Safet Sušić - Pape

Željovac
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Željovac » 14 feb 2010, 20:28

jalehordas je napisao/la:ja bi prije rekao da je pape trn u oku onima koji nevole Fk Sarajevo

neka nas mrze neka nas nevole
Hahahahahahaha
Upravu si. F. K. Sarajevo je razlog za sve što se dešava :mrgreen:
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 14 feb 2010, 20:30

Bolje da ode gledati Ibricica kad budu igrali protiv nekog jakog protivnika ;)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 feb 2010, 20:31

calcio je napisao/la:Bolje da ode gledati Ibricica kad budu igrali protiv nekog jakog protivnika ;)
:mrgreen: :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 14 feb 2010, 20:32

calcio je napisao/la:Bolje da ode gledati Ibricica kad budu igrali protiv nekog jakog protivnika ;)
Tesko da ce ikad Hajduk igrati protiv nekog jakog protivnika! :?

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 14 feb 2010, 20:37

BlueSharks je napisao/la:
jalehordas je napisao/la:ja bi prije rekao da je pape trn u oku onima koji nevole Fk Sarajevo

neka nas mrze neka nas nevole
Šta ti je bolan :?:
Yebe se Sušiću za Sarajevo, važno mu je isto ko meni, inače navijaču Želju ;)
Njemu je interes na prvom, PSG na drugom, a Sarajevo mu je da izvineš tek na trećem mjestu :mrgreen:
Pa,Safet je dosao na mjesto izbornika iz jednog ,i samo jednog razloga ,i ne postoji drugi razlog ,a to je da sa kvalitetnim igracima koje imamo ostvari plasman na veliko takmicenje kako bi stvorio trenersko ime koje ce kasnije unovciti preko klubova..i tacka.
Pa sama izjava da je "skontao kako imamo dobru ekipu ,i kako se moze nesto uraditi" ide tome u prilog ,nemojmo se zavaravati da je on neki patriota ,da ga nesto posebno veze sa FK Sarajevo ,i smijesno je povezivati kritike Susicu sa tim voli li neko FK Sarajevo ,ili ne ..

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 feb 2010, 20:44

Gdje su ta pravila da selektor mora biti patriota.
Gledam Otta gledam Cappela pa ih nemogu poredati kao Grcke i Engleske patriote da si pita.
Drugo gdje su drugi bajni koji ne gledaju interes ne mislim na one koji nisu ni ekipu iz obliznje ulice vodili.
Nesto se nisu bas pretrgli.
Mozda da im je ponudjeno djabe da vode ipak bi se odlucili.Jer zaboga ''patriotizam''frca na sve strane.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

farek
Kontakt:

Post Postao/la farek » 14 feb 2010, 22:01

velez_mostar je napisao/la:
Pa,Safet je dosao na mjesto izbornika iz jednog ,i samo jednog razloga ,i ne postoji drugi razlog ,a to je da sa kvalitetnim igracima koje imamo ostvari plasman na veliko takmicenje kako bi stvorio trenersko ime koje ce kasnije unovciti preko klubova..i tacka.
Pa sama izjava da je "skontao kako imamo dobru ekipu ,i kako se moze nesto uraditi" ide tome u prilog ,nemojmo se zavaravati da je on neki patriota ,da ga nesto posebno veze sa FK Sarajevo ,i smijesno je povezivati kritike Susicu sa tim voli li neko FK Sarajevo ,ili ne ..

Mislim da je sasvim normalno da covjek dodje u kvalitetnu reprezentaciju da napravi rezultat i da se negdje plasira.
Da nije tako mnogi treneri jacih evropskih selekcija bi trenirali San Marino i dozivotno pokusavali napraviti rezultat.

A inace je tu iz cistog intersa i za grdne pare za koje su se otimali mnogi europski treneri.

I neznam samo zasto neki forumasi ocekuju da selektor, ko god to bio (kodro, barbarez, susic..) promjeni nesto u savezu. Savez bira selektora a ne obrnuto. A ako vec hocete da pricate o skidanju ljudi iz saveza pogledajte kako se oni biraju i onda skontajte ko je kriv za ovakve ljude u savezu.
...JA SAM SARAJEVO...

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 14 feb 2010, 22:46

farek je napisao/la:
velez_mostar je napisao/la:

Mislim da je sasvim normalno da covjek dodje u kvalitetnu reprezentaciju da napravi rezultat i da se negdje plasira.
Da nije tako mnogi treneri jacih evropskih selekcija bi trenirali San Marino i dozivotno pokusavali napraviti rezultat.

A inace je tu iz cistog intersa i za grdne pare za koje su se otimali mnogi europski treneri.

I neznam samo zasto neki forumasi ocekuju da selektor, ko god to bio (kodro, barbarez, susic..) promjeni nesto u savezu. Savez bira selektora a ne obrnuto. A ako vec hocete da pricate o skidanju ljudi iz saveza pogledajte kako se oni biraju i onda skontajte ko je kriv za ovakve ljude u savezu.

Pa,onda ne treba mu davati podrsku u kontekstu nase zemlje ,fudbala ,i sl..jer kad kazes Pape trener repke ,odmah svi kazu "aaa,to je odlican igrac bio ,zasluzuje da vodi nasu repku ,to je nasa legenda" ,i td.
Treba ga etiketirati kao nekog stranca koji je dosao tu da se proslavi ,i da stekne potrebnu trenersku reputaciju ,i to je to.

Ovo na kraju si u pravu ,jer znamo kako se sve bira ,ali selektor moze da uradi vise nego sto mislimo!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 feb 2010, 23:08

Sta bi se tek onda u slucaju Barbareza napisalo :roll: Ili vjerovatno nebi iako bi po takvim ocjenama trebao biti u jos podcijenjenijem polozaju.
Ali boje kluba i georafija cine cuda u psihi ljudi.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 15 feb 2010, 00:22

Treba pustiti čovjeka da radi i da pokaže šta zna. Mislim da ima jako dobru priliku a i može se vidjeti da radi sistematičnije nego ovi do sada, makar u naznakama.

Meni je jedino zasmetalo što je, u emisiji kod Mime, rekao da "njegov je lični cilj da trenira neki veliki klub a to će moći ako se uspije plasirati sa reprezentacijom na EP" :?: :!: Pa ako se već uspije plasirati onda bi bio red i da ostane, mislim :shock:
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 15 feb 2010, 01:24

harishp je napisao/la:Sta bi se tek onda u slucaju Barbareza napisalo :roll: Ili vjerovatno nebi iako bi po takvim ocjenama trebao biti u jos podcijenjenijem polozaju.
Ali boje kluba i georafija cine cuda u psihi ljudi.
Normalan Bosanac i Hercegovac ne moze nikada gajiti simpatije prema Susicu ,kao prema Barbarezu ,i to je jasno kao dan,
Imamo vise kategorija posmatraca BH repke:
1.slabo upucene ,koji posmatraju nogomet generalno ,a i repku pasivno pa im je svejedno ko ce biti izbornik ,i samo usput kad odigra nasa repka dodju do informacije ,pa im bude drago ,ili krivo s obzirom na ostvareni rezultat.
2.Simpatizeri koji gravitiraju da postanu navijaci ,ali koji su i dalje neupuceni ,pa slijepo slijede ime koje dodje na mjesto trenera i podrzavaju to.
3.Navijace prelivode ,one koji kako se rezultat krece tako i navijaju ,cim nema rezultata udaraju po treneru ne znajuci u cemu je generalno problem.
4.Navijace koji u sebi poznaju problem ,a nijekaju ga ,i klimaju glavom jer je tako najbolje ,uostalom tako je napravljen i sistem u kojem zivimo (najgora kategorija-licemjeri zivi).
5.Navijaci koji su svjesni problema ,koji ne postuju nikoga od strukture koja je na sceni sto se tice nogometa ,ali ipak navijaju za repku jer predstavlja drzavu u kojoj zive ,i koju vole ,i ne prave razliku izmedju kriminalaca ,i manjih kriminalaca ,licemjera i manjih licemjera ,i neukih primitivaca od manje neukih.
6.Radikalni element ,oni navijaci koji prezentiraju netrpeljivost prema nacional-kriminalcima u savezu ,upravnom odboru ,i trenerima koji se mijenjaju kao na traci ,a samo da bi produzili svoj mandat..oni koji idu na utakmice da bi pokazali koliko su protiv te gamadi ,i da nisu svi u apatiji ,i da ima i aktivista koji rade na ukazivanju problema.

Ovima iz 6. kategorije kapa dole,volio bi da sam u stanju u nju se svrstati ,ali ni peta nije losa.
Nemoj ,Hara druze stavljat u isti kos Safeta i Sergeja ,nije ok vjeruj mi!

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 15 feb 2010, 01:40

Pitanje za velez_mostar-

1. Ako Susic i Barbarez nevaljaju, onda ko valja!?
2. U kojoj se ti kategoriji nalazis?

Mozemo mi do besvijest spominjati Savez i njihovu amatersku struku ali realno moramo svatiti da oni sami od sebe nece nikad otici bez obzira na stanje u reprezentaciji. Ako hocemo da ih se konacno rjesimo, onda treba konstantno vrsiti pritisak na njima a ne samo kad nam se svida odnosno kad repka igra slabo. Cinjenica jeste da do sada nikad nismo ozbiljnije govorili o Savezu kada je reprezentacije imale dobre rezultate (bolje receno : sutili smo o svemu tome dok nisu dosli slabi rezultati!). Medutim, cim su pocela teza vremena, onda smo svi zajedno trazili promjene i najavljivali smo neki suplji bojkot.

Pa ljudi moji, nemozemo vise tako funkcionisati to budala zna! :roll: Taj princip i nacin razmisljanja nas nevodi nigdje!

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 15 feb 2010, 03:05

Tarik14 je napisao/la:Pitanje za velez_mostar-

1. Ako Susic i Barbarez nevaljaju, onda ko valja!?
2. U kojoj se ti kategoriji nalazis?

Mozemo mi do besvijest spominjati Savez i njihovu amatersku struku ali realno moramo svatiti da oni sami od sebe nece nikad otici bez obzira na stanje u reprezentaciji. Ako hocemo da ih se konacno rjesimo, onda treba konstantno vrsiti pritisak na njima a ne samo kad nam se svida odnosno kad repka igra slabo. Cinjenica jeste da do sada nikad nismo ozbiljnije govorili o Savezu kada je reprezentacije imale dobre rezultate (bolje receno : sutili smo o svemu tome dok nisu dosli slabi rezultati!). Medutim, cim su pocela teza vremena, onda smo svi zajedno trazili promjene i najavljivali smo neki suplji bojkot.

Pa ljudi moji, nemozemo vise tako funkcionisati to budala zna! :roll: Taj princip i nacin razmisljanja nas nevodi nigdje!
Druze ,ne vidim da sam negdje napisao da Sergej ne valja?Ne znam gdje si to pronasao ,nemoj mi zamjeriti ,ali bi bilo lijepo da procitas post prije nego ga citiras ,i postavis pitanje ,ili konstatiras nesto u vezi sa njim.
Sergej je ,po meni bio puno bolje rjesenje ,ali sta je tu je ,gotova prica ,ali moramo se sloziti sa cinjenicom da je Sergej puno blizi nama ,Bosni i Hercegovini ,reprezentaciji ,igracima ..i moramo ga vise cijeniti nego nekog Safeta susica.
A,sto se tice kategorija ,pa svrstao bi se u 5. ,u 6. ne mogu biti jer nema odgovarajuce organizacije ,i zbog obaveza.

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 15 feb 2010, 03:15

Safet Susic ima manire i znanja poluamaterskog trenera, tj. "nedovoljno dobar za velika dela". Drugo, ako bi gledali etiku, lik nikada ne bi bio selektor (a ni trener) ijedne BH selekcije, jer je jako lose nabrijan na patriotizam i rodnu grudu.
Da je bio majstor bubamare to stoji, ali nisam siguran da je to dovoljno da selektira 5-6 dobrih i 7 osrednjih fudbalera koje BH selekcija trenutno ima da bi BiH otisla na EP 12.
Siguran sam da ce me vecina zbog ovog posta napusiti, ali znam da ce i dobar deo vas prepoznati istinu u ovom postu.
Naravno, i pored skepse u uspeh BH selekcije pod palicom Susica ja cu za nju navijati i skoknucu na min. jedno gostovanje. Safete, srecno!

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 15 feb 2010, 03:53

cole-ch je napisao/la:Safet Susic ima manire i znanja poluamaterskog trenera, tj. "nedovoljno dobar za velika dela". Drugo, ako bi gledali etiku, lik nikada ne bi bio selektor (a ni trener) ijedne BH selekcije, jer je jako lose nabrijan na patriotizam i rodnu grudu.
Da je bio majstor bubamare to stoji, ali nisam siguran da je to dovoljno da selektira 5-6 dobrih i 7 osrednjih fudbalera koje BH selekcija trenutno ima da bi BiH otisla na EP 12.
Siguran sam da ce me vecina zbog ovog posta napusiti, ali znam da ce i dobar deo vas prepoznati istinu u ovom postu.
Naravno, i pored skepse u uspeh BH selekcije pod palicom Susica ja cu za nju navijati i skoknucu na min. jedno gostovanje. Safete, srecno!

Odlicno si sve napisao ,osim boldiranog dijela ,jer si iskljucivo potencirao predstavljanje ekavice ,i nisi u pravu sa odabirom rijeci za nase reprezentativce ,prije bih rekao 5-6 odlicnih ,i 7 osrednjih...
I da ,cisto sumnjam da ces otici i na domacu utakmicu ,a kamoli gostujucu..
Ponavljam ,ovaj prvi dio si u pravu.

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 15 feb 2010, 09:43

menisamo nije jasno zasto se sergej toliko dize u nebesa???????
pa za mene je bolic 3 puta veci covjek (iakoje zenicanin :D ) sa onim izlaskom pred kamere!!!!!!!!!!!
i onda gospon Barba kad je trebao da potvrdi pricu i da kaze ...on sve nesto okolokole,zaobilazi,nezna on,...bla bla bla.......i ispade Bolic laze!!!!!!!!!!!!!!
druga stvar,zna se gdje se pilo po ilidzi igraci i kapiten ZAJEDNICKI sa savezom pa ujutro mahmurni na treninig,svi osim hasana......pa onako mahmurni igraci i trener citav trening tumaraju i izvode zajebancije sa hasanom...........
najzad taj isti barbarez je otisao na noge savezu....protiv kojeg su svi....taj isti barbarez koji je u toj emisiji poslije Bolica sutio,ima sestru CUDOMli zaposlenu u savezu .....
necu da pljujem nikoga ali nemoj da se prave heroji od kapitena....ponavljam,Bolic je najveci covjek za mene od svih igraca poslije rata samo zato sto je izasao i bez dlake sve rekao!!!!!!!!
a ovi sto pljuju vec sada Susica,susic je ovdje za platu od 5000 .....e sada nek dodju VELIKE patriote bajevic,halilhodzic,osim..........itd pa da vode repku za te pare....MA NIKADA.......oni samo prosipaju filozofije po novinama....boli ih neka stvar za nas....isto tako ,s druge strane safet je dosao i za sada je po meni sve ok...a rezultati ce pokazati svoje.....to na kojem mjestu mu je sarajevo to samo on zna,ali sa onakvom upravom kakvu mi imamo,dobro je da postojimo,i naravno covjek nece sa gamadi da ima posla
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 15 feb 2010, 11:29

Pa eto, protivnik je bio dovoljno jak da se trener Hajduka upita "gdje je taj Ibričić" ;)
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 15 feb 2010, 11:41

Željovac je napisao/la:
Pa eto, protivnik je bio dovoljno jak da se trener Hajduka upita "gdje je taj Ibričić" ;)
Druže i ja sam simpatizer Željezničara, ali stvarno je nepotrebno napadati Sušića iz razloga što je on nekad igrao za FK Sarajevo. To je očita stvar u tvojim postovima, a naravno ti to nikad nećeš priznati.

Sušić ima priliku da se pokaže, pa hajmo pustit čovjeka da to i uradi, a kad budu došli rezultati onda ćemo znati kakav je on Selektor.

a to što nije išao na utakmicu Hajduk Željo je logično, pa neće ići na pripremnu utakmicu da je gleda i da nešto zaključi o igraču.
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

szlaja
Kontakt:

Post Postao/la szlaja » 15 feb 2010, 13:23

velez_mostar je napisao/la:Ma,Susic je debil koji je dosao na mjesto selektora jer su to htjeli ljudi koji su u Savezu ,i to svi znamo ,samo necemo da priznamo jer je bio veliki igrac .
Moramo objektivno posmatrati stvari ,i konstatirati da je Susic kitara od trenera ,i da je pijun kriminalaca iz Saveza ,jer da je znacio nesto u trenerskom smislu preuzeo bi nekog Francuskog prvoligasa ,i nikada se ne bi pojavio u Sarajevu ,i odbijao bi Repku.
Mozemo se mi slagati ,ili ne slagati s tim ,ali su to cinjenice...isto k'o sto je cinjenica da je Ciro apsolutni manipulator ,a to su mnogi ovdje negirali ,i zatvarali oci ,jer smo imali rezultate..dok su samo realisti pljuvali po njemu i kad je najbolje islo.
Safet nije nista lose uradio ,a nije ni dobro ,razlog tome je upravo ovo gore napisano "on nije tu da radi ,on je tu da produzi vijek trajanja kriminalu u Savezu" ,i to je sve!
On je trebao otici ,i pogledati neke mlade momke koji su potencijalni reprezentativci ,i sa njima porazgovarati (mada mu je fond rijeci kao u nekoga ko u zivotu nije 2 recenice procitao) ,dati im do znanja da ih prati ,da razmislja da ih pozove ,otici u Glasgow po Papca i reci mu da nam je potreban jako ,lobirati da nam se kazna za Salihovica smanji ,potruditi se da se neki novci uloze u moderniziranje Koseva (mada to nije njegov posao ,sjedi sa ljudima koji to mogu napraviti),dogovoriti prijateljsku utakmicu sa renomiranom repkom kojoj ce biti cast igrati protiv repke "velikog Papeta".
Ima tu jedan mali milion stvari...ali ,dobro ,ko smo mi da kritikujemo njegov rad ,ma ko smo mi i da spomenemo bilo sta protiv njega ,ne smijes nista reci ,suti ,i klimaj glavom ,pricaj kako je Pape veliki tu da nas odvede na Iduce Euro ,kako cemo samljeti Francuze ,Rumune..jer je tu Pape mocni da to sve poslozi..patetika zar ne?
POTPISUJEM
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !

szlaja
Kontakt:

Post Postao/la szlaja » 15 feb 2010, 13:27

da ponovim
szlaja je napisao/la: NE POZNAJE NITI JEDNOG IGRACA (sramota). NIJE GLEDAO UTAKMICE NASE REPKE -TRAZIO JE DA MU DAJU KASETE (sramota). SAZNAO KROZ 7 DANA DA CIRO NIJE VISE SELEKTOR (sramota). ZIVI U FRANCUSKOJ, A NIKADA NIJE OTISAO NA NEKU UTAKMICU DA MAKAR POZDRAVI NASEG SPAHU I PJANICA (sramota). PRISTAJE DA MU BUDE SREDOJEVIC POMOCNIK A I NE POZNAJE GA, REKLI MU DA JE KAO DOBAR, NIJE NAPRAVIO SVOJ KRUG LJUDI,OSOBLJE (sramota). NIKADA SE NIJE ZANIMAO ZA NASU REPREZENTACIJU DO SADA, NITI NUDIO POMOC, KAO NI SVOM BIVSEM KLUBU FKS (sramota). NEGOV FOND RIJECI I SPOSOBNOST KOMUNIKACIJE NIDJE VEZE (sramota). Ima jos puno toga, ne mogu se svega sjetiti.
Uostalom koje je on osobine imao da bude selektor.
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.