u principu zapravo i nemam problema, vise imam problema sa njihovim samim institucijama koji od svojih vjernika prave glupane i drze im mozgove zamotanima i mnogi se zahvaljujuci tome, skolovanju i religijskom odgoju nikada ne uspiju oduprijeti fundamentalizmu koji je kasnije u dosta slucajeva neizbjezan.
Dalje, ja se nisam nasao uvrijedjenim uopce, niti me mogu uvrijediti ove vase apologetske doskocice, boli me kurrac za to.
Može li se neko zapitati , a ko si ti da osuđuješ moje stavove i moj zdrav razum ?
Ne mogu te osudjivati niti imam namjeru da te osudjujem. Mogu te jedino pokusati uvjeriti da su neka tvoja vjerovanja koja pretpostavljam da prakticiras - pogresna i nisu u skladu sa zdravim razumom.
Marksizam u skole!

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 16 maj 2014, 00:26

Odmorite do sutra :kafa:
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 16 maj 2014, 00:28

CashMan je napisao/la:Odmorite do sutra :kafa:
molim te, banuj nas sve. Ne uzima mi se nitroglicerin zbog kindergartena

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 maj 2014, 00:38

bagrcavi je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:evo kod nas pred sinagogom raja se sunča nestade nam Nivee sun protect&bronze
:rol:

Finci znaci uziva. :kafa:
Finci brat izgorio ko u gasnoj komori, šalji humanitarnu iz Norveške krema ovih za sunčanje to vama gore i ne treba :mrgreen:

Jesu li vam to i djeca gore postali pe.deri? Neka neka, što više njih, Legendi više "vlahinja" :mrgreen:
Saljem prvim avionom. :salut:

A legenda svakako nema konkurencije, on je klasa za sebe. :cool: Cafirke ce se ljepit za njega.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 16 maj 2014, 00:40

Cartman je napisao/la:
A legenda svakako nema konkurencije, on je klasa za sebe. :cool: Cafirke ce se ljepit za njega.
jbš li ti te vlahinje tamo po Norveškoj il sve ostavljaš meni :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 16 maj 2014, 00:45

aksel lund svindal, imal šta za mene :?:

nemoj sve legendi :pray:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 maj 2014, 00:48

legenda reala je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
jbš li ti te vlahinje tamo po Norveškoj il sve ostavljaš meni :P
Tebi ostavljam ove Pakistanke i Iracanke. Nisi ti jos spreman za vlahinje. :D

Belmine, moras se ti dobro dokazat da bi dobio nesto. Strasno si me razocarao ove sezone. Vidi sa Moyesom ima li kakvih dobrih u Skotskoj. :D

Uh 20 hiljada. Jaooo :rol:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 16 maj 2014, 00:56

ima moyes kcerku, kud ceš dalje :mrgreen:

daj tamo jednu nadji za jarana iz zenice, šta je jedna yeebemu za tebe :mrgreen:

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 16 maj 2014, 01:06

slika

koji samo merak za voznju.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 16 maj 2014, 01:24

Na ruci groma žute trake crvene boje :bih: :bih: :bih: :bih:

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 16 maj 2014, 02:22

[youtube][/youtube]
4:19

srce da te zaboli

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 16 maj 2014, 02:38

jbt sruši se kuća k'o da je od pijeska :? :o
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 16 maj 2014, 02:46

a jesi vidio rekaciju covjeka? sta ce jadan...

Jorgovan
Kontakt:

Post Postao/la Jorgovan » 16 maj 2014, 06:02

tuga velika :(

Cap17an
Kontakt:

Post Postao/la Cap17an » 16 maj 2014, 06:10

Ama srce slama. Ne mogu opisati kako se osjećam dok gledam njegovu reakciju, a kamoli da zamislim kako se on u tom trenutku osjećao.

U gradovima gdje nema ove katastrofe već su organizirane humanitarne akcije. U Cazinu od pola 8 počinje akcija prikupljanja pomoći u hrani, vodi, odjeći, grijalicama, a i novčanim sredstvima. Nama niko neće pomoći ako ne pomognemo sami sebi.

Stvarno moram reći da smo sretni i da imamo taj luksuz da nas nije zadesila ova tragedija u našim krajevima. Samo da ne bude velikih padavina u Bihaću, Krupi i drugim gradovima koji su odmah pored Une i drugih rijeka. Neopisiva tuga.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.