eto vam tema o tome, da ne pisete van ove

LenBias je napisao/la:http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=61&t=7730
alemsa je napisao/la:Vala nije, veci sportista od Alija ne vjerujem. Muhamed je mozda I najveca/najbolja atleta svih vremena.
MaGiCa je napisao/la:alemsa je napisao/la:Vala nije, veci sportista od Alija ne vjerujem. Muhamed je mozda I najveca/najbolja atleta svih vremena.
filip13 je napisao/la:vjeruj mi da sam čekao kad ćeš ti spomenuti wilta
MaGiCa je napisao/la:filip13 je napisao/la:vjeruj mi da sam čekao kad ćeš ti spomenuti wilta![]()
Morao sam, jer je glupo uposhte prichati na temu atleticizma, te najboljih svih vremena, kad je samo jednom u zabelezhenoj istoriji zemljom hodao vrhunac evolucije u liku choveka od 216cm sa odrazom od 110cm, rasponom ruku od 235cm, koji trchi na 100 metara 11 sekundi, nikada se ne umara i ima snagu dovoljno veliku da podizhe jednom rukom ljude od 100kg+.
Druge treba redjati po nekakvim spiskovima i tabelama, ali samo 1 je najveci atleta ikada.
Ne mijesham ja nishta mladac, vec ti. Tamo gdje ti zhivish termin "athlete" sa engleskog verovatno se prevodi sa atleta, a trebalo bi sa sportista. Ako uzmemo da sve to dolazi iz grchkog jezika, onda je fer da se kazhe da je najbolji atleta neko ko ima najbolje ili najvece potencijale glede atleticizma (brzina, skochnost, snaga, okretnost), a ne najostvareniji/najtrofejniji/najharizmatichniji/najposhtovaniji sportista.alemsa je napisao/la: mijesas atleta sa atletckim sposobnosima tj. atleticizmom (ako je to I rijec). Tiger Woods ti vazi za jednu od najboljih atleta a zive veze sa atlecizmom nea poredeci sa nabrojanim.
Dalje boxati je vrlo teze nego igrati kosarku, plus si sam neas pomoci suigraca, I tuca je, ne treba puno objasnjavati. Dovoljno je pogledam trilu u manili I rumble in the jungle da se vidi fascinacija ljudske iznemoglosti. Sto se tice soportizma, Ali je bio vise od tog, covjeka su predsjednici drzava docekivali na aerodrumima. I Wilt I Jordan I 5 I 10-i su karijeru zavrsili bez posljedica, Ali je paralizovan zbog svoje profesije. Da nebi bilo izvrtanih rijeci, normalno da nisu svi boxeri bolje atlete, atletski nadmocniji ili bolje sportiste, ali ovdje pricamo o najboljem/im svih vremena u datom obliku.
Ali je prvi stepenica nize pa trpaj ostale, kako hos
Sportovi su razlictiti, opet ti kazem dosta teze je boxati nego igrati kosarku, plus boxeri dosta jace treniraju i u boljem su shape od kosarkasa. Na stranu tvoj argument atleticizma Wilt nebi 2 minute izdrzo u ringu sa Alijem. Pa znas i sam k'o je Foreman, primati 8 rundi konstatno udarce, takvog voza i strmine od coj'ka, je fenomen ljudskog tijela u smislu izdrzivljovsti.MaGiCa je napisao/la:
Ne mijesham ja nishta mladac, vec ti. Tamo gdje ti zhivish termin "athlete" sa engleskog verovatno se prevodi sa atleta, a trebalo bi sa sportista. Ako uzmemo da sve to dolazi iz grchkog jezika, onda je fer da se kazhe da je najbolji atleta neko ko ima najbolje ili najvece potencijale glede atleticizma (brzina, skochnost, snaga, okretnost), a ne najostvareniji/najtrofejniji/najharizmatichniji/najposhtovaniji sportista.
Ali jeste bio fenomen, ali taj isti Muhammad Ali nije imao nishta sem refleksa shto bi moglo da stane u istu rechenicu sa Chamberlainovim fizikalijama, niti sposobnostima. Wilt je bio top desetobojac u svoje vreme u koledz konkurenciji.![]()
Dakle, stavi achievements/accolades na jednu stranu, a raw athleticism na drugu, pa reci ko je onda u pravu glede teza koje brani: ti ili ja![]()
LenBias je napisao/la:http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=61&t=7730
Jbga, ajde sad kad bash offtopicharimo: gledaj Aleme - mashish poentu.alemsa je napisao/la: Sportovi su razlictiti, opet ti kazem dosta teze je boxati nego igrati kosarku, plus boxeri dosta jace treniraju i u boljem su shape od kosarkasa. Na stranu tvoj argument atleticizma Wilt nebi 2 minute izdrzo u ringu sa Alijem. Pa znas i sam k'o je Foreman, primati 8 rundi konstatno udarce, takvog voza i strmine od coj'ka, je fenomen ljudskog tijela u smislu izdrzivljovsti.
Igrat cu kosarku svaki dan po 4 sati k'o osale, kite ces se tuci toliko, drzati pravilno gard vise od 5 minuta ruke te zabole a kamoli sta drugo.
Burazeru da zavrsimo mada i onako se odavno nije diskutovali, valjda nece moderacija zamjerit.MaGiCa je napisao/la:
Jbga, ajde sad kad bash offtopicharimo: gledaj Aleme - mashish poentu.![]()
Ne radi se tu o tome ko bi koga razvalio u ringu (za tvoju info: Ali se povukao iz mecha sa Wiltom, to je A.Dandi rekao), vec o tome ko ima bolju kombinaciju brzine, visine, snage, skochnosti. Wilt je bio fenomen, koji nikada vishe nije vidjen - chovek od 216cm iliti 7ft 1in, koji skache 40+inches, trchi 100m za 11 sekundi, skache preko letvice 2 metra i izbacuje na benchu 500lbs. Nemoj me zayebavati da se takvo 1o nestvarno stvorenje ikada vishe pojavilo u svetu sporta, a sve to bez moderne suplementacije i treninga. Jbte, chovek je igrao 48.5 minuta po utakmici, a tekma traje 48. Nije se umarao. Bili ga, udarali, grebali...unosio ih je u kosh sve redom iz dana u dan.
Kakav Ali, kakvi bakrachi...
BernardBarnjak je napisao/la:LenBias je napisao/la:http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=61&t=7730
u pravu si 100%, tek sada vidim.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.